Şimdi Ara

Türkiye'de İlk GTX680 Kullanıcı İncelemesi BF3 Geldi(X3968 P10488) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
1
Favori
22.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

Driverını değiştir öyle gel

Poyraz ben bu modlu driver işini tuttum. Yakın zamanda bütün kullanıcılar arasında da yayılır.

Ben bunu şuna benzetiyorum:
    Steam üzerinden oynanan COD serilerine Activision doğru düzgün destek vermeyince, alteriw.net diye bir site, MW2'yi kendine uyarlayıp oyunculara üstelikte adanmış serverlarda oynama imkanı tanıdı. Oyun aynı oyun ama alterin desteği çoktu. Sık güncelleştirme yapıyordu ve hileciler için de daha uzun vadeli çözümler üretiyordu. 3 tane orjinal COD'um olmasına rağmen sırf bu seseplerle alter üzerinden oynuyordum MW2'yi. Yeni gelişme olarak Activision, alter'in yaptığı gibi oyuna destek çıkmak yerine alter'e dava açtı ve kapattırdı. Şimdi de teknogods diye bir site devam ediyor aynı şeyi yapmaya.

Velhâsıl: Aynen bu örnekte olduğu gibi, AMD'nin hep şikayet edilen sürücülerini birileri alıpta daha düzgün kullanılabilecek bir şekilde modladıysa bunun kullanılmasında ne mahzur olabilir ki? Hepimiz de kendi donanımlarımızdan en yüksek verimi alacak şekilde en verimli sürücünün arayışında olmuyor muyuz zaten? Bu sürücü ha orjinal olmuş, ha da modlu olmuş; ne fark eder ki? Ki aynı şey kimi ekran kartlarının bioslarında bile oluyor biliyorsun. El Mukteda bir ara yabancı bir forumdan indirdiği biosla çözüm bulmuştu derdine.

Bu kullanıcılar arasında yayılmaz. Şimdi emre nin sonuçlarını gören bir iki kişi aramaya başlamıştır modlu driver 1-2 defa konuşulur sonra unutulur. Driverlara mod yapılması yeni bir olay değildir. Eskiden daha yaygındı bir ara çünkü dediğin gibi kullanıcılar firmaların açıklarını kapatabiliyorlardı ama artık modlu driverlar o şekilde gelmiyor. Gelse dahi bu kadar performans farkı olmuyor vede firmalar yeni gelen driverlarına ekliyor bunları. Ama modlu driverların bir çoğunda ayarları kıstırır, oyunlarda yada programlarda çok dikkatli bakmazsan fark edemeyeceğin(Bf3 de bundan sürüsü ile var) şeyleri kısar vede sana daha iyi performans sunar. Ortada aslında performans kazancı yoktur sadece ayar değişikliği vardır. Bazende bazı programlara göre dizayn ederler(Emres inkinde bu 3dmark olmuş) sırf o ve türevi programlarda iyi sonuçlar verir.
    Emres driver yüklerken 2-3 driver kurdum bu çıktı ortaya dedi amd de driverları bozmak kolay 2-3 driverı harmanla bir de kurulumda hata oldumu bazen driver kurulmuş gibi gözüküyor ama sağıtabiliyor. Benim başıma 6950cf kullanırken gelmişti crysis2 de 250-300 arası bir fps değeri almıştım ulrta ayarlarda ama hem oyunun asıl olması gereken ultra ayarlara bakıyorum birde benimkine bir gariplik var vede arada çok nadirde olsa ekranda çizgiler çırkartıp fps yi tavan yapıyordu. Gittim temiz bir windowsa tekrar kurdum değerler olması gerekene geldi. Belki emresin kartında olanda budur. Çünkü o kartın 1250mhzde 4200 vermesi imkansızdır 1450den sonra ancak alırsın. O soğutma o hızlarda 4200 alıyorsa orijinal halinde amd ile irtibata geçsin kartım böyle böyle 7970gpu su yerine içine herhalde 8970 falan koydunuz diyip kartı yüklü bir miktar karşılığında satsın amdye. Ben 1350/1600de test aldım 3650-3700 arası bir şey çıktı hatta bir konuda 1340/1575 testim var(donanimhaber bu hızlara çıktı diye anasayfa haberi yapmıştı ondan koymuştum) oda 3600lerde.

