Şimdi Ara

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
9
Favori
52.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O dereceler ekisedeyse ki bana öyle geldi böyle bişey olması mümkün değil oda sıcaklığında 25 dereceden hava çekerse ulaşabileceği en düşük derece 25 derece olur kaldı ki ortada 25 dereceden soğuk bi bileşen yok fake video. Ayrıca adamın konuşması acayip uyuz.

edit: videoyu izlemeyin bile şimdi sonuna kadar izledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertov -- 28 Eylül 2012; 0:00:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertov

O dereceler ekisedeyse ki bana öyle geldi böyle bişey olması mümkün değil oda sıcaklığında 25 dereceden hava çekerse ulaşabileceği en düşük derece 25 derece olur kaldı ki ortada 25 dereceden soğuk bi bileşen yok fake video. Ayrıca adamın konuşması acayip uyuz.

edit: videoyu izlemeyin bile şimdi sonuna kadar izledim

Evlat olsa sevilmez
  • bunu alacakken son anda vazgeçip Zalman CNPS20lq aldım , çok iyi ve şık bir soğutucu sessiz sedasız çakışıyor ( i5 2500k yı 4.1 ghz de kullanıyorum oyun falan kastım 47 dereceyi geçmedi işlemci radyatör fanı %25 de )
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

bunu alacakken son anda vazgeçip Zalman CNPS20lq aldım , çok iyi ve şık bir soğutucu sessiz sedasız çakışıyor ( i5 2500k yı 4.1 ghz de kullanıyorum oyun falan kastım 47 dereceyi geçmedi işlemci radyatör fanı %25 de )

Kasanız uyumluysa h100 daha iyi bir seçim olurdu bence. aralarında 40 lira var. 3570k gibi bi işlemciyi 4.9 ghz'de 80 derecede tutuyo 2 tane xigmatek 20 Dbel 60 cfm fan takılı. 2 tane daha takınca 70'lere düşerim diye tahmin ediyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: evohan

bunu alacakken son anda vazgeçip Zalman CNPS20lq aldım , çok iyi ve şık bir soğutucu sessiz sedasız çakışıyor ( i5 2500k yı 4.1 ghz de kullanıyorum oyun falan kastım 47 dereceyi geçmedi işlemci radyatör fanı %25 de )

Kasanız uyumluysa h100 daha iyi bir seçim olurdu bence. aralarında 40 lira var. 3570k gibi bi işlemciyi 4.9 ghz'de 80 derecede tutuyo 2 tane xigmatek 20 Dbel 60 cfm fan takılı. 2 tane daha takınca 70'lere düşerim diye tahmin ediyorum

buda o derecelerde tutacaktır bence 5ghz deneyecem şimdi ayrıca anakartın blok soğutucuları yüzünden üste radyatör koyamadım ben

• Dün vatandan h100ü yenisi ile değişmiş olarak aldım fakat bu yeni pompada tıkırtı sorunu var cok ses yapıyor düzelme ihtimali yok degilmi götürüp vereyim tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dragon_

Ekstrem Push-Pull :)

O ney laaaağğn.

• quote:

Orijinalden alıntı: iquana

Dün vatandan h100ü yenisi ile değişmiş olarak aldım fakat bu yeni pompada tıkırtı sorunu var cok ses yapıyor düzelme ihtimali yok degilmi götürüp vereyim tekrar.

http://www.youtube.com/watch?v=gJjhDgKZHdU

Diyot değişimiyle çözülüyomuş problem bende de ara ara ses çıkartıyor ama 2-3 dakkaya kesiliyor. İstersen garantiye ver

• Diyot en ideal çözüm yoksa H100 leri garanti kapsamında geri göndermekle uğraşır durursun. Yeni gelende de bu sorun olabilir onuda göndericeksein , al bir diyot bak keyfine.
  • Arkadaşlar H100 Aldım Taktım ve O Malum Pompa Sesi Baş Gösterdi.Gidip Geri mi Versem Yoksa Diyotla mı Halletsem.Ayrıca O Dİyot İşi İçin Gerken Malzemeleri Nereden Temin Edeceğim Nereden Bulacağım Acaba ?..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iquana

Dün vatandan h100ü yenisi ile değişmiş olarak aldım fakat bu yeni pompada tıkırtı sorunu var cok ses yapıyor düzelme ihtimali yok degilmi götürüp vereyim tekrar.

Diyot değişimiyle çözülüyomuş problem bende de ara ara ses çıkartıyor ama 2-3 dakkaya kesiliyor. İstersen garantiye ver

Verdim garantiye tekrar test edilip gönderilmesini istedim yenisinin diyot problemi çözüyor fakat o kadar para verip niye ayıplı ürün kullanayım bundan önceki gayet sessiz ve güzel çalışıyorudu. 10 güne sonuçlanır sanırım.

