Şimdi Ara

Türkiye de İlk GTX Titan SLI Kullanıcı İncelemesi (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aradaşlar 2 soru var kafamda . Birincisi @Mesut Çevik 16.000 tl lik kasa inceleme videosunda , sadece tek kartın belleğinin kullanıldığını söyledi. Ben gtx 690 slı yapmak istediğimde bana 3 gpu ya kadar bellek kullanıldığı için , vede surround yapmak istediğim için bellek miktarları yetersiz geleceğinden gtx690 ın 4.gpu sunun belleği kullanılmayacağından gtx680 4gb 3 way slı yapmam söylenmişti. Şimdi kafam karıştı. Kaç kartın belleği kullanılmakta bu bir ?

İkinci sorum ise titan slı , gtx 690 slı , ve 4gb gtx680 3way slı arasında oyunlar için en fazla performansı hangisi verir 3x1920x1080p (5760x1080p) surroundda. Biraz fantazi yapalım . 5x1920=9600x1080p ye yetecen bir sistem yapılabilirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeufeL-07 -- 5 Nisan 2013; 4:17:53 >
  • Bu kart tam para israfı. Hiç değmez almaya. İyi reklam yapıyor Nvidia.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stormeagle2

test sonuçları kötü değil, rezalet. Balon teknolojiye faiş fiyat çekip yediriyorlar gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

Aradaşlar 2 soru var kafamda . Birincisi @Mesut Çevik 16.000 tl lik kasa inceleme videosunda , sadece tek kartın belleğinin kullanıldığını söyledi. Ben gtx 690 slı yapmak istediğimde bana 3 gpu ya kadar bellek kullanıldığı için , vede surround yapmak istediğim için bellek miktarları yetersiz geleceğinden gtx690 ın 4.gpu sunun belleği kullanılmayacağından gtx680 4gb 3 way slı yapmam söylenmişti. Şimdi kafam karıştı. Kaç kartın belleği kullanılmakta bu bir ?

İkinci sorum ise titan slı , gtx 690 slı , ve 4gb gtx680 3way slı arasında oyunlar için en fazla performansı hangisi verir 3x1920x1080p (5760x1080p) surroundda. Biraz fantazi yapalım . 5x1920=9600x1080p ye yetecen bir sistem yapılabilirmi ?

Performans kaşılaştırmasına buradan bakabilirsiniz

http://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_SLI/22.html

Çoklu kurulumlarda mesut beyinde dediği gibi tek gpu belleği kullanılır quad sli 690 kursan 2 gb kullanabilirsin. (Tek 680 belleği bu durumda)

Titan sli, 3-way sli ve 4-way sli da 6gb yine tek kart belleği

Nvidia 5li monitöre izin vermiyor illaki fantazi yapacaksanız 3x30" monitörle 7680x1600 yatay veya 4800x2560 yapılabilir. 3x1080p için 680 ler yeterli olacaktır (crysis 3 ve 1-2 oyunda bellek sıkıntısı olabilir) ama daha üstüne çıkacaksanır titan sli ve üstü öneririm

1080p tek monitörde kullanacaksanız titan çok gereksiz oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 5 Nisan 2013; 11:23:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu arada benim merak ettiğim konu monitörünüz tek mi ve çözünürlüğü 4k mı .Eğer tek monitörünüz var ve çözünürlüğü yaptığınız testlerdeki çözünürlükten az ise sonuçlar gerçek olamaz.Biraz aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbr -- 5 Nisan 2013; 13:38:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbr

Hocam bu arada benim merak ettiğim konu monitörünüz tek mi ve çözünürlüğü 4k mı .Eğer tek monitörünüz var ve çözünürlüğü yaptığınız testlerdeki çözünürlükten az ise sonuçlar gerçek olamaz.Biraz aydınlatırsanız sevinirim.

2 tane aslında (U3011 @2560x1600 ve U2711@2560x1440) ama maksimum 2560x1600 çözünürlük var. 4K için gpu scaling kullanıyorum ilk sayfada anlatmıştım.

