Şimdi Ara

Türkiye'de en yaşanabilir şehir hangisi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
5
Favori
17.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çanakkale,İzmir,Muğla.sıcak denizi temiz trafik sıkıntısı Yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En yaşanmaz yer İstanbul ama en çok iş imkanı da İstanbul'da. Bir ülke, uzun yıllardır (en az 50-60 yıldır) bu kadar mı kötü planlamalara, kötü mimari uygulamalara maruz kalır? Her yer sıkışık. Altyapı yok denecek kadar kötü. Oysaki tam tersi olmalıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 20 Ocak 2020; 23:5:3 >
  • ordu diyebilirim.hem samsunda fena degildir.
  • güneyinbatısı kullanıcısına yanıt
    Ben de Nazilli'de okudum ilk günüm kafeye gittim çay istedim çay geldi yarım saat geçti daha çay duruyor 😄 garson geldi abi çayda sorun mu var icmemissin dedi, istasyon meydanindayiz PTT nin önündeki büyük saat ve sıcaklık panosunu gösterdim bak dedim kaç derece hava, çay öyle hemen içilir mi 😀
    Hava 47 dereceydi hala aklımda, üni biteli 15 sene oldu hala çayı soguturum, alışkanlık oldu

• Karadeniz'in çok sayıda ili en yaşanabilir şehirlerden bence
  • Bitlis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Kışın bir git sinopa, ne tadı var ne tuzu

• Ne aradığınıza bağlı, büyükşehir olarak Bursa İzmir, il bazında Aydın, Kastamonu, Muğla, Çanakkale, Giresun, yazlık olarak Sakarya-Karasu, Bartın Amasra, Kastamonu Cide, turistik açıdan Datça, Çeşme, Fethiye, Alaçatı, yeşil istiyorsan Artvin, Giresun Kastamonu,
    Aslında herkes farklı bir yer söylüyor çünkü herkesin yaşanabilirlik açısından önceliği farklı.

• Eskişehir-izmir-Çanakkale

• Shangıl S kullanıcısına yanıt
    Iğdır daha güzel

• ambitious_man A kullanıcısına yanıt
    Orta ve yaşlı kesim bazı abartılara karşı muhafazakardır. Yoksa kayserili ticaretle uğraştığı için her türlü yalan vs duyarsın yani dinle öyle birleşik bir yapı değil alparslan daire ev olarak fiyatları yüksek bir yerdi ama en zengin ahlaklı vb. Kişiler burada yaşarlar alparslanda taciz ve türevi zor görülür mesela kapalı birine laf atma falan yaşlılara kötü davranma bulamazsınız o bölgelerde erkilette iyidir.

Konya aşırı muhafazakar orada yaşanmaz

• Aydın diyenlere sakın aldanmayın Aydın Türkiye'nin en büyük köyüdür. yemek kültürü yok, sosyal aktivite yapabileceğin yerler yok insanı Konya insanından hallice. şehirde hala kömür yanıyor onun ayrı kokusu adım başı kokoreci onun ayrı kokusu afedersiniz bk gibi kokuyor şehir. Şu anda aydında yaşıyorum Eskişehir den geldim keşke gelmeseydim 1 yıl idare edeceginiz artık.

Eskişehir aydına göre Amsterdam gibi kalıyor, Aydında yaşamak 1850 yıllarında yaşamak gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Kadıköy 1 tane bile suriyeli görmedim
    Kadıköy aslında Avrupa tarafı ilçesi hüviyetinde açıkçası Anadolu tarafını tek kotaran orası bende küçüklüğümü Kadıköy ve Beşiktaş'ta yaşadım tabi bizim yaşadığımız zamanlar baya olay olurdu en son Beşiktaş fener maçını izlemiştim Beşiktaş'ın 1-0 Kadıköy'de galip geldiği sonra hiç gitmedim taşındık.

İstanbula gitsemde direk Avrupa yakasına gidiyorum uçakla araçla gidince deli oluyorum eskiden tabi 90ların sonu ve 2000 başı İstanbul daha iyiydi boştu o anki kalabalığına laf edilirdi de şuan bin kat beter oldu her yer beton trafik insanlar önünü göremiyor herşey başına gelebilir keşmekeş.

Açıkçası şunca duruma rağmen sırf ulaşılan imkanlar var deyip İstanbul diyene şaşıyorum.Her an başınıza birşey gelebilir.İnsan her gün survivor yaşıyor.
    İstanbul'u dağıtmaları lazım Bursa Kocaeli ve Tekirdağ'a iş olanakları mesken vb pek çok şey adına çoğu şehir ölü herkes burada toplanmış.İstanbul ancak 5 Milyon kiii kaldırabilir misal İzmir en rahat 5 Milyon.Ankara yüzölçümüne göre az aslında 15 Milyon olurdu tabi Prag gibi olsa idi açıkçası potansiyeline ulaşamadı.Konyada misal çok az.Coğrafi yapı bakımından cezbedici birşey yok Konya aslında düz ama insan faktörü nedeni ile böyle Ankara ise engebeli her yeri nerede ise .

Aslında şehirlerin yeniden planlamadan geçmesi lazım iş olanakları yapay göller filan bir şekilde cezbedici olmalı yoksa nüfus yerleşme ilerde daha kötü olacak.İstanbul Ortadoğu'nun özeti gibi.

• Eskisehir

• Tokat

• Bodrum(Yaz hariç)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garip gelecek ama Malatya diyorum. Birçok şehirde yaşadım,gezdim,gördüm tecrübe ettim. Havası,suyu,iklimi,insani,sebzesi,meyvesi,yemek kültürü ve daha birçok etmenden dolayı batının doğusu,doğunun batısı Malatya. Iklimi gayet ılıman. Öyle doğunun kara kışı yok. Sosyal yasanti idare eder. Avm,metro gibi yerler mevcut. Bulamadığını da internetten istiyorsun. Hem et hem de sebze yemekleri cok cesitli. Firinlar yemeğinizi ucretsiz pişirir. Buraya gelen memurlar gelirken ve giderken ağlarlar. Gelirken doguya geliyorum diye. Giderken sehre alıştığı icin. Not:Mersinliyim...

• Çalışmak olmasa gelirim sabit olsa şöyle planım olurdu.

Yazın temmuz ağustos sarıkamış a gider 2600 rakımda keyif yapardım. Millet sıcaktan kırılırken siz ormanlar içerisinde 20 derecede mangal ve temiz hava solursunuz.

Nisan, haziran, eylül, ekim fethiye derim. Baharlar ve yaz başlangıcı çok ideal. Yazın ortası çok sıcak.

kasım, aralık, ocak, şubat, mart ayları kış sezonu olduğu için ya sıcak bölge ya da kapalı alanda ülkenin kuzeyi. Bu aylar yatış ayı olduğu için çoğu yer aynı. Parası olanlar için kesinlikle istanbul.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.