< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyor (7. sayfa)
-
-
günde 6 saat çalışan adam işini yapar çıkar kendine zaman ayırır.
9-12 saat çalışan çoğunu boşa harcamaya, kendine iş saatleri içinde zaman ayırmaya başlar.
verim falan hikaye, çalışma saatleri azalırsa işçi daha performanslı olur. zengin ülkelerde kanunlar böyledir.
en kısa sürede günde 8 saatten fazla çalışma yasaklanmalı,işçiye en az 2 gün haftalık izin verilmelidir. yıllık izin yılda 30 gün olmalıdır.
ekonominin fazla çalışmayla düzelmeyeceğini bu asırda gördük. bu nedenle yeni nesil olarak fazla çalışma saatlerini istemiyor;
eğer bu yapılmaz ise ülkemizde işçi performansı verimsizliği, ekonomide daralma(sosyal aktivite alışveriş için zaman bulunamıyor), git gide işçi bulunamamaya, gençleri evlenmelerinde azalma, çocuk sayısında düşüş(yüksek çalışma saatleri yorucu birde bebeği nasıl yapalım), halkta psikolojinin kötüye gitmesi, sağlığın kötüleşmesi, genç ve orta yaşların asosyalleşip aile evine çekilip emekli paralarıyla geçinmesi ve ailesini kaybedince ekonomik yardımlara başvurmada artışlar vb gibi devletin bile sonunu getirecek, getirmese bile sürekli maddi anlamda darboğaza sokacak durumlar söz konusu olacak.
-
Bana kalırsa bu çalışma süresinin kısaltılması yada haftada 4 gün çalışma modeli tamamen işsizliğe yönlendirir. İlk başlarda çok güzel gibi görünecek lakin sonrada mealini anlayacağız. Ofiste çalışırken eve geçtik oh be dedik ne güzel evden çalışıyoruz diye seviniyorduk şimdide ofise çalışalım diye can atıyoruz. Bu arada 5 gün çalışıyorum cumartesi yarım gün 1 pazar izinliyim.
-
kamuda zaten 40 saat çalışılıyor. Hatta öğretmenler haftada 18-20 saat filan çalışıyor.
-
ADALET Mİ :D öleli yıllar oldu
-
İşsizlere müjde!
Mesai saati 40 oldu!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
birileri seçim arifesinde "çalışıyor görünmeye" çalışıyor, hey yavrum hey...
-
8:30 - 18:30 günde 10 saat, 30 dk yemek 15'er dk'dan 2 çay molası ile günde 1 saat izin ile günde 9 saat. Haftasonu çalışmıyoruz yani 9x5=45 saat limitini bu şekilde dolduruyoruz.
40 saate düşme ihtimali bizim ülkemizde mümkün mü bilmiyorum. Kağıt üstünde olsa bile yine bir şekilde sömürürler.
-
kimisine 45 saat çalışmak yetmiyor akşam mesaiye kalıyor, kimisi 45 saatin 30 saatinde zaman öldürüyor zaten düşsün zaten çalışan yine mesaiye kalıp çalışacak
-
Ofiste çalışmak isteyen bana göre asosyaldir. Evden çalışmak gibisi yok sabah 3 dk kala kalk trafik stresin yok benim öyle imkanım olsa evde bile durmam giderim köye orda calısırım cumartesi hiç çalışılmaz 1 gün tatili ben ne yapayım.
-
İnşallah bu kanun hemen gelir artık çalışmaktan gına geldim
-
haftayı bilmem de ayda 230 saat çalışıyorum benim için haftalık 40 saate düşmesi ayda 20 saat daha fazla mesai demek
aslında bunu yapana kadar yapılan mesainin her saatini asgari %100 yapacaksın +vergi dilimlerini de insanı düzeye çekeceksin çalışanın cebine en azından biraz para girsin
yoksa 40 a düşmüş 60 a çıkmış pek fark olmaz
-
Kurumsal çalışanları ilgilendiren bir durum bu.
-
verimli çalışmayı desteklemek istiyorlarsa getirsinler saatlik asgari ücreti ozaman işveren verimi gözönüne almaya başlar. saatlik yap bakalım 200 tl iş veren aksaklık yapanı işte tutuyormu
-
O sırada özellerde 60 saat çalışan ben 🥲
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fabrikada çalışan beyaz yakaya geçmiş olsun şimdiden... ruhuna el fatiha
-
Varmi resmi bi gelisme ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam resmi gelişme yok olsa bile bunun zararını işçi alt tabaka çeker ya işten çıkarmalar başlar yada ücretlerinde düşüşler gerçekleşir. bizim gibi 3. dünya ülkeler batı tarzı insan hakları yada sosyal ülke şartlarına geçişi çok zaman alır en az 30 yıl diyorum. torunlar belki görür. Ben 45 saat çalışmaya tavım.
-
eşşek olanın toplum tarafından övüldüğü göz önüne alınırsa zor gelir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tam tersi olur surekli mesai.
zorunlu mesai yazarlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X