Şimdi Ara

Türkiye de Adamlık Bitmiş. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Vegaas

Hasta olan bi arkadasimiz (kardeşimiz) için bir karakter alalım dedik. Uğrastik didindik bir miktar para denkleştirdik.
    Sahibiden gibi bir siteden hesap bulduk. Almaya kalkıştık.
    ne diye? Kardeşimizin gönlü olsun diye. Sonrada League of Legends den "Stefer" Kullanici adli birkaç soysuz kişilikle anlastik. Hesaba yatirdik Kendileri ise dolandırmayı secmisler. Dolandırdilar

Sadece sunu soruyorum. Türkiye de guvenilecek 1 adam kalmadimi? İnsaf, İnanc, vicdan gibi kavramlar tanımsız mi kaldı ?

Yazik.

kaldı pm atarsan hallederiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkancolak

quote:

Orijinalden alıntı: calibrane

siz akıllanmamakta ısrarlısınız anlaşılan. zorla dolandırılmaktan zevk alıyorsunuz. sen gerekli tedbirini almazsan işini savsaklarsan o da dolandırır başkası da. kendi işinizi sağlam yapmayıp laf atmayın. o hırsızlığını yapıyor sen tedbirini alacaksın.

Arkadas gerekli tum bilgileri almis karsi tarafin Tc'sini dahil. Burada gerekli tedbiri almasa bile yasalar dogru olanin yaninda bu konuda. Yaptirim konusunda kimse ugrasmadigi icin dolandirildim konularini goruyorsunuz ve bu yorumu yapiyorsunuz. Brezilyada Rio'daki kartellerin sokakaklarinda hergun insanlar olduruluyor polis hicbir sey yapmiyor yasal olmadigi halde. Buda ani durum gerekli cogunluk saglanirsa herkes ozenli davranir ve usenmezse bu olarlar kokunden biter. Bu durumda nasil olsa bana birsey olmaz kimse 3-5 lira icin suc duyurusunda bulunmaz diyip insanlari dolandirmakla, siz akillanmazsiniz zorla dolandirilmak istiyorsunuz gerekli tedbiri almazsan dolandirilmak sana haktir dusuncesi arasinda bir fark goremiyorum. Degismesi gereken insanlarinda iyi niyetliler degil yasalarin yaptirimlariyla kotu niyetliler oldugunu dusunuyorum. Birde bu gerekli tedbiri almazsaniz dolandirilirsin sana haktir demek bana kisa giyinirsen tecavuz haktir diyen kisiliksiz insanlarin dusuncelerini cagristirdi. Yapi olarak aynilar icerikleri daha turk halkinin namus dedigi onemli noktasinda degil sadece. Kisisel algilamayin cumlelerimi oyle anlasildiysam siz cevap yazmadan ozur dilerim simdiden konuyu kapatalim.

dolandırılıp dolandırılıp burda konu açanlar her zaman aynı şeyi yazıyorum. tamam geçmiş olsun ama sen özeni göstermezsen benim yapacağım birşey yok. uğraşmamak ne kelime. karşı tarafın tcsine kadar aldıysanız tedbirinizi almışsınız demektir. bundan sonrasında hukuk işler. dediğin doğru millet 3-5 lira için üşeniyor da mevzu para değilse o zaman işin peşini bırakmamak gerek. hukuk devleti sonuçta. takibini yap davanı aç hakkını ara. geri kalan yazdıklarında bi alaka kuramadım ama dediğim gibi siz gerekeni yapıp en sonunda dolandırıldıysanız yapacak da birşey yok. hırsızın da suçu var sonuçta. gidip hakkınızı arayacaksınız. forumda dolandırılan çok. ama hakkını arayan da çok. hırsız kendinden bekleneni yapıyor zaten. sen de dürüsttsen sen de gerekeni yapacksın mesele bu

• Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana güvenebilirsin

hasta arkadaşınıza bir güzellik yaparım 200 liradan alabileceğinizin çok üstü bir hesabı satarım.
  • Fiziksel bir karşılığı olmayan, zaten normalde yasak olan, 0 güvenilirlikle bir alış veriş içine giriyosun sonra hasta arkadaş vs vs diye edebiyat yapıyorsun? Yapmayın şunu... Arkadaşının hasta olması ile hesap alımının ne ilişkisi var bana tek bir mantıklı sebebini açıkla. Yani hasta olunca hesap alınmazsa hasta 3 ay içinde ölüyor mu hayırdır? Açsın kendine hesap oynasın? 0 lvl hesapla oynanan da oyun 30 lvl hesapla oynanan da oyun.

