Şimdi Ara

Türkiye'de çok satanlar kitap listesinden memnun musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1. sırada kürk mantolu madonna geldiğinden eminim. birkaç tane de dini kitap geliyor ve 1984 isimli roman geliyor.

listedeki 1984 romanı beni şaşırtmıştı ve mutlu etmişti. Ancak Kürk mantolu madonna kitabı beni pek mutlu etmedi abartılmış bir kitap bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 23 Ekim 2016; 12:30:37 >

• Memnuniyetten ziyade neden çok satıldığına anlam veremediğim kitaplar var. Kürk Mantolu Madonna, Sputnik Sevgilim, Havva'nın Üç Kızı ( aslında Elif Şafak'ın tüm kitapları), Oz. Amiyane tabirle hepside balon kitaplar.
  • Değilim, memnun olan yoktur heralde. Kürk Mantolu Madonna artık muhabbetten geri kalmamak için okunan bir kitap haline geldi. İçimizdeki Şeytan bana göre çok daha güzel ama ülkede Sabahattin Ali deyince akla sadece Kürk Mantolu Madonna geliyor. 1984 beni de şaşırtıyor yeter ki okunsun orası ayrı. Ama şu popülarite için yazılan bütün kitaplara, özellikle dini olanlara hiç iyi gözle bakmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

Değilim, memnun olan yoktur heralde. Kürk Mantolu Madonna artık muhabbetten geri kalmamak için okunan bir kitap haline geldi. İçimizdeki Şeytan bana göre çok daha güzel ama ülkede Sabahattin Ali deyince akla sadece Kürk Mantolu Madonna geliyor. 1984 beni de şaşırtıyor yeter ki okunsun orası ayrı. Ama şu popülarite için yazılan bütün kitaplara, özellikle dini olanlara hiç iyi gözle bakmıyorum

Evet ayni şekilde kuyucaklı Yusuf da kürk mantolu madonna kadar güzel ancak instagrama kahve ile kitap fotoğrafı atıp kendini kültürlü göstermeye çalışan yurdum insanına sorsan yazarını bilmez. Sayfa sayısı az olduğu icin ve basit bir konu olduğu icin mi bu kadar beğeniliyor anlamadım.

• Klasiklere lafım yok da popüler kültür kitaplarına kıl oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

Değilim, memnun olan yoktur heralde. Kürk Mantolu Madonna artık muhabbetten geri kalmamak için okunan bir kitap haline geldi. İçimizdeki Şeytan bana göre çok daha güzel ama ülkede Sabahattin Ali deyince akla sadece Kürk Mantolu Madonna geliyor. 1984 beni de şaşırtıyor yeter ki okunsun orası ayrı. Ama şu popülarite için yazılan bütün kitaplara, özellikle dini olanlara hiç iyi gözle bakmıyorum

Kürk Mantolu Madonna yıllardır çok satanlar listesinde yer alıyor.

Bu listeyi yararlı bir liste olarak görüyorum. "Hangi kitapları okumamalıyız?" sorusunun cevabında bu listede yer alan kitapların çoğunluğu bulunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 24 Ekim 2016; 13:58:26 >
  • Popüler kültür kitapları dışında (en iyi örnek Elif Şafak) ben memnun sayılırım aslında. Kürk Mantolu Madonna örneklerine de katılmıyorum. Bence gayet sağlam yazılmış bir eser. Ayrıca herkesin kendi okuduğu belli tarzlar vardır. Bu dediğim bir genelleme değil ama misal Fantastik veya Korku ağırlıklı kitap okuyan birisinin karşısına en çok satanlarda ne bileyim "senden önce ben" kitabı çıkarsa, bu kişi doğal olarak listeyi beğenmez. Dediğim gibi bu yazdığım genelleme değildir. Yani o listede her türden kitap var. Başka bir örnek olarak; dünya klasikleri okuyan birisinin karşısına, en çok satanlarda bir Stephen King kitabı çıkarsa, bence doğal olarak o liste ona göre kötüdür.

