Ben o sıralarda varoluşsal sıkıntılar çektiğim için başvurmaya karar verdiğimde oxbridgein ya başvurusu gecmisti ya da sınavlar sonrasi yetişmiyordu, imperial yetişiyordu ama sadece ona ozel toefl girmem lazimdi, lseye bakmadim bile full us+uzh basvurmaya karar verdigim icin. Basvurmaya cooook gec karar verdigim icin ielts/toefl istemeyen yerlere basvurabildim isin sonunda < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye birincileri yine bounu tercih etmiş (4. sayfa)
-
-
Econ icin>
İmperial, uzh, oxford, cambridge basvuru alıyordu ugdan. Oxford veya cambridgede salak sacma seyler oluyordu ama once mastera enrollamak gibi. Master icin lse senede 1 insana filan veriyor trden, bazsn 2 oluyor. Jean monnet artik olmadigi icin isler sıkıntı.
Eee icin>
En cok ragbet goren cambridge galiba, benim ust donemimden 2 cocuk gidiyo, 8 yillik sinif arkadaşım cmu icin reddetti. Ama bunlara kabul için cok iyi toefl+super bir profil lazkm, o profilin varsa epfl phd veya epfl/ethz msc w excellence scholarship zorla daha iyi (tabi bu profil ucla filan da yapar o daha mantıklı). Master mevzusunu bilmiyorum ama burs işi sikinti galiba. Kita avrupasinda epflde duzgun ugdan phd var, almanyada bazi okullar aliyor ama cok nadir, onden hoca baglarsan kth da olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pm bakar misiniz
robert ve berkeley mezunu bir tanıdığım var büyük saygı duyuyorum. robertten mezun olmak vardı şimdi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cidden LSE sadece 1-2 kişiye mi burs veriyor? Bunun güney asyası falan var normal diyecem de çok şanslı olmak lazım herhalde. Sol ağırlık politikayı savunan, savunanların okulu ama cidden o poshların yanında büyük yerlere gelinir. Peki underg. olarak nasıl kabul alabilirdin? Mezun olduğumuz liseye, diplomaya vs. mi bakıyorlar yoksa gittiğimiz üniversitede yaptığımız çalışmalar, yüksek gpa gibi şeylere mi?
Tr capinda 1 2, yoksa genelde daha fazla tabi. Bu dedigim masterlar icjn gecerli. Galiba need based bunun disinfa çıkıyor ama gormedim hic
Ug uk kabulu hakkinda gram fikrim yok, çünkü tanidigim iki insan var ikisi de imo madalyaliydi. Ama muhtemelen yuksek ortalama dışında baya iyi bir toefl, iyi sat veya ib skoru uzerine (bu kolpa olabilir) phdli hoca referansı arıyorlar gibi. Eger lisede research yaptiysan (bunu da gordum, sacmalik bence) baya ileri atiyor tabi de lisede neuroscience icin staj yaptim demek imodan altinim var demekle benzer absurtlukte bence
lisede metalci grubumuzla tuvalette sigara içiyorduk milletin yaptıklarına bak. gerçi o zamanlarda da bunun farkındaydım da ne yapabilirimki iğrenç bir okulda bu fırsatlara erişemiyorsun. dediğim şeyler de kaç ay önceki olaylar yeni mezunum yani.
Olm o iş sende bitiyor bir kısmı da. Benim aşırı dandik lisemde bile IOI gümüş madalyalı eleman vardı. Çok geç kazandı madalyayı üzerine SAT falan olmayınca Seul'e gitti.
Bilgisayar olimpiyatı kış kampında tanıştığım bir eleman vardı. Karadeniz'deki bir dandik imam hatip lisesinden geliyordu. Eleman kendi kendine başlamış galiba o da IOI gümüş almıştı yine.