Millet olarak ne seviyoruz duygu sömürüsü yapmayı... Neyse gelsin eksiler hadi bakalım
  • konusu varken sorayim boyle bir durum benimde basima geldi ama ben yargi yoluna basvurmadim
    olay 6 ocakta gerceklesti ben CoC hesabi karsiligi lol hesabi alicaktim adam dolandirdi beni adamin telfon numarasi var konusmalarin kopyasida elimde adam ankara keciorende oturuyor saniyordum adam nickini,ismini soyismini ve sehrini degistirmis eski kullanici adi "emron97"
    yeni kullanici adi "Godless Thresh"

• quote:

Orijinalden alıntı: 3iks

Fiziksel bir karşılığı olmayan, zaten normalde yasak olan, 0 güvenilirlikle bir alış veriş içine giriyosun sonra hasta arkadaş vs vs diye edebiyat yapıyorsun? Yapmayın şunu... Arkadaşının hasta olması ile hesap alımının ne ilişkisi var bana tek bir mantıklı sebebini açıkla. Yani hasta olunca hesap alınmazsa hasta 3 ay içinde ölüyor mu hayırdır? Açsın kendine hesap oynasın? 0 lvl hesapla oynanan da oyun 30 lvl hesapla oynanan da oyun.

Millet olarak ne seviyoruz duygu sömürüsü yapmayı... Neyse gelsin eksiler hadi bakalım

Kardesim su yasakligi bi aciklarmisin kac kisiye yazdim yine yaziyorum hukuki olarak neresi yasak bunun? Oyun ici haksiz adalet oldugu icin Riot kendi yasaklamis tespit ederse banliyor olay bu. Sirf Riot yasaklamis diye bu insanin yapmama gibi yasal bir zorunlulugu yok istedigini yapar. Karsidaki adam onu dolandiramaz bu yasal degil iste. Insanlara neden destek degil kostek oluyorsunuz cidden hastasi varsa bunun gunahina giriyorsun. Iyilik yapip destek olacagina bunlari diyip moralini bozuyorsun. Dolandiran adamin bunlari okuyup rahatlamadigini nerden biliyorsun ilerde bu rahatlikla baska seyler dolandirmaya calmaya baslamicagini veya sana denk gelip yolda vs senin cebinden birsey calmicagini nerden biliyorsun? Insanlari suca yoneltmeyin artik. Iyi niyetli olmak suc degildir tedbir almak zorunda degil yasal olarak korunuyorsun. Kimse pesinden kosmadigi icin herkes bu dusunceye kapilmasin artik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciddi Kurt

konusu varken sorayim boyle bir durum benimde basima geldi ama ben yargi yoluna basvurmadim
    olay 6 ocakta gerceklesti ben CoC hesabi karsiligi lol hesabi alicaktim adam dolandirdi beni adamin telfon numarasi var konusmalarin kopyasida elimde adam ankara keciorende oturuyor saniyordum adam nickini,ismini soyismini ve sehrini degistirmis eski kullanici adi "emron97"
    yeni kullanici adi "Godless Thresh"

Kardesim git karakola yarim saatini almaz seni en cok ugrastiracak sey kirtasiyeden ekran goruntulerini cikartmak olur. Ifadeni delillerini ver sikayetciyim de sana mahkeme gunu ile ilgili mektup gelir ister git ister gitme sonucu da sonradan iletilir. Tazminat davasi acmiyorsunuz sikayetci oluyorsunuz kamu davasi aciliyor adam sizin yuzunuzu bile goremeden cezasini alir sikintiniz olmasin.

• quote:

quote:

Fiziksel bir karşılığı olmayan, zaten normalde yasak olan, 0 güvenilirlikle bir alış veriş içine giriyosun sonra hasta arkadaş vs vs diye edebiyat yapıyorsun? Yapmayın şunu... Arkadaşının hasta olması ile hesap alımının ne ilişkisi var bana tek bir mantıklı sebebini açıkla. Yani hasta olunca hesap alınmazsa hasta 3 ay içinde ölüyor mu hayırdır? Açsın kendine hesap oynasın? 0 lvl hesapla oynanan da oyun 30 lvl hesapla oynanan da oyun.

