Şimdi Ara

Türkiye de İlk GTX Titan SLI Kullanıcı İncelemesi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
4
Favori
12.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hanibal187

quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Benim öğrenmek istediğim 690-680-7970 gibi SLI-CF sisteme göre deneyiminiz. Asıl önemli olan bu bence test kısmına bunu ifade edecek uzunlukta görüşlerinizi yazmanız kart hakkında daha iyi fikir verecektir. SLI-CF sistemler Framerrate per second FPS olarak titanı geçtiği aşikar. Fakat frame time olarak gerçek FPS yi / Akıcılığı hissetirme konusunda tek kartın daha başarılı olduğu hep yazılır. Micro shuttering gibi durumlar her ne kadar azaltılmış olsa da hala mevcut sonuçta. Teste bu anlattıklarım ışığında değerlendirmenizi ekler misiniz?

2560x1600 den bahsediyorum, 1080p nin 2 katı pixel sayısı ve saniyede 4milyon piksel demek. Tek 580 ve 680'in döküldüğü bu çözünürlükte tek titan oyunların altından başarıyla kalkıyor. Şimdilik driverları çok yeni. 680 ve 680SLI için 1 senedir her driverda iyileştirme geldiğini düşünürsek, driverlar olgunlaştığında farkını iyice ortaya koyacaktır.

Birde şu var, tek kart kullanımda 680SLI her ne kadar iyi performans versede tek titan kadar akıcı olmuyordu. Kartın oc potansiyeli inanılmaz fazla fan sesine aldırmazsanır 1150 core ile iyi bir fan profiliyle hedef sıcaklığa ulaşmıyor ve kartın hızı düşmüyor. Bu ses sorunu su soğutma ile çözülecektir.

Titan SLI'a gelecek olursak gerçekten rakipsiz. Techpowerup incelemesinde de görüldüğü üzere quad 690'ı, 3xCF 7970'i geçiyor ki bu kartlara uzun süredir driver çıkıyor. Zaten 3 ve 4 gpuya geçildiğinde scaling iyice sorun oluyor, 2560x1600 ve üzeri kullanılacaksa SLI, 1080p için tek kart fazlasıyla yeter ve sizi memnun eder. Ama şuda var fiyatı gerçekten anlamsız

hem slı ın tek kart kadar akıcı olmadıgını soyluyorsunuz hemde bır yandan tıtan slı kullanıyorsunuz..sımdı tıtan tek basına gordukkı 1920*1080 de bf3 gıbı sıstemlerı yoran oyunlarda gene guzel degerler alamamıs.zaten 680 le 1-2 ayar kısarak aynı fps lerı almakta..goruntu farkı oluyormu kesınlıkle hayır..o anlamda tıtan kendı adıma guzel seyler beklıyordum ama gordukkı gene anca slı duzenegı bırseyler yapabılmıs..tıtana o kadar para verılecegıne guzel bır lıghtıng 680 alıp dedıgım gıbı ufak 1-2 ayar kısarak tıtan performansında rahatca kullanılabılır.zaten 680 lıghtıng dehset oc olmakta ama gel gorkı defult tasarım tıtan oc yapılmadan bıle yanmakta resmen..oc yapılır ama o fan sesıne dayanılabılırse.sımdı buna su sogutma alsan 2500 tl lık kart oldu 2700-2800 tl..bu paraya tek 680 lıghtınglı kasa toplanır..1200 tl lıghtıng 680 + 350 tl anakart + 480 tl 3570k + 200 tl ram + 350 tl kasa +200 tl psu...

• quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

quote:

quote:

Benim öğrenmek istediğim 690-680-7970 gibi SLI-CF sisteme göre deneyiminiz. Asıl önemli olan bu bence test kısmına bunu ifade edecek uzunlukta görüşlerinizi yazmanız kart hakkında daha iyi fikir verecektir. SLI-CF sistemler Framerrate per second FPS olarak titanı geçtiği aşikar. Fakat frame time olarak gerçek FPS yi / Akıcılığı hissetirme konusunda tek kartın daha başarılı olduğu hep yazılır. Micro shuttering gibi durumlar her ne kadar azaltılmış olsa da hala mevcut sonuçta. Teste bu anlattıklarım ışığında değerlendirmenizi ekler misiniz?

2560x1600 den bahsediyorum, 1080p nin 2 katı pixel sayısı ve saniyede 4milyon piksel demek. Tek 580 ve 680'in döküldüğü bu çözünürlükte tek titan oyunların altından başarıyla kalkıyor. Şimdilik driverları çok yeni. 680 ve 680SLI için 1 senedir her driverda iyileştirme geldiğini düşünürsek, driverlar olgunlaştığında farkını iyice ortaya koyacaktır.