Crysis 3 - 3840x2400 SLI sçık (4K dan biraz daha fazla) Bütün ayarlar very high (AA için FXAA açık) Oyun ortalama 30-40 fps arası alıyor

scalingi ayarlamak için nvidia control panelden scalingi aşağıda görüldüğü gibi yapıyoruz.

Türkiye de İlk GTX Titan SLI Kullanıcı İncelemesi

Change resolution kısmına gelip customize'a basıyoruz.

Create custom resolution dedikten sonra tepedeki kısımda ekran kartınızın render edeceği çözünürlüğü ayarlıyoruz (benim durumumda 3840x2400 hz:37 refresh rate'i 37'ye düşürdüm çünkü yabancı forumlarda pixel clockun 165MHz altınada veya yakınında olması gerektiğini söylüyorlar, bende denemelerimde 165'in çok üstüne çıkamadım) Timing'i manual yapıp, active pixels kısmında da scale edeceği çözünürlüğü ayarlıyoruz (aşağıdaki ayarları ellemedim otomatik geldi sorun olmadı)

Test dedikten sonra onayı alınca, çıkan çözünürlüğü apply diyip (masaüstünü ayarlamazsak oyunda custom çözünürlüğü görmeyebiliryor) oyuna giriyoruz (masaüstü çok küçülecektir oyundan sonra eski haline getirebilirsiniz)

• Anladım hocam sağolun.Acaba gpu scaling yapınca bir nebzede olsa performans düşüşü oluyormu.Yabancı sitelerde bu testleri tek 4k cihazlarda test eden varsa fikir edinebiliriz.
  • 4k çözünürlük çok can yakacak çook Ne Titan ı kakalacak ne mitanı Yenibir milat olacak oyun camiasında. Bakalım hangi babayiğit grafik kartları bu çözünürlüğün hakkını verecek? hangi seriler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

4k çözünürlük çok can yakacak çook Ne Titan ı kakalacak ne mitanı Yenibir milat olacak oyun camiasında. Bakalım hangi babayiğit grafik kartları bu çözünürlüğün hakkını verecek? hangi seriler?

4K için 800 serisinin en üstü kaldırır artık (GM100), ufak defek dedikodular 4K'yı kaldıracak şekilde yapıldıklarını söylüyorlar ama bakacağız Şu an için titan(lar) crysis 3 dışında oynatıyor

@xbr teorikte performans düşüşü olmaması lazım ama kesin bir şey söyleyemeyeceğim 4K monitörle denemek lazım (1080p den 1440p ye scaling yapınca değişiklik olmuyor)

4K ile benchmark yapan yada kullanan bir kaç siteye denk geldim (Eizo FDH3601)

http://www.brightsideofnews.com/news/2013/3/4/the-state-of-4k-and-4k-gaming-early-2013.aspx

Eurogamer 4K tv kullanıyor çözünürlük 3840x2160

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-vs-4k-gaming

PCgameshardware Eizo FDH3601 kullanıyorlar çözünürlük 4k dan biraz fazla 4096x2160

• 2 video çektim, frapsla çekince performans yarıya iniyordu bende telefonla çektim kötü kalite için kusura bakmayın

Çatışma sahneleri dahil 40fps altına inmedi, açık alanlarda 50-60, kapalı mekanlarda 70 civarı alıyor. Scaling ile herhangi bir aa kalitesinden daha keskin ve güzel görünlü alınıyor

@rezes
    @xbr

• Eyvallah kardeşim Videolara evde bakarı artık

4K ile ilgili iki standart varmış

Benim masaüstü sistemler için olacağını düşündüğüm;

Quad Full High Definition (QFHD), (Kare tam yüksek çözünürlük) 3840 x 2160 piksel görüntü kalitesine sahiptir. 1080P özelliğine sahip bir televizyon en az iki kadar yüksek görüntü kalitesine sahiptir. Yatay çözünürlük piksel sayısı nedeniyle 4K standardına uyan formatlardan biri olarak kabul edilir.

