< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyor (3. sayfa)
-
-
bizim burda 33 saat haftada
fr de yasiyorum
darisi basiniza arkadaslar
-
Hiçbir sözleşme kanunun üstünde değildir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
insanların pestili çıktıktan sonra bir şeyler yapılması güzel de uygulamaya nasıl koyulacak bu, yumurta kapıya dayandı diye düğmeye bastılar muhtemelen
-
hee he aynn. saatlik 45-50 liraya, 11 saat çalışıyom olum ne anlatıyonuz. sorsan şimdi 8 saat ve fazla mesai falan.. YOK ÖYLE Bİ ŞEY
-
Memurlar zaten haftalık 40 saat çalışıyor herkesi memur gibi çalıştırmazlar.
Bu yasa yürürlüğe girse bile suistimal edilir denetim falanda olmaz.
avrupadaki adamlar bosyere buralara fabrika acmiyolar gidin 60 70 saat calisin diye aciyolar
Doğru. Bu ağlamalar ekonomi iyiyken de yapılıyordu.
Orası öyle ama sermayesi olmayan işsiz kalan işçinin durumu da sorun. Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal.
denetim olmadığı için yasal olarak isterse haftalık 10 saate düşsün gerçekler değişmiyor.
-
ben iftira falan atmam gördüğümü söylerim ,hea diğer mesajlarımı da sildim millet sacma sapan yanlış anlamis kimseyle tartisamam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
imkansız
45 saatken haftalık en az 2 gün mesai istiyor senden işveren (2x8=16 saat) yani toplamda 60 saati geçiyor çoğu çalışan.
40 saat olsa ne olur bu durumda
-
Bir Rus arkadaşım derdi ki; cumartesileri eşekler ve Türkler çalışır, pazar günü sadece Türkler.
-
Biz 9 saat çalışıyoruz ve genelde öğlen molası yapamıyoruz yoğunluktan. Cumarteside dahil 9 - 6. Bazen iş olunca 7 - 8 gibi de çıktığımız zamanlar oluyor.
-
Zaten en kısa mesai saatlerine sahip devlet çalışanlarına yarar, kalanlar her zamanki gibi patronun eline bırakılır.
Covid de dışarı çıkmak yasakken 6 ay 1 yıl çalışmayan tam maaş+mesai+seyyanen zam bütün zamlarıni fazlası ile alan memurlar bir tarafta,
özelde sektorde insanlar dışarı çıkmanin yasak olduğu karanti zamani bile sahte izinlere zorla çalıştırıldı. Üstüne bide maaslari ödenmedi kısmı çalışma ücreti adı altında yasakta karantinada sgk si yatmayarak yarış maaşa tam saatli çalıştırıldı. Oda yetmedi covid uzayincada kriz var deyip insanlari kapının önüne koydular. Bunlar hep izlendi sadece. Hep devlet sadece memurlara mi var arkadaş diye gerçekten sorgulatti. Ben o ara emin oldum bu ülkede memur hariç maaşlı çalışılmaz. Devlet çalışanlar asla sorun olunca kendinden tasarruf etmiyor direk bütün sıkıntı patronun altında çalışana yükleniyor. Kriz var işten attık, kovid var maaş yok, is yok zam yok... İzin yok.. Devlet özel sektörü kaderine terk etmiş. Maaşlı çalışanlar arasında adalet inancım kalmadı, hala memurdan devlette ki işçiden başka konuşulan kesim yok görmezden geliniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 20 Şubat 2024; 1:19:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kanun çıktı diyelim. Özel sektörleri kim denetleyecek. Yasayı çiğneyen onlarca firma varken nasıl kontrol edilecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bence hafta sonu çalışma da olmamalı. Sabah 9 akşam 5 çalışmalı herkes. İnsanların kendine ayıracak vakti yok sabah karanlıkta işe gidiyorlar akşam karanlıkta eve geliyorlar. Yemek bulaşık derken uyku vakti geliyor ne olduğunu anlamadan bi bakmışsın sabah olmuş yine işe gidiyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X