Şimdi Ara

Türkiye'de İlk GTX680 Kullanıcı İncelemesi BF3 Geldi(X3968 P10488) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
602
Cevap
1
Favori
22.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nessarien

Poyri duymasınlar döverler seni Skyrim severler :p Rpg sevmiyorsun galiba ?

Witcher 2 var mı ve Batman AC :)

Büyük olasılıkla döverler beni bir yerde kıstırıp Batman AC şu anda yok ama yarına olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

Orijinalden alıntı: ophion84

yok hocam ne orijinali malesef bir oyuna (assassin'c creed hariç) kolay kolay o kadar para vermem doğru diyosun kürekle ilgilidir zaten ilk girişte dx hatası vermiş öyle her oyunu deniyorum işte naparsın .

hocam ekran kartına 1100-1200 lira vermişssin 25-30 lira verip forumun orjinal oyunlar bölümünden alamıyormusun bir key ? tipik türk insanı mantığı...
    ben aldım mw3 multi oynuyorum 45 levele geldim bile.

hocam adamı bir çiğ çiğ yemediğiniz kalmış :D tamam key 20-30 lira da ttnetin 0,1 mbps hızıyla mı indirecek 30 gb oyunu.Kutu oyununa gelince, avrupada 30 euroluk oyun Türkiye'de 120 liraya satılıyor.Ne yapsın insanlar 1100 liraya kart aldılar diye ithalatçıyı mı zengin etsinler tüm oyunları orijinal kutusunda alıp?
    Türk insanı mantığı demişsiniz.E satın alacak olsa oyunu ithalat eden fahiş fiyat biçiyor, internetten indirse hızlar yerlerde sürünüyor.Beğenilmeyen,mantığı eleştirilen Türk insanı da sömürüden kendini kurtarmak için yolunu korsan da buluyor.

• quote:

Yaw ne alakası var arkadaşlar elimde bir sürü orijinal oyun var sadece bu oyunu orijinal almadım ne yani şimdi şuçlu mu olduk ben keyle falan uğraşmıyorum 160 lira ediyorsa bu oyun tabi ki alırım.
    Elimdeki orijinal oyunlar:
    Need for speed Hot Pursuit
    Crysis 2
    Assassin's Creed
    Assassin's Creed 2
    Assassin's Creed Brotherhood Auditore Edition
    Assassin's Creed Revelations Collector Edition
    Starcraft 2 Wings Of Liberty
    Orange Box
    Need For Speed The Run
    Medal Of Honor 2010
    Battlefield Bad Company 2
    Skyrim
    Mirror's Edge
    Diablo 3 Collector Edition (ön sipariş)
    Daha da bir şey demiyorum bundan sonra da hiçbir şekilde bu forumda yorum yapmıyorum kusura bakmayın ama bence hepiniz saldıracak ya da saçmalayacak yer arıyorsunuz. Her şeyi çok biliyorsunuz ve polemiğe girmeyi seviyorsunuz istediğim oyunu orijinal alırım beğenmediğimi almam 6 ay önce çıkmış oyunu daha yeni kurduğuma göre oynamayı çok sevdiğim bir oyun değil ki orijinal almamışım ama siz geri kalmayın Amerikanın çıkarttığı her oyunu yurtdışının iki katı fiyata koşarak alın ki onlar da sizin gibi oyun severlerden bolca para kazansınlar. Peh memleket sizin gibilere kaldık yazık be.

benim işletim sistemim de orjinal keşke memleket bizim gibilere kalsa
    sizin gibi key sevmem bahanesiyle korsan oyun kullananlara ; kasaya 3000-4000 harcarken windows'u bile korsan kullanmaya çalışan insanlara kalmasından çok daha iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: perseepona

quote:

quote:

yok hocam ne orijinali malesef bir oyuna (assassin'c creed hariç) kolay kolay o kadar para vermem doğru diyosun kürekle ilgilidir zaten ilk girişte dx hatası vermiş öyle her oyunu deniyorum işte naparsın .

hocam ekran kartına 1100-1200 lira vermişssin 25-30 lira verip forumun orjinal oyunlar bölümünden alamıyormusun bir key ? tipik türk insanı mantığı...