Eğer modlu driver varsa bu kadar performans artışı sağlıyorsa amd neden bunu uygulamayıp kendini rezil etsinki. Her ay sürücü çıkartıyor 10-20 puan artıyor gerçek olsa bunda yapılan değişikliği ekler drivera bir anda en hızlı karta sahip olur. Bu duruma göre kart gtx680den daha iyi oluyor hem en hızlı tek gpu kart bizde derdi hemde nvidia direk bir üst kartı ile gelmesi gerekirdi gecikme sırasında daha çok kart satarak para kazanırdı.

Galiba modlu driverı yeni öğrendin abi eskiden yanlış hatırlamıyorsam 8800gt sıralarında baya tutuluyordu. Bir site nvidia driverları modlayıp sunuyordu indirilme değerleride baya fazlaydı ama firmalar artık kartlarını sınırlarına kendi driverları ile getirebildiğinden bunlar gerek kalmadı.

Son olarak en azından 50-60 kart sonucuna(ssli yada 3d mark sitesinden) bakmışımdır kendim 2 cenk 1 vede forumda 2-3 arkadaşın daha skorlarını gördüm(nette gördüklerim belki adamlar nvidia fanıdır skorlarını ps ile düşürmüşlerdir bilinmez) stok hızında i7 2600kile 3000 puan alabilen yok.

Ben diyorum şu anda amdnin sitesinden indirebileceği 12.3 driverı ile bu skorları alırsa amd yi vede overclockculara haber verelim adam satıp para kazansın bari.

• Bende poyriye şu yonden katılıyorum 7970 ın 1250 mhz de 3dmark 11 den o skoru alması bana normal gıbı gelmıyor.Ayrıca 1-2 sayfa gerıde benım unigine heaven 3.0 testım var skorum 2633 580 slı ıle.Bu normal bır skor olmadıgını hepımız bılıyoruz.Emre nın kartındada ufak tefek ayarlar olabılır mesela tessalatıon ı kapatmıstır control panelden o sekılde sonuc almıstır

Amacım suclama yapmak değildir sadece olabılır dıyorum.Eger o sekılde almadım dıyorsa ınanmaktan baska caremız yok.Cunkı nvıdıa control panelde tessalation diye bır ozellık yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DUKES -- 30 Mart 2012; 16:37:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUKES

Bende poyriye şu yonden katılıyorum 7970 ın 1250 mhz de 3dmark 11 den o skoru alması bana normal gıbı gelmıyor.Ayrıca 1-2 sayfa gerıde benım unigine heaven 3.0 testım var skorum 2633 580 slı ıle.Bu normal bır skor olmadıgını hepımız bılıyoruz.Emre nın kartındada ufak tefek ayarlar olabılır mesela tessalatıon ı kapatmıstır control panelden o sekılde sonuc almıstır

Kontrol panelden tesselation ı kaparsan herşey dümdüz olur uniginede.Sırf bunu engellemek için unigine içinden ss alıyorum.

Zemin kaplamalarına ve halata bakarsan anlarsın.
  • poyrii nin uyarıları sonucu 7970 lightining kartını iptal ettim çünkü 680 nin bf3 te fenalar yarattığnı minumum fps de çok başarılı olduğnu söyleyince tekrardan beklemeye karar verdim
  • bundan ötesi artık 7970 Lightning CF Emre...
  • Çok aşırı bir fps vermiyor ama oynanış yönünden çok daha başarılı. Zaten birazdan ss leri koyacağım. Min fps en kötü sahnede 40 gördüm 64 kişilik full serverda bu 7970de 20 idi.

