Şimdi Ara

Türkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
8.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başka ülkelerle karşılaştırıp örnek verebilir misin kimden daha fazla tatilimiz var mesela?

• Milyonlarca insan kayıt dışı, sigortasız çalışıyor. Önce bunları düzeltin de sonra Avrupavari kanunlar çıkarırsınız.

Bu arada kaynak da lağım medyası. Yani yalan, palavra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Troll Bender -- 20 Şubat 2024; 11:58:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beyaz yaka ve sakin işlerde çalışan masabaşı memurlar haricinde kimse haftada 40 saat çalışma hayali kurmasın beklemesin.

Sözde yıllardır haftalık mesai 45 diyor devlet baba ama işveren ve işçi anlaşarak daha fazlada daha azda çalışabilir dediği için cüzi ek mesai ücretleri ile en az 50-60 saat çalıştırıyorlar insanları işletmeler tek taraflı ricaları(!) ile.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben haftada 2-3 gün, yazılım alanında iş sahibi olana kadar avmde dev bir giyim firmasında part time çalışıyım dedim en az haftada 30, 35 saat çalışıyordum büyük ihtimal kimi hafta 4 gün, kimi hafta personel eksikliği raporu izni ile nadirende olsa 5 gün 

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

Hocam anonim şirketlerin hukuksuzluk, kanunsuzluk yapma imkanları yok. Bütün yanlışları, çalışana vermedikleri değer kanunun bile isteye tanıdığı imkanlar sayesinde.

Misal günde 7.5 saate kadar part mesaide kanun diyor ki çalışan toplam 1 saat mola hakkına sahiptir. Defacto iş yoğunluğundan Allah var haklarını yemeyeyeyim 1 saat yemek, 30 dakikada dinlenme molası hakkı veriyordu.

• 48 saat çalışınca ne oluyorki . çalışanlar uyukluyor, pc de kart açıyor. laklak sohbet. sonra iş yetişmedi. önemli olan 48 saat de ne kadar verimli olduğundur. avrupa ile kıyaslıyorsunuz ama bence önce kendimizi eleştirelim. bizim iş ahlakımız asla avrupa ile kıyaslanamaz onlar 32saati dolu dolu çalışır biz 48 saatin 10 saati çalışırız. biz buyuz maalesef. avrupa ile devleti kıyaslayınca kendinizde kıayslayın bir zahmet ancak ozaman objektif olursunuz

• Şu anda hepimiz DH'edyiz. Düşünün artık, nasıl çarçur ediyoruz zamanı :)

Bunu endüstri çağında araştırmışlar zaten. Günde 8 saat, haftada 5 gün verimliydi, daha fazlası değil. Bu da yüz sene önceki makinalaşma seviyesiyle. Bugün insanlara daha da kritik, daha da zor kararlar kaldı. Bugün iyi bir tezgahtardan kimse kumaş bilgisi istemiyor, yazıyor zaten... stil bilgisi, prova bilgisi istenir. Bunun için de o tezgahtar kendine zaman ayıracak, sosyal olacak, hobileri olacak, kendini göstereceği sosyal ortamı olacak ki kendisini geliştimek için sebebi olsun. Sonra da bu sebep için ayrıca zamanı olacak.

Bu kararlar boşuna değil. Daha verimli çalışılıyor. Ben 32 saat çalışıyorum ama kimse vermedi Türkiye'de, kendim almak zorunda kaldım. Herkes her sektörde yapamaz, tıp sektöründe nasıl olur hayal edemiyorum mesela. Devlet devreye burada girmeli.

İlk işimde, o zamanlar yirmi yaşların naifliğiyle bu işi ben üç günde de yaparım hem siz de %40 daha ödersiniz diye tekklif ettim, zaman çizelgesi hazırladım... Ne mi oldu? umurlarında bile olmadı. Konuşmak bile istemediler. O zaman anladım ne olduğunu... işletme ve çalışanların karşılıklı işgüzarlığı içinde zamanı çarçur etmektense ayrıldım. Altı ay sonra onlar teklif ettiler part-time olarak. Kabul etmedim, proje bazlı olarak kabul etmiştim.

Şu anda kendi kazancımı boşverin, ülkeye çok daha fazla faydam oluyor. Özellikle beyaz yakalı işlerde insanların kendilerini geliştirmesi gerekir, yoksa bilgisayarların da yaptığı şeylerde neye faydaları olacak. 70'lere kadar bankacı, banka memuru ortaokul mezunu, bazısı lise. Bugünkü bakacılık daha kolay ama herkes en az üniversite muzunu. Tersine gidiyoruz. Ensnaflar da aynısı. Herkes aynı saatlerde kapatsa kimsenin müşterisi azalmaz. Avrupalı devletler insanları mağdur olması diye bunu regüle ediyor. Bütün dükkanların kapısında çalışma saatlerinin yazılması zorunlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 20 Şubat 2024; 13:22:35 >

• Özel sektör denetlenmiyor !!!

