Şimdi Ara

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
901
Cevap
9
Favori
52.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

i5-2500K işlemci'yi 5 ghz stabil - prime95 - 4 core - blend - priority-10 = MAX 65 derece. fanlar son hız.

edit : 1.5 volt
    mainboard : asus p8z68V-LE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrakOff -- 12 Ekim 2011; 13:58:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CryTurkiye-44peace44

vallahi bende aldım , lakin benim pompa kısmında bi hırıltı söz konusu ve harbiden ayar oldum gece gece ,, sökimde yarın yenisi ile değişeyim ...

Sanırım bahsettiğiniz problem aşağıdaki video daki gibi. Bence hiç beklemeyin ürünü gidip değiştirin. Sonuçta Corsair ürüne sorgusuz sualsiz 5 yıl garranti veriyor. Arızalandımı direkt değişim.

• quote:

Orijinalden alıntı: FrakOff

ben 2 gun once aldım H100'ü eksenden.

i5-2500K işlemci'yi 5 ghz stabil - prime95 - 4 core - blend - priority-10 = MAX 65 derece. fanlar son hız.

edit : 1.5 volt
    mainboard : asus p8z68V-LE

Aynı şekilde bende Core i7 2600K 'yı 4 core ve 8 thread aktif olarak 1.48v ile 5Ghz 'de çalıştırıyorum

Dün 2 saat süren Prime95 Blend test (CPU+RAM) yaptım sıcaklık en fazla 74 derece gördü. Su soğutma teknolojisiyle yeni tanışan arkadaşlar için bence çok güzel bir çözüm. Bundan sonraki adımda büyük ihtimalle bende kendi su soğutma sistemimi (pompa, rezervuar, cpu blok vs) kurarım.

Anakart: ASUS Maximus IV GENE-Z (Z68 Chipset)
  • videodaki çok sesli hakikaten sizinkinde böyle bir ses yok yani
  • fanları board üzerine baglayınca ses bunun kadar olmasa da biraz rahatsız ediyor.
    kendi yerine baglayınca ses yok denecek kadar az. arada 5-6 derece oynuyor.
  • beyler dün gece saat 02:00 sıralarında fanları 600rpm alarak kasanın üstünden dinledim ve kıl oldum , lakin bu gün gidip sıfır ürün açtırdım Eksen pc'ye (saolsunlar kızmadılar) gördümki aynı , kısaca sorun yok , şu an ses normal , yani kasaya corsair 1 adet kendi fanını taktım arka kısma ve kendisini 4 adet fan ile besledim haliyle 3 adet fan daha eklenin kasaya ulen noluyor dedik :) Bu arada fanlarıın hepsi zalman ile haricen kontrol ediyorum kendi üstüne takmadım bunun etkisi ne kadar olur bilmem ama uğramaya değmez :)

İ7 930 (1.285 V 3.80ghz OC) idle olarak 29 derece hakkaten komedi bu sefer olmuş CORSAİR ... alacak herekese tavsiye ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CryTurkiye-44peace44 -- 12 Ekim 2011; 20:47:56 >
  • Sorunun çözülmesine sevindim. Doya doya overclock yapın diyorum.

Bugün bende 5Ghz 'deki işlemci ve 2133Mhz ram 'a Prime95 ile (Blend test) 2 saat 15dk boyunca işkence yaptım. Herşey yolunda görünüyor.

Türkiye 'de ilk CORSAIR H100 kısa incelemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 12 Ekim 2011; 21:21:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TorwaK

Sorunun çözülmesine sevindim. Doya doya overclock yapın diyorum.

Bugün bende 5Ghz 'deki işlemci ve 2133Mhz ram 'a Prime95 ile (Blend test) 2 saat 15dk boyunca işkence yaptım. Herşey yolunda görünüyor.