Birde şu var, tek kart kullanımda 680SLI her ne kadar iyi performans versede tek titan kadar akıcı olmuyordu. Kartın oc potansiyeli inanılmaz fazla fan sesine aldırmazsanır 1150 core ile iyi bir fan profiliyle hedef sıcaklığa ulaşmıyor ve kartın hızı düşmüyor. Bu ses sorunu su soğutma ile çözülecektir.

Titan SLI'a gelecek olursak gerçekten rakipsiz. Techpowerup incelemesinde de görüldüğü üzere quad 690'ı, 3xCF 7970'i geçiyor ki bu kartlara uzun süredir driver çıkıyor. Zaten 3 ve 4 gpuya geçildiğinde scaling iyice sorun oluyor, 2560x1600 ve üzeri kullanılacaksa SLI, 1080p için tek kart fazlasıyla yeter ve sizi memnun eder. Ama şuda var fiyatı gerçekten anlamsız

hem slı ın tek kart kadar akıcı olmadıgını soyluyorsunuz hemde bır yandan tıtan slı kullanıyorsunuz..sımdı tıtan tek basına gordukkı 1920*1080 de bf3 gıbı sıstemlerı yoran oyunlarda gene guzel degerler alamamıs.zaten 680 le 1-2 ayar kısarak aynı fps lerı almakta..goruntu farkı oluyormu kesınlıkle hayır..o anlamda tıtan kendı adıma guzel seyler beklıyordum ama gordukkı gene anca slı duzenegı bırseyler yapabılmıs..tıtana o kadar para verılecegıne guzel bır lıghtıng 680 alıp dedıgım gıbı ufak 1-2 ayar kısarak tıtan performansında rahatca kullanılabılır.zaten 680 lıghtıng dehset oc olmakta ama gel gorkı defult tasarım tıtan oc yapılmadan bıle yanmakta resmen..oc yapılır ama o fan sesıne dayanılabılırse.sımdı buna su sogutma alsan 2500 tl lık kart oldu 2700-2800 tl..bu paraya tek 680 lıghtınglı kasa toplanır..1200 tl lıghtıng 680 + 350 tl anakart + 480 tl 3570k + 200 tl ram + 350 tl kasa +200 tl psu...

Asıl amaç computing ve grafik programlama olduğu için 4000$ (tek tesla k20 fiyatı) yerine 2300$ a 2 tane titan almış oluyorsun. " And for students, researchers and engineers there are 64 double-precision cores, giving them access to 1.3 Teraflops of double-precision performance that could only be found previously in Tesla-equipped workstations and supercomputers." diyor nvidia. 1.3 double precision performansı tesla k20x ile aynı, single precision peak değerlerine 4.5teraflopa yakın o yüzden benim için bulunmaz bir fırsat. Data dependency olmayan uygulamalarda speed-up 2 veya daha fazla kart kullanımında lineer olarak artıyor (kernel time olarak). ram->vram vram->ram e kopyalama süreside değişmiyor çünkü dependency olmayan datayı 2 gpuya eş zamanlı kopyalayabilyorsun. Bunlara rakip olarak Xeon Phi gösterilebilir fakat oda fiyat bakımından çok uçuk seviyelerde şu an için computingde titan f/p olarak rakipsiz (GTX 680 single da 580i geçsede, double precisionda gtx580in yarısı kadar performans veriyor). 7970 950gflop verse de cuda desteği olmaması sorun tabiki. Titan ve tesla k20'nin eski geforcelara göre en önemli özelliği compute architecture 3.5 olması yani dynamic parallelism desteklemesi; recursion ve nested loopların cuda desteği (detaylı olarak burdan inceleyebilirsin link)

Sonuçta her şey oyun değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 9 Mart 2013; 19:27:09 >

• @hanibal187

zaten ben senın asıl ıs ıle ılgılı aldıgını anladım..benım o yazım aslında genele hıtaben ve oyunlara endekslı ıdı..ama dedıgım gıbı bızı asıl ılgılendıren oyunlar oldugu ıcın bu konuda bekledıgım gıbı cıkmadı..cogu kımse gıbı hayal kırıklıgı oldu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

@hanibal187

zaten ben senın asıl ıs ıle ılgılı aldıgını anladım..benım o yazım aslında genele hıtaben ve oyunlara endekslı ıdı..ama dedıgım gıbı bızı asıl ılgılendıren oyunlar oldugu ıcın bu konuda bekledıgım gıbı cıkmadı..cogu kımse gıbı hayal kırıklıgı oldu..