• Sen adam gibi denetlemedikten sonra kağıda ne yazarsan yaz. Şirketler bildiğini okur.

• makine26 M kullanıcısına yanıt

Ben solcu patronların firmasında çalıştım, hırsızlığın, vergi kaçırmanın dibine vuruyorlardı, dincilerin yanında da çalıştım hırsızlıkta nirvanaydılar. Hocam ülkemin insanı sorunlu ve ikiyüzlü bunun solcusu, badem bıyıklı liboşu yok. Ahlak olmadığı için eline fırsatı geçen dincisine, dinsizine bakmadan çalıyor çırpıyor.

• Tamamensahsi T kullanıcısına yanıt

Türkiyenin en büyük firmaları arasında olan firmalarda çalıştım.

Birisi elden para veriyordu vergiyi az vermek için, tabii SGK'da eksik yatıyor bu sebeple.

Diğeri tam çalıştırıp kendisi maaş ödemeyip kısmi çalışma ödeneği ödettiriyordu devletten. Bitanesi borsaya bile açık.

Bir tane çalıştığım şirket ise battı covidde maaşlar, izinler içerde kaldı, aradan 2 yıl geçti bir kuruş alamadık, devletten 0 destek (Türkiyenin vergi rekortmeni şirketleri arasındaydı)

Yıllar önce ilk girdiğim şirkette en büyük şirketler arasında değildi ama bütün Türkiye tarafından bilinen yazılım şirketlerdendi, Adamlar asgari ücret yatırıp,asgari ücret üstüyse maaşın kalanı maaşı avans gibi yatırıyordu . İkide bir şirketin adını değiştirip ala vere dalavere peşindelerdi.

Bunların devletin görmemesinin imkanı yok. Ne tatilini doğru düzgün kullandırırlar ne maaşını adam gibi yatırırlar, ne takip ederler, ne çalışana zor durumda destek sağlarlar. Denetim felan hikaye.

En çok ağlayanlar memurlar ama devlet çalışanı olmadıktan sonra sahipsizsin hak mak alamıyorsun, bunu sonuna kadar gördüm, kendim yaşadım. Yine değişen birşey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 20 Şubat 2024; 15:41:4 >

• geç bile kalındı bunun için.. bir an önce düşürülmeli hatta 37,5 saat olarak da konuşuluyor ama ona gelmeye daha çok var..

• Hala anlamıyorlar Haftalık çalışma saati die birşey olmamalı çalışma saatleri Her sektöre ve çalışma alanına göre ayrı belirlenmeli.Bu sistemi Ofis ortamında uygularsın ama Vardiyalı müşteriye doğrudan hizmet verilen işlerde uygulanamaz.İş hayatı demek müsteriye hizmet vermek demek.Çok basit kardeşim Günde 12 saat çalışısın herkesin hafta en az 2 gün izni olsun.Bütün sorunlar çözülmeye başlar bence.İnsanların derdi adam akıllı izinlerinin olmaması benim çoğu arkadaşım hep bundan şikayetci yani inanın Avm de çalışna bir kişiye hadi iyisin 1 saat erken çıkıcan dediğin zaman onun hayatında hiçbirşey değişmeyecek 1 2 saati insanlar zaten yollarda geçiriyor.Gene birşey değişmiyecek + birsürüde yeni sorun oluşturucak.

• Özel sektörü nasıl kontrol edeceksin ki bundan memur faydalanır tam olarak

• Özel sektörde denetlenmeli bu uygulamalar özel sektörde de olmalı sadece kamuya özel olmamalı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yine kamuya kanun çıkarıyorlar.

• Memurların zaten haftada 40 saat, özelde de olmayacağına göre bu kanundan bir şey çıkmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel sektörde uygulanması zor bence. yukarıda bir üyenin dediği gibi ülkede işletmelerin kapanış saatleri sabit olsa misal herkes dükkanı 10 da kapatsa müşteri kaybetme kaygısı olmasa uygulanabilir bu ama zor. avmler 10 da kapandıkça restoranlar gece 12 de 2 de kapandıkça özel sektörde fabrikada restoranda markette avmde çalışan milyonlarca asgari ücretli nasıl haftada 40 saat çalışacak acaba

• İş verenlere gün doğdu 40 saat calisiyosunuz asgari ucrte devam

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.