Şimdi Ara

Türkiye'de İlk GTX680 Kullanıcı İncelemesi BF3 Geldi(X3968 P10488) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
1
Favori
22.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

quote:

poyrii o.cde max o kadar mı oldu kart yoksa dahada zorlayacak mısın

3d martaki deger kartin sonu zaten puandan da anlasiliyor daha ileri gitmesi zor.

hımmm peki sence bi su soğutma bunu değiştirebilir mi

Hayir test boyunca sicaklik en cok 58 oldu sivi sogutma olsa hadi 50 olsun. Belki kartin diger bilesenlerini daha iyi sogutup ondan ifak artis olur ama pek etki etmez. Gpu daha cok voltaj istiyor. Boostka 1300 goruyir zaten.

sıvı soğutmayla işlemciyi eksilrde tutan gördüm belki çok iyi bir su soğutma ve evgaın şu özel kartıyla deli şeyler yapılabilir

• @Poyri!!!
    eline sağlık hocam, testler çok güzel.

bununla ilgili 2 sorum olacak:

1. BF3'de kart epey ısınmış 80C görmüşsün ve fan devri %59'a ulaşmış.
    bu durumda ses seviyesi nedir ve ısıdan dolayı GPU hızında düşüş oldu mu?

2. BF3 multi oynanışında 7970 ile GTX680 arasındaki farklar nedir senin şahsi algılamana göre?
  • Beyler itirafta buluncam ikinci kart bench dışında acayip gereksiz.Hiç sli cf işine girmeyin ben kartı satıcam söyleyim.Benchlerde puan almak dışında bi faydası yok.Tek kart 1100mhzda bf3 crysis2 zorlanmadan bütün oyunları oynatıyor.2 kart lüzümsuz iş paraya yazık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Beyler itirafta buluncam ikinci kart bench dışında acayip gereksiz.Hiç sli cf işine girmeyin ben kartı satıcam söyleyim.Benchlerde puan almak dışında bi faydası yok.Tek kart 1100mhzda bf3 crysis2 zorlanmadan bütün oyunları oynatıyor.2 kart lüzümsuz iş paraya yazık.

çok doğru hocam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

poyrii o.cde max o kadar mı oldu kart yoksa dahada zorlayacak mısın

3d martaki deger kartin sonu zaten puandan da anlasiliyor daha ileri gitmesi zor.

hımmm peki sence bi su soğutma bunu değiştirebilir mi

Hayir test boyunca sicaklik en cok 58 oldu sivi sogutma olsa hadi 50 olsun. Belki kartin diger bilesenlerini daha iyi sogutup ondan ifak artis olur ama pek etki etmez. Gpu daha cok voltaj istiyor. Boostka 1300 goruyir zaten.

sıvı soğutmayla işlemciyi eksilrde tutan gördüm belki çok iyi bir su soğutma ve evgaın şu özel kartıyla deli şeyler yapılabilir

sıvı soğutmayla ekside tutamazsın sistemini en düşük oda sıcaklığından 5-6 derece fazlada tutarsın. Senin dediğin buzdolabı gibi bir sistem kuruyorlar. Buzdolabı soğutma mantığı ile çalışıyorlar o zaman - derecelere inebiliyorlar en çok ben bu şekilde -21 gördüm. Kurulabilir aslında ama sıvı soğutma varken çok gereksiz geliyor extreme overclock deneceksede alsın ln2 sini döksün üstüne

@sahafiec 80derece göstermek için kartta çok fazla overclock yaptım vede fan autodaydı(ss alırken arada overclock denemeleri yapmıştım ondan sonra kart soğuyamadan çekmişimdir). 3d markta en çok +180 eklemişken oyunda +140verdim vede bu sıcaklıklarda kendini tutarak oynattı bence iyidi. Sese gelirsek referans tasarım bir kartta göre beni baya bir memnun etti. Eğer kasanızda bu xigmatek in bağıran fanlarından varsa fan sesini %50ye kadar duymuyorsunuz zaten. %60a kadarda kullanılabilir rahatsız etmiyor beni ancak %65 benim için sınır ondan sonra ses yüzünden kullanmam, bu değer 7970 de %50-55 gibiydi.

Bf3 oynanışına gelirsesek gtx680 nin şöyle bir avantajı var. Bu iki kart çok güçlü olsada sürekli 60fps veremiyorlar 7970 60ın altına indiği anda sanki laglı bir oyun oynuyormuş hissi veriyordu fps 30lara gerilediğinde beni çok sinir ediyordu. GTX680de fps dalgalanmaları hissedilmiyor 60dan 40a düşse de hissetmiyorsun ancak fps ye bakman lazım farkı anlamak için. Genel olarak BF3 de bana daha güzel daha pürüzsüz bir oyun sunuyor GTX680 zaten bu yüzden cenkde lightning alacakken gtx680 al dedim aralarında çok bir performans farkı yok ama oynanış daha zevkli.

@EMRES754 bunu bende daha önce söylemiştim bu kartlarda cf sli çok abartılı kaçıyor gereksiz direk. Sli için ramleri daha yüksek olsa GTX570 ideal olurdu ama oda ram sınırına takılıyor, cfde de HD6950+oc her şeye fazlası ile yetiyor.

