< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye, Çin’i değil Batı’yı tercih ediyor: Nadir toprak elementlerinde kritik gelişme (2. sayfa)
-
-
Döne döne Mevlana olsa idik keşke, fakat bizim bu dönüşler başka şeye dönüştürdü bizi
-
Ne gibi farklı oluyor ben halen anlamadım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
nadir toprak elementlerle ilgili gozden kacan gercek aslinda o kadarda nadir olmayislari. avustralyada amerikada ve pek cok yerde rezervler mevcut. cinin tekel olmasinin nedeni madenin bulunamiyisi degil bulunan madenin cikarilmasinin ve islenmesinin insan sagligi ve cevre acisindan pek cok sikinti yaratmasi. nadir toprak elementler genelde uranyum gibi radyoaktirf diger elementlerle beraber bulunuyorlar ve toprakdaki yogunluklari dusuk oluyor. buda cikarilmasini ve islenip saflastirilmasini saglik ve cevre olarak zorlastiriyor. bati cinle rekabet edemiyor cunku ayni madeni batida cikardiginizda pek cok cevre ve saglik onlemi almaniz gerek, radyoaktif ortamda iscileri kisa sureli calistirmaniz, yuksek tazminatlar odemeniz ve erken emekli etmeniz gerek. cin bunlarin hic birini yapmadan mogul ve turk azinliklari bu madenlere surdugu icin ucuza rekabetci uretim yapiyor. turkiyede bu yolda rekabetci olacaksa benzer seyleri yapmasi gerekir. birileri madende yavas yavas olurken, ulke topragi zehirlenirken, birileride cok para kazanip zenginlesir, bir baskasida yeralti zenginligi uzerinden hayal satarak politik rant yaratir.
-
Şöyle pesimist, karamsar, halkı aşağılayan, yöneticileri aşagilayan, hiç birseyi begenmeyen, herseye bir kulp bulan, birde birşey biliyormus gibi havalara giriyorsunuz ya!
Kendi özgür fikriniz bile yok, farkında değilsiniz. 2 medya kuruluşunun aklınıza karanlık tohum olarak ektiği "Rant, Kanada, Bilal" gibi kalıp cümlelerden bile çıkamıyorsunuz. Heryerde aynı ezber laflar çünkü kaynağı aynı.
Eleştiri bile yapamıyorsunuz sadece aşagılama yapabiliyorsunuz, size öğretilen bu.
Son olarak tüm bu pesimist karanlık fikrine hiç yakışmayan şekilde birde yazına Atatürkü eklemişsin.
Atatürk asla pesimist olmadi, ülke işgal altındayken bile karamsarlık yaymadı, okumamış köylü halkı baş tacı bildi, düşmanini bile aşagilamadi, ülkeye bir fidan fazladan ekildiğinde mutlu oldu.
Yani siz ne yapıyorsanız hayatı boyunca TAM TERSİNİ yaptı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
millet maraba olmak istiyorsa yapacak bir sey yok.. 10 Atatürk gelse degismez..
-
o nohut kadar beyinleri ile her şeyi heykele indirgemek de başka bir garabet olması gerek.
Bir şey bilmeden, araştırmadan yorum yapıp, bir de millete ayar vermeye kalkarlar.,
Burada madencilik yapılırsa ne olur bilgisinden bi haber, sadece talan etmeyi düşünen, Türkiye’nin yarınları yokmuş gibi her şeyi çıkaralım, yiyelim bitirelim zihniyeti ile baş etmek zor. Ülkenin her alanı kazılıyor. Elde ne var, hep birlikte görüyoruz zaten.
-
Ülkemizden çıkan altının %5'inin devlete kaldığını biliyor muydunuz?
-
Bir Atatürk büstü senden daha zeki.
-
Yeraltı ve yerüstü bakımından çok zengin bir ülkeyiz bırakın artık birilerini zengin etmeyi,kaynaklarımızı dışarıya göndermeyi devletimiz eliyle üretelim,işleyelim işlenmiş halde almak için ayağımıza gelsinler.kaynak aramakmış ben hem çiftçiyim hem madenci nekadar sürede ne lazım ben payıma düşeni vermeye hazırım yeterki çiftçiden çalmayın ,zengin ettiğiniz kişilerin ocaklarında ki göçüklerde evine ekmek götürmeye çalışan kardeşlerimiz ölmesin.bu kaynaklar bizim, milletin, vatandaşın sabretmek gerekiyorsa sabredelim ama bizim olan bizde kalsin
-
İbre yeniden Çin'e:
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haberi hazır, yakında yayında olur.
-
Memnuniyetle okuruz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X