Şimdi Ara

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
9
Favori
52.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anakartın nedir üst seviye veya fanlara güzel ayar yapabileceğin bir anakartsa Akasanın 5li pwm fan çoklayıcısıyla anakarta bağla fanları. Anakarttan kontrol et en alt seviyeye bu şekilde inersin. Diğer türlü fan kontroller falan tamamen düşürmüyorlar. Hemde sıcaklığa göre ayarlamı olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir_recep

Anakartın nedir üst seviye veya fanlara güzel ayar yapabileceğin bir anakartsa Akasanın 5li pwm fan çoklayıcısıyla anakarta bağla fanları. Anakarttan kontrol et en alt seviyeye bu şekilde inersin. Diğer türlü fan kontroller falan tamamen düşürmüyorlar. Hemde sıcaklığa göre ayarlamı olursun.

Selam sir_recep,
    aynı anakartı kullanıyormusuz. bende de asus sabertooth p67 ile birlikte I5 2500k işlemci var. bunların yanında 4*4 gb gskill ripjaws 1600 mhz cl9 var.
    bu arada bu ayarları anakartın neresınde ve nasıl yaparım bilmiyorum. yardımcı olabilir misin?

peki anakrat uzerınden sureklı ayar degıstırmek zor degıl mı? fan kontrol ile iki tık ile halledebiliyorsun sanki...
  • Bende bi kaç gündür H100 kullanıyorum. Çok azda olsa pompa sesi duyuluyor. Normal diye düşünüyorum. Sizlerde bu nasıldır. Ayrıca oto. fan kontrol için ne yapmamız lazım. Fanları bloğa bağladım,cpu fan soketinede tek pinlik kabloyu bağladım. Cpu bloğunun üzerindeki düğme ile değişik kombinasyonlar yapılabiliyor galiba. Tüm ledler ve insan simgesi yanar halde yapıyorum elle. Kapalı halde iken başlatınca medium yanarken başlıyor ve böle gidiyor. Bunun ayarı nasıldır?Aida64 'ten baktığımda fan hızıda hep 2000 lerde ne düşüyor ne artıyor. Farklı fanlardada bu böle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white_power -- 1 Ağustos 2012; 8:33:23 >
  • Hayırlı olsun arkadasım,
    bende cumartesı gunu vatandan almıstım. dun kargo ıle elime gecti
    henuz montajını yapamadım. uzerınde gelen fanları kullanmak ıstemedıgım ıcın once fan almam gerek.
    gonlum couger fanlardan yanaydı ama yurt dısından kargo masrafı yuksek olacagı ıcın ınventus tan noctua marka fan almayı dusunuyordum.
    fakat daha sonra akasa viper (aynı ozellıklere sahıp) gordum ve kararsız kaldım... :(
  • Ürün gerçekten güzel ğişman olmazsın. Fanlar gerçektan sesli. Kafama mesajda yazdığım gibi o fan kontrol seçenekleri takıldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARPAGON

Hayırlı olsun arkadasım,
    henuz montajını yapamadım. uzerınde gelen fanları kullanmak ıstemedıgım ıcın once fan almam gerek.
    gonlum couger fanlardan yanaydı ama yurt dısından kargo masrafı yuksek olacagı ıcın ınventus tan noctua marka fan almayı dusunuyordum.
    fakat daha sonra akasa viper (aynı ozellıklere sahıp) gordum ve kararsız kaldım... :(

şimdi sana şunu söyliyim cihaz gerçekten performanslı.Ben viper fanlarla kullanıyorum. Bende fan kontrolcüde vardı söktüm anakart daha iyi.
    Önce biosa girip CPU fan kısmının minimumunu %20 ye çek. Sonra zaten AİSUİTE programında fan expert kısmı var sabertooth ta orada user diye ayar yapıyosun. Ben 50C ye kadar %20 yaptım. Snora 80c ye kadar %100e doğru orantılı çıkarttım. Dolayısıyla bir daha ne ayar yapıyosun ne bişey.Zaten işlemci 60C geldiğinde fanlar %50 ye kadar çıktığında anında sogutuyor işlemciyi. ve yine düşüyor devri sabitleştiriyor sıcaklığı yükselmesini önlüyor dolayısıyla normal kullanımda oyunlarda dahi ses duymuyorsun.
    Şunuda söyliyim Bence CFM den çok sesine bak. İnan fanları sökünce bile nerdeyse 2 dakika işlemcini serin tutuyor sistemin :)
    Fazla CFM de fanlar peteğe fazla akım verdiğinden uğultu oluşuyor yani fanın düşük devirde çalışsın yeterli sadece işlemci ısındığında kendisinin yükselceğini bilmen yeterli onuda dedğim yöntemler rahatça yapabilirsin.
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: white_power

Ürün gerçekten güzel ğişman olmazsın. Fanlar gerçektan sesli. Kafama mesajda yazdığım gibi o fan kontrol seçenekleri takıldı.

forumdaki bir cok arkadas, fanları h100'e baglamamıs. malum ayar yapmak ıcın sureklı kasa kapagını acıp uzerındeki dugmeden yapmak gerek.
    bence en mantıklısı blok uzerinden ayarı maksimum yapıp fanları da ya bir fan kontrolcu ile kontrol etmek yadahttp://www.akortek.com/aksesuar-yazilim/kablolar/akasa-flexa-p5-5-cikisli-ozel-kilifli-pwm-coklayici-kablo.html kullanarak fan hızlarını anakarta bırakmak olacaktır.

ben kendımce anakarta yuklenmek yerine bir fan kontrolcu ıle bu ısı cozmeyı dusunuyorum...

• quote:

Hayırlı olsun arkadasım,

Fan tavsiyesi istersen görünüşe önem vermiyorsan apache al derim. Düşürdüğünde çok sessiz gerektiğndeyse iyi hava üfleyen.
  • Anakarta yüklenmiyorsun o çoklayıcıda zaten molex var gücü PSU dan alıyor. Anakarttan sadece PWM kontrolünü alıyor
  • quote:

quote:

Hayırlı olsun arkadasım,

Fan tavsiyesi istersen görünüşe önem vermiyorsan apache al derim. Düşürdüğünde çok sessiz gerektiğndeyse iyi hava üfleyen.

bir önceki sayfaya bakarsan kasamın resmini koymustum. goruntu belli bir noktadan sonra tabı ki onemlı.
    nocutaların gorunusu pek hosuma gitmedi. krem uzerine kahverengi. ama baktıgında ses ve hava basıncı acısından cok ıyı gorunuyor.

kasam siyah ve mavi agırlıkta. akasa fanlar sarı ile kasaya farklı bir hava katabilir. tabi bir de fiyat olarak bakarsan
    4 * noctua 200 tl bulurken
    4 * viper 130 tl civardında kalıyor...

• Viper al boşa para verme.
  • quote:

Viper al boşa para verme.

bu arada bisi daha soracam
    sen kurulumu ıcten dısa dogru mu yoksa havayı dıstan ıce dogru mu ayarladın?
    hangisi daha mantıklı ve kullanıslı?
  • quote:

quote:

Distan ice dogru kullandim ben diger turlu denemedim. Ama yeni kasa aldigimda deniycem mantikli olan icten disa tabi kasanin havalandirmasi iyiyse. Ama en cok kullanilan distan ice radyator cok tozlaniyor boylede.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bu arada kasa ve guc kaynagi disinda sistemimizde birebir ayni galiba ramlerde ayni falan :)
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-xlf-f1254-xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan/productdetails.aspx?I_ID=42540
    He birde yerinde olsam alirim bu fandan dort tane bende ikisi bundan. Hem siyah daha guzel hemde sessiz mis gibi kullanirim kalan farkada farkli seyler yaparim. Kaliteli macun vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sir_recep -- 2 Ağustos 2012; 6:58:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• http://forum.donanimhaber.com/m_64052463/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64086689

buradaki konuya yardımcı olacak kimse varmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slaughter

http://forum.donanimhaber.com/m_64052463/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64086689

buradaki konuya yardımcı olacak kimse varmı.

Selam arkadasım,
    ben h100 aldım ama h100 ile kullanacagım fanlar henüz elime gecmedigi icin montajını yapmadım
    bu yuzden de simdilik soruna cevap veremiyorum.
    ama montaj yapar yapmaz cevap verebilirim...
  • i5 3570K var 4.4Ghz'da 55derece sıcaklık var.İyimi sizce bu değer prime 95 ile yüklendim 1 saat kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaughter -- 6 Ağustos 2012; 1:30:28 >
  • Selam arkadaslar,
    h100 kurulumu sonunda dün yapabildim. acıkcası h100 pompa sorunu yasayacagımdan cok korkuyordum
    ama neyseki benimki saglam cıktı...

bu da kurulmus olan hali...

http://img39.imageshack.us/img39/6564/20120808202215.jpg

http://img84.imageshack.us/img84/5019/20120808202106.jpg

http://img542.imageshack.us/img542/7163/20120808202242.jpg

http://youtu.be/jlFUO8Kuhj8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARPAGON -- 9 Ağustos 2012; 12:32:52 >

• Selam arkadaslar,
    h100 ve cougar fan kullanan arkadaslara bir sorum olacak,
    ben kurulumu 4 adet akasa fan ile yaptım. 2 adet viper 2 adet apache kullandım.
    su sogutmaya gecip sessiz bir kasam olacagını dusunurken
    oncekinden daha cok ses yapmaya basladı fanlar.

akasanın teknik verilerine baktım gayet mantıklı geldi ama isin gercegi aslında öyle olmadı.

akasa viper:
    Fan Hızı: 600-1900 RPM PWM otomatik kontrol
    Fan Hava Akışı: 83.63 CFM
    Gürültü Seviyesi: 6.9 -28.9 dBA

akasa apache:
    Fan Hızı: 600-1300 RPM PWM otomatik kontrol
    Fan Hava Akışı: 57.53 CFM
    Gürültü Seviyesi: 6.9-16.05 dBA

apache fanlar vipere göre cok daha sessiz calısıyor.

bu arada cougara bakınca da

Nominal speed: 800-1500rpm (+/- 10%)
    Airflow: 119,8m³/h / 70,5 CFM
    Noise level: 17.9 dB(A)

hava akımı apache ye gore daha fazla ve arada 2 desibel var. 4 fan da 8 desibel fark yapar.

ben su anda viper fanları kontrolcu ile en dusuk devirde kullanıyorum ve nerdeyse apachenın tam devirdeki kadar ses cıkartıyorlar.

cougar kullanan arkadaslar ses konusunda memnunlar mı? bu 4 fanı atıp yerine 4 adet cougar almaya deger mi?

lütfen yardım edin...

• Cougar bilmem ama noctua alacaksan noctua nf-f12 candır. 4 lü kullanıyorum çok memnunum. Akasa viperdan ancak egsoz fan olur. Yaptım oldu

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.