Şimdi Ara

Türkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
1
Favori
8.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

İşbaşı 08:00 ile başlıyor. İş bitimi ise 17:00 ile son buluyor. 1 saat öğle yemeği. 15 dk dan 2 kez çay molası. Kısacası günde 7,5 saat yapıyor. Buda haftada 6 günden 45 saat üstat. Alt kısımlarda bir arkadaş olayı çok doğru şekilde anlatmış aslında. Fazla mesai hayatın her anını etkiliyor. Bekar isen aile kavramı zor. Evli isen eşlerin birbirine ayıracak zamanı olmuyor. Hele birde çocuk varsa Allah yardımcısı olsun. Çocuk ile ilgi alaka bir takım kavramları öğretme zorlaşıyor. Milletin ağzına her seçim öncesi olduğu gibi bir parmak bal çaldılar bakalım. Sonucunu merakla bekliyoruz.

• 0MY kullanıcısına yanıt

Bu işin normali haftada 40 saat, 5 gün çalışma (vardiyalılar da aynı şekilde) olmalıdır.

08:00 iş başı, 17:00 iş sonu. Yarım saat yemek, 15'er dk'dan 2 kez çay molası ile 8 saat çalışma ve 5 gün toplamda 40 saat olması gerekendir.

Bu düzen tutturulursa zaten haftada 4 gün çalışma ve 3 gün tatil olayına zemin hazırlanır. Daha azı olmaz, çoğu da olmasın zaten düşürmeye çalışıyoruzTürkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyor 

• Beyler ortaya atildi ama hala ses yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence olur gibi 09:00 17:00

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve tıkılmaya adım adım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

bunu şu şekilde düşünebilirsiniz, yasaya göre asgari ücret kadrolu devlet çalışanı dışında kalan günlük 8 saatlik çalışma süresinin vasıfsız çalışanlar için geçerli olan modelidir.peki uygulama nasıl günde en az 12 saat vasıflı vasıfsız farketmeden özel sektörün ödediği ücret olarak verilmekte.

saygılar.......................................................

• Ben kamuda calisiyom 45 saat calisiyom 12 12 12 12 diye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Kardeşim haftalık 45 saat çalışıyorum hafta sonları tatil sabah 8 buçuk akşam 6 45 tekstil sektöründe yim arada masai oluyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Olmaz gibi ama inşallah olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de sınıf bilinci diye bi sey yok, işçi sınıfı olmadıktan sonra bunlar ancak kağıt üstünde olur. Devlet, sendika, işveren garibanı somurmeye devam yani. Ak Parti, chp vs farketmez. Tabii siz aynı kafayla kurtarıcı beklemeye devam edin!

• Çocukken marketimiz vardı. Bütün gün dükkanda çalıştırırdı peder bey. Haftada 60-70 saat çalışırdım. Gençlik dönemlerinde iyice arttı çalışma saatlerim. Hergün sabah 6.30 dan gece 12 ye kadar dükkanda dururdum. 2 yıl bu tempoda çalıştım. Haftada 120 saate falan denk gelirdi. Bu şekilde 2 yıl full çalıştığım oldu bayram seyran dinlemeden.

Şimdi bir firmada beyaz yaka olarak haftada 45 saat çalışıyorum. Cumartesi pazarım tatil. Bana o kadar hafif geliyor ki bu tempo sanki çalışmıyorum.

35-40 saatler şaka gibi.

• Yazılanları okuyunca çalıştığım yere tekrar şükrettim. 2009 yılından beri aynı özel şirkette çalışıyorum. Haftada 45 saat çalışma süresi beyaz ya da mavi yaka fark etmeksizin istisnasız uygulandı. Cumartesi-pazar tatil. 1 saat fazla çalışırsan mesaini alıyorsun. Tabi 1 saat geç gelirsen o da maaşından kesiliyor. Her şey kitabına göre uygulanıyor yani. Umarım şartlar hepimiz için daha iyi duruma gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xallez -- 22 Şubat 2024; 8:48:52 >
  • 45 saat neymiş oha.

• sende bunu yedin klibi aklıma geldi :))

• Cerkezyalcin kullanıcısına yanıt

Cumartesi Pazar da ek iş mi yapıyorsun? Evliysen o maaş yetmez sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 22 Şubat 2024; 10:29:25 >
  • bilade B kullanıcısına yanıt

ingiltereden almanyadan daha fazla resmi tatil var resmi tatiller icin su linke bakabilirsin

Türkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyor
    Türkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyorgov.uk
    UK bank holidays
    https://www.gov.uk/bank-holidays

• normalde max. 09.00 - 17.00 olması lazım. hatta ağır işlerde daha da az olması lazım. cumartesi pazar mutlaka tatil olması lazım. gerekli işlerde bu saatler dışında 2. vardiya sistemi getirilmesi lazım. gündelik iş saatleri bittikten sonra mesai yapmak zorunlu olmaması lazım.

inşallah bir düzenleme gelir ama sanmıyorum.

• Umarım lafta kalmaz, uygulanır.

• gunesahmet kullanıcısına yanıt

Baktım.

1 gün fazla tatil var gözüküyor ama. Ama'sı var işte 3. maddede. Tatil hsonuna gelirse İngiltere telafi veriyor. TR'de yanıyor o gün geçmiş olsun.

Türkiye ve İngiltere'de 2024 Yılı Resmi Tatil Günleri Karşılaştırması:

Türkiye:

• 10 resmi tatil günü var.
    • 2 dini bayram (Ramazan ve Kurban Bayramı) arefe günü de yarım gün tatil.
    • Hafta sonuna denk gelen tatiller için telafi günü verilmiyor.

İngiltere:

• 9 resmi tatil günü var.
    • Bank Holidays olarak adlandırılan tatillerin tarihleri her yıl değişiyor.
    • Hafta sonuna denk gelen tatiller için telafi günü veriliyor.

Türkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyor

Amerika'ya da baktım oraya göre de 4 gün fazla çalışıyoruz.

• bilade B kullanıcısına yanıt

Her iki yerde de calistigim icin Turkiye'deki tatiller daha fazla oluyor. Ozel sektorde calistiginiz yere gore tatil gunlerini birlestirip daha uzun tatiller yapabiliyorsunuz. Ingilterede bu max yilda bir kez 9 gune denk gelebiliyor.

Bu tatil muhabbetinden dolayi Turkiye'de calisma daha avantajli bir durum. Ancak calisma sartlarina gore maalesef ingiltere daha iyi. Aldiginiz ucretlerde her yil zam gelse bile enflasyonun gerisinde kaliyor. Eger bir gun olurda maaslar 2013 seviyelerine donerse seve seve geri donerim (Kurulu bir duzenim yok :D ).

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.