Şimdi Ara

Türkiye'de en yaşanabilir şehir hangisi ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
5
Favori
17.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana diyecektim ama vazgeçtim işsizlik çok ve kötü şehir planlaması ve berbat ulaşımı,metro var oda hiç bir halta yaramıyor,gereksiz yerlerden geçiyor(yeni belediye başkanı metrobüs gibi çeşitli projeler düşünüyor,umutsuzum ama inşallah el atar).

Ama güzel yanları:
    -Yemekler güzel ve ucuz olabiliyor.
    -Denize yakın,Mersin'in en güzel sahillerine 2 saat.
    -Merkezi dışında güzel yaylaları ve tarihi alanları var.(yine yeni belediye başkanı turistlik alanlara el atarsa baya turist çeker,el atacağını söylüyor).
    -Şehrin tam ortasından otoban geçiyor,bu bir artıdır,şehrin bir ucundan öbür ucuna buradan rahat ulaşılıyor.
    -Şehirle iç içe kocaman göl var.Piknik ve balığa gitmek için uygun.
    -4 tane avm var. M1 en güzeli yeni açılan 01 Adana'da acayip kaliteli ve elit sayılabilecek mekan,diğer ikisi normal,biri zaten şuan ölü gibi mağazalar hala boş.
    -Adana altın koza film festivali.
    -Portakal çiçeği festivali
    -Akp yasaklayana kadar uygulanan;kebap,şalgam,rakı festivali,insanlar burda kebap,rakı,şalgam yeyip içerek eğleniyorlardı.Eğlenceye bile tahammülü yok bunların ellerinden gelse diğerlerini de yasaklarlar.(Seneye yasaklara rağmen uygulanabilir,sosyal medyada şimdiden etkinlik oluşturulmuş).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 21 Ocak 2020; 19:38:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ehvel

Çorlu. Her telden herşeyden var. 2 saatte karadenizde 2 saatte ege denizide 30 dakikada marmara denizine ulaşabilirsin 🙏
    askerliğimi çorluda yaptım 2018de. İlk bakışta çok güzel bir yer. cıvıl cıvıl geldi bana. ama çarşıdayken dakka başı hapçılar tarafından çevirilmekten gına gelmişti. her köşe başı gençler bana cigara satmaya çalışıyordu. sadece haftasonundan ve çarşısından bahsediyorum tabi. gerisini bilmiyorum pek.
  • İstanbul kardeşim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

askerliğimi çorluda yaptım 2018de. İlk bakışta çok güzel bir yer. cıvıl cıvıl geldi bana. ama çarşıdayken dakka başı hapçılar tarafından çevirilmekten gına gelmişti. her köşe başı gençler bana cigara satmaya çalışıyordu. sadece haftasonundan ve çarşısından bahsediyorum tabi. gerisini bilmiyorum pek.

Alıntıları Göster
    Ben de askerliğimi Çorlu'da yaptım 2010 yılında 105. Topçu Alayı'nda Çorlu Anadolu'nun çöplüğüdür Anadolu'nun nerde ipsiz sapsız insanı var oraya yerleşmiş.

Kore Mahallesi desen ayrı dünya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 21 Ocak 2020; 23:53:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperHans

İzmir'de yemek kültürü yok. Simite bile hasret kalırsın. Ot kavurup haşlayıp yersin en fazla. Arapsaçı, kaya koruğu vs. Onun dışında yemek bilmezler. Yaprak sarması yaptıklarını zannediyorlar ama onu da bilmiyorlar. Yani gevrek ne kadar simit ise yaptıkları yaprak sarması da o kadar sarma. Raylı sistem istiyorsan kıyı şeridinde yaşayacaksın. İçerilere gittikçe otobüse mahkum kalıyorsun. İzban var ama o da kağnı gibi. Kıyı şeridinde yaşayacaksan da kokuyu çekeceksin. Rüzgar estiği anda kıyı şeridine dizili mazgallardan komple yukarıya koku vuruyor. Altyapıdan kaynaklı kokuyu geç hayvan dışkısından kaynaklı koku da çok. Göztepe sahil, otoparklar komple köpek dışkısı. Bir de konut olmayan yerlerde çöp atacak yer pek kolay kolay bulamazsın. Çankaya'da, Kemeraltı'nda işin varsa mesela elindeki su şişesi elinde kalabilir eve kadar götürürsün. İzmir'in yokuşsuz yeri pek yoktur. Balçova, Narlıdere, Göztepe, Karataş, Konak komple dağ tepe. Yokuş istemiyorum diyorsan ya Bornova ya Bostanlı ya da Gaziemir'de oturacaksın. Buralarda kısmi düzlük bulabilirsin. Bana Bostanlı çok kasvetli geliyor. Gaziemir de taşra gibi yer. Geriye kaldı Bornova. Orada da ahır gibi eve vereceğin paraya başka şehirde villada yaşarsın. Maddi imkanın geniş ise Sanayi istasyonunun oralar yani Folkart civarı yeni yapılanıyor oralar çok güzel bak. İzmir'de en yaşanır yer gerçekten çok güzel yer ama zannetmiyorum orada 1 milyon liradan aşağı daire olsun. Bir de İzmir'in handikapı altyapı yamalı bohça gibi olduğu için çok sık tadilat gerekir ve su kesilir. Bir günlük arızalar neyse de 39 derece sıcakta üç gün keserler suyu acımazlar. Bir de ironi olsun diye sanırım yağmurlu havaya denk getirmeye özen gösteriyorlar. Yağmurlu havada susuz kaldığımı çok bilirim İzmir'de. Gittiğinde görürsün zaten. Belki de beğenirsin bilemiyorum.

Alıntıları Göster
    Beni yine taşlayacaklar ama yemek kültürü değil, kültürün kendisi az İzmir'de. Buraya bu konuyu etraflıca anlatan sayfalarca yazı yazabilirim ama demek istediğimi anlamak için sadece sokağa çıkıp insanların ne konuştuklarını ve nasıl oturup kalktıklarını dinlemek ve izlemek yeterli. Ankara/Çankaya'dan Bostanlı'ya taşınalı 3 yılı geçti, gerçekten pişman olduk. Hiç bize anlatılan gibi değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elan Morin Tedronai -- 22 Ocak 2020; 0:28:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elan Morin Tedronai

Beni yine taşlayacaklar ama yemek kültürü değil, kültürün kendisi az İzmir'de. Buraya bu konuyu etraflıca anlatan sayfalarca yazı yazabilirim ama demek istediğimi anlamak için sadece sokağa çıkıp insanların ne konuştuklarını ve nasıl oturup kalktıklarını dinlemek ve izlemek yeterli. Ankara/Çankaya'dan Bostanlı'ya taşınalı 3 yılı geçti, gerçekten pişman olduk. Hiç bize anlatılan gibi değilmiş.

Alıntıları Göster
    İzmir/Göztepe'den Konutkent'e taşınalı 1 sene oldu, diğer yazdıklarıma bakıp da iyice pişman olma :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperHans -- 22 Ocak 2020; 1:32:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SuperHans

İzmir/Göztepe'den Konutkent'e taşınalı 1 sene oldu, diğer yazdıklarıma bakıp da iyice pişman olma :)

Alıntıları Göster

Burada insanlar çok kaba ve tek konuştukları şey dedikodu.

• Maalesef Türkiye yaşanabilir bir ülke değil artık. Ama yaşamak zorundaysanız Eskişehir güzeldir.

• seyhan olabilir iskenderun alanya nilüfer bornova ilkadım zonguldak amasra
  • Denize yakın bile değil ama bence en yaşanılası şehir Eskişehir.
    İnsan orada kendisini aşırı huzurlu, rahat, mutlu, güvende hissediyor. İnsanların açık görüşlü olduğu o kadar belli ki farklılıklara kapalı değiller. Farklı tarzda insanlar burada rahatsız olmadan yaşayabiliyor. Trafiği o kadar yoğun değil. Herkes toplu taşımayı kullanıyor ama bu yüzden tramvaylarda yer bulmak ciddi anlamda zor. Bir tane büyük sayılabilecek bir avmsi var. Bayağı tıklım tıklım oluyor ama bomboş avmlerdense canlı, kalabalık avmler daha iyi. Şehrin birkaç tane güzel parkı var. Buralarda haftasonunuzu güzelce geçirebilirsiniz. Sazova, kent park, şelale park gibi. Müzelere önem gösteren bir şehir. Çok güzel müzeleri var. Bu müzelerin yapılmış olmak için yapılmadığı da belli oluyor. Trafiğe kapalı ve birkaç kilometre uzunluğunda upuzun bir çarşısı var. Burada her istediğinizi bulabilirsiniz.
    Ama tüm bunlara rağmen Eskişehir böyle gez gez bitmeyecek bir şehir değil. Arabanız varsa Max 3-4 günde detaylı bir şekilde gezebilirsiniz. Zaten bu şehirde de önemli olan şehir değil, insanları aslında. Yoksa Konya'da Eskişehir'e kıyasla en az 20-30 katı gezilecek yer vardır. Detaylı bir gezi için en az 1 hafta ayırman gerekir. Bir sürü müze, park vs. Ama insan zevk alamıyor. Kendisini rahat hissedemiyor.

