Şimdi Ara

Türkiye boş oturan gençler liginde Avrupa şampiyonu !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TÜİK verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 525 genç ne okuyor ne de çalışıyor... Bu kişilerin toplam gençler içindeki payı ise yüzde 21.4...

https://gazetememur.com
    Türkiye boş oturan gençler liginde Avrupa şampiyonu
    https://gazetememur.com/gundem/turkiye-bos-oturan-gencler-liginde-avrupa-sampiyonu,-viEm76ItEKlxz8xShTNhw

• neden çalışsınlar veya okusunlar?, zaten her türlü sürünecekler. son 22 yılda ve daha da beteri 2020 yılından itibaren gençlerin umutları ve hayalleri yok edildi. ya asgariye köle olacaklar yada en iyisini yapıp hiç bir şey yapmayacaklar... devlet zaten ortadoğu çöpü ve yandaş baslemekten gençleri gözden çıkarmış durumda. yani bu ülke geleceğini çoktan kaybetmiş.

• Aşağı yukarı 12 senedir çalışmıyorum bu devirde 50k altına çalışan insanın kendisine saygısı yoktur. Sanayide tost satsa asgari ücretten daha iyi kazanır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 18 Mart 2024; 13:52:7 >
  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    Abartıyorsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kosmos77 K kullanıcısına yanıt

Bir kağıt toplayıcı ne kazanıyor bilsen ağlarsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kosmos77 K kullanıcısına yanıt

Hurdacı olupta yazlığı olmayan adam tanımıyorum ve hiç abartmıyorum..

12 yıldır çalışmayan adama kafadan kontik gözüyle bakılır işsiz değil, iş dolu asıl sorun vasat eğitiminizle statülü masa başı rahat memur tipi aylak işler aramanızda, bu kafaylada daha çok işsiz kalırsınız çevrendeki çoluk çocuğa karışan arkadaşlarını izlersin anca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Mart 2024; 14:29:39 >

Sende hurdacı olsana o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boşuna çalışsam da yapacak bir şey yok çalışma saatleri vs remote yaygınlaşmalı ben böyle saçma bir düzende nasıl hayattan keyif alayım.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

ne eğitim ne statü veya memuriyet ile para kazanılmaz.. ancak burada para kazandığını zanneden iki yakası bir araya gelmeyen sürekli borç ödeyen tiptir. biz buna klasik beyaz ve mavi yaka köle diyoruz.

ayrıca sen şimdi bırak çoluk çocuğu senin gibilerin izleyicilerin en iyi yeri netflix. orada istediğin kadar insanın hayatını takip edebilirsin..

• Yapayzeka037 kullanıcısına yanıt

ben hurdacı olsam senini gibi eski fikirleri geri dönüştürmeye çalışırdım. belki biraz daha düşünceli ve saygılı biri olabilirdin.

Çok iyi para kazanman için iyi bir eğitimin diploman, iyi bir mesleğin kariyerin olmalı hayatın gerçeği bu, abd de aynı türkiyedede aynı mozambikte bile aynı, sen kapitalist düzeni kabul etmiyorum kafasındasın ama senin olayın daha çok piskolojik gibi.

• Nerden tutsan elinde kalır.Hani öyle bir konu ki nereden başlayacağımı bilemiyorum taa 2020'de 43 saat ile Avrupa'da en çok çalışan ülke Türkiye.

Karşılığında ise ederi az para

Asgari ücret 17 bin, asgari ücret ile çalışan sayısı %40. Gençlerde" Attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmiyor" diyor.

ara eleman sıkıntısı malum , adam bana "dükkanı kapat merkeze gel çalış asgari ücret" diyor. Ulan hıyarto merkezde kira olmuş kaç para asgari ücret için dükkanı kapatacam yeri yurdu değiştirecem üstüne asgari ücret alacam öylemi? Birde Alamancı ha. İşi euro bana gelince TL asgari ücret.  

Türkiye'de çalışma şartları sorun, maaş sorun , çalışma süreleri sorun, haftada 6 gün çalışmak ayrı sorun

Haftada 4 gün standart olmaya başlamışken bizde haftada 5 gün çalışma saatleri standartlıktan çok uzak. Çalıştığınla ev alamıyorsun, araba alamıyorsun. Telefon alana kırık anten derneği başkanı şahıs zaten forumda ateş kusuyor .

