Şimdi Ara

Turkiye 5 yilda ne kadar degismis (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
14
Favori
11.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
271 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: AnilYoruker

"Çok ülkeyi gezdim emin olun Türkiyeden çok daha iyi topraklara sahip yerler var"

Adama sormazlar mı 'be zırtapoz topraklara karşılıklı analiz mi yaptın? Be çok bilmiş NPK dengelerine mi baktın? Organik madde ölçümü mü yaptın?

2 tane ülke görüp kendini aydın zannedip sağda solda bikbik öten aymazlardan bıktım artık.

Kardeşim evet ülkenin durumu kötü. Et pahalı,araba benzin pahalı ama biz korkup Allahın unuttuğu kıtalara kaçmıyoruz. Dersimizi çalışıp ülkenin eğitim seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. İşimizi adam gibi yapıp kendi sektörlerimizdeki iş kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Herkes senin gibi korkup kaçarsa Türkiye diye bir ülke kalmaz. Ayrıca senin gibi materyalistleri iyi bilirim. Bu ülkenin içindeki ruhu görmez, köylüsünün scakkanlılığını hissetmez varsa yoksa kendini düşünür. Bu sitede çok var senin gibi nitekim de şakşaklamışlar zaten 'aynen hocam,doğrusun hocam diye'.

Defolmuş gitmişsin 20.000 km uzağa oradan atıp tutup ülkeme ve özellikle ülkenin insanına dil uzatma.

Beğenmiyorsan da kesin dönüş yaparsın emin ol burada seni kimse özlemez.

İsini iyi yapiyorlarmis ,

O sicakkanli sark kurnazlari aksama kadar kime takarimda gunu kalatirim diye av ariyor.

Hani bilmesek su ulkeyi ve insanini yutturacaksiniz

.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ssmm kullanıcısına yanıt
    Dostum hayatının kırılma noktası olurmuş valla. Yazık olmuş ama her şeyde bir hayır vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeter artik bizi kiskandiginiz. yeter be yeter.

• Yazdıklarına tümüyle katılıyorum. Kesin dönüş yaptım ama pişmanım. Batı bizi kıskanmıyor aksine alay ediyor pahalılıktan. Burada insanlar ayrılmış siyaset görüşü vb. birbirini çekemezlik var. Herkes birbirine kötü gözle bakıyor bu benden değil diye. Amerikadayken insanların birbirine saygısı vardı. Burda o da yok, herkes kendi görüşü olmayan insanlara birbirini boğazını sıkacak gibi bakıyor. Durum çok vahim. Zaten batının istediği bu Türkiye'de herkes birbirinin görüşüne, inancına saygılı olmasın herkes birbirine karışsın. Eskiden sağcı-solcu kavgası vardı. Şimdi Ak partili olan olmayan kavgası var. Batı da bu ikisi arasında bir kıvılcım yakmak istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memo84

Anladığım kadarıyla tatlıyı sevoyorsun

Kahramanmaraşta Akdo var , baklavanın kilosu 24-25 lira civarıydı en son , şerbeti oldukça az ve içi tüm ve iri parçalı fıstıkla dolu , hani o istanbulda 80-100 liraya dandik baklava satan yerler gibi değil , istanbul/ merterde oturuyorum bu ara...

Sonra yanıyanınacı(eli böğründe de derler) Ferid diye bir mekan var , maraşa özgü bir tava yapıyor , çok pahalı değil ,tavsiye ederim , en son 3 kişiliği 30-40 tl arasıydı sanırım , sadece etten oluşan bir tava ....

Sonra yaşar pastanesine git (madonun sahibinin ilk dükkanı) , kürekten dondurma istiyorum de , mado ya da başka yerde yediğin dondurmalara benzemez , kilo ile almak istersen içerden sana kiloluk getirirler ,aynı dondurma değil aklında bulunsun...

Sonra arasa cami yanı bir kuruyemişci var kendisi hem toptan hem perakende satar , kilosu 35-40 tl den 1. sınıf antep fıstığını alabilirsin...

