Şimdi Ara

Türkiye'de 500 kişiyi işten çıkaran Oppo'dan açıklama (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
13.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde bile işçi maliyeti sorun diyorlarsa bunlar Avrupa abd gibi yerlerde barınamaz demek ki

• Yorumlara baktımda ülkenin niçin bu halde olduğunu anladım. Kimse ülke zenginliğinden halka dağıtılan % 5 payı sorgulamıyor ama bu %5 için herkes birbirini boğazlıyor. Kalan %95'i kim yiyorsa asıl düşmanınız odur.

• la olm 50 milyon dolar para mı la . bak türkiyede sırf bir ilden toplarsın o parayı. insanlar utanmadan yatırım diyor şu paraya.

• Ama 500 kişi çok direk kepenk kapatın arkadaşlar

• berk768 kullanıcısına yanıt

Hadi aktroll hadi uza başka konuya. Memleketin ne durumda olduğunu herkes biliyor. Yok çin şöyleymiş de böyleymiş de, sana ne çinden? Sen kendine bak önce. Senin ülkende hukuk yargı kuzey koreyle eşdeğer görülüyor. Size buradan ekmek çıkmaz hadi yallah 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sismancocuk -- 11 Ocak 2022; 14:53:22 >
  • 50m dolar yatırım yapmış firmada 500 kişi çıkarılmış. Bana en başından beri garşp gelen hikaye. Yahu gözümün önünde adamlar 10m dolara fabrika ve alet edevatını aldı 100 kişi çalışan içinde. Kaç kişi çalışıyordu ki 500 kişi çıkarılsın.

• Holk kullanıcısına yanıt

O küçük yatırımcıların problemidir dostum. Büyük yatırımcılar, büyüklükleri ile o konularda sıkıntı yaşamazlar. Tabi ki istikrar ve dengeyi arayacaklardır kim gidip Suriye'ye yatırım yapardı çatışmaların ortasında. Sen 1 milyar dolar ve üstü gücü olan ve ciddi yatırım yapacak olan bir Abd'li, bir Rus veya Çin veya İngiltere veya Almanya'nın milyarderi isen nerede olursan ol pek sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Bu yatırımların Türkiye'ye gelmesinin 2 önemli nedeni var:

1- Ab'ye yakınlık ( Lojistik )

2- Ucuz sıradan işgücü.

Türkiye'de elektronik, yazılım, matematik dehaları var, çok azimliler, çok çalışkanlar ve döviz bazında en iyileri bu insanlar diye gelmiyor bu insanlar. Ab'ye yakın düşük tecrübe gerektiren büyük nüfus imkanı için geliyorlar. Haliyle bu tarz yatırımlarda işçi maliyeti önemli. Belki 50-100 çalışan ile çok üst düzey niş mühendislik, elektronik, yazılım üretim yapan firmalar için maaş o kadar problem olmayabilir fakat yapılan iş yüksek nitelikli, yüksek kâr marjlı ve az kişi ile yapılan bir şey değilse haliyle işçi maliyeti önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 11 Ocak 2022; 21:33:49 >

• verdikleri ücret ne ki işten çıkarıyorlar dünyada en ucuz işçilik türkiyede şuan eskiden çindeydi 205 dolara adam çalıştırıyosun bence başka bir iş var bunda.

• Hala Komunizme laf atan mental hastalar var. Aslanım Komunizmde ev kirası, elektrik faturası, su faturası yok. 1+0'da olsa kendine ait evin oluyor. Ana kurumlar ve şirketler devlet gücvencesi altında. 9'da kalkıp 5'de evine geliyorsun. Ülke yıllardır kapitalizm'e özel ektöre ğeşkeş çekiliyor, ülkenin durumunu sağ zihniyet bu hale getirdi hala komunizm diyor sanki 100 yıldır ülke komunizmle yönetiliyormuş gibi...

• Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

Adil davranma ne yahu siz nasıl bir hayal aleminde yaşıyorsunuz, işçi de, işveren de çıkaranı düşünür, kendisi için hangisi doğruysa onu yapar. İşçi 100 lira fazla maaş veren yere gider, işveren daha karlı hale gelmek için her şeyi yapar, kovar, alır, yasal olan canı ne isterse yapabilir, neye şaşırıyorsunuz, işçi maliyetleri artarsa kapıya koyarlar, bu kadar basit, işverenden önce başkasına kızacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 11 Ocak 2022; 22:27:24 >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt

Sözde komünist yaklaşımı olan bir milletin şirketinin, iş dünya devletlerindeki fabrikalarına gelince en kapitalist firmalarından bile acımasız davrandığını ve bir kalemde toplu işçi çıkarma kararı alabildiğini, aynısını kendi ülkesinde yapamayacağını kastettim. Bu uzak doğulu millet, kendi milletinden başka kime düşünmüş ki, bizi düşünsün. Dünyada bunların fiilen giripte refah seviyesinin yükseldiği başka bir örnek varda ben mi bilmiyorum?

Not: Bu marka uzun süredir severek takip ettiğim bir firmaydı. Ama sadece ticarette şirin göründüklerini unutmamakta gerekiyor.

Edit: Alaycı tavrına rağmen adam yerine koyup düzgünce cevap verdiğim için, kendime kızıyorum. Bu zihniyete herşey müstehak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 11 Ocak 2022; 23:27:10 >
  • Adamlar nerden bilebilirdi ki böyle olacağını sonuçta seni doyurması gerekenler adamlara havale etmiş ve utanmadan fişlerini çekmişler.Adam yatırım yapmaya gelmiş istihdam sağlamış güvendiği dağlara kar yağmış ne yapsın

• e hani işcilik maliyetleri azalıp tüm üretim yatırımlarını ülkeye çekiyoduk ?

olan tam tersi...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.