Yani gençlere çalışmıyor diye suçlamak en kolayı

Kadırga'da kürekçi olmak istemeyene" çalışmıyor" diye suçlamak gibi birşey.

"şu paraya işçi bulamıyoruz" diyorlar. Nerede bulamıyorsun Marmara'da. Gel Anadolu kırsallarına millet iş diye ağlıyor.

Yani işveren ile işçiyi buluşturacak sistem dahi kurulmuyor.

Şu bakanlık ne iş yapar birisi bana izah ederse sevinirim

www.csgb.gov.tr
    T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
    https://www.csgb.gov.tr

Şimdi gelelim hurdacılarla , tablacılara

Hurdaya artık Anadolu'da dahi izne tabi. Birçok yerde de yasak. Buradaki küçük balık büyük balık olayı varya plazadaki beyazyaka arasında yok. Hepsi "bölge" çalışıyor. Eline aldın çuvalı hurdacılık mı yapıyorsun avantayı verme bak bakalım o çuvalı nerene monte ederler.

Hurdacılar da eski olan tutmuş suyun başını Bilişim sektörüne çok uğrar.Bozuk elektronik kartları benden kilosu 80 liraya toplamaya uğtaşıyor bak çakala . Hadi başkası 90 lira versin de görelim neler oluyor.

Tablacılığa gelince .Pazar yerleri artık belediye belirlediği alanlarda mümkün. Öyle tablayı elime aldım sokak sokak gezerim gezdirirler yavrum seni.

Hadi kaçak göçek iş yapıyorsun belediye de çökmedi daha. Pazardan daha uyguna satacan ki kazanasın. Eee tablada çeşidin az olur, araçla yapsan mazot paranı koparamazsın. Çok kişi maliyeti karşılamıyor diye bıraktı

"Limon, mandina satsın" diyenlere . Siz orda kaça yiyorsunuz ama burda 3 para etmiyor narenciye .Kozan'a gidin ağacın üzerinde kalan mandalina-limon-portakalın haddi hesabı yok.Alayını kesiyorlar. Birşey diyeyim size 2 seneye kalmaz büyükşehirlerde beyaz et fiyatına zor alırsınız narenciye.

Adana'da 3 para etmiyor , İstanbul'da kilosu 30 falandır herhalde. Gelin Adana'ya çuvalla toplayın götürün.

Bayılıyorum böyle hiçbir halt bilmeyip,"hurdacılık yapın-lion satın" diyen ihtiyarlara.IQ 10 pabuc 100 arşın.Ensonhaber'den buraya geldiler hep.

90'larda kaldı o hurdacılıktan para vurma olayı. Mabaddan sallamak yerine yapın da görelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 18 Mart 2024; 15:30:28 >

• muhtaç değilseniz çalışmanın bi değeri, anlamı yok ki

• İşsiz bekleyenlerin çoğu muhtemelen üniversite mezunu ve hala iş arayışında ya da kpss'ye hazırlanıyordur. Mühendislik mezunu adama inşaat işi gösterip sonra iş beğenmiyor demek mantıklı değil.

• arkadaşlar birini yermeye çalışmadan evvel aklınızda hep şu olsun

"kimse sınanmadığı günahın masumu değildir " cümlesi

herkesin hayata bakışı farklı,hele bu emeğin karşılığının alınamadığı,uzun çalışma saatlerinin olduğu ve alım gücünün düşük olduğu ülkelerde

Gerçekten hayat hakkında bir şey bilmiyorsun, değil mi? 

• Kerimcem fakfakiri akıl vermeye gelmiş.  

işyerimde bu şekilde düşünen biri olsa direk işten çıkartırdım. madem iş dolu zaten sorun olmaz iş bulması da.

• kangroo kullanıcısına yanıt

Masa başı memuriyet yatış bol tatilli iş derdinde olanlar dışında bir iş sıkıntısı çeken göremiyorum hele inşaat elektirik elektronik yada tekstil olanlar 1-2 haftada yeni iş buluyor

Dandik kenar köşe eğitimiyle diplomasıyla kpss kasan oturak yatış iş arayan çok aylak adam kadın var tanıdığım,bildiğim işsiz profilinin %95+ sı böyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 18 Mart 2024; 16:22:32 >

günün bu saatinde niye burdasın o zaman gidip çalışsana. boş boş geziyon.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.