Sor soruştur ,Lord market , peynirin , lorun , tereyağının yani süt ürünlerinin en iyi çeşidlerini en uygun fiyata alabilirsin...

bu memlekette yiyeceğin her türlüsü ucuzdur , yani ben anlamıyorum , batıda nasıl bir sistem var da insanlara her şeyi yüksek fiyatlardan kitliyorlar , o yüzden memlekete her geldiğimde ne ihtiyacım varsa ve götürebildiğim kadar şeyi istanbula götürüyorum , hani kalite desen ; istanbulun 3 katı , fiyat desen istanbulun yarı fiyatı ...

Bu arada şunu diyeyim , meyve sebzenin en güzeli ise batıya gidiyor , sanırım fiyatlarıda o yüzden çok pahalı fakat diğer ürünler için aynı şeyi söyleyemem...

Ekonomi ,siyaset katmadan ufak bir bilgi olsun benimkiside...

Detayli bilgi icin cok sagolun. Bende sunun farkindayim, adam gibi baklava gaziantepte yenilir; kunefe Antakya'da yenilir; iskender Bursa'da yenilir vsvs. diye gider bu.

Fakat bu sehirlerin herbirine sirf yemek yemek icin gitmek benim asiri vaktimi alir. Turkiye'de cografi nedenlerden dolayi rahat bir ulasim saglayamiyor maalesef.

Fakat asil benim olayim "para" degil; parasi sikinti degil, yeterki mevcut olsun o. O mevcutlugun olmamasi bile sikinti. Ha dersin ki egede balik yenir, sen yanlis yapmissin. Ona katilirim, ama Turkiye'de bile yemekleri sadece yoresel duzeyde kaliteli yiyeceksek, orda bence bir problem var.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

Orijinalden alıntı: AnilYoruker

"Çok ülkeyi gezdim emin olun Türkiyeden çok daha iyi topraklara sahip yerler var"

Adama sormazlar mı 'be zırtapoz topraklara karşılıklı analiz mi yaptın? Be çok bilmiş NPK dengelerine mi baktın? Organik madde ölçümü mü yaptın?

2 tane ülke görüp kendini aydın zannedip sağda solda bikbik öten aymazlardan bıktım artık.

Kardeşim evet ülkenin durumu kötü. Et pahalı,araba benzin pahalı ama biz korkup Allahın unuttuğu kıtalara kaçmıyoruz. Dersimizi çalışıp ülkenin eğitim seviyesini yükseltmeye çalışıyoruz. İşimizi adam gibi yapıp kendi sektörlerimizdeki iş kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Herkes senin gibi korkup kaçarsa Türkiye diye bir ülke kalmaz. Ayrıca senin gibi materyalistleri iyi bilirim. Bu ülkenin içindeki ruhu görmez, köylüsünün scakkanlılığını hissetmez varsa yoksa kendini düşünür. Bu sitede çok var senin gibi nitekim de şakşaklamışlar zaten 'aynen hocam,doğrusun hocam diye'.

Defolmuş gitmişsin 20.000 km uzağa oradan atıp tutup ülkeme ve özellikle ülkenin insanına dil uzatma.

Beğenmiyorsan da kesin dönüş yaparsın emin ol burada seni kimse özlemez.

İsini iyi yapiyorlarmis ,

O sicakkanli sark kurnazlari aksama kadar kime takarimda gunu kalatirim diye av ariyor.

Hani bilmesek su ulkeyi ve insanini yutturacaksiniz

Isini yapma olayini ilk mesajimda da acikladim. Bence kisi basina dusen is yapma veriminde cok kotuyuz Turkler olarak. Bu konuda batililar cok iyi.

Bunu simdi yanlis anlayan olur. Biz 60 saat calisiyoruz hede hodo durumu degil; o 60 saat is yerinde gecirdigin surenin ne kadarini verimli gecirdigin onemli. Ona bakarsan japonlarda sabah ise basliyor, aksam patron cikana kadar cikmiyorlar. Belki gunde 15 saati is yerinde geciyor ama verimli calistigi saat max 4-5. Bu durumda gunde sadece 7 saat is yerine gidip 6 saat verimli calisan birisi Japondan cok daha iyi is cikarmis oluyor.