Neyse çok uzun oldu. Ama ben bazı popüler kültür kitapları dışında memnunum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Memnun değilim, içi boş kitaplar havada satılıyor.

• Milletimiz balık gibi. Oltaya renkli şeyler takarsan hemen atlar. Kitaplarda öyle. Bir kaç aşk sözü, biraz duygu sömürüsü ve güzel bir isimle kapak. Yemede yanında yat. Geçen sınıfta gördüm çocuğun elinde kavgam kitabı kütük gibi göğsüne dayamış geziyor. Bi tanesi okuduğu kitabı almış masanın üzerine koymuş gelen geçen görsün ben kitap okuyorum imajı yaratsın. Böyle okunacaksa kitap hiç okunmasın diyecem ama ileride düzelme potansiyeli olduğu için bu insanların böyle kitaplar okuyup böyle tavırlar sergilemesine bir şey diyemiyoruz.
  •  Türkiye'de çok satanlar kitap listesinden memnun musunuz?

Çok satanlar diye bir başlık belirlemek ve bu başlığa göre kendini yönlendirmek çok saçma ...
    New York bestseller roman çok satmış, Türkçe'ye çevrilmiş, sen de oku, popüler kültürün uşağı ol, yoksa dışlanırsın ...
    Tek kelimeyle saçmalık ... Hayatını başkalarının belirlediği doğrulara göre yaşayan insan zavallıdır, acınasıdır.
    Büyük kitapçılar kapı girişine çok satanlar standı oluşturmuşlar.İçeri giren insanlar hemen çok satanlar standını karıştırıyorlar.
    Zavallı ... Aklı sıra popüler bir kitabı alıp kahve ile birlikte fotoğrafını sosyal medyada paylaşıp, çevresine kültürlü imajı verecek.
    Tek kelimeyle tiksinti ... Hayatımız şekil olmuş ... Görüntü olmuş, hava civa olmuş ... Ama ruhumuz yok olmuş ...
    Popüler kültürün dayatmalarından kurtulmak lazım. Kendin ol. Kitabı şekil, görüntü için okuma, ihtiyaç için oku.
    Birileri sana çok satanlar diye şunları oku diye dayatır, ama çok satanlar dışında milyon tane kitap vardır aslında ihtiyacını karşılayan ...
    Ama sen bunlardan habersiz yaşarsın. Sırf çevrenden dışlanmamak için saçmalıklara boyun eğersin. Ben de sizdenim dersin ...

Ayrıca, bir şeyin çoğunluk olması onun doğru olduğu mu gösterir? Hitler'i çoğunluk bir halk kitlesi iktidara taşıdı ama Hitler dünyayı
    savaşa sürükledi ... Bir kitabı çok kişi okuduysa ben de mi o kitabı okumalıyım? Ama benim dünyama hitap etmiyor, ne yapayım?
    Bilinçli okuyucu olmamız gerekir. Her önüne olta atana takılmamak gerekir. Hayatta kendimiz olalım. Aksesuar olmayalım.
    Herkes beğendiği, kendine hitap ettiğini düşündüğü kitabı okusun, kimse okumasın demiyor. Yeter ki özenti olma, başkasına göre hareket etme.

