Şimdi Ara

Türkiye de fosil yakıtta tek sürdürülebilir seçeneğin lpg kalması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Çok yerinde bir cevap oldu tebrik ederim. Bu son zamla 3,14 ten LPG satan kaç istasyon var ki? Ama mazot max 6,25. Daha uyguna mazot satan temiz istasyonlar da var tıpkı LPG yi uyguna veren yerler gibi. Hesaplama yapılırken akaryakıt ücretleri mantıklı olarak alınmamış. Benim yaşadığım yerde Opette LPG 3,69 oldu. Mazot ise 6,20. Şimdi ne yapalım 😉

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamlardan önce fulledim benzini ben. O yüzden zamlardan etkilenmedim. Arabayı da kaç gündür yerinden çıkarmıyorum. Arada bir binip kontağı açıp benzin ibresini yukarıda görüp keyifleniyorum. Sonra kontağı kapatıp iniyorum. LPG'de de 4 ışık da yanacak normalde de, onun için marş yapmam lazım gerek yok. Benzin ibresini yukarıda görmek yeter.
    Türkiye de fosil yakıtta tek sürdürülebilir seçeneğin lpg kalması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 16 Ağustos 2018; 20:47:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 064

Çok yerinde bir cevap oldu tebrik ederim. Bu son zamla 3,14 ten LPG satan kaç istasyon var ki? Ama mazot max 6,25. Daha uyguna mazot satan temiz istasyonlar da var tıpkı LPG yi uyguna veren yerler gibi. Hesaplama yapılırken akaryakıt ücretleri mantıklı olarak alınmamış. Benim yaşadığım yerde Opette LPG 3,69 oldu. Mazot ise 6,20. Şimdi ne yapalım 😉
    işyerim halkalıda; halkalıdaki istasyonlar 3.14 ile 3.17 arası değişiyorlar,

bugün gaziosmanpaşaya gittim orada da bu fiyatta.

lpg de rekabet çok olduğu için lpg fiyatları çok değişken olabiliyor.

özellikle istanbulda.

akaryakıt fiyatları istanbul fiyatlarıdır tüm türkiyenin ortalamasını alamadım kusura bakmayın.

arkadaşın dediği gibi olsa bile lpg her daim dizelden daha ucuz.

ayrıca sıfır alımında dizel alacağım diye arkadaşın verdiği örnekten gidersek aynı arabanın benzinlisi ile dizeli arasında neredeyse 30 bin liraya yakın fark çıkıyor. benzinli alınıp en alasından lpg takılsa 4 bin lira eder su an

ha diyeceksiniz satarken farkı geri alıyorum; öncelikle hepsini alamıyorsunuz bir, ayrıca amaç en az tüketen aracı bulmak. 26000 lira farkı amorti etmek için kaç km gitmek gerekir hesaplayın.

amacı ekonomik tüketim ve toplamda ekonomi olan sıfırda dizel almaz;benzinli alır lpg taktırır.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 16 Ağustos 2018; 20:49:7 >

• Lpg fiyatı düşük yazılmış. LPGli aracım in ortalaması 7.5 lt idi. %15 lpg de fazla yakar dı. Ortalama 8.6 lpg tüketirdi.Yıllık 450 TL civarı benzin gideri olurdu.Artı 50TL bakımıni da ekleyin.
    Dizel aracımın ortalaması 5.1 lt . Lpg nin benzin masrafı ve bakımını ekliyorum. dizel ve lpg tüketimi aynı oluyor. Lpgnin yaninda Dizel in performansı, torku ve zevki muhteşem. Kullandığınız malı ovmeyin.Adil olun. Lpg nin birçok da dezavantaji var. Ayar ,uyum,Avm lere girememe vs.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kallus -- 16 Ağustos 2018; 21:6:58 >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Gerçekten mi? hangi marka taktınız? Ercan mı kandırdı? :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Zamlardan önce fulledim benzini ben. O yüzden zamlardan etkilenmedim. Arabayı da kaç gündür yerinden çıkarmıyorum. Arada bir binip kontağı açıp benzin ibresini yukarıda görüp keyifleniyorum. Sonra kontağı kapatıp iniyorum. LPG'de de 4 ışık da yanacak normalde de, onun için marş yapmam lazım gerek yok. Benzin ibresini yukarıda görmek yeter.
    Kontağı aç kapa aç kapa yakında aküye 200 lira sıkışacak onu napcaz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

işyerim halkalıda; halkalıdaki istasyonlar 3.14 ile 3.17 arası değişiyorlar,

bugün gaziosmanpaşaya gittim orada da bu fiyatta.

lpg de rekabet çok olduğu için lpg fiyatları çok değişken olabiliyor.

