Şimdi Ara

Türkiye'de en yaşanabilir şehir hangisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
5
Favori
17.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir için kokuyor diyorlar hiç gitmedim bakalım yakında gideceğim gezmeye göreceğiz ozaman
  • Adana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bolu’da yaşayan var mı? Ciddi ciddi taşınmayı düşünüyorum. Yaşayan biri kısaca özetlerse sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

İzmir için kokuyor diyorlar hiç gitmedim bakalım yakında gideceğim gezmeye göreceğiz ozaman
    İzmir'de yemek kültürü yok. Simite bile hasret kalırsın. Ot kavurup haşlayıp yersin en fazla. Arapsaçı, kaya koruğu vs. Onun dışında yemek bilmezler. Yaprak sarması yaptıklarını zannediyorlar ama onu da bilmiyorlar. Yani gevrek ne kadar simit ise yaptıkları yaprak sarması da o kadar sarma. Raylı sistem istiyorsan kıyı şeridinde yaşayacaksın. İçerilere gittikçe otobüse mahkum kalıyorsun. İzban var ama o da kağnı gibi. Kıyı şeridinde yaşayacaksan da kokuyu çekeceksin. Rüzgar estiği anda kıyı şeridine dizili mazgallardan komple yukarıya koku vuruyor. Altyapıdan kaynaklı kokuyu geç hayvan dışkısından kaynaklı koku da çok. Göztepe sahil, otoparklar komple köpek dışkısı. Bir de konut olmayan yerlerde çöp atacak yer pek kolay kolay bulamazsın. Çankaya'da, Kemeraltı'nda işin varsa mesela elindeki su şişesi elinde kalabilir eve kadar götürürsün. İzmir'in yokuşsuz yeri pek yoktur. Balçova, Narlıdere, Göztepe, Karataş, Konak komple dağ tepe. Yokuş istemiyorum diyorsan ya Bornova ya Bostanlı ya da Gaziemir'de oturacaksın. Buralarda kısmi düzlük bulabilirsin. Bana Bostanlı çok kasvetli geliyor. Gaziemir de taşra gibi yer. Geriye kaldı Bornova. Orada da ahır gibi eve vereceğin paraya başka şehirde villada yaşarsın. Maddi imkanın geniş ise Sanayi istasyonunun oralar yani Folkart civarı yeni yapılanıyor oralar çok güzel bak. İzmir'de en yaşanır yer gerçekten çok güzel yer ama zannetmiyorum orada 1 milyon liradan aşağı daire olsun. Bir de İzmir'in handikapı altyapı yamalı bohça gibi olduğu için çok sık tadilat gerekir ve su kesilir. Bir günlük arızalar neyse de 39 derece sıcakta üç gün keserler suyu acımazlar. Bir de ironi olsun diye sanırım yağmurlu havaya denk getirmeye özen gösteriyorlar. Yağmurlu havada susuz kaldığımı çok bilirim İzmir'de. Gittiğinde görürsün zaten. Belki de beğenirsin bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperHans -- 20 Ocak 2020; 15:36:3 >

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Biga güzel hocam bekleriz

• Yazları samsun kışları istanbuldayım (üni için). istanbul yaşamak için değil gezmek için güzel. Samsunsa yaşamak için fena değil ama benim evim çok güzel yerde ..tatil köyünde yaşıyormuşum gibiyim karşımda lüx otelde deniz, havuz fitness yapıyorum ulaşımda aile arabası veya tranvay durağı karşında istediğim heryere anında gidiyorum . Kısacası benim için samsun harika bir şehir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 20 Ocak 2020; 15:15:57 >
  • Yazları çok sıcak olmasa Antalya çok güzel yer bence. Tabi Kepezden veya Muratpaşadan bahsetmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbuldayım ama ege bölgesi favorimdir

• Ardahan hakkında bilgisi olan var mı? Yaşam şartları nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-161DF1A5E -- 20 Ocak 2020; 15:48:40 >
  • Kocaeli, bursa gibi iller. Ankaradayım imkanlar var ama iklim, insan kültürü, kalabalık insan beniseyemiyor şehri

• 10 sene önce Bursa yaşanabilir bir yerdi.
  • SuperHans kullanıcısına yanıt
    Yav he he...

Ankara, Eskişehir, İzmir. Güzel yerler. Çoğu ili gezdim. En yaşanılabilir olanlar bunlar.

• Antalya...

Alanya gibi bir yerinde de evin varsa miss! Kış derdi, soğuk derdin pek olmaz

• Yozgat

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

Antalya...

Alanya gibi bir yerinde de evin varsa miss! Kış derdi, soğuk derdin pek olmaz
    Aynen gün boyu tepesinde güneşle 40 derece sıcakta kavrulmak isteyenler için güzel kireçli suları da ekstrası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 20 Ocak 2020; 15:49:33 >
  • Daha serin olsun isteniyorsa, Ege'de bir yer de olabilir

Adanalıyım , yaklaşık 1 senedir konyadayım.
    Hamur yemekten gına geldi.
    Her yemekleri hamurlu. Kuzu eti bulmakta zorlanıyorum.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çorlu. Her telden herşeyden var. 2 saatte karadenizde 2 saatte ege denizide 30 dakikada marmara denizine ulaşabilirsin 🙏

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.