Şimdi Ara

Türkiye'de en yaşanabilir şehir hangisi ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
5
Favori
17.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuperHans

İzmir'de yemek kültürü yok. Simite bile hasret kalırsın. Ot kavurup haşlayıp yersin en fazla. Arapsaçı, kaya koruğu vs. Onun dışında yemek bilmezler. Yaprak sarması yaptıklarını zannediyorlar ama onu da bilmiyorlar. Yani gevrek ne kadar simit ise yaptıkları yaprak sarması da o kadar sarma. Raylı sistem istiyorsan kıyı şeridinde yaşayacaksın. İçerilere gittikçe otobüse mahkum kalıyorsun. İzban var ama o da kağnı gibi. Kıyı şeridinde yaşayacaksan da kokuyu çekeceksin. Rüzgar estiği anda kıyı şeridine dizili mazgallardan komple yukarıya koku vuruyor. Altyapıdan kaynaklı kokuyu geç hayvan dışkısından kaynaklı koku da çok. Göztepe sahil, otoparklar komple köpek dışkısı. Bir de konut olmayan yerlerde çöp atacak yer pek kolay kolay bulamazsın. Çankaya'da, Kemeraltı'nda işin varsa mesela elindeki su şişesi elinde kalabilir eve kadar götürürsün. İzmir'in yokuşsuz yeri pek yoktur. Balçova, Narlıdere, Göztepe, Karataş, Konak komple dağ tepe. Yokuş istemiyorum diyorsan ya Bornova ya Bostanlı ya da Gaziemir'de oturacaksın. Buralarda kısmi düzlük bulabilirsin. Bana Bostanlı çok kasvetli geliyor. Gaziemir de taşra gibi yer. Geriye kaldı Bornova. Orada da ahır gibi eve vereceğin paraya başka şehirde villada yaşarsın. Maddi imkanın geniş ise Sanayi istasyonunun oralar yani Folkart civarı yeni yapılanıyor oralar çok güzel bak. İzmir'de en yaşanır yer gerçekten çok güzel yer ama zannetmiyorum orada 1 milyon liradan aşağı daire olsun. Bir de İzmir'in handikapı altyapı yamalı bohça gibi olduğu için çok sık tadilat gerekir ve su kesilir. Bir günlük arızalar neyse de 39 derece sıcakta üç gün keserler suyu acımazlar. Bir de ironi olsun diye sanırım yağmurlu havaya denk getirmeye özen gösteriyorlar. Yağmurlu havada susuz kaldığımı çok bilirim İzmir'de. Gittiğinde görürsün zaten. Belki de beğenirsin bilemiyorum.

Alıntıları Göster
    7 göbek izmirliyim doğru yazmışsınız.

• En iyisi Antalya ama yazları 3 ay kaçacaksın başka yerde yaşayacaksın
  • Bursa nilüferliyim kesinlikle ulkenin en yasanilabilir yeri bursa nilufer bolgesidir.Hayatimda otobuse sadece mudanyaya gitmek icin bindim biniyorum onun disinda heryere metro ile ulasim var.Yeni yapilan bir suru ev var.Nilufer her gecen gun gelisen ve goc alan bir bolge ancak sadece orta kesim ve zenginler burada yasiyor.Bu yuzden ev fiyatlari bursanin geneline gore pahali ancak istanbul gibi degil.Niluferde suriyeli goremezsin burada yasamiyorlar belki gunubirlik gelen gorebilirsin cafelere falan o kadar.Arada metroda denk geliyorlar ve arada zengin araplara denk gelebilirsiniz.Yeme icme olarakta bursa istanbula oranla daha uygun fiyatlidir.Eskisehir diyenlere bakma bir tirt yok eskisehirde kucuk bir yer evler eski tramvay kucuk ve her zaman dolu binmek iskence(En son oyleydi belki tramvay sayisi artmis ve sorun cozulmustur ancak pek sanmiyorum).Eskisehir Niluferin yarisi anca eder üni okumak icin iyi bir yer sadece mekanlarda fiyatlar bursaya gore bir tik uygun.

Marmara disi dusunuyorsan antalyanin iyi oldugunu duydum ama bilgim yok.Birde yasanmaz derecede sicak diyorlar antalya icin.

Izmir abartilmis bir balondur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 20 Şubat 2020; 12:14:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İzmir

şehir merkezlerine bakıp değerlendirme derim çünkü Türkiye de bütün şehir merkezleri mimarisi birbirine benziyor. Ha Bağcılarda gezmişsin ha trabzon merkez de

İklim,olanaklar,ulaşım,iş,emlak olarak birbirine en dengeli şehir şu anlık izmir benim gözümde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 20 Şubat 2020; 12:13:23 >
  • eskişehir imiş

• Kıbrıs

Türkçeleri biraz sıkıntılı ama idare edeceksiniz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 18 Eylül 2020; 22:14:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Hocam İzmir 5-10 sene önceki İzmir değil artık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SuperHans kullanıcısına yanıt
    Son noktayı koymuşsun helal olsun

• Yaşanabilir bir yer yok kıyı bölgelerinde suri filan dolu artık.