Eger ben Turkcell'e gidiyorsam, sistem bozuk diyorlarsa, ne zaman duzelire de cevap yoksa, orda bir sorun vardir. Ustelik bu olayin 3 farkli Turkcell subesinde farkli zamanlarda oldugunu soylesem, ve 4. seferinde denedigimde; 3. sunun hemen yanindaki Turkcell subesinde hat alabildigimi soylesem, insanlarin adam gibi calistigina inanirmiydiniz?

• Yorumu beğenenler var bir o kadar da.

Yani gördüğün gibi değişen şeylerin başında insanlar geliyor. Zaten değişen şey insansa yani toplumun yapı taşı ise toplumun sağlam olması beklenemez. Türkler, Osmanlılar yahut daha geçmişten ırkımızın kanını taşıyan her millet şuana kadar bir çok sorunu aştı. Sanırım aşamayacağımız bir sorunla ilk defa karşılaşıyoruz. Çünkü sorunu fark edemiyoruz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

Yorumu beğenenler var bir o kadar da.

Yani gördüğün gibi değişen şeylerin başında insanlar geliyor. Zaten değişen şey insansa yani toplumun yapı taşı ise toplumun sağlam olması beklenemez. Türkler, Osmanlılar yahut daha geçmişten ırkımızın kanını taşıyan her millet şuana kadar bir çok sorunu aştı. Sanırım aşamayacağımız bir sorunla ilk defa karşılaşıyoruz. Çünkü sorunu fark edemiyoruz..

Senelerce uğraştılar ve en sonunda başardılar hepimizi aptal ettiler. Hepimiz aptalız ama iki satır yazıyı anlamayan farklı bir boyut artık.
    Bu aptallıkta kolayca düzelmez sıfırdan bir nesil yetiştirmek lazım o da ülkenin 30-35 yılını alır en az.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 30 Ağustos 2017; 12:45:58 >
  • O tren kalktı. İzleyip göreceğiz artık. Bu değişim hızı logaritmik olarak artacak ve bir süre sonra ön görülemez bir sonla karşılaşacağız. Gerçekten tek duam inşallah bende sıkıntı vardır. Bunların hiç birisi olmaz. Gerçekten bunu isterim. Hani gerçekten olan değişimlerin sonucu bahsi geçen dev ülke olur. Yahut normal olur. Felaket olmasın yeterli.
  • herşey yerinde güzel izmirde o dediklerinizi tam istediğiniz tadda bulamamanız normal. baklavayı antepte lahmacun kebabı güneydoğu da pide yi karadeniz de yiyeceksin. istanbul da hepsini yaklaşan yerler olabilir ama tam istediğin damak tadı yerinde güzeldir. gene de internetten araştırıp bakabilirsin gayet iyi yapan yerlerde var
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugralioglu

tek yaptığı şey kötülemek bu ülkede turist yok dediği şehirlerde acaba kaç binlerce turist var kim bilir , en basitinden kemerde amara dolce vita luxury adında bir otele gittim bundan 2 hafta önce otelde türk yoktu türk otelde tüm odalar fulldu ve türke tek tük rastladık. türist nasıl yok ben anlamıyorum otellerimizde esas türk yok. istanbulda ona keza tüm tarihi yerlerinde elbet en az 10 15 turiste rahatlıkla rastlarsın.

bu arkadaşın yazdığını tamamen okuyan arkadaş gerçekten de kandırılıyordur bu insanın avustralyada yaşadığı falanda yok sadece sallıyor başka birşey değil.

Şuanda aynı oteldeyim hocam . Valla doğru söylüyorsunuz bayram olmasına rağmen türkler çok az

• Seneler once gencken avustralyaya gitmeti dusunmustum. Bilmemkac tane koyun veriyorlardi gidenlere. 2 belgesel seyrettim. 1 ay kabuslardan uyuyamadim. Soyle boyle guzel ulkemiz de yollarda timsah filan yok en azindan :) Hatta gecen bir cocugun bacagini denizdeki bocekler yemis. Hic bana gore degil. Ha avrupa deseniz tartismam bile de. Avustralya gibi yerler bana gore degil. Istanbuldan bile cok tehlikeli bir yer.