Ya da benim ieso (yer bilimleri olimpiyatları diğerlerine göre low profile ama) bronz madalyası var tamamen internette keyfe gezerken Türkiye takım seçme sınavını bulmuştum. Liseyi suçlamak kolay ama cv'ndeki bu research gibi büyük kolpa şeyler hariç çoğu tamamen sende.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 15 Ağustos 2024; 1:11:3 > -
Yönlendirmeyi gectim yapabileceğini soylemek cok kritik aslinda. Benim deli fransizcam da vardi ama hiçbir allahin kulu bana bak epfl var olmadi ecole polytechnique filan bakarsin demedi lisedeyken, ben yurt disinda undergrad okuyabileceğimj bilmiyordum elimdeki profille, ille madalya lazim filan sanıyordum
Lisedeki çevre çok önemli misal yanındaki eleman madalyalı merak ediyorsun, araştırıyorsun bir şekilde onunla konuşarak bilgi alışverişi oluyor. Senin illa madalya lazım demen bile bir şeylerden doğru ve ya yanlış haberdar olduğunu gösterir. Aslında benimki biraz umutsuzluktan da kaynaklı. Mesela mun olayına çok özenirdim ama gittiğim okulda o bile yoktu. Tarihçiye gidip hocam münazara klübü açmak lazım diyince "ne münazarası ya?!" falan diye tepki vermişti. Almancacıya abitur derslerini alabileceğim bir yer biliyor musunuz demiştim o ne demek demişti. Bunlar sadece bir kaç örnek.
Cok madalyali da ariza ya, hepimiz ya madalya ya hic diye bakiyoduk olimpiyata, ve alan da cok olunca biraz rehavet geliyor. Bizim okulda da olmasi lazimdi zaten, ben girdiğimde en yüksek puanli 3.liseydik galiba, simdi kabataş esitlenmis bizle yanlış gormediysem. Tam aksine boyle bir okulda bile sadece bu farkindalikta olmak inanilmaz sıkıntı bence
İktidara gelirsem mun leri kapatip bumble ile anlasip bumble jr acacagim, en azindan otobüslerin co2 salinimindan kurtuluruz
İstisnalar var elbette. Ben herkesin durumu aynı gibi bir çıkarımda bulunmadım ama karadeniz'deki dandik bir imam hatipte ib ve ya ap diploması alamazsın.
Lise gerçekten çok önemli. Bir şeyi yaparsın ama eksik kalır gibi.
Bu arada konuyla alakasız ama yine söylemeden duramayacağım. O pp hala komik değil. Türkler Anadolu'ya girerken Ermeniler gayet gelişmiş bir milletti ki yaptıkları kiliseler, manastırlar ve kasaba planlamaları bunu destekler nitelikte. Rumların ise bizans gibi bir imparatorluk var ellerinde yine dönemin çok ilerisinde kalıyor. Hadi Kürtler desek size göre Kürtler yavuz döneminde Özal döneminde geldi. Zenci olan insan da göremezsin, anadoluda insanlar o zamanlar gayet açık buğday tenli ve ya beyazdı. Batıda "the left can't meme derler" doğrudur aynı şey burdaki sağcılar için de geçerli.
Abi sen sıkıntılısın bak gül geç. Bana Türk öncesi Anadolu tarihi mi anlatıyorsun odtü tarih topluluğunda dergide bunla ilgili yazıda ben de birkaç paragraf yazdım Türk yerleşimleri öncesi Anadolu diye çünkü Helen kolonizasyonu öncesi Anadolu devletleri ve ayrıca Bizans dönemi (özellikle 1. Basil sonrasi Makedon Hanedanlığı dönemi) oldukça sevdiğim konular. Git başkasına tarih dersi ver duyar kas, her şeyin mizahı yapılır bunun da.
Ermeniler de bu topraklara sonradan geldi (Hint-Avrupa yayılımı döneminde kuzey kafkasyadan) Yunanlar da. Kürtler de daha çok Yavuz Sultan dönemi geldi. Kimsenin kalıcı evi değil burası yarın Türkiye araplaşsa burada önceden Türkler vardı saygılı olun edebiyatı kasılır.