• Kimse niye güzel memleketim,kebabın başkenti adanayı yazmamış.
    3 ay (yaz ayları) dışında ülkemizin en güzel şehridir.
    Bir saatte denize,bir saatte yaylaya gidersiniz.
    Yemek çok ucuzdur,kebap ve yanında 6 çeşit salata,2 çeşit meze 30 lira.
    Ev fiyatları diğer şehirlere göre ucuzdur.
    Kışın doğalgaz faturası derdiniz olmaz.
    Şehir dümdüzdür,yokuş da yorulmak olmaz adana da.
    Her taraf da mis gibi narenciye kokusu vardır.

• Adana ama yazın yaylaligin varsa.

• ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Şu an çamlıyayladan yazıyorum.
    Mersin tömuk de yazlık da var.
    1 hafta sonu yazlık, 1 hafta sonu yayla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağan2015

En iyisi Antalya ama yazları 3 ay kaçacaksın başka yerde yaşayacaksın

antalyanında bir durumu kalmadı. son 20-30 yıldır her yerde '' tatil cenneti antalya '' , '' olga - nataşa rus güzeller '' diye diye nerede it kopuk varsa geldi antalyaya yerleşti ve antalyaya ayak uyduramadı. şehrin kimliği kayboldu gitti. iç anadolu - doğu anadolu bölgesinden gelenleri geç, suriyeliler bile bu sözlerle antalyaya geldiler. gerçi turizmde çok para dönüyor diye yakaladıklarını başka illere gönderiyorlar ama sabah gödnerdikleri akşama dönmüş oluyor. antalyalı olarak antalyayı tavsiye etmem.

bu konuya benzer mesajı açıldığı zaman yazmış olabilirim hatırlıyor gibiyim, tekrar yazmış olayım.

• SARIKIRMIZI 01 S kullanıcısına yanıt

Çamlıyayla çok güzel biryer hocam çok şanslısiniz

• Ankara/Şereflikoçhisar

• Bursa bana göre.
    İstanbul a arabalı feribot veya deniz otobüsü ile 100 dakika da ulaşım mümkün.

Kişi başına düşen metro km uzunluğu en yüksek şehirlerden biri.

Kendi havalimani pek aktif olmasa da Sabiha Gökçen e 1.5 saatte ulaşım mümkün

İki büyük otomobil fabrikası. Tofas fiat ve oyak renault.
    Togg da gelirse 3 olacak. Sanayi şehri.

Türkiye nin en büyük arazisine sahip üniversitelerinden birine sahip Uludağ üniversite ve Bursa nin en hareketleri yerlerinden biri olan öğrenci kenti Görükle. Ogrenciler için cezbedici bir yer.

Kış turizmi için Uludağ zaten bilmeyen yoktur diye düşünüyorum.

Su kaynakları (erikli), zeytini(gemlik) hem kaynaklari, hem tarım olarak da ön planda bir şehir. Hayvancılıkta Sutas, eker gibi firmaların süt fabrikalari bursa da.

Yemek kültürü olarak İskender kebaplar, İnegöl köfteler. Et konusunda özellikle isim yapmış bir şehir. Köfteci Yusuf gibi bursa nin yerel ucuz restoranlari da yavaş yavaş ismini duyurmaya başladı ülkede.

Tarihi yerleri saymakla bitmez. Osmanli imparatorluğuna yıllarca başkentlik yapmış her tarafı tarih olan bir şehir.
    İsim yapmış tarihi köyleri. Cumalikizik, tirilye vb.

Tek sıkıntısı sahilleri. Cok çok iyi olmasa da yüzülebilir sahilleri var. Genelde insanlar en yakın yer Erdek e gitmeyi tercih ediyor.

• yolcum kullanıcısına yanıt
    10 yıl oldu bursaya geleli, ahım şahım bi yer değil, osmangazi desen sinekten çöpten geçilmez, su desen aşırı klorlu, arıtma alırım nilüferde kalırım dersen gel bekleriz ki evler 800 bir milyon arası, kiralar 3k 5k arası bu dediklerim nilüfer için geçerli, param çok beni bağlamaz dersen gel, dışarda yeme içme pahalı bunuda söyleyeyim.

• şu zamanda hiçbiryer içine edilmeyen yer kalmadı. hiçbişeyin eski tadı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 20 Eylül 2020; 5:22:38 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.