• Vatan haini diye yazan oldu mu ?

Ekonomi ile ilgili konularda herkes aynı fikirde . Bayburt'ta köyde yaşayan emekliler hariç .

Hatta asıl şikayetçi olanlar , sistemden rant sağlayan , vergi de vermeyen tuzu kurular ... Garip ama...

Meyve sebze... Ben Bursa'dayım . Ataevler pazarında yiyecek domates yok . Hepsi aynı boy , kıpkırmızı , Monsanto tohumdan . Kışın iki yumruk kadar karnıbahara 8 lira vermiştim . Yahu ananas 5 liraydı Bim'de .

Bursa ki tarım ilidir . Ama ülkede bir tarım politikası olmayınca...

Yeme içme sektörü ... Kiralar ve hedeflenen kazanç büyük . Girdiler pahalı . Almanya'daki kalitede ekmek arası döner yok . Hem de Bursa'da...

Üstelik , insanlar "kovalak" . Kalite olmasa da her yer dolu . Yer bildirimleri... İphonelar ... Valeler ... Anladınız işte .

İnsanlar... Gümrükte çalışan adam doktordan çok harcıyor . Sektörden birine soruyorum nasıl diye ...

"20 000 civarı geçer eline " diyor . Ben hâlâ salak gibi beş vakit namaz kılan nasıl yapar diyorum .

" Hepsi kılıyor " diyor.

Hep bozuktuk . İyice kokuştuk ...

• " Bu arada istanbul'da birsey cok dikkatimi cekti. Cok araplasmis, yani eskiden disneyin falan cizgi filmlerinde araplasmis bir Istanbul gosterirlerdi, Istanbul artik aynen oraya benzer bir durum almis. Her restorantta, her tatlicida, sokakta her yerde Arapca sanki ana dil durumuna gelmis, sanki garson olmanin sarti arapca bilme falan durumuna gelmis. "

En iyi kısım bu yazıda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yılda 50 sene geriye gittik daha ne olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

quote:

Senelerce uğraştılar ve en sonunda başardılar hepimizi aptal ettiler. Hepimiz aptalız ama iki satır yazıyı anlamayan farklı bir boyut artık.
    Bu aptallıkta kolayca düzelmez sıfırdan bir nesil yetiştirmek lazım o da ülkenin 30-35 yılını alır en az.

Valla insanlar okumuyor. Yapicak birsey yok. Zamaninda bir konu actim 10 kusur sayfa olmustu, belli bir sayfadan sonra insanlar ayni soruyu tekrardan soruyor. Sorun cevaplandi diye yanitlamaktan biktim. O yetmiyor, baskasi, ayni seyi ozel mesajla soruyor...

Bana oralara nasil goc ederim, link atsana diyor, atiyorsun, ee bu kadar mi diyor.

Valla ben Avustralya'nin DH si diyebilecegimiz bir yere de takiliyorum (forums.whirlpool.net.au); orda bir kere moderatorler konunun disina ciktigin an mesajlarini siliyorlar. Konu disi tartisilma olmasin diye. Bizde ise su konuya bak, Turkiye'nin ne kadar degistiginden bahsediyorum. Adam onunla ilgili yorum yazmaktansa, gidip Avustralya'daki timsahlarin Istanbul'dan daha tehlikeli oldugunu soyluyor. Simdi buna ne denir ki? Yani sagdan soldan yanlis birsey ogrenmis, o yetmezmis gibi karsilastirmasi da yanlis; en vahimi ise, konuyla alakasi yok.

Bunu ilk mesaja yazmadim ama Turkiye'de maalesef hala yaziyla birseyi bildirme olayi yok. Insanlar anlik yasiyorlar. Atiyorum adamin eline bilet kesilmis olsun, orda yolculukla ilgili herseyi yazar; adam gidip bilette ne yaziyo onu okumak yerine, birisine sorup ogrenmeye calisir. Bazisi okudum ama emin olamadim der.

