|
Türkiye'de haftalık mesai 40 saate indiriliyor (6. sayfa)
-
-
yani şuanki 08-16 saatleri arası, tuh yazıklar olsun şuanki duruma bak bide... medeniyetten uzaklaşmışız.
-
Özel sektörün hali gerçekten kötü. Neler gördü bu gözler neler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen öyle. Yasa (law) kadar yasanın dayatılması/uygulanışı (enforcement) da önemli. Türkiye'nin en büyük sıkıntılarından birisi enforcement departmanında çuvallaması zaten. İktisadi ve hukuki açıdan çok daha başarılı çağdaş ülkelerle Türkiye'yi ayırt eden de budur. Zihniyet değişimi yaşanmadan bu konuda bir düzelme bekleyemeyiz. O sebeple yeni kuşaklara büyük iş düşüyor. Eski kuşaklar öyle programlanmadıkları için bu konuda tekamül edemezler. Ama dünyaya daha açık, daha geniş ufuklu, daha taze genç kuşaklardan daha iyisi beklenebilir.
Atatürk boşuna "tüm ümidim/umudum gençliktedir" demiyordu. O da Türkiye'nin jenerasyonlar geçtikçe, öncekinden daha iyi jenerasyonlar geldikçe gelişeceğini ve çağdaş dünya standartlarını ancak bu şekilde yakalayabileceğini biliyordu.
İndirilsin ama denetlensin de, mesai ücreti vermeden fazla çalıştıran işyerlerine ceza gelsin. 60 saat çalışsak da ekonominin düzeleceği yok kötü yönetildikten sonra.
Bari Avrupa gibi çalışalım.
-
Memnurlara faydası olur bu işin. Zaten haftanın 5 günü oturdukları yerden para kazanıyorlar. Şimdi daha çok vakit bulurlar. Oh mis. Özel sektör patronunun, şefinin, müdürünün umrunda olmaz. Vücuttan kan alırlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
asgari ücret artışından daha önemli bir konu çoğu çalışan 50-60 saat arası mesai yapıyor, birde büyükşehirdeyse yol ile beraber kendine ve ailesine harcayacak zamanı kalmıyor, asgari ücret saatlik olup genel 40 saat geçmemeli, mesai aşımı gereken işlerde 2.iş statüsü sayılıp extra sigorta ücreti ödemeli ya da başka çalışan almalı, bu hem verimliliği arttırır hem de genel stres seviyesini düşürerek toplumsal refaha büyük destek olur.
-
türkler müslümandı o yüzden hafta tatili cuma günüydü.. cumartesi yahudilerin tatili pazar hristiyanların tatili. ahmak biz pazar günü elbette çalışacağız. onlar yahudi tatilini de tatil etmişler sadece. devlette sorun yok uygulanır yada fazla mesayi alınır. lakin kurumsal olmayan özel şirketlerde çalışma saatleri likra gibi esner.
-
kışın 6 saat çalışmaya gelir.
yazın 10 saat çalışmaya denktir.
-
bu uygulamaları eleştirenler çalışmadan kazanma arzusu vs. diye yorum yapanlar işverendir net. kimse sizin köleniz değil. az yiyin de kendinize uşak tutun lafı size söylenmiş olsa gerek. çalışan sayısını arttır kar marjını azcık kıs azcık kardan zarar et. ben 33 yaşındayım memurum. daha önce özel sektörde çalıştım. evet memurluk özeldeki gibi değil benim yaptığım işe göre konuşacak olursam. rahat yani stres az iş az. ama sabah 9 akşam 6 çok saçma bir sistem. eve 7-7 bçkta geliyosun ne kendini geliştirmeye zamanın kalıyor ne sosyalleşmeye. yemek ye yat direk. haftasonu da ev işleri yapmakla geçiyor. insan bunalıyor. ekonomi çok kötü herkesin suratı asık dışarda bir izleyin insanları. sabahları servislerde dolmuş otobüslerde insanlar uyuyor işe giderken zorla götürülüyorlar. hayat gayesi kalmamış. makine gibi olduk. kazandığınla ailecek bir akşam yemeği bile yiyemiyorsun bırak yurtdışı tatilini. o yüzden bari israf olmasın diye (elektrik su vs.) şu çalışma saatlerini azaltın. buradaki uygulama memurlara yönelik değil zaten ama memurlar 10-16 arası çalışmalı. en verimli en yoğun saatler bu çünkü. özel sektöre de aynı uygulama ve evden çalışma modeli gelebilir.
-
haftada 5 gün mü olcak haftada 4 gün mü. beni ilgilendiren yanı bu. eger 4 gün full ise kabulum. eger 5 güne yayacak 1 saat erken cıkacaksak da maaşa ek gelir gibi mesai yazılır diye düşünüyorum.
-
Sözde üni öğrencilerine de telefon alımı vergisiz olacaktı tek sefere özgü. Ama gel gör ki çıkan şartlar ortadaydı... Bunun da bundan farkı yok. 30 saat yapsınlar isterse yürürlüğe de girsin ee ne değişecek ülkede?
-
iyi güzel keşke olsa memleketimde aynı memurlar gibi olur o da. iyi ama işveren bu yapılmaya kalkılırsa hükümete affedersin de neler yapmaz.
-
Bu düzenleme gelir mi? Gelirse ülkenin yüzde kaçı bunu uygular? Özel sektör tam bir köle düzeni zaten. Bir fabrikada haftanın 6 günü mühendis olarak çalışıyorum. Gün sabah saat 6:00 da başlıyor. Akşam 18:30 da eve girmem ile bitiyor. Beyin ve fiziksel yorgunluk anca pazar günü çıkıyor. Çalıştığım o 6 gün ise çoğu zaman evde koltukta uyuya kalıyorum. Kısacası ne kendime ayıracak zamanım kalıyor. Ne bir hobi edinmek için zamanım oluyor nede arkadaşlar ile zaman geçirip sosyalleşmek için vakit. Evli ve çocuklu insanlara Allah yardımcı olsun bu yüzden.
-
hocam işe mecbur değiseniz ya da işten çıkarsanız şirketi şikayet edin suç işliyor çünkü 45 saatten fazla çalıştıramaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 20 Şubat 2024; 21:51:6 > -
Gerçekte 45 saati uygulayan yerlerin %'di kaçmış ki 40'a indirilecek?
Dostlar alışverişte görsün
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Uzaktan çalışıyoruz, düz hesap 6 gün 60saat ...
-
Hayal gibi geliyor.bu gözler izinli gününde bile işyerine gelen müdür yardımcısı gördü aldığı ücrette asgarinin biraz üstü.Köle olmak kanımıza işlemiş.
Yaz mevsiminde Pazar günleri de çalışan biz. Diğer mevsimler haftada altı gün. Psikolojim bozuk bu yüzden. Haftada dört günden fazlası zarar psikoloji için.
-
Akpli olup torpille calisanlar icin bahane fakat normal isciler icin ise resmi saati gececek onu acik bi mesai saati veya daha düşük maas
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X