Şimdi Ara

Türkiye'de 500 kişiyi işten çıkaran Oppo'dan açıklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
2
Favori
13.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
62 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'de 500 kişiyi işten çıkaran Oppo'dan açıklama

Geçtiğimiz günlerde 500 çalışanını işten çıkaran Oppo, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Artan maliyetler nedeniyle bu kişileri işten çıkardığını duyurdu.

Ayrıca Bkz.Bütçe dostu Oppo A11s tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

Oppo, geçen sene Mart ayında İstanbul Tuzla’da akıllı telefon üretim tesisini devreye aldı. 50 milyon dolar yatırımla Türkiye’de üretime başlayan Çinli teknoloji devi, giriş/orta segment Oppo ve Realme marka telefonları bu tesiste üretiyor.

Türkiye'de 500 kişiyi işten çıkaran Oppo'dan açıklama

Oppo Türkiye’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Artan maliyetler hedeflenen üretim kapasitesini etkilemiştir. Ne yazık ki, sonuç olarak, geçtiğimiz günlerde bazı işten çıkarmalar oldu. Dünya genelinde devam eden hammadde ve yedek parça sıkıntısı ve buna bağlı fiyat artışları, Oppo ürünlerinin üretildiği İstanbul'daki fabrikanın da hedeflenen üretim kapasitesini etkilemiştir. Ne yazık ki, sonuç olarak, geçtiğimiz günlerde bazı işten çıkarmalar oldu. Ancak Türkiye, Oppo için önemli bir pazar olmaya devam ediyor ve Oppo bu pazarda uzun vadede kalmayı planlıyor.”

Kaynak:https://www.bloomberght.com/oppo-dan-isten-cikarma-aciklamasi-artan-maliyetler-kapasiteyi-etkiledi-2296207

• Yatırım için işçi maliyetleri önemli değil, önemli olan istikrar, hukuk devleti, bağımsız yargı ve dengeli siyasettir. Bunun sonucundada uzun vadeli plan yapabilirsin. Tesla gidip Avrupa'da işçilik maliyeti yüksek ülkelerden biri olan Almanya'ya değil, gümrük birliğine dahil ucuz işgücüne sahip Balkanlara veya Türkiyeye yatırım yapabilirdi ama yukarda saydığım sebepler dolayısıyla yapmadı.
  • Hayır çinli bir firmadan ne bekliyorsunuz? Adil davranmasınımı, kimseyi mağdur etmemesini mi? Kimsenin gözünün yaşına bakacaklarını sanmıyorum...

• Yatırım için işçi maliyetleri önemli değil, önemli olan istikrar, hukuk devleti, bağımsız yargı ve dengeli siyasettir. Bunun sonucundada uzun vadeli plan yapabilirsin. Tesla gidip Avrupa'da işçilik maliyeti yüksek ülkelerden biri olan Almanya'ya değil, gümrük birliğine dahil ucuz işgücüne sahip Balkanlara veya Türkiyeye yatırım yapabilirdi ama yukarda saydığım sebepler dolayısıyla yapmadı.

• Al sana yeni Türkiyenin 2023 hedefleri

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çöpten telefon buldum ekonomi çok eeyiiii yiggennn

• Asgari ücretin etkileri bunlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oppo Tuzla'daki fabrikasi var diye sevinenler ... Ne oldu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ister çıkarır, ister kapatır, tamamen kendi tasarrufları.

• Çin modeli tutmadı demek ki

• Binada üst katlarda yaşıtım vardı ben 5 senedir Arçelik'te çalışıyorum bana bak 1 haftada fabrikaya girdim cart curt konuşuyordu.
    Neyse oda bende evlilik arifesindeyiz ben aldığım maaşlarda nakit ev eşyaları aldım o almadı gitti kredi çekti maaş geliyor diye o çıkartılanlarda buda var.

• Kârdan dağıtsaydınız sizde

• Reis çin modelini destekliyordu en son 😊🚀🚀

• Sevindin mi ? Ülkenin geldiği hal bu , bugün ona yarın bize

• Geçmiş olsun diyelim

• Yere göğe sığdıramayanlar burada mı?!

• Bu daha duyulan bir firma . Muhtemelen işten çıkarılan vatandaşlar asgari ücret açıklanınca çok sevindiler . Bu arkadaşlara ve son zamanlar da işten çıkarılan arkadaşlara sabır diliyorum .

• Suçu yine çinle firmaya kesmişiz de hiçbir plan program olmadan asgari ücretin zamlanması bunun asıl sebebi.

• mal mal yorumlar

• Vergiler yüksek, taşıma masrafları yüksek, işçi maliyetleri yüksek bu ve bunun gibi işten çıkarmaların olmayacağını düşünmek hayalcilikten başka birşey değil maalesef.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.