Kardesim su yasakligi bi aciklarmisin kac kisiye yazdim yine yaziyorum hukuki olarak neresi yasak bunun? Oyun ici haksiz adalet oldugu icin Riot kendi yasaklamis tespit ederse banliyor olay bu. Sirf Riot yasaklamis diye bu insanin yapmama gibi yasal bir zorunlulugu yok istedigini yapar. Karsidaki adam onu dolandiramaz bu yasal degil iste. Insanlara neden destek degil kostek oluyorsunuz cidden hastasi varsa bunun gunahina giriyorsun. Iyilik yapip destek olacagina bunlari diyip moralini bozuyorsun. Dolandiran adamin bunlari okuyup rahatlamadigini nerden biliyorsun ilerde bu rahatlikla baska seyler dolandirmaya calmaya baslamicagini veya sana denk gelip yolda vs senin cebinden birsey calmicagini nerden biliyorsun? Insanlari suca yoneltmeyin artik. Iyi niyetli olmak suc degildir tedbir almak zorunda degil yasal olarak korunuyorsun. Kimse pesinden kosmadigi icin herkes bu dusunceye kapilmasin artik.

Açıklıyım güzel forumdaşım,

- O hani hiç okunmayan kullanıcı sözleşmesi vardır ya. Bak orda yazar. Şu an yaşadığın sorunu bırak, durduk yere tamamen RIOT'un canı sıkıldığı için hesabını elinden alsa ve başkasına verse bile(tabi böyle bir şey olmaz ama uç bir örnek işte) BUNA RAĞMEN elinden hiç bir şey gelmez. Bak bakalım ne yazıyor orda. Tüm içeriklerin kullanım hakları RIOT'a aittir.

- Hesaplar yalnızca kişilere aittir, satışı yasaktır. HER online oyunda karakter satışı kesinlikle yasaktır. Yapılır, yapılmaz, yönetim katıdır veya değildir bunlar değişir. Ama bu işlemin yasak olduğu gerçeği değişmez.

Yani senin şu an yaptığın gerçek hayatta "ben bi adamla kokain almak için anlaştım ama beni kazıkladı, dava edicem" demek gibi bir şey. İkisi de "kendilerine göre platformlarda" yasak olan bir şey. bu yüzden bu benzetmeyi kullandım. Argüman olarak umarım "ikisi de aynı şey mi?" kullanmazsın

- Sen şikayet ettiğin zaman senden kanıt nitelikli belge isterler. O zaman canı isteyen "xxx(herhangi bir ünlü oyuncu ismi) bana hesabı satcaktı beni kazıkladı" desin ve o hesabı uzaklaştırsın. Mantıklı mı? O kanıt nitelikli belge diyelim ki var, bu durumda oyun kurallarına aykırı olan bir işlem olduğu için cezalandırma gerçekleşir, siz öc alasınız veya sizi kazıklamış olduğu için değil.

- Moral vermeye hiç gerek yok. Morallik bir durum da yok. Bir musibet bin nasihattan iyidir. Bu başınıza gelsin ki yarın öbürgün yine bu veya daha önemli durumlarda aynı kazığı yemeyesiniz. Size, daha doğrusu tüm kitleye deneyim ve sağduyu lazım, moral veya kendinize göre betimlediğiniz "adalet" değil

İyi forumlar

• iyi olmuş
  • Bu işi referanslı insanlarla yapın çok yapmak istiyorsanız.
  • Gecmis olsun kardesim. Arkadasinada allah sifa versin umarim iyilesir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Açıklıyım güzel forumdaşım,

- O hani hiç okunmayan kullanıcı sözleşmesi vardır ya. Bak orda yazar. Şu an yaşadığın sorunu bırak, durduk yere tamamen RIOT'un canı sıkıldığı için hesabını elinden alsa ve başkasına verse bile(tabi böyle bir şey olmaz ama uç bir örnek işte) BUNA RAĞMEN elinden hiç bir şey gelmez. Bak bakalım ne yazıyor orda. Tüm içeriklerin kullanım hakları RIOT'a aittir.

- Hesaplar yalnızca kişilere aittir, satışı yasaktır. HER online oyunda karakter satışı kesinlikle yasaktır. Yapılır, yapılmaz, yönetim katıdır veya değildir bunlar değişir. Ama bu işlemin yasak olduğu gerçeği değişmez.

Yani senin şu an yaptığın gerçek hayatta "ben bi adamla kokain almak için anlaştım ama beni kazıkladı, dava edicem" demek gibi bir şey. İkisi de "kendilerine göre platformlarda" yasak olan bir şey. bu yüzden bu benzetmeyi kullandım. Argüman olarak umarım "ikisi de aynı şey mi?" kullanmazsın

- Sen şikayet ettiğin zaman senden kanıt nitelikli belge isterler. O zaman canı isteyen "xxx(herhangi bir ünlü oyuncu ismi) bana hesabı satcaktı beni kazıkladı" desin ve o hesabı uzaklaştırsın. Mantıklı mı? O kanıt nitelikli belge diyelim ki var, bu durumda oyun kurallarına aykırı olan bir işlem olduğu için cezalandırma gerçekleşir, siz öc alasınız veya sizi kazıklamış olduğu için değil.