Diğeri de 4096x2160 olan çözünürlük ki bu daha çok projektörler için gibisinden şeyler yazıyor wiki de. 4k x 2k Display

http://www.pcper.com/news/Displays/EIZO-DuraVision-FDH3601-4k-x-2k-Display-and-We-Want-It

Eizo DuraVision FDH3601 30,000$ baba çok para ya! ucuzlayana kadar daha o hooo! yak bi cigara daha

Türkiye de İlk GTX Titan SLI Kullanıcı İncelemesi  Türkiye de İlk GTX Titan SLI Kullanıcı İncelemesi

Panasonic TH-152UX1

KAYNAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 5 Nisan 2013; 14:45:52 >

• Bu 4k yeter bana, sorrounda gerek kalmıyacak diyeceğim ama illa birileri çıkar bu ekranlardan da sorround kurar di mi
  • Eizo'nun fiyatı çok uçuk

Sharp'ın PN-K321 modeli var çıkış için 5000$ düşünülüyormuş (31.5" 3840x2160), fiyatı 2000$ civarına inmeden almak mümkün değil 1-2 seneye kadar piyasası çoğaldığında uygun çözümlerde gelecektir

http://www.sharp-world.com/products/professional-monitors/products/pn-k321/specifications.html

• Evet heralde 1-2 sene daha 4K cihazlar alıbilir fiyata inmiyecek gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanibal187

quote:

Aradaşlar 2 soru var kafamda . Birincisi @Mesut Çevik 16.000 tl lik kasa inceleme videosunda , sadece tek kartın belleğinin kullanıldığını söyledi. Ben gtx 690 slı yapmak istediğimde bana 3 gpu ya kadar bellek kullanıldığı için , vede surround yapmak istediğim için bellek miktarları yetersiz geleceğinden gtx690 ın 4.gpu sunun belleği kullanılmayacağından gtx680 4gb 3 way slı yapmam söylenmişti. Şimdi kafam karıştı. Kaç kartın belleği kullanılmakta bu bir ?

Çoklu kurulumlarda mesut beyinde dediği gibi tek gpu belleği kullanılır quad sli 690 kursan 2 gb kullanabilirsin. (Tek 680 belleği bu durumda)

Nvidia 5li monitöre izin vermiyor illaki fantazi yapacaksanız 3x30" monitörle 7680x1600 yatay veya 4800x2560 yapılabilir. 3x1080p için 680 ler yeterli olacaktır (crysis 3 ve 1-2 oyunda bellek sıkıntısı olabilir) ama daha üstüne çıkacaksanır titan sli ve üstü öneririm

Tam bir hayal kırıklığı oldu bende :( Verdiğin linkteki tablodada gördüğüm üzere 2.kartın etkisi %40 ı bile bulmuyor. 3.kart etki bile etmiyor denecek kadar az.

Tabloda 5760x1080p de 3 way slı gtx680 136% verirken , 2xgtx690 quad slı 139% vermiş . Bana 4gb lık 680 önerilmişti. Bu tablodakiler muhtemelen 2gb lık versiyonlarıdır. Acaba 4gb lıklarda durum değişirmi 5760x1080p için ? Veya 3 gpu nunda belleği kullanılıyor olsaydı sonuç ne derece değişirdi ? Yani öğrenmek istediğim çoklu monitör kurulumlarında , yani yüksek çözünürlüklerde olay gpu nun belleğinemi kalıyor ?

Birde diğer gpu ların belleğinin kullanılmama sebebi ne ? Benim gtx 590 dada ikinci gpu nun belleği kullanılmıyormu yani ?

Çok teşekkürederim yardımcı olduğun ve olacağın için :)

• quote:

Eizo'nun fiyatı çok uçuk

Sharp'ın PN-K321 modeli var çıkış için 5000$ düşünülüyormuş (31.5" 3840x2160), fiyatı 2000$ civarına inmeden almak mümkün değil 1-2 seneye kadar piyasası çoğaldığında uygun çözümlerde gelecektir

http://www.sharp-world.com/products/professional-monitors/products/pn-k321/specifications.html

Hadi istediğimiz fiyata düştü diyelim bununda kılını tüyünü arayacağız demedi deme. mesela OLED yada AMOLED mi olur bilmem ama bu paneli şimdiden istediğime göre 4k da şart aga Aaa birde mümkünse 1ms nin altında olsun... Pardon pardon daha bitmedi tabi ya daha önemlisi 120Hz isteruk 240Hz daha makbul bak

• quote:

quote:

quote:

Tam bir hayal kırıklığı oldu bende :( Verdiğin linkteki tablodada gördüğüm üzere 2.kartın etkisi %40 ı bile bulmuyor. 3.kart etki bile etmiyor denecek kadar az.