• anlıyorum hocam, açıklamalar için teşekkürler.
    BF3 oyun içi ayarlarınız nedir, herşey açık ve fullde mi bu bahsettiğiniz deneyim esnasında?
  • Her şey ultrada test esnasında. Overclocklu testinide yaptım onuda bir ara upload edeceğim
  • sormaya unuttum hocam BF3 en son bu hafta çıkan patch yüklü di mi?
  • Evet yüklü.
  • resimlerin bazı yerlerinde hafif bulanıklılık gözüme çarptı, motion blur da açık her halde?

mesela bende RPK-74M modellemesi bu şekilde, tabii harita farklı ama o kadar da etki ediyormu bilmem.

Türkiye'de İlk GTX680 Kullanıcı İncelemesi BF3 Geldi(X3968 P10488)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 31 Mart 2012; 21:44:39 >
  • Oyunda direk ayarı ultraya aldım 7970 testinde de bu şekildeydi. Ultraya alıp başka ayar yapmadım. Motion blur un bir etkisi oluyor mu?
  • ondan olup olmadığını bilmiyorum hocam, bende motion blur kapalı olduğundan ilk aklıma o geldi...

benim ayarlar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 31 Mart 2012; 14:17:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ophion84

Sadece şunu söyleyeyim o zaman bende öyle çok ayrıntılı test yapma şansım olmadı ama forumda da bir arkadaşın söylediği üzere sanki bu tip bir kart intel corei5-i7 işlemcilerden aşağısıyla yani daha doğrusu Amd bir işlemciyle biraz düşük sonuçlar veriyor. Keşke zamanında inat edip Amd almasaydım şimdi intele geçsem yine zarar yine zarar kart güzel hatta harika ama bence işlemci ve ram olarak elimdekinden fazlasıı istiyor.
    BF3 VE CRYSİS 2 de fena değil ama HOT PURSUİT ve STARCRAFT 2 de 45-50 FSP leri gördüm malesef BAD COMPANY 2 yine çok akıcı ama bilmiyorum bazı optimizasyon özürlü oyunlarda sıkıntı yaşayabiliyorum.

Hot Pursuit ya sorunlu bir oyun ya da AMD işlemcilerle iyi geçinemiyor. Bende de X4 955 ve HD6970 varken 60'tan ani 45FPS'lere düşüyordu. GTX 680 ile de bu sorunlar oluyorsa ya işlemci diyorum ya da oyun problemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

ondan olup olmadığını bilmiyorum hocam, bende motion blur kapalı olduğundan ilk aklıma o geldi...

benim ayarlar:

HBAO ile AF yerine FXAA daha iyi olur. Texture ultra yetiyor, diğerleri high olunca farketmez.... Zaten metroya 6950 bile fazla

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

Beyler itirafta buluncam ikinci kart bench dışında acayip gereksiz.Hiç sli cf işine girmeyin ben kartı satıcam söyleyim.Benchlerde puan almak dışında bi faydası yok.Tek kart 1100mhzda bf3 crysis2 zorlanmadan bütün oyunları oynatıyor.2 kart lüzümsuz iş paraya yazık.

Emre 580 SLı'ın dahi çoğu yerde limitlendiği malum. 6970CF vs 580 SLI testlerinde herkes AMD daha iyi scaling veriyor dedi. AMD'nin scalingi iyidi ama hem 2GB*2 hem de limtleme avantajı bakımından 580 SLı'ya yakın skorlar verdi. üstelik Nvidia'nın bir çuval SLI sürücü optimizasyonuna rağmen. Bu şartlarda 7970CF ve 680 SLI için işlemci beklemek gerekecek

• quote:

Bf3 oynanışına gelirsesek gtx680 nin şöyle bir avantajı var. Bu iki kart çok güçlü olsada sürekli 60fps veremiyorlar 7970 60ın altına indiği anda sanki laglı bir oyun oynuyormuş hissi veriyordu fps 30lara gerilediğinde beni çok sinir ediyordu. GTX680de fps dalgalanmaları hissedilmiyor 60dan 40a düşse de hissetmiyorsun ancak fps ye bakman lazım farkı anlamak için. Genel olarak BF3 de bana daha güzel daha pürüzsüz bir oyun sunuyor GTX680

Bu dediğin, adaptive v-sync denilen özellikten mi kaynaklanıyor acaba? Tarife tam olarak uyuyor da... O özellik aktif miydi oyun sırasında.
    Bir bu, bir de FXAA'ya bakacaktın. Ne yaptın?
  • Yaza doğru indirim bekleniyor mu bu kart için ?
  • Testleri görünce canım çekti be bizdede olsa bizde yapsak diye
  • quote:

Hot Pursuit ya sorunlu bir oyun ya da AMD işlemcilerle iyi geçinemiyor. Bende de X4 955 ve HD6970 varken 60'tan ani 45FPS'lere düşüyordu. GTX 680 ile de bu sorunlar oluyorsa ya işlemci diyorum ya da oyun problemli.

Bilemiyorum hangisi sorunlu ama formattan sonra da devam ederse amd ye yol göründü gibi sıkıldım artık 30-40 fps ile oynamaktan en iyisi ne ise onu bulup o sistemi elimden geldiğince kurup bir süre rahat etmek istiyorum. Ama bir yandan da paraya yazık diyorum Türkiye şartlarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ophion84

quote:

Bilemiyorum hangisi sorunlu ama formattan sonra da devam ederse amd ye yol göründü gibi sıkıldım artık 30-40 fps ile oynamaktan en iyisi ne ise onu bulup o sistemi elimden geldiğince kurup bir süre rahat etmek istiyorum. Ama bir yandan da paraya yazık diyorum Türkiye şartlarında.

bence sen o kartı bana sat yazık etme karta :D
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.