@Dukes bence emres754 ayar değiştirmesi yok ortada ama driver kaynaklı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkyyy

poyrii nin uyarıları sonucu 7970 lightining kartını iptal ettim çünkü 680 nin bf3 te fenalar yarattığnı minumum fps de çok başarılı olduğnu söyleyince tekrardan beklemeye karar verdim

çok doğru yapmışın hocam ya . gtx 680 varken ne yapcaksın 7970 i . ayrıca en geç nisan 6 da geliyor kart. o kadar bekledik biraz daha bekleriz ya hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

O soğutma o hızlarda 4200 alıyorsa orijinal halinde amd ile irtibata geçsin kartım böyle böyle 7970gpu su yerine içine herhalde 8970 falan koydunuz diyip kartı yüklü bir miktar karşılığında satsın amdye.

Bu iyi geldi. Valla iyi fikir.

O da bunu okumuştur sanırım. Artık tercih ona kalmış. Ne diyim?

@DUKES: Ayarları performans moduna getirdiğinde aldığı skor o zaten ki EMRES754 te bunu mesajında belirtmiş. Tabi yine de gerçekten de inanılması güç bir skor.
    Bence sürücüde sorun olup olmadığı, yapacağı oyun testlerinde ortaya çıkar. Orda ortaya çıkmazsa da BF3 ve DX11 destekli birkaç oyunda daha ultra ayarlarda birkaç saat kesintisiz olarak oynayıp FPS'yi gözlemlemesi gerek. Tabi görüntüde bir bozulma, kalitede bir düşüş varsa onu da gözlemlemesi gerek. Eğer orda Poyri'nin bahsettiği kalite düşüklüğünü gözlemler ise Poyri haklı çıkar. Ancak hem yüksek FPS, hem de son derece kaliteli bir görüntü elde ederse, o zaman ne olacak?

• hocam bu kadar para nasıl buluyonuz ya :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

bundan ötesi artık 7970 Lightning CF Emre...

Kartlardan birini satıcam şu testleri alayım.
  • Abi kalite düşüklüğünü anlaman baya güç oyun oynanırken 8x aa dan 2x e düşürmüyordur sonuçta. Ayrıca performansa alınca bir anda 600-700 puanda eklemez ben driver kaynaklı diyorum hertürlü. Zaten crysis wh testi yaptık ikimizde %15 fark var 3cü sayfa bulabilirsin. crysis 2 yaptık fark %10 civarı.
  • Evet Poyrazım esasen kartlarda bi ilginçlik yok.Uygun sonuçlar alıyor.Sadece 3dmark 2011 de yüksek puan alıyor o kadar. Driver 3dmarka adapte edilmiş onun dışında diğer skorlarda bi tuhaflık yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

hocam bu kadar para nasıl buluyonuz ya :D

para varda kart yok.
  • En başından beri başlığı zevkle takip ediyorum dh de uzun zamandır görmediğim kadar bilgilendirici içerik görüyorum yeni çıkan bir kart hakkında
    emeği geçen herkese tekrar teşekkürler kartlarınız hayırlı olsun

En yakın zamanda karşılaştırmalı oyun testleride yaparsanız çok memnun olurum özellikle crysis2 BF3 gibi oyunlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: iktyas

quote:

para varda kart yok.

yaş kaçtı çıkarttır bi tane
  • Normal bf3 geldi birazdan overclocklu değerleri yayınların.
  • @kemalbyk559 daha önceden HD7970i incelemiştim metro2033 haricinde tüm oyunları karşılaştırılmalı test edebilmek için aynı ayarlarda yaptım. Metro2033de ekleyeceğim bir ara.
    Not: Crysis wh de iki kartta farklı bench programı kullandığımdan değerler yanıltıcıdır dikkate almayın.

Konu linki:http://forum.donanimhaber.com/m_56583478/tm.htm
  • quote:

quote:

quote:

para varda kart yok.

yaş 25 , nasıl çıkarttırım anlamadım
  • Poyraz 2.kartı devreye sokamadım oyunlarda sen nasıl bi ayar yapmıştın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

para varda kart yok.

yaş 25 , nasıl çıkarttırım anlamadım

Kredi kartı diye düşündü arkadaş herhalde
    Hiçbir yerde GTX680 yok.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.