|
Türkiye, Çin’i değil Batı’yı tercih ediyor: Nadir toprak elementlerinde kritik gelişme
-
-
quote:
Vilcinskas ayrıca, “Türkiye bunun merkezinde yer alabilir. Sadece gelişmekte olan bir maden çıkarma/madencilik merkezi (teknoloji ve yatırıma ihtiyaç duyulan) olarak değil, aynı zamanda ürün geliştirici ve yenilikçi bir ulus olarak da.” dedi.
Pohpohlamak
quote:
(halk ağzı)
birini, yüzüne karşı gereğinden çok övmek, koltuklamak, pehpehlemek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Özetleyecek olursak, yine birileri ülkenin taşını toprağını satma derdinde.
-
Ulan bu kadar h… olunmaz. Ne alakası var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 23 Eylül 2024; 14:1:29 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çin karşısında birleşerek durmaları güzel vir olay Çin ile bu konuda kimse rekabet edemez yoksa tekel gibi.
-
onu bile kahramanlık palavralarıyla yapıyorlar..
bunlar çin ve rusya yı istedikler an yatakalrından çıabilecekleri partner olarak görüyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 23 Eylül 2024; 14:32:46 > -
Bizde akıllı bir kesim inanmıyor ama Batı ve Çin peşinden koşuyor.
Kötü bir şey mi yapılıyor anlamadım ?
Bu ortaklıkların sebepleri aslında farklı oluyor ya onu kastettim. Yoksa çıkar işle kullan.
-
Bu habere sevinenlere bir haberim var; ülkenin altı komple altın ya da petrol olsun, bizim yani halkın marabalığında zerre değişim olmaz sadece siyasiler daha fazla sömürür, daha fazla rant oluşur o kadar; bkz. Kanada'lı şirketin çıkardığı altın...
Siyasiler için halkın tek bir değeri var o da seçimden seçime kullandığımız oylar, bu nedenle sadece seçimden seçime hatırlarlar, o da Allah razı olsun Atatürk sayesinde, adam padişahlığı ortadan kaldırıp Cumhuriyet rejimini getirmiş de ondan, yoksa 1. Recep'ten sonra yerine şehzade Bilal geçerdi de biz de komple halk olarak onun tebaası olurduk!
-
Bugün böyle yarın şöyle, kandırıldık rabbim affetsin der dönerler.
-
Borla hidrojen depolarız hayali kurarken borlu deterjanımız oldu. Nadir toprak elementiyle de yüzümüzü yıkarız.
-
Allah ve savarona ))
heykele para harcayanlar duymasın seni;)))
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yine Kanadalının birine peşkeş çekerler kesin :)
Bizim bürokrasinin maksimum kapasite bu çünkü 💲💲:)
İşlemek yerine kapitülasyonlara göz yummayı severler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 23 Eylül 2024; 16:59:27 >
-
Muhtemelen öyle olacak. 3 kuruşa bizimkileri kafalayıp kaynağa çökecekler. Ortada bir doğa varsa o doğanın anasını ağlatacaklar. Bu hükümetten fazlasını beklemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hiç bir habere sevinemiyorum artık. bizim yararımıza olmayacak bişey için beklentiye girmeyecem
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bizim bürokraside %100 şaşmayan bir gerçek varsa o da doğal kaynak yönetim alışkanlığımızın, batılı bir ülkeye yok pahasına peşkeş çekilmesi üzerine kurulu olduğudur :) :)
Osmanlı dahil daha şaşmadı bu gerçeklik, fizik kanunu gibi bir şey :) :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çin pahalı fiyat vermiştir net öfckc
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu habere sevinenlere bir haberim var; ülkenin altı komple altın ya da petrol olsun, bizim yani halkın marabalığında zerre değişim olmaz sadece siyasiler daha fazla sömürür, daha fazla rant oluşur o kadar; bkz. Kanada'lı şirketin çıkardığı altın...
Siyasiler için halkın tek bir değeri var o da seçimden seçime kullandığımız oylar, bu nedenle sadece seçimden seçime hatırlarlar, o da Allah razı olsun Atatürk sayesinde, adam padişahlığı ortadan kaldırıp Cumhuriyet rejimini getirmiş de ondan, yoksa 1. Recep'ten sonra yerine şehzade Bilal geçerdi de biz de komple halk olarak onun tebaası olurduk! |
Özetleyecek olursak, yine birileri ülkenin taşını toprağını satma derdinde. |
Bugün böyle yarın şöyle, kandırıldık rabbim affetsin der dönerler. |
Borla hidrojen depolarız hayali kurarken borlu deterjanımız oldu. Nadir toprak elementiyle de yüzümüzü yıkarız.
|
onu bile kahramanlık palavralarıyla yapıyorlar.. bunlar çin ve rusya yı istedikler an yatakalrından çıabilecekleri partner olarak görüyor.. |
Yine Kanadalının birine peşkeş çekerler kesin :)
Bizim bürokrasinin maksimum kapasite bu çünkü 💲💲:) İşlemek yerine kapitülasyonlara göz yummayı severler :) |
Kötü bir şey mi yapılıyor anlamadım ?
|
Muhtemelen öyle olacak. 3 kuruşa bizimkileri kafalayıp kaynağa çökecekler. Ortada bir doğa varsa o doğanın anasını ağlatacaklar. Bu hükümetten fazlasını beklemiyorum. |
nadir toprak elementlerle ilgili gozden kacan gercek aslinda o kadarda nadir olmayislari. avustralyada amerikada ve pek cok yerde rezervler mevcut. cinin tekel olmasinin nedeni madenin bulunamiyisi degil bulunan madenin cikarilmasinin ve islenmesinin insan sagligi ve cevre acisindan pek cok sikinti yaratmasi. nadir toprak elementler genelde uranyum gibi radyoaktirf diger elementlerle beraber bulunuyorlar ve toprakdaki yogunluklari dusuk oluyor. buda cikarilmasini ve islenip saflastirilmasini saglik ve cevre olarak zorlastiriyor. bati cinle rekabet edemiyor cunku ayni madeni batida cikardiginizda pek cok cevre ve saglik onlemi almaniz gerek, radyoaktif ortamda iscileri kisa sureli calistirmaniz, yuksek tazminatlar odemeniz ve erken emekli etmeniz gerek. cin bunlarin hic birini yapmadan mogul ve turk azinliklari bu madenlere surdugu icin ucuza rekabetci uretim yapiyor. turkiyede bu yolda rekabetci olacaksa benzer seyleri yapmasi gerekir. birileri madende yavas yavas olurken, ulke topragi zehirlenirken, birileride cok para kazanip zenginlesir, bir baskasida yeralti zenginligi uzerinden hayal satarak politik rant yaratir.
|
Benzer içerikler
- twitter kullanıcı adı değiştirme
- instagram profilime kim baktı
- whatsapp durum video kalitesi düşüyor
- instagram video indir
- twitter video indirme nasıl olur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X