özellikle istanbulda.

akaryakıt fiyatları istanbul fiyatlarıdır tüm türkiyenin ortalamasını alamadım kusura bakmayın.

arkadaşın dediği gibi olsa bile lpg her daim dizelden daha ucuz.

ayrıca sıfır alımında dizel alacağım diye arkadaşın verdiği örnekten gidersek aynı arabanın benzinlisi ile dizeli arasında neredeyse 30 bin liraya yakın fark çıkıyor. benzinli alınıp en alasından lpg takılsa 4 bin lira eder su an

ha diyeceksiniz satarken farkı geri alıyorum; öncelikle hepsini alamıyorsunuz bir, ayrıca amaç en az tüketen aracı bulmak. 26000 lira farkı amorti etmek için kaç km gitmek gerekir hesaplayın.

amacı ekonomik tüketim ve toplamda ekonomi olan sıfırda dizel almaz;benzinli alır lpg taktırır.

hayırlı günler.

Alıntıları Göster
    Siz kafaya koymussunuz takım tutar gibi ölümüne LPG diyorsunuz benim hem dizel hem LPG'li aracım var sizin oraya yerleşip sizin arabadan alalım tamam

• Bir kaç düzeltme yapmak istedim. LPG istasyonlarda en fazla 3.14 demişsiniz. Ege bölgesinde 3.50- 3.60 civarı LPG lt fiyatı. Farklı markalarda dizel araclarim oldu ve 7 lt yi hiç görmedim ki şu anki aracim 1.6 hdi 307. Hizim genelde 100-130 arası olarak şehir dışı tuketim ortalamam 4.3 lt. Turbo benzinliler hakkında tecrübem yok.

Sonuç olarak belli dönemlerde belli bir yakıt avantajlı olsa da tüketici tercihi nereye kayiyorsa dengeleme oluyor. LPG için de LPG montaj sektörünü bitirmeyecek sekilde fiyatı zamanla ayarlanır.

• turgay0651 T kullanıcısına yanıt
    Marş basmıyorum ya alt tarafı kontak açıyorum haftada bir.

• düz 10 lira olsun rahat hesaplayalım ne yakıyorsak
  • quote:

Orijinalden alıntı: palio1.6

Bir kaç düzeltme yapmak istedim. LPG istasyonlarda en fazla 3.14 demişsiniz. Ege bölgesinde 3.50- 3.60 civarı LPG lt fiyatı. Farklı markalarda dizel araclarim oldu ve 7 lt yi hiç görmedim ki şu anki aracim 1.6 hdi 307. Hizim genelde 100-130 arası olarak şehir dışı tuketim ortalamam 4.3 lt. Turbo benzinliler hakkında tecrübem yok.

Sonuç olarak belli dönemlerde belli bir yakıt avantajlı olsa da tüketici tercihi nereye kayiyorsa dengeleme oluyor. LPG için de LPG montaj sektörünü bitirmeyecek sekilde fiyatı zamanla ayarlanır.
    Evet haklisiniz ilk mesaji duzelttim, bugun gördüğüm istasyonlar sebebi ile fiyati 3.14 dusundum, simdi aksam donerken baktigimda 3.40-3.48 arasi degismekte fiyatlar.

Benim farazi hesaplamam istanbul sehirici trafigini baz alarak yapilan hesaplama. Sehirlerarasi degil. Sehirlerarasinda uc yakit arasinda kaydadeger fark yok zaten.

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 16 Ağustos 2018; 22:54:55 >

• Burada lpg 3,60 benim araba 7,5 litre lpg yakıyor ortalama
    su varki okul zamani her gün 2.5 km git 2.5 km gel yapıyorum
    soğuk havalarda neredeyse hic lpg ye gecmiyor kisa mesafede benzin gidiyor daha cok.
    uzun yolda avantajlı hem yollarda ucuz lpg buluyorsun hem de yakıt daha da düşüyor.
    5 yildir lpg li araba kullaniyorum arabam 1.33 corolla. arabanin yakıt olsun yürütme maliyeti olsun
    ucuz bir tarafı kalmadi ne yazik ki. arabam otomatik olsa benzinli arabalar tedvulden kalkana kadar binerim
    yeni modeli hic gozum gormez. hem 1.33 hem manual beni yoruyor artik.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.