Tabloda 5760x1080p de 3 way slı gtx680 136% verirken , 2xgtx690 quad slı 139% vermiş . Bana 4gb lık 680 önerilmişti. Bu tablodakiler muhtemelen 2gb lık versiyonlarıdır. Acaba 4gb lıklarda durum değişirmi 5760x1080p için ? Veya 3 gpu nunda belleği kullanılıyor olsaydı sonuç ne derece değişirdi ? Yani öğrenmek istediğim çoklu monitör kurulumlarında , yani yüksek çözünürlüklerde olay gpu nun belleğinemi kalıyor ?

Birde diğer gpu ların belleğinin kullanılmama sebebi ne ? Benim gtx 590 dada ikinci gpu nun belleği kullanılmıyormu yani ?

Çok teşekkürederim yardımcı olduğun ve olacağın için :)

test aslında eski şu an için durum daha iyi titan scaling konusunda gelişiyor yavaştan ilk driverlara göre gözle görülür oranda artış oldu. 2 580 ve 2 680de kullandım ilk çıktıkları durumdan değiştirdiğim zamanda aralarında bayağı fark vardı. Driver konusunda nvidia iyi çalışıyor (en azından en üst seviye kartlarına diğer seri çıkana kadar her driverda doping sağlıyor )

4gb 2 tane 680 işini görecektir. 2 titan almayacaksan 1 tavsiye etmiyorum 2 680 karşısında (3 gpu veya üstüne işine hiç girme bence scalingler ortada)

Bellek sorusunda ise aslında iki kartında belleğini kullanıyor ama aynı texturelar, objeler kısacası aynı sahne 2 gpuya da yükleniyor ve 1 frame'i ilk gpu üretirken diğerini diğer gpudan alıyor.

Nvidia'da böyle demiş

When I configure two graphics cards in SLI mode, do the graphics cards work together to create double the memory size?

"No. In SLI mode, each graphics card uses its own frame buffer memory to render a 3D application. The operating system will report a graphics card frame buffer memory size that is found on a single graphics board."

• quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Eizo'nun fiyatı çok uçuk

Hadi istediğimiz fiyata düştü diyelim bununda kılını tüyünü arayacağız demedi deme. mesela OLED yada AMOLED mi olur bilmem ama bu paneli şimdiden istediğime göre 4k da şart aga Aaa birde mümkünse 1ms nin altında olsun... Pardon pardon daha bitmedi tabi ya daha önemlisi 120Hz isteruk 240Hz daha makbul bak

120hz 1600pler yok daha ortada eizo monitör bildiğim kadarıyla 2 tane dual-dvi ile o görüntüyü veriyor

Şahsen ben lcdden memnunum elektrik tüketimi dışında :D (30" olan 140 watt çekiyor faturaya hoş etki eden şeyler değil bunlar )

• Elektrik demeyin bana evmi işletiyorum yoksa sanaymi belki değil bu aralar bide yaz geliyo klima falan feşmekan off off. Sanayi sayaç taktıracam birim fiyatı daha düşük
  • quote:

2 video çektim, frapsla çekince performans yarıya iniyordu bende telefonla çektim kötü kalite için kusura bakmayın

Çatışma sahneleri dahil 40fps altına inmedi, açık alanlarda 50-60, kapalı mekanlarda 70 civarı alıyor. Scaling ile herhangi bir aa kalitesinden daha keskin ve güzel görünlü alınıyor

@rezes
    @xbr

msi afterburner ile kaydedebilirsin, üstelik fraps gibi süre snırı yok veya dosyayı bölmüyor çok büyük diye
    o bayagı iyi kaydediyor

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.