• mesajım bulunsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terran48 -- 5 Ekim 2012; 16:17:38 >
  • bu h100 h80 den bir farkı yok birinde radyatör kalın ve kısa diğerinde radyatör ince ve uzun sadece fan sayısında farklılık var blok pompa ve kontrol kartları aynı h80 kontrol kartı pcb sinde h100 için ayrılmış fan soketleri var sadece devreye montaj edilmemiş açıp inceledim performansına birşey demiyorum gayet güzel alınası bir sistem fakat ben pek tatminkar görmedim ve bu hazır sistemler nedense hepsi bir birine benziyorlar bende h80 kullanıcısıydım kullanıcısıydım diyorum şünkü haftası dolmadan sistemi parçalarına ayırıp inceledim ve sistem üzerinde fazlaca değişiklikler yaptım şu anki performansı orjinalinden çok daha iyi ve h100 den daha iri bir sistem ortaya çıktı bakır radyatör büyük pompa geniş hortumlar falan filan neyse alanlara hayırlı olsun demem o ki fiyatına karşın daha özel bir ürün olmasını beklerdim fan kontro kartı blok üzerinde bulunuyor kullanıcı fan hızını değiştirmek için sürekli kasa kapağını açmak zorunda kalıyor kada kapağı hiç kapatmıyor ve en düşük fan hızı ile en yüksek fan hızı arasında pek fazla performans farkı olmuyor

yukarıdaki yazmış olduğum bilgiler kendi incelemelerimdir bu üründen almak isteyenler için ön bilgi olması amacıyla yazdım kimse üzerine alınması sistemin artılarının yanında eksileri bunlar bana eksileri daha çok gibi geldi corsair böyleyse diğerleri kimbilir nasıldırlar ayrıca pompasının su sürkülasyonu da oldukça düşük bir dakikada bir bardak suyu ancak doldurur diye düşünüyorum şünkü iplik kadar akıyor ve sistem ısındığında radyatörden çıkan hava baya sıcak oluyor ve sistem soğutmak için gerekli olan havayı kasanın içinden alıyor veya tersi olsa bile ya içerdeki sıcak havayı kullanmak zorunda yada dışardan aldığı havayı ısıtıp içeri atmak zorunda her iki türlüde uygun bir sürkülasyon olmuyor dışarıdan aldığı havayı dışarı atmalı ben modifiye ettiğim sistemde bu şekide yaptım kasanın üzerine ayrı bir ünite olarak tasarladım corsairde beğendiğim kısmı ise soğutucu blok tasarım olarak harika bakırdan imal edilmiş blok içerisindeki su kanalları oldukça çok sayıda ve sıkça döşenmiş ve su soğutucu bloğun tam ortasından girip yanlara doğru akıyor buda soğutulan yüzeyin daha eşit olarak soğutulmasını sağlıyor benim izlenimlerim bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

bu h100 h80 den bir farkı yok birinde radyatör kalın ve kısa diğerinde radyatör ince ve uzun sadece fan sayısında farklılık var blok pompa ve kontrol kartları aynı h80 kontrol kartı pcb sinde h100 için ayrılmış fan soketleri var sadece devreye montaj edilmemiş açıp inceledim performansına birşey demiyorum gayet güzel alınası bir sistem fakat ben pek tatminkar görmedim ve bu hazır sistemler nedense hepsi bir birine benziyorlar bende h80 kullanıcısıydım kullanıcısıydım diyorum şünkü haftası dolmadan sistemi parçalarına ayırıp inceledim ve sistem üzerinde fazlaca değişiklikler yaptım şu anki performansı orjinalinden çok daha iyi ve h100 den daha iri bir sistem ortaya çıktı bakır radyatör büyük pompa geniş hortumlar falan filan neyse alanlara hayırlı olsun demem o ki fiyatına karşın daha özel bir ürün olmasını beklerdim fan kontro kartı blok üzerinde bulunuyor kullanıcı fan hızını değiştirmek için sürekli kasa kapağını açmak zorunda kalıyor kada kapağı hiç kapatmıyor ve en düşük fan hızı ile en yüksek fan hızı arasında pek fazla performans farkı olmuyor

yukarıdaki yazmış olduğum bilgiler kendi incelemelerimdir bu üründen almak isteyenler için ön bilgi olması amacıyla yazdım kimse üzerine alınması sistemin artılarının yanında eksileri bunlar bana eksileri daha çok gibi geldi corsair böyleyse diğerleri kimbilir nasıldırlar ayrıca pompasının su sürkülasyonu da oldukça düşük bir dakikada bir bardak suyu ancak doldurur diye düşünüyorum şünkü iplik kadar akıyor ve sistem ısındığında radyatörden çıkan hava baya sıcak oluyor ve sistem soğutmak için gerekli olan havayı kasanın içinden alıyor veya tersi olsa bile ya içerdeki sıcak havayı kullanmak zorunda yada dışardan aldığı havayı ısıtıp içeri atmak zorunda her iki türlüde uygun bir sürkülasyon olmuyor dışarıdan aldığı havayı dışarı atmalı ben modifiye ettiğim sistemde bu şekide yaptım kasanın üzerine ayrı bir ünite olarak tasarladım corsairde beğendiğim kısmı ise soğutucu blok tasarım olarak harika bakırdan imal edilmiş blok içerisindeki su kanalları oldukça çok sayıda ve sıkça döşenmiş ve su soğutucu bloğun tam ortasından girip yanlara doğru akıyor buda soğutulan yüzeyin daha eşit olarak soğutulmasını sağlıyor benim izlenimlerim bunlar

modifiye ettiğiniz sistemi merak ettim. 2-3 foto ekleyebilirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

bu h100 h80 den bir farkı yok birinde radyatör kalın ve kısa diğerinde radyatör ince ve uzun sadece fan sayısında farklılık var blok pompa ve kontrol kartları aynı h80 kontrol kartı pcb sinde h100 için ayrılmış fan soketleri var sadece devreye montaj edilmemiş açıp inceledim performansına birşey demiyorum gayet güzel alınası bir sistem fakat ben pek tatminkar görmedim ve bu hazır sistemler nedense hepsi bir birine benziyorlar bende h80 kullanıcısıydım kullanıcısıydım diyorum şünkü haftası dolmadan sistemi parçalarına ayırıp inceledim ve sistem üzerinde fazlaca değişiklikler yaptım şu anki performansı orjinalinden çok daha iyi ve h100 den daha iri bir sistem ortaya çıktı bakır radyatör büyük pompa geniş hortumlar falan filan neyse alanlara hayırlı olsun demem o ki fiyatına karşın daha özel bir ürün olmasını beklerdim fan kontro kartı blok üzerinde bulunuyor kullanıcı fan hızını değiştirmek için sürekli kasa kapağını açmak zorunda kalıyor kada kapağı hiç kapatmıyor ve en düşük fan hızı ile en yüksek fan hızı arasında pek fazla performans farkı olmuyor

modifiye ettiğiniz sistemi merak ettim. 2-3 foto ekleyebilirmisiniz?

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

• İlgim dolayısıyla soğutucuları vs okuyordum ama Ali arkadaşın yaptığını görünce gözlerim yuvalarından fırladı =D

Emeğine sağlık ,

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

İlgim dolayısıyla soğutucuları vs okuyordum ama Ali arkadaşın yaptığını görünce gözlerim yuvalarından fırladı =D

Emeğine sağlık ,

ilginize teşekkür ederim vakit bulursam daha iyisini yapacağım
    kafamda çok proje var yardım ve sorular için herzaman burdayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: wander21

Arkadaşlar H100 Aldım Taktım ve O Malum Pompa Sesi Baş Gösterdi.Gidip Geri mi Versem Yoksa Diyotla mı Halletsem.Ayrıca O Dİyot İşi İçin Gerken Malzemeleri Nereden Temin Edeceğim Nereden Bulacağım Acaba ?..

Önce küçük bir adet molex kablo alacan. sonra 1 adet 1n4001 diyot alacak. Her elektronikçide bulunur.(0,50 kuruş) sarı renkli molex kablosuna lehimliyecen yada lehimletecen. Bukadar.Ben yaptırdım şimdi sesiz sedasız kullanıyorum.

Buda videosu

saygılar

• evet sesi azaltıyor fakat sesin asıl kaynağı blok içindeki pompanın milidir mil balans yaptığı için titreşim oluşturuyor diyot voltajı azalttığı için pompa daha yavaş dönüyor ve ses azalıyor
    corsair içindeki sıvı çok keskin biraz daha kaygan yağlandırıcı bir sıvı olsaydı mil ses yapmazdı corsairden bozma modifiye ettiğim sistem için bor yağı kullanmayı düşünüyorum siz ne dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: terran48

quote:

Orijinalden alıntı: wander21

Arkadaşlar H100 Aldım Taktım ve O Malum Pompa Sesi Baş Gösterdi.Gidip Geri mi Versem Yoksa Diyotla mı Halletsem.Ayrıca O Dİyot İşi İçin Gerken Malzemeleri Nereden Temin Edeceğim Nereden Bulacağım Acaba ?..

Önce küçük bir adet molex kablo alacan. sonra 1 adet 1n4001 diyot alacak. Her elektronikçide bulunur.(0,50 kuruş) sarı renkli molex kablosuna lehimliyecen yada lehimletecen. Bukadar.Ben yaptırdım şimdi sesiz sedasız kullanıyorum.

Buda videosu

saygılar

Ürünü Garantiye Gönderdim Bir Hafta Önce Büyük İhtimal Aynen Geri Yollarlar Bana Öyle Geliyor Türkiyedeki Garantisine Yolladım.Eğer Yine Aynı Sesle Geri Gelirse Diyot İşini Yapacağım Lehimi Elektrikçi Yapar Tahminimce Diyotu da Elektrikçi Satıyor Zaten.molex Kablo Satılır mı Elektrikçide Peki Olmadı Başka Nerden Bulabilirim ?.. Birde İlk Defa Bir Ürünümde sorun Yaşayıp Garantiye Gönderdim Kaç Günde Sonuçlanır Acaba.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.