kesinlikle fiyatı en fazla 500-600$ seviyesinde olmalıydı, haa o fiyattan çıksa adı gtx680 olsa bu soğutucu ve vram miktarıyla gelirmiydi orası tartışmalı tabiki (işte o zaman efsane olurdu ve 1000$ civarına titan sli yapılabilirdi ). Geçen sene çıkan gk110 ile ilgili spekülasyonlar sonra gk104e dönülmesi bunu doğruluyor. Rekabetin olmaması sonucunda biz kullanıcıların cebini yakıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanibal187 -- 9 Mart 2013; 20:41:56 >

• Arkadaşlar bu tarz bir kart ile Flight simulator X extreme effectlerde max.scenery ile bir test yapma imkanı olan varsa bizimle burada paylaşabilirmi?
  • quote:

quote:

quote:

+bu tarz sistemlerde 3.kart fantazidir 3.kartın katkısı yüzde30dur..

• Crysis 3 - 3840x2400 SLI sçık (4K dan biraz daha fazla) Bütün ayarlar very high (AA için FXAA açık) Oyun ortalama 30-40 fps arası alıyor

scalingi ayarlamak için nvidia control panelden scalingi aşağıda görüldüğü gibi yapıyoruz.

Türkiye de İlk GTX Titan SLI Kullanıcı İncelemesi

Change resolution kısmına gelip customize'a basıyoruz.

Create custom resolution dedikten sonra tepedeki kısımda ekran kartınızın render edeceği çözünürlüğü ayarlıyoruz (benim durumumda 3840x2400 hz:37 refresh rate'i 37'ye düşürdüm çünkü yabancı forumlarda pixel clockun 165MHz altınada veya yakınında olması gerektiğini söylüyorlar, bende denemelerimde 165'in çok üstüne çıkamadım) Timing'i manual yapıp, active pixels kısmında da scale edeceği çözünürlüğü ayarlıyoruz (aşağıdaki ayarları ellemedim otomatik geldi sorun olmadı)

Test dedikten sonra onayı alınca, çıkan çözünürlüğü apply diyip (masaüstünü ayarlamazsak oyunda custom çözünürlüğü görmeyebiliryor) oyuna giriyoruz (masaüstü çok küçülecektir oyundan sonra eski haline getirebilirsiniz)

• Helal olsun valla başka ne diyim
  •  Türkiye de İlk GTX Titan SLI Kullanıcı İncelemesi

• Başkan hayırlı olsun kartlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

/>

hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

Dar gelirliliğin alemi yok di mi? Hayırlı olsun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 19 Mart 2013; 19:58:49 >
  • Amanın! Tam sınav üstü görünce bi hoş oldum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: [TR]-Lion

quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

quote:

İnsan hep daha iyisini istermiş.
    Şimdi bende gtx titan almak istiyorum,ama gtx 690 var

bir tane 690 daha al merak etme titanı geçersin titan 3way slı oluyor

Benim bildiğim 4-way sli oluyor youtube'da videosu var:

http://www.youtube.com/watch?v=xx_ImmuAGpU

TITAN 3way SLI konfigürasyonunda max payne 3 de GTX 690 a göre % 100 daha fazla performans verıyormuş diye duydum ustelık daha bir çok oyunda % 50 den fazla performans verıyormuş. Tıtan da Driver sorunları var!!

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetcanack

quote:

quote:

quote:

TITAN 3way SLI konfigürasyonunda max payne 3 de GTX 690 a göre % 100 daha fazla performans verıyormuş diye duydum ustelık daha bir çok oyunda % 50 den fazla performans verıyormuş. Tıtan da Driver sorunları var!!

Yeni sürücü çıktı bildiğim kadarıyla

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yeni sürücü çıktı bildiğim kadarıyla

sentetik testlerde driver yuzunden saman zaman 680 den az performans alıyor.belki de çıkmıştır yeni driver inşallah düzelir bu tars sorunlar.

• GTX Titan SLI 3D Mark 11 Extreme Preset (Evga SC Bios) 314.21

• quote:

Malesef dağ fare doğurdu doğrudur gtx690 ın 2 katı performans. Fiyatını da hesaba kattınız mı GTX 690nın yaklaşık 4 katı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 20 Mart 2013; 20:34:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fukul

Titan kadar boş beleş parasını haketmeyen bir kart görmedim hayatımda. Tamamen israf

katiliyorum
  • quote:

quote:

Malesef dağ fare doğurdu doğrudur gtx690 ın 2 katı performans. Fiyatını da hesaba kattınız mı GTX 690nın yaklaşık 4 katı

haklısınız yazık bu kadar paraya

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.