• Çok satanlarda listeyi iyi incelemek lazım.Cidden güzel kitaplar olduğu gibi grinin elli tonu gibi sapık saçma +18 kitaplarda bu listelerin içinde olabiliyor
  • Bir kitabın çok satılmış olması okunması gereken kitap olmasını gerektirmez
    çok satılan ancak içerik olarak nice boş kitaplar var.
    Kürk mantolu madonna'nın çok satması edebiyatımızın en güzide eseri olduğundan değildir ,
    reklamlarının çok olması nedeni iledir.
    Eser'i kalitesiz bulmuyorum buradan böyle bir anlam çıkartmayın lütfen.
    Ancak en iyisi budur olarak ya da okunması mutlaka gereklidir olarak algılanması yanlıştır.
    Özetle çok satandır.
    Not : Bunun nesi yanlış anlamış da değilim bu arada, çok satmış sadece. Kendi beğeni listesini oluştursa
    o da sorun olur böyle listede şu da olmalı bu da olmalı diye. Grinin elli tonu çok satmışsa listeye girer
    başlık çok satanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakinharman -- 1 Kasım 2016; 10:07:59 >
  • Kitap okumayı kürk mantolu Madonna ile sevdim ve o kahve ile fotoğraf çektirenler sayesinde bu neymiş bir bakayım dedim bir daha bırakmadım okumayı.Tabiki daha iyileri vardir ama bu kitap türk romanları içinde en iyiler arasında olmalı kesinlikle.Ayrıca insanlar yedikleri yemeği paylaşacağına gösteriş yapacağına okuduğu kitapları paylaşsa emin olun alakası olmayan birçok insan okuma aliskanligi kazanır...Yukarida bir arkadaş bu insanlara zavallı demis yahu kardeşim isteyen istediğini okusun sanane!Kimi kitap okurken keyifli zaman geçirmek için okur kimi ise bir şeyler öğrenmek ister.Kitap okuyan insana saygım sonsuzdur ama kendisinin okumadığı kitapları okumuyor diye insanları küçük görmek senin zaten okuduğun kitapların ise yaramadığını gösterir sen önce bir zihniyetini değiştir.

• Bakıyorum çok satanlara(kitapyurdundan baktım) küçük prens,şeker portakalı,1984,kırmızı pazartesi,simyacı,satranç gibi kitaplar var ve bu kitaplar gayet iyi kitaplar.
  • Çok satanlar, çok okunanlar anlamına gelmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü çocuk isimli bir kitabın bir dönem girdiği listelerden bahsediyoruz arkadaşlar.Ben şahsen pek ciddiye almıyorum bizim okurumuzu.

• Çok satanlar listesi memnuniyeti kişiden kişiye değişir.
    Şahsen bana hiçbir zaman hitap etmiyor. Günümüzün popüler yazarlarını takip edenler için mükemmel bir liste olabiliyor ama.

Kitap seçiminde kararsız olanlar için ilk bakılacak yer çok satanlar oluyor. 2-3 kişilik kitap okuyan sosyal bir çevreniz varsa buna gerek duymuyorsunuz bence. özellikle instagramdan takip ettiğim tarzı bana uyan 2-3 hesabın tavsiyelerini de ekleyince sırada okumam gereken en az 10 kitap oluyor.
  • Kürk mantolu madonna artık okunmak için değil gösteriş veya olayı fransız kalmamak adına alınan bir kitap bence.

• Korgeneral1071 kullanıcısına yanıt
    Tam da fransız kalmamak için okumayı düşünüyordum.
    Su gibi satıyor yani öyle böyle değil. Edebiyatla kitapla çok alakası olmayan adamlar bile okumuş hep. Ben de böyle olduğunu görünce inadına okumadım şu ana kadar. Nerde çokluk, orda b*kluk demişler ya tamamen benimsediğim bir söz. Tabii her zaman doğru olmuyor bu ve eminim Kürk Mantolu Madonna da iyi bir kitaptır. Ama muhtemelen çok beğenmeyeceğimi bile bile okuyacağım sanırım. Çok beğenmem muhtemelen çünkü beklentim artık çok yüksek olduğu için ne kadar güzel olursa olsun beklentiyi tam karşılamaz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LePortaBim -- 23 Kasım 2016; 16:57:12 >
  • listede çeşit çeşit kitap oluyor. bazen içi boş bazen de yararlı kitaplar. o yüzden bir genelleme yapmak doğru olmaz diye düşünyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.