Biz mesela Turkiye'de doner kavsaklari (gobekleri) kullanmayi bilmeyiz. Kac defa yanlis kullanan kisi gordum. Doner kavsaktaki kisinin yol hakki olmasina ragmen adam basip geciyor. Ondan dolayi zaten hepsine isik koymuslar. Yeni yeni isiksizlari ortaya cikmis, onlarinda girisine adadakilere yol verin diye bildigin trafik kuralini tabela olarak koymuslar . Aslinda bu Turkiye'nin tam bir ozetidir. Trafik kurali olan, kitaplarda yazan seyi, normalde bilmezsen, ehliyetinin olmamasi gereken seyi, sana yolda hatirlatan bir sistem.

• Vay be hayata bak yaşım oldu 23 adamın bir yazda yaşadıklarını yaşamadım ve yaşayabileceğime dair en ufak bir ümidim yok. Anlatılanlara gelirsek hepsine katılıyorum
  • Dh'da artık bu haberlerden sıkıldık be kardeş uzatmayın "TÜRKİYE'DE EKONOMİ KÖTÜ" evet bizde çalışmaya çalışıyoruz elimizeden geldiğince Suriyeli gibi kaçmıyoruz. Herneyse kimseyi yadırgamam herkesin kendi tercihi ama yurtdışındakiler ne oy kullansın ne yorum yapsın

• quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

quote:

Valla insanlar okumuyor. Yapicak birsey yok. Zamaninda bir konu actim 10 kusur sayfa olmustu, belli bir sayfadan sonra insanlar ayni soruyu tekrardan soruyor. Sorun cevaplandi diye yanitlamaktan biktim. O yetmiyor, baskasi, ayni seyi ozel mesajla soruyor...

Bana oralara nasil goc ederim, link atsana diyor, atiyorsun, ee bu kadar mi diyor.

Valla ben Avustralya'nin DH si diyebilecegimiz bir yere de takiliyorum (forums.whirlpool.net.au); orda bir kere moderatorler konunun disina ciktigin an mesajlarini siliyorlar. Konu disi tartisilma olmasin diye. Bizde ise su konuya bak, Turkiye'nin ne kadar degistiginden bahsediyorum. Adam onunla ilgili yorum yazmaktansa, gidip Avustralya'daki timsahlarin Istanbul'dan daha tehlikeli oldugunu soyluyor. Simdi buna ne denir ki? Yani sagdan soldan yanlis birsey ogrenmis, o yetmezmis gibi karsilastirmasi da yanlis; en vahimi ise, konuyla alakasi yok.

Bunu ilk mesaja yazmadim ama Turkiye'de maalesef hala yaziyla birseyi bildirme olayi yok. Insanlar anlik yasiyorlar. Atiyorum adamin eline bilet kesilmis olsun, orda yolculukla ilgili herseyi yazar; adam gidip bilette ne yaziyo onu okumak yerine, birisine sorup ogrenmeye calisir. Bazisi okudum ama emin olamadim der.

Biz mesela Turkiye'de doner kavsaklari (gobekleri) kullanmayi bilmeyiz. Kac defa yanlis kullanan kisi gordum. Doner kavsaktaki kisinin yol hakki olmasina ragmen adam basip geciyor. Ondan dolayi zaten hepsine isik koymuslar. Yeni yeni isiksizlari ortaya cikmis, onlarinda girisine adadakilere yol verin diye bildigin trafik kuralini tabela olarak koymuslar . Aslinda bu Turkiye'nin tam bir ozetidir. Trafik kurali olan, kitaplarda yazan seyi, normalde bilmezsen, ehliyetinin olmamasi gereken seyi, sana yolda hatirlatan bir sistem.

DH'nin fantastik uygulamalari yuzunden telefon numarami onaylamadim, PM atamiyorum. Profilime bakinca da bu yaziyor zaten. Ama insanlar israrla PM atmaya devam ediyor. Size sorduklari sorularin aynisini bana da soruyorlar, ben de eski postlari linkliyorum bu sefer de trip atiyorlar.

Turkiye'de herkes kendisini bir kartanesi kadar ozel zannediyor malesef. Herkes istisna istiyor.

• BAnnnnnn

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.