Şimdi Ara

Türkiye’de Açılan PSN Hesabı ile Yurt Dışında PS5 Kullanmak Sorun Olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
80
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu an yurt dışında bulunuyorum ve yaklaşık 1 ay içinde Türkiye'ye döneceğim. 

Ancak mevcut indirimleri kaçırmamak için, aile üyelerimden birine Türkiye PSN hesabı açtırıp bazı oyunlar satın aldım ( çünkü yurt dışından tr psn açılmıyordu birkaç kez denemiştim )

Bu hesabın açıldığı IP adresi, Türkiye'deki evimdeki IP adresidir.

Birkaç gün içinde buradan Avrupa bölgesinden bir PS5 almayı düşünüyorum. 

Endişem şu: Konsolu ilk kez kurarken Türkiye'de açılan PSN hesabımı kullanacağım, ancak bu işlemi yurt dışı IP adresi üzerinden yapmış olacağım. ( ilk kurulum olucagi icin )

Bu durum, hesabımın veya konsolumun ban yeme riskini artırır mı? PlayStation sistemi beni tamamen yurt dışı kullanıcısı olarak algılayıp flagleme gibi bir işlem yapar mı?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum. 

Şimdiden teşekkürler!

• Aynı işlemi 1 ay önce yaptım, hatta Türkiye'den bir arkadaşıma PSN hesabı açtırıp Plus üyeliği aldırdım. Şu an Mısırda yaşıyorum burada kullanabiliyorum ve oyun satın alabiliyorum.

Sadece yurt dışındayken PS Plus hesabı satın alınamıyor, ödeme ekranında hata veriyor.

Kullanımda bir problem olmayacaktır.

• CleverDeveloper kullanıcısına yanıt

Teşekkürler, İlk kurulumda vs. bir sorun yaşanmadıysa içim rahatladı.

Bir de PS Plus üyeliği konusunda emin olmak istiyorum: Türkiye'deki arkadaşımız hesabimiza girip Türk kartıyla ödeme yapsa, sonrasında yurt dışında PS Plus'a erişmeye devam edebilir miyiz? Yani burada herhangi bir kısıtlama olmuyor, doğru mu? sadece direkt yurt disindan satin alimlarda hata oluyor anladigim kadariyla

• erenberkaydinc kullanıcısına yanıt

Kurulumda hiç bir sorun yaşamazsınız hocam, evet PS Plus erişime devam edebilirsiniz. ama yurt dışında türk kartı ile Ps Plus hesabı almaya çalışmayın bir süre bloke oluyor ödeme sitemi Türkiyede de alınmıyor belirli bir zaman geçmeden. Direkt yeni hesap açsın arkadaşınız ardından üyelik alsın Mobil App ile.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.