• yolcum kullanıcısına yanıt
    Tekirdağ gelmeyin. Burasi rahat bizmayin memleketi. Corku cerkezkoye gidin.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Tekirdağ- Çanakkale- Balıkesir- İzmir hattı. Bursa ve Eskişehir de düşünülebilir...
    bursa ve eskişehiri yanyana getirmen olmamış. bursa yeryüzüyse eskişehir uzay. bursa çöp.

• Mülteciler yüzünden yaşanabilir şehir kalmadı malesef. En az mülteci Bartın'da olduğundan ben Bartın diyorum ...
  • Çanakkale en yasanabilir sehir secilip duruyor meshur bir dergide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 22 Ocak 2020; 7:49:23 >
  • Zincirlikuyu mezarlığı

• Bir şehri sadece havasından veya yemeğinden dolayı kötülemek olmaz değil mi ?. Kaldı ki tava ciğer dışında bir sürü güzel yemekleri var Trakyanın. Kışın soğuk olabilir ama Türkiye'nin en sıcak insanları Trakyalılardır emin ol . Tava ciğer dışında Türkiye'nin en güzel eserlerinden Selimiye Camisi, Eski Camii, Sultan 2.Bayezid Külliyesi, Tunca ve Meriç Köprüsü, Rüstempaşa Kervansarayı, meşhur Uzunköprü vs. bunların hepsi Trakyadadır. Yaşanılabilirlik tarihi eserlerle de ölçülmez evet o zaman şöyle söyleyelim: Trakyada kimsenin kimsenin hayatına karışmaz, dinsel veya mezhepsel kavgalar olmaz, yobazlık, taciz, tecavüz gibi şeyler yoktur burda. Çocuk gelinler, çocuk istismarı vs. de yoktur. Erkek veya kadın farketmez gecenin 3ünde de dışarı çıksanız güvenli bir şehirde dolanıyorsunuzdur Trakyada. He birde Trakya insanı sıcakkanlıdır, güler yüzlüdür, yardımseverdir. Yani ister istemez yaşanılabilir yerler oluyor Trakya. Boşuna "Mutlu insanlar şehri" dememişler Kırklareli'ye

• quote:

Orijinalden alıntı: teliganli61

Sinop dediğin koşullarda mantıklı ama gençsen kesinlikle inanılmaz sıkıcı biryer. 7 senedir burdayım, yazları güzel diye bilir herkes fakat sinopta yaşayan için yazlar tamamen işkenceye dönüyor kalabalıktan. Kış gelsede şu millet bi dağılsa diye bekliyor insan. Kışın zaten sıkıcı. Hiçbir işini doğru dürüst göremiyorsun, imkanlar zayıf. Ha bide belediyecilik sıfır, burdan kötü bir belediyecilik anlayışı ben başka şehirde görmedim. 7 senedir burdayım fakat 2007den beri sinopu bilirim, belediyecilik namına o zamanlardan beri 1 çivi çakılmamıştır adam gibi...
    Sinop 50 yas üzeri için mükemmel ancak hayat yok genç insan yok.Aslinda istense ibiza gibi bir yer yapilabilir oraya:D avm pek seven insan degilim ama 1 tane bile avm yok.Eğlence yeri yok küçük yer zaten.

• Direkt olarak İzmit ve Adapazarı'nı tarif etmişsin. Tek sıkıntı kavgaya müsait insan tipi çok.

• hawk1903 kullanıcısına yanıt
    Saydığım illerin içinde yaşanacak ve yaşanmayacak yerleri var. Tekirdağ dedim ama Hayrabolu ilçesinde yaşamayı tercih etmem mesela, merkezde yada Çorlu'yu tercih ederim. Çanakkale'de de Ezine bana olmaz , bunun gibi düşün.
    Bursa ve Eskişehir'e de böyle bak.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.