- Moral vermeye hiç gerek yok. Morallik bir durum da yok. Bir musibet bin nasihattan iyidir. Bu başınıza gelsin ki yarın öbürgün yine bu veya daha önemli durumlarda aynı kazığı yemeyesiniz. Size, daha doğrusu tüm kitleye deneyim ve sağduyu lazım, moral veya kendinize göre betimlediğiniz "adalet" değil

İyi forumlar

Forumdaşım sen konuyu çok yanlış anlamışsın. Kokain yasal olsaydı aynen öyle olurdu tıpkı biri senden arabanı veya elindeki yemeği çaldığında bir suç olacağı gibi.

Riot'un ve her oyunun sözleşmesinde zaten bunların bulunduğunu ben söyledim başka bir arkadaşa.

Sana tam bir örnek vereyim, Go-Kart pistinde bir tanesini kiralamışım sürüyorum. İşletmenin sahibi bana 40km/h geçme diyor yasak diyor binmeden önce ben bunu kabul ediyorum ve biniyorum. 40'ı geçtiğimde işletme sahibi rahatlıkla aracımı alabilir elimden çünkü baştan anlaşmıştım. Fakat polisi arayıp hız sınırını geçti diyemez yasal bir suçu yoktur çünkü şehir içi 50'dir hız sınırı. 50km/h'i geçmediysem yasal bir suçum yoktur.

Anlatmaya çalıştığım şey zaten o sözleşmede kabul ediliyor hesap satışı olmayacak diye bahsettiğim şey o değil hesap banlanabilir bu fark edildiğinde. Fakat internet üzerinden dolandırmak bir bilişim suçudur. Hesabı satın alan adamın yasal bir hükümlülüğü yoktur zaten sözleşmeyi onaylayan kişi olmadığı için burdan bile belli bir konu. Riot hesabı banlar çünkü sözleşmeyi kabul eden adam hesabını satmıştır. Riot kendince suç gördüğü için hesabı banlayabilir çünkü ona göre asıl sahibi zaten ilk kullanıcıdır. Fakat TC yasalarınca değildir. Hatta silkroad'tan biliyorum joymax'ı dava eden biri satın aldığı hesabın banlanmasından dolayı dava açıp hesabını geri açtırmıştı. Linkini bulursam eklerim dh'de konuydu bilen bilir.

Kokain örneğiniz tam tersi bir örnek. Yasal olmayan bir örnek. İtunnes veya Amazon için 50 dolarlık bir hediye kuponu alın bir kullanıcıdan, kupon kullanılmış çıksın ve madur olun. Olması gereken örnek budur. Veya aynı şekilde skinn kodları da aynı şekilde sayabilirsiniz.

Kısaca bilişim suçudur suç değil diyorsanız TCK'nın 158. maddesine bakmanızı tavsiye ederim sizin aksinize 2 yıldan 7 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis cezası olduğunu idda ediyor koskoca TÜRK CEZA KANUNU. Ama siz daha doğru biliyorsunuzdur tabi bu kadar araştırmadan kendi düşüncelerinizle yorum yapmış ve kendi düşüncelerinizle sağduyulu olduğunuzu nasihat verdiğinizi düşünüp üstüne basa basa yazarak ''ADALET'' değil demişsiniz fakat adaletin kavramını araştırmadan yorum yapmışsınız. Araştırmış tecrübeli insanlara sağduyusuz adaletsiz diye hakaret etmişsiniz.

Olmasını gerekenide yazayım. Bunu yapan adam cezasını almalı. Riot da bunu tespit edip sözleşmesine uymadığı için hesabı banlamalıdır.

Buyrun tekrar araştırma yapmadan yorum yapmayın diye linkini atayım zahmet olmasın;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bili%C5%9Fim_su%C3%A7lar%C4%B1

http://www.turkhukuksitesi.com/mevzuat.php?mid=5106

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkancolak -- 15 Nisan 2015; 13:06:17 >

• Evet arkadaslar, savcılıga suç duyurusunda bulundum.
    Söz konusu arkadasin eger yanlış anlamadiysam 2 ila 7 yıl Nitelikli Dolandırıcılık suçuyla tutuklu yargılanması bekleniyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.