5 ghz de voltaj değeri manual mi girdiniz? 1.488 yazıyor da bende otomatik bıraktığımda bu değerleri alıyorum ama stabil olmuyor manuel olarak 1.5 e aldım şuan gayet stabil.maximus 4 extreme anakartım var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderbolt -- 12 Ekim 2011; 22:48:54 >

• Değeri elle 1.48v olarak girdim fakat o kendi kafasına göre 1.464v ile 1.488 arasında gidip geliyor. Ramlara voltaj vermeye unutmayın.
  • Teşekkürler...Ramlara hiç voltaj vermedim çok stabiller gskill ribjaws 1600 mhz 2x2 cl9
  • Bu arada nette termal macun testlerine kafayı taktım. Kendim Corsair 'i takerken üzerinde gelen termal macunu temizleyip yerine MX-2 sürmüştüm. Bugün daha iyi bir termal macun bulayım derken nette aşağıdaki testle karşılaştım. Biraz daha araştırınca Coollaboratory Liquid Pro vs MX-2 testinde Coollaboratory Liquid Pro neredeyse 9 derecelik fark attığını gördüm. Neyse test amaçlı ürünü satın aldım, elime ulaştığında Corsair H100 ile deneyeceğim. Bu sıvı macunun tek bir sıkıntısı var o da aluminyum soğutuclarla kullanılamıyor çünkü likit metal, aluminyumu soğutucuyu ısınınca çürütüyormuş. Bakır soğutucu bloklarıyla (Corsair H100 mesela) herhangi bir etkileşimi yok.

Aşağıdaki linki google translator ile okuyabilirsiniz.

http://www.overclockers.ru/lab/40806/Termointerfejsy_testirovanie_28_aktualnyh_modelej_termopast.html

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt

Teşekkürler...Ramlara hiç voltaj vermedim çok stabiller gskill ribjaws 1600 mhz 2x2 cl9

CPU 'yu 5Ghz 'a çıkardıktan sonra Ramlara voltaj vermeden ram stres testlerini geçmen mümkün değil. Bende G.Skill RipjawsX 8GB DDR3 2133Mhz kullanıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt

Teşekkürler...Ramlara hiç voltaj vermedim çok stabiller gskill ribjaws 1600 mhz 2x2 cl9

CPU 'yu 5Ghz 'a çıkardıktan sonra Ramlara voltaj vermeden ram stres testlerini geçmen mümkün değil. Bende G.Skill RipjawsX 8GB DDR3 2133Mhz kullanıyorum.

15 dakika kadar prime 95 yaptım mavi ekran çıkmadı kitlenmede yok ram ayarlarını anakarta bırakmıştım sadece 9-9-9 24 2t seçili...SHİFT 2 Yarım saat oynadım birşey olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderbolt -- 12 Ekim 2011; 23:01:07 >
  • Benim sistemin Prime95 Blend testte 85 'nci dk 'da reset attığını bildiğimden, emin olmak için en az 90dk sistemini test etmeni öneririm.
  • quote:

Benim sistemin Prime95 Blend testte 85 'nci dk 'da reset attığını bildiğimden, emin olmak için en az 90dk sistemini test etmeni öneririm.

Anlıyorum boş bir zaman ayırıp denemek lazım...
  • Bu arada sende Maximus kullanıyorsun. GENE-Z için bugün yeni BIOS versiyonu yayınlandı. Sende bir kontrol et istersen.
  • Teşekkürler,Evet yeni bios bana da çıkmış 1904 sürüm...
  • Merhabalar,

Ben de geçen hafta içinde Eksen Bilgisayar'dan gidip yerinde Corsair H100 alanlardanım arkadaşlar buna göre ben de bu konu başlığındaki tüm yorumları baştan sona kadar okudum. Anladığım kadarıyla herkes bu sıvı soğutmaya bayağa bir kafaya takmış gibi görünüyor. Aslında ben de önceleri Noctua NH-N14 hava soğutma alacaktım ancak buradaki yorumları okuduktan sonra iyiki Corsair H100 almışım diyorum.

Aslında komple sistemimin sıfırdan kurulumunu hafta içi yapmama yeterli vaktim akşamları olmadığı için ancak hafta sonumu bu işe ayırabildim ama o bile bana tam olarak yetmedi. Çünkü bu soğutucu montajı beni gerçekten aşırı yordu diyebilirim size kaç kere söküp taktığımı hatırlamıyorum bir de üstüne üstlük kasam maalesef bu soğutucuya sizlerin ki kadar tam manasıyla 4/4'lük uyumlu çıkmadı ama ben yine de büyük uğraşlarım sonucunda kasama soğutucu radyatörü ve içinden çıkan 2 fanı kasanın üst kısmına monte etmeyi başardım.