Neyse liseye gelirsek ap ib bosver aga ioi madalyalı ifl'li arkadaşım yine kamptan o tarz işlersiz Mit gitti bir diğer onun arkadaşı imo madalyalı yine ifl'den daha yeni oxbridge'den birine gitti undergrad ikisi de. Elbette işe yarıyordur ve ben bu konuda cahilimdir ama bana fena sazan.avi geliyor o tarz işler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Dandik bir imam hatipte alamazsın ama ilginç bir şekilde özellikle de istanbuldaki orta halli anadolu liselerinde bile artık ıb ap dersleri veriliyor.( almanca icin sanırım etwinning die bisi de gelmis tam bilmiyorum)
imkanlar 5-6sene içinde aşırı derecede arttı hem hazırlık eğitimi çok yaygınlaştı, dusunun zamanında 4küsürle girdim liseye hem ap hem hazırlık gelmiş. Zamanında en kötü hasalda vardı hazırlık istte.
mesela benim kuzen de 3küsürle aynı liseyi kazanmıstı gecen sene ap alcak sanırım.
Temsil ettiğin düşünceleri destekleyen ergen sürüsü için yazdım onu. En basic tarih konularını bile bilmiyorlar. Reditte instada falan aç bak görürsün "aaa öşekle ilişkiye giriyo kanzi sjsjs" diye yorum atan tipler bunlar. 4chande türklerle alakalı meme yapan alt-rightcılar var ona da gülüp geçersin o zaman.
Bu arada lise konusunda okulların çoğu ib ap diplomasina bakıyorlar yoksa çok zor. Spesifik bir başarın olması lazım (bahsettiğin madalya olayı gibi).
İflden ioili mitye giden hatta iflli ioi madalyali var mi son senelerde, benim bilgisayarcilardan mitye gittigini duydugum son cocuk fentekliydi. Devletten olimpiyat gecmisli son 3 mit kabulu benim bildigim imo, icho, icho seklinde
Harbiden ib diplomasi verebiliyorlar mi ya, öyle bi durum varsa es kaza 42+ ib her 3 4 okulun birinden cikar, east coast okullar turco dolar
Son ioi madalyalarinin cogu ifl olm. Olimpiyatlarda hala en başarılı Türk lisesi ifl. Bir de kimya olimpiyatcisi kiz vardi her sene alan o deli kız taşıyordu zaten genel toplam madalya sayısını. Bu sene bile yaz kampinda 1 veya 2 eleman var bilgisayar olimpiyatlarinda mesela afl'li max. 6 tane ifl var benim bildiğim bu sene (kardesimin soyledigi kamptan) eğitmenlerden çoğu zaten eski ifl'li (2-3 sene once mezun olmus madalyalilar)
En son yedek listedeydi baska yerlerden kabul almisti da gecen sene kış kampi discordunda elemana tebrikler gelince dedim herhalde gitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickolangelo -- 15 Ağustos 2024; 7:2:0 >
Ben araştırdığımda özeller dikkatimi çekmişti. Özellerde dersleri veriliyor. Hem okulun parası hem derslerin parası çok pahalı tabi. Biz treni kaçırdık artık önümüzdeki maçlara.
İsim vermekten zarar gelmez herhalde
Son 3 4 yilda bilgisayar milli takimina alperen disinda biri girdi mi ki iflden ben mi kaçırıyorum? Son yillardaki gümüşlerden birini o aldi evet de bouna gitti diye duyduydum, digerini bizim donemden bir arkadasin kardesi aldi, diger ikisi fentek olmali (biri mitye giden dedigim cocuk, ege).
İcho icin de son yillarda benim bildigim birden fazla madalya alan iki kiz var, biri bizden mitye gitti zaten (3 madalyasi var), oteki de iflli degil diye biliyorum sehrini hatırlamıyorum ama dogu sehri olmasi lazim, su an medipol tipta.
Abi kamp ayri milli takim ayri, Tübitak kamplarini ve 2.asama madalyalarini uluslararası madalya saniyor olmayasin? İoi takimi zaten 4 kisi+yedek. Bizim lise ioide hic iyi olmadi zaten orasi ayri da son 2 yilda bana özellikle söylemedikleri bir sey olmadiysa bilgisayar olimpiyatinda by far en basarili okul ist fentek olmali hala.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X