hocam adamı bir çiğ çiğ yemediğiniz kalmış :D tamam key 20-30 lira da ttnetin 0,1 mbps hızıyla mı indirecek 30 gb oyunu.Kutu oyununa gelince, avrupada 30 euroluk oyun Türkiye'de 120 liraya satılıyor.Ne yapsın insanlar 1100 liraya kart aldılar diye ithalatçıyı mı zengin etsinler tüm oyunları orijinal kutusunda alıp?
    Türk insanı mantığı demişsiniz.E satın alacak olsa oyunu ithalat eden fahiş fiyat biçiyor, internetten indirse hızlar yerlerde sürünüyor.Beğenilmeyen,mantığı eleştirilen Türk insanı da sömürüden kendini kurtarmak için yolunu korsan da buluyor.

iyide benim günahım ne 20-30 liraya key aldım ttnet'in 0.1 mbs hızıyla indirdim ? o kadar gb'ı kurdum oynuyorum.
    bakın çekilmez dediğiniz ceremeyi ben çekmişim bile demekki bahane isteyen yapar...
    korsan illaki kullanılır ama adam öğrencidir babasından harçlık alıyordur, ayda gider 1 tane oyun alır diğerlerini alamaz buna hadi tamam diyelim
    ama ben çok insan tandım 2000 liralık kasa topladığımız aman ekran kartımı iyisi olsun ver 50 fazla işlemci mi iyisi olsun ver 100 lira fazla diyipte ya windows'u nasıl ilaçlı kullanırız diyen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 1 Nisan 2012; 22:19:37 >

• quote:

Kafayı yiycem BF3 te kolay kolay 60 ın altına düşmeyen sistem MW3 te 42 FPS nin üstüne çıkmıyo iyi mi kaçırdığım bir şey mi var?

bendede var öyle birşey hocam.....BF3'de ne 75 altına nede üstüne çıkıyor(vysnc açık)...fakat MW 3'de 32'ye kadar düşüyor.....ilginç...:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nessarien

Poyri duymasınlar döverler seni Skyrim severler :p Rpg sevmiyorsun galiba ?

Witcher 2 var mı ve Batman AC :)

duymadık................
  • quote:

quote:

quote:

quote:

iyide benim günahım ne 20-30 liraya key aldım ttnet'in 0.1 mbs hızıyla indirdim ? o kadar gb'ı kurdum oynuyorum.
    bakın çekilmez dediğiniz ceremeyi ben çekmişim bile demekki bahane isteyen yapar...
    korsan illaki kullanılır ama adam öğrencidir babasından harçlık alıyordur, ayda gider 1 tane oyun alır diğerlerini alamaz buna hadi tamam diyelim
    ama ben çok insan tandım 2000 liralık kasa topladığımız aman ekran kartımı iyisi olsun ver 50 fazla işlemci mi iyisi olsun ver 100 lira fazla diyipte ya windows'u nasıl ilaçlı kullanırız diyen.

Hocam, sizin sistemin işleyişinizi kabullenmiş olmanız herkesin kabullenmesi gerekliliğini doğurmuyor.Bahane diyerek işin içinden çıkmak kolay gözüküyor insana ama siz öyle bir şey diyorsunuz ki sanki Türkiye'de bütün oyunlar sudan ucuz, refah insan boyunu aşmış insanlar refah içinde yüzüyor ama yine gidip korsan kullanıyor.Yok böyle bir şey.Adam vermek istemiyordur orijinale o kadar para ya da key alıp sürünmez.He belki imkanı varsa tamam ben bunu korsan çektim, e bu adamlar da işlerine devam etsin yapımcısı,dağıtımcısı kazansın ki yeni oyunlar gelsin diye sonradan key alınabilir ama bu da bana çok gerçekci gelmiyor.Yapımcısı,dağıtımcısı zaten refah içinde para içinde yüzüyor.E full korsana girenler başka bir mevzu,ben zaten onlardan bahsetmiyorum.Geçenlerde bir arkadaşım yeni çıkacak oyunların listesini yapıp bana göndermiş.O da ben de orijinal alırız oyunları.O yüzden dikkatle inceledim listesini.Adam tam 20 ye yakın oyun yazmış.Bunların yarısını alıcam en azından diyor.Çünkü bazılarını kesin alınacak diye belirlemiş.Fiyatını çıkardı, 2500 lira civarı.kesin olarak işaretlediği yarısını alsa 1250 lira ve bu fiyat sadece shoptodan alırsa böyle.E yurtdışından alımın da bir limiti var.Hepsini Türkiye'den alsa 5000 lira, yarısını Türkiye'den alsa 2500 lira.Kart parası ne kadardı?1100-1200.Kart parası nerede, oyun fiyatları nerede.Bu sadece 6 aylık dönemde çıkan oyunlar için.Evet siz bu parayı verebiliyor olabilirsiniz ya da büyük bir kısmını verebiliyor olabilirsiniz.Ama benim yaşadığım ülkede ne yazık ki bu ve buna yakın meblağları çıkarıp verecek adam sayısı o kadar fazla değil.Belki 1100 liralık kartı alır 4000 liralık sistemi kurar ama bunu bir seferde yapar.Her 6 ayda bir oyuna bahsettiğim kadar para vermesi mümkün olmayabilir.Sadece kendi çerçevenizden bakınca olay korsancının,beleşçinin bahanesi gibi gözüküyor.Ben de diyorum ki Türkiye'de oyun fiyatları, Avrupa fiyatlarına yakınlaşsın.Bakalım o zaman korsan bu denli devam edecek mi?Windows meselesine gelince, senelerdir bize işletim sistemi adı altında 300 küsür liralara sattılar bunu.Siz 300 lirayı işletim sistemine vermeyi doğru buluyorsanız ben bir şey diyemem.Ben lisanslı aldım windows 7 yi, o gün bugündür sövüyorum.Tamam stabil tamam iyi,eskisi gibi çökmüyor ama 300 lira nedir ya?Bu işletim sistemi çoğu yerde hala bu fiyatlarda, ben belli üniversite öğrencilerine bazı ülkelerde öğrenci kimliği getirince bu işletim sisteminin 10 dolara satıldığını gördüm.Hala savunuyorsanız bu fiyatları ve korsana karşıysanız bence bir daha düşünün.Ayak üstü kazıklanıyoruz hep beraber ve çoğumuz farkında değiliz ve hatta sistem bize öyle şeyler empoze etmiş ki orijinale verdiğimiz bu paraları rasyonalize etmek için kendi bahanelerimizi uyduruyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perseepona -- 1 Nisan 2012; 22:45:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam, sizin sistemin işleyişinizi kabullenmiş olmanız herkesin kabullenmesi gerekliliğini doğurmuyor.Bahane diyerek işin içinden çıkmak kolay gözüküyor insana ama siz öyle bir şey diyorsunuz ki sanki Türkiye'de bütün oyunlar sudan ucuz, refah insan boyunu aşmış insanlar refah içinde yüzüyor ama yine gidip korsan kullanıyor.Yok böyle bir şey.Adam vermek istemiyordur orijinale o kadar para ya da key alıp sürünmez.He belki imkanı varsa tamam ben bunu korsan çektim, e bu adamlar da işlerine devam etsin yapımcısı,dağıtımcısı kazansın ki yeni oyunlar gelsin diye sonradan key alınabilir ama bu da bana çok gerçekci gelmiyor.Yapımcısı,dağıtımcısı zaten refah içinde para içinde yüzüyor.E full korsana girenler başka bir mevzu,ben zaten onlardan bahsetmiyorum.Geçenlerde bir arkadaşım yeni çıkacak oyunların listesini yapıp bana göndermiş.O da ben de orijinal alırız oyunları.O yüzden dikkatle inceledim listesini.Adam tam 20 ye yakın oyun yazmış.Bunların yarısını alıcam en azından diyor.Çünkü bazılarını kesin alınacak diye belirlemiş.Fiyatını çıkardı, 2500 lira civarı.kesin olarak işaretlediği yarısını alsa 1250 lira ve bu fiyat sadece shoptodan alırsa böyle.E yurtdışından alımın da bir limiti var.Hepsini Türkiye'den alsa 5000 lira, yarısını Türkiye'den alsa 2500 lira.Kart parası ne kadardı?1100-1200.Kart parası nerede, oyun fiyatları nerede.Bu sadece 6 aylık dönemde çıkan oyunlar için.Evet siz bu parayı verebiliyor olabilirsiniz ya da büyük bir kısmını verebiliyor olabilirsiniz.Ama benim yaşadığım ülkede ne yazık ki bu ve buna yakın meblağları çıkarıp verecek adam sayısı o kadar fazla değil.Belki 1100 liralık kartı alır 4000 liralık sistemi kurar ama bunu bir seferde yapar.Her 6 ayda bir oyuna bahsettiğim kadar para vermesi mümkün olmayabilir.Sadece kendi çerçevenizden bakınca olay korsancının,beleşçinin bahanesi gibi gözüküyor.Ben de diyorum ki Türkiye'de oyun fiyatları, Avrupa fiyatlarına yakınlaşsın.Bakalım o zaman korsan bu denli devam edecek mi?Windows meselesine gelince, senelerdir bize işletim sistemi adı altında 300 küsür liralara sattılar bunu.Siz 300 lirayı işletim sistemine vermeyi doğru buluyorsanız ben bir şey diyemem.Ben lisanslı aldım windows 7 yi, o gün bugündür sövüyorum.Tamam stabil tamam iyi,eskisi gibi çökmüyor ama 300 lira nedir ya?Bu işletim sistemi çoğu yerde hala bu fiyatlarda, ben belli üniversite öğrencilerine bazı ülkelerde öğrenci kimliği getirince bu işletim sisteminin 10 dolara satıldığını gördüm.Hala savunuyorsanız bu fiyatları ve korsana karşıysanız bence bir daha düşünün.Ayak üstü kazıklanıyoruz hep beraber ve çoğumuz farkında değiliz ve hatta sistem bize öyle şeyler empoze etmiş ki orijinale verdiğimiz bu paraları rasyonalize etmek için kendi bahanelerimizi uyduruyoruz.

bak hocam gtx 560 kullanıyorum sıfırı 400 lira vede lisanslı yazılım kullanıyorum ; gtx 680 gibi sıfırı 1200 lira olan ekran kartı kullanıp ta korsan oyun kullanmıyorum
    sana diyeyim 400 küsür lira işletim sistemine vermişim gtx 560 aldığımda sıfır 456 tl'idi yani orjinal windows almayıpta 456 tlik kart yerine 850 tlik bir kart alabilirdim.hatta pc'm deki lisanlı yazılımları
    korsan kullanıyor olsaydım (ki yaklaşık 700 dolar civarı) gtx 560 yerine gtx 680 kullanabilirdim cebimden bir kuruş çıkmadan neden ben mi çok akılsızım acaba ne dersin ?
    ister madddi imkan diye niteleyin ,ister türkiye şartları diye ,istersenizde oyun ve yazılım firmaları zengin olduğunu savunun ama bir firmadan bir hizmet alıp ta karşılıksız
    kullanmak hak yemektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 1 Nisan 2012; 22:55:13 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bak hocam gtx 560 kullanıyorum sıfırı 400 lira vede lisanslı yazılım kullanıyorum ; gtx 680 gibi sıfırı 1200 lira olan ekran kartı kullanıp ta korsan oyun kullanmıyorum
    sana diyeyim 400 küsür lira işletim sistemine vermişim gtx 560 aldığımda sıfır 456 tl'idi yani orjinal windows almayıpta 456 tlik kart yerine 850 tlik bir kart alabilirdim.hatta pc'm deki lisanlı yazılımları
    korsan kullanıyor olsaydım (ki yaklaşık 700 dolar civarı) gtx 560 yerine gtx 680 kullanabilirdim cebimden bir kuruş çıkmadan neden ben mi çok akılsızım acaba ne dersin ?
    ister madddi imkan diye niteleyin ,ister türkiye şartları diye ,istersenizde oyun ve yazılım firmaları zengin olduğunu savunun ama bir firmadan bir hizmet alıp ta karşılıksız
    kullanmak hak yemektir.

Hocam bugün apple'ın kasasındaki nakit miktarı 120 milyar dolar.Afrikadaki aç insan sayısı 12 milyon.Hak yemek derken?

• quote:

Daha da bir şey demiyorum bundan sonra da hiçbir şekilde bu forumda yorum yapmıyorum kusura bakmayın ama bence hepiniz saldıracak ya da saçmalayacak yer arıyorsunuz. Her şeyi çok biliyorsunuz ve polemiğe girmeyi seviyorsunuz istediğim oyunu orijinal alırım beğenmediğimi almam 6 ay önce çıkmış oyunu daha yeni kurduğuma göre oynamayı çok sevdiğim bir oyun değil ki orijinal almamışım ama siz geri kalmayın Amerikanın çıkarttığı her oyunu yurtdışının iki katı fiyata koşarak alın ki onlar da sizin gibi oyun severlerden bolca para kazansınlar. Peh memleket sizin gibilere kaldık yazık be.

Hocam boşverin takmayın kafaya, ben oynadığım her oyunu orjinal almaya özen gösteriyorum da ne oluyo sanki? Tatlı canