Şimdi Ara

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
9
Favori
52.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • CORSAIR H100 2500K@5200Mhz VE ASUS UEFI BIOS AYARI http://forum.donanimhaber.com/m_66718769/mpage_1//tm.htm#66731733

İşlemci boşta 1600Mhz 1.544v :
     Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

İşlemci yük altında Prime 95 testi 5200Mhz :

Oyundaki Sıcaklık 5200Mhz :

Cinebench R11.5 x64 testi 5200Mhz:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 9 Ekim 2012; 16:25:21 >

• beyler selamlar. bu üründe kireçlenme veya sıvı azalması oluyor mu oluyorsa nasıl takviye ediyorsunuz ? almayı planlıyorum ama ses flan sorunu varmış tamam elektrkden anlyrm diyot flan hallederim ama başka ne sıkıntıları var kronik ? bunun yerine kendim costum sistem düzsem mi ? yada en azından hortumları söküp sıvıyı boşaltıp yerine uv şeffaf hortum ve uv sıvı kullanmak istiyorum
  • Arkadaslar mrb. H100 de fan devri ayarlayamiyordum yani ortadaki tusa basinca 1. Kademedede ayni 2. Kademedede ayni 3. Kademedede ayni olarak fanlar calisiyordu. Bunun nedeni neydi? Gerci simdi tekni serviste ama pompa sesinden. Fanlar h100 e bagliydi ama kademeler calismiyoru bende anakarttan ayarlamistim. Sizde bu kademeler calisiyormu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intr.Architecture

Arkadaslar mrb. H100 de fan devri ayarlayamiyordum yani ortadaki tusa basinca 1. Kademedede ayni 2. Kademedede ayni 3. Kademedede ayni olarak fanlar calisiyordu. Bunun nedeni neydi? Gerci simdi tekni serviste ama pompa sesinden. Fanlar h100 e bagliydi ama kademeler calismiyoru bende anakarttan ayarlamistim. Sizde bu kademeler calisiyormu?

valla bende bu sorunun cevabını arıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulo206

quote:

Arkadaslar mrb. H100 de fan devri ayarlayamiyordum yani ortadaki tusa basinca 1. Kademedede ayni 2. Kademedede ayni 3. Kademedede ayni olarak fanlar calisiyordu. Bunun nedeni neydi? Gerci simdi tekni serviste ama pompa sesinden. Fanlar h100 e bagliydi ama kademeler calismiyoru bende anakarttan ayarlamistim. Sizde bu kademeler calisiyormu?

valla bende bu sorunun cevabını arıyorum

İzlediğim videolara göre adamlar o tuşa basınca fan kademeside artip azaliyor. Sanirsam sorun bizde. Deneyen biride cevap yazarsa emin oluruz bu duruma
  • evet o tuşa basınca fan hızı artıyor fakat makine sıcak değil ise fan hızında çok değişme olmuyor yani blok içindeki sensorün drenci değişmez ise fan hızı değişmez test programı ile cpu ya yüklenirseniz fan hızında değişim olur
    fan tuşu fan hızının max seviyesini belirliyor min seviyesini değil yani makine soğuk ise fan hızı değişmez fakat makine çok sıcak ise fan hızı sizin seçtiğiniz seviyenin üzerine çıkamaz

fan max 2500rpm son hızda iken baya ses yapıyor fakat en düşük hız ile en yüksek hızı arasında pek fazla performans farkı olmuyor düşük sürekli olarak düşük seviyede veya orta seviyede tutabilirsiniz

(tuş sadece fanın max hızını belirliyor) (hız sıcaklığa bağlı olarak sizin seçtiğiniz seviye çıkıyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

evet o tuşa basınca fan hızı artıyor fakat makine sıcak değil ise fan hızında çok değişme olmuyor yani blok içindeki sensorün drenci değişmez ise fan hızı değişmez test programı ile cpu ya yüklenirseniz fan hızında değişim olur
    fan tuşu fan hızının max seviyesini belirliyor min seviyesini değil yani makine soğuk ise fan hızı değişmez fakat makine çok sıcak ise fan hızı sizin seçtiğiniz seviyenin üzerine çıkamaz

fan max 2500rpm son hızda iken baya ses yapıyor fakat en düşük hız ile en yüksek hızı arasında pek fazla performans farkı olmuyor düşük sürekli olarak düşük seviyede veya orta seviyede tutabilirsiniz

(tuş sadece fanın max hızını belirliyor) (hız sıcaklığa bağlı olarak sizin seçtiğiniz seviye çıkıyor)

cevabiniz için teşekkürler. Ürün garantide şuanda geri gelmiş aynen vatani aradim ürününzde bir problem yokmus gelip alabilirsiniz dediler. Bende diyot uyguluyacam napalim aritk. Pompa sesi vardi tıkır tıkır. Ben ilk kez taktiğimda fanlari corsair bloguna takmıstım ve birden en son hızda dönemeye başlamişlardi ortadaki tuşa basarak azaltmaya çaliştim ama 1. kademedede ayni yüksek hızdaydi 3. kademedede. bende anakarta takip ayarlamıştım. Dediğinizde göre ozman sorun yok o kontrolcude bahane ariyorumda vatana geri vermek için ondan soruyorum Gidip tekrar servise verip bu seferde fan kontrolcusu çalişmiyor diyecektim ama olmadi napalim tek çare diyot kaldi :(

• Arkadaşlar şu diyot olayini yapıpta karşı ödemeli kargoyla yollıyacak bir arkadaş varmidir. Yada ankaradan yardimcı olabilecek. :(
  • bu arada fan hızları makineyi ilk açtığınızda birden hızlı döner ısı algılandığında yavaşlar onuda hatırlatayım dedim diyot olayı kolay besleme kablosunun + ucuna 1n4007 diyot koyuyorsunuz seri bağlandı ile diyot 500 om civarıdır
    voltajı biraz azaltır ve pompa hızı bir miktar düşey ve ses azalır bunu deneyen bir çok kişi olmuş etkili oluyormuş başkada çare yok sanırım benim diyot takmama gerek kalmadı şünkü ürünü haftasına varmadan kestim ve modifiye
    ettim şimdilik performanstan memnum bu üründe tek beğendiğim yer blok bakır blok arasındaki bakır ızgaralar çok sık döşenmiş cpu ısısını suya tam olarak veriyor fan kontrolü biraz gıcık radyatör tamamen aliminyum
  • quote:

quote:

evet o tuşa basınca fan hızı artıyor fakat makine sıcak değil ise fan hızında çok değişme olmuyor yani blok içindeki sensorün drenci değişmez ise fan hızı değişmez test programı ile cpu ya yüklenirseniz fan hızında değişim olur

cevabiniz için teşekkürler. Ürün garantide şuanda geri gelmiş aynen vatani aradim ürününzde bir problem yokmus gelip alabilirsiniz dediler. Bende diyot uyguluyacam napalim aritk. Pompa sesi vardi tıkır tıkır. Ben ilk kez taktiğimda fanlari corsair bloguna takmıstım ve birden en son hızda dönemeye başlamişlardi ortadaki tuşa basarak azaltmaya çaliştim ama 1. kademedede ayni yüksek hızdaydi 3. kademedede. bende anakarta takip ayarlamıştım. Dediğinizde göre ozman sorun yok o kontrolcude bahane ariyorumda vatana geri vermek için ondan soruyorum Gidip tekrar servise verip bu seferde fan kontrolcusu çalişmiyor diyecektim ama olmadi napalim tek çare diyot kaldi :(

Diodla orjinal halinden daha iyi oluyor.Bende diod baglı ölü gibi sessiz çıt yok.

• arkadaşlar bende h80 i az önce taktyım deli gibi ses yapıo nası çözecez
  • quote:

Orijinalden alıntı: HARPAGON

quote:

Orijinalden alıntı: sir_recep

Viper al boşa para verme.

bu arada bisi daha soracam
    sen kurulumu ıcten dısa dogru mu yoksa havayı dıstan ıce dogru mu ayarladın?
    hangisi daha mantıklı ve kullanıslı?

İÇTEN DIŞA TABİKİDE
  • hayırlı olsun...
  • quote:

+

• İşlemci boştayken ilk defa böyle bir derece gördüm Helal olsun H100 e

Hız aşırtma yaptıktan sonra bakalım neler olucak...

• Merhaba Arkadaşlar,

Bende H100 mağdurlarındanım ürünü alalı bir hafta oldu ses gerçekten rahatsız edici. Ben de diyot çözümünü uygulamak istiyorum ama molex kablo bulmak sanırım kolay değil kadıköy'de yazıcıoğlu'nda bulabilir miyim?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sbasoz

Merhaba Arkadaşlar,

Bende H100 mağdurlarındanım ürünü alalı bir hafta oldu ses gerçekten rahatsız edici. Ben de diyot çözümünü uygulamak istiyorum ama molex kablo bulmak sanırım kolay değil kadıköy'de yazıcıoğlu'nda bulabilir miyim?

teşekkürler

http://forum.donanimhaber.com/m_67906298/mpage_1/f_/key_//tm.htm#67906298

bu yöntemi uygulayın, diyot vs ile uğraşmanıza gerek yok..

• Bu 3 pinli kablonun anakart cpu fan girişine mi bağlanması gerekiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sbasoz -- 2 Aralık 2012; 1:04:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blood955

İşlemci boştayken ilk defa böyle bir derece gördüm Helal olsun H100 e

Hız aşırtma yaptıktan sonra bakalım neler olucak...

oda sıcaklıgın kaç dereceydi ss'yi aldığın zaman?

• h100 kullanırken arka egzoz fanı içeri mi üflese daha faydalı olur dışarı mı?
    h100ün arkadan temiz havayı alması daha iyi gibi geliyor bana ama o fanı da açınca kasadan bana rüzgar esiyor zatürre olacaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 11 Aralık 2012; 11:52:10 >
  • 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.