Bu arada merak edenler için hemen söyleyeyim kasam Xigmatek Utgard Pure Black Edition Mesh Panel (80PLUS 700W) kasa arkadaşlar. Aslında tavanda tek 17cm'lik fan (standart) veya 2x 12cm (opsiyonel) veyahut 2x14cm (opsiyonel) fan takılabilme imkanına sahip çok fonksiyonel bir kasaya sahibim ama nedense birazda anakartımın cpu çevresindeki mosfet pasif soğutucularının da aşırı yüksekliklerinden olsa gerek radyatörü kasanın üstünden bakınca bu pasif soğutuculara fanlar takıldığından ötürü tam kasanın üstüne ortalayamadım. Birde tabii radyatör kasanın üstünü tam ortalayamayınca radyatöre üst ızgaradan tutturduğum vidaların 2'sini vida boşlukları kapandığı için monte edemedim. Bu işlerle bugün bayağa bir uğraştım sayılır ama neyseki bitti yarın resim çeker buradan eklerim.

Bu arada anakartım da MSI Z68A-GD65 (G3) modeli.

Saygılarımla,

• ben de bu sogutucuyu cok inceleyenlerdenim izledigim videolar okudugum yorumlardan fanlarinin sesli olduguna kanaat getirdim zaten benim kasanin (corsair 650D) da fanlari sesli yukari hizlarda sesli.bu kadar pahali urunler satmasina ragmen daha sesiz fanlar koymasi lazim firmanin sirf sesden fan kontrolcu aldim kasaya ve ses sorunu bu sekilde cozmus oldum neredeyse hic ses yok suan tabiki fan hizlarini dusurerek. bu sogutucuyu alan arkadaslari gordum hem goruntu icin hemde daha iyi sogutma icin fanlar aldi ona da 100tl masraf yapan arkadaslarimiz var bunlari gorunce dun sona eren iventusun kampanyasindan noctua D14 aldim 166tl ye sogutma isini cozdum cok iyi degerleri var zaten yurt disi bircok incelemede h100 (kendi fanlariyla zaten farkli fanlarla inceleme gormedim henuz) d14un gerisinde kaliyor...
    farkli sonucu olan varsa 2 sogutucuyu da kullanan aktarsin biz de yararlanalim bu bilgilerden.
    he sunuda soyliyeyim d14cok buyuk bir sogutucu ama h100 cok az yer kapliyor ve uygun kasalarda cok sik duruyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslında arkadaşın dediği Cougar Vortex CF-V12HP PWM fanlardan ben de yurtdışından 4 tane getirtmeyi düşünüyorum. Ses sorunu da bu şekilde sanıyorum çözülmüş oluyor en azından kendi fanlarının verdiği sesten kat be kat iyidir. Performans testlerinde standart fanları ile Noctua NH-N14 'den 1-2 derece daha iyi sonuçlar veriyor Corsair H100, hatta anakarta 1 kilo da yük bindirip kartı eğmiyor. Ben şahsen doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Bu arada Corsair H100 'ün uzun vidalarını sonuna kadar sıkınca evet radyatör ızgaralarını aralayarak arasından geçiyor ama bunun radyatöre herhangi bir zararı olmuyor belki vidayı atmadan önce araya 1-2 tane küçük pul koyarak bunun önüne geçilebilir ama bence gerek yok. Bu arada 4 fanlı olarak radyatörü kullananlar nereden ekstra vida bulacağım diye fazla düşünmesinler zira en yakın nalburun yolunu tutabilirsiniz ve istediğiniz ebattaki her vidayı kolayca ve çok ucuza bu şekilde temin edebilirsiniz.

Haa bir de Corsair H100 üzerindeki standart termal macunu şahsen değiştirmenizi size tavsiye ederim zira kaliteli bir termal macun ile Noctua NH-N14'e Full fan hızı altında en az 3-5 derece fark atacağına adım gibi eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 17 Ekim 2011; 9:39:37 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.