Şimdi Ara

Türkiye'de en yaşanabilir şehir hangisi ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
5
Favori
17.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öğretmen il dışı atama puanlarına bakın. Yüksek puanlı yerler daha yaşanabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğin özelliklerle kanaate vardığın şehirler ne alaka anlamadım?
    Sinop, Samsun, Konya ?

Şehir merkezinden ortalama 1 saat yolculuk ile gidilebilen 15i aşkın sahil beldesi olan (Ayvalık,Burhaniye,Ören,Akçay,Altınoluk,Erdek,Marmara vs.)Balıkesir tam senin isteklerini karşılayabilecek bir şehir. Merkezinde yaşam ucuzdur, öyle insanı çıldırtacak trafiği yoktur, merkez de gece hayatı biraz zayıftır. Ama ilçeler de hareketlidir, özellikle Bandırma fazlasıyla istekleri karşılar. Merkez, İzmire 2 saat, Bursaya 1 saat 15 dk., İstanbula 3 saat. Daha iyi şartlarda şehir varsa söyleyin. Buraya görev tayini ilen gelen memur, amirler bir daha gitmek istemiyor.

• Huzur arayan istanbul-ankara-izmir üçlüsünden uzak dursun.

Kürt ve suriyeli göçü almamış her yer olabilir diyorum.
  • karadeniz bana göre bol yeşil alan temiz hava deniz daha ne olsun deniz olmayan yerler bana göre değil zaten
  • Şehir değil de bölge olarak bence EGE bölgesi en iyisi. Ege içerisinden İzmir son seçenek olabilir tabi, daha doğrusu bu senin ne aradığına bağlı. Şehirde olsun diyorsan İzmir olur tabi. Ama sakin dingin bir hayat dersen Ege de o kdr çok ilçe var ki. Bunun dışında birde Karadeniz diyecem doğası gerekiği ama Karadenizliler ayıdır, yine huzur bulamazsın. Bunu bir Rizeli olarak yazıyorum. Ama Ege, hem insanı hem doğası bence ömre ömür katar. Heleki günümüz Türkiye si için bence Ege artık şart oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 21 Ocak 2020; 9:48:8 >
  • Sakarya olmadığı kesin suriyelisi afganı çingeni sayamadığım çeşitten insan var öptüğüm yerinde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de samsunda yaşıyorum şehir güzel ama planı çok kötü yollar vs dar şişiyor
  • Aydın. Deniz, çakma İzmir (Aydınlı kişilerden özür dileyerek bunu söylüyorum), kızların İzmir etkisindeki bakimliligi ve Çoğu yere rahatça gidebilmek gibi artıları var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çanakkale-Edirne-Tekirdağ-Eskişehir-Balıkesir

3 aşağı 5 yukarı böyle Çanakkale,Edirne ve Ankara da yaşamış biri olarak diyorum.

• Şehrim ordu fena değildir ama samsuna veriyorum oyumu.
    En yaşanamaz ise istanbul net

• İstanbul - Tuzla derim. Ama güney tarafı. Sokaklar geniş ve ulaşım kolay. Tren de var.
  • Paran varsa
    Londra iklimini seviyorsan
    Temiz hava arıyorsan
    Temiz deniz arıyorsan
    Doğa seviyorsan
    Damak tadı arıyorsan

Rize
  • Tunceli derim. Munzur nehri var deniz havası katıyor şehire . Nehir kenarında yürüyüş yapma imkanı var.atatürk mahallesi genelde nezih insanların oturduğu mahalle. Avm olarak bim a101 var .şehirde dilencilik yok hatta hiç yok. Alevi vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadiği bir şehir . Diğer doğu illerinden çok farklı bir kültürü var instanbul kültürü diyebilriz. Ben buraya doğu diyemiyorum . Suriyeli bu güne kadar hiç görmedim desem yeridir. Niye tuncelide yoklar merak konusu zaten.iş imkanı olarak sanayisi yok zaten nüfüsüda ona göre. Yakınında elaziğ var haftada bir orayada gidebilirsin.alişveriş imkani az ama yinede idare edilebiliyor. Sakin ve huzurlu şehir.yazları çok almancı hollandacı türkler geliyor nüfüs artiyor hepsi zamaninda yurtdışına çalişmaya gitmiş.son derece güvenlikli bir yer hırsızlık olayi hiç duymadim görmedim . Eşin çoluğun cocugun rahatlıkla sokaklarda yürüyebilir kadına kıza laf atma olayı yok .benzin pahalı örnek elaziğda lpg 3.5 tuncelide 3.90 . Kiralar büyükşehirlerle yarışır.ev fiyatlarıda aynı şekilde.meyve sebze bakımından kıt . Birşey yetiştiğini duymadim yaban sarımsağindan hariç .dolayısıyla meyve sebzede pahalı. Haftada 1 pazar var atatürk mahallesinde.yemek kültürü yok . Çok güzel bir şehir tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamofyou -- 21 Ocak 2020; 10:49:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Antalya tabiki
  • Siirt bence. antalyadan selamlar.
  • Eskiden Ankara idi onun da içine ettiler herşeyin içine ettikleri gibi.
  • Bana göre Sinop yaşanılacak en güzel yerdir. 3-5 bin tl pasif bir gelir sağlasam direk taşınacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Eskişehirde yaşıyorum 1.5 senedir... Alışamadım soğuna falan... Gezecek gidecek yer yok...

Tekirdağa iş için taşınma durumu var... Sizce düzeni bozup gitmelimiyim? Deniz adamıyım denizden uzak kaldım... Yaş 35, evli çocukluyum.
    Tekirdağ her açıdan iyi Eskişehir'den sırf o soğuğu için bile uzak durulması gereken yerlerden.

Kısaca karasal iklimi olan her şehirden uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Huzur arayan istanbul-ankara-izmir üçlüsünden uzak dursun.

Kürt ve suriyeli göçü almamış her yer olabilir diyorum.
    Kürt'ün olmadığı yer yok ki ülkenin en geri kalmış yaşanılmayacak köy gibi ilçelerinde bile göç etmiş kürt gördüm.

Geçen Düzce'nin bir köyündeyim oraya bile kürt göç etmiş ulan nerden buldun da burayı göçtün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Kayı

Kürt'ün olmadığı yer yok ki ülkenin en geri kalmış yaşanılmayacak köy gibi ilçelerinde bile göç etmiş kürt gördüm.

Geçen Düzce'nin bir köyündeyim oraya bile kürt göç etmiş ulan nerden buldun da burayı göçtün

Alıntıları Göster
    Aklı başında kürtler bile kürt nüfusun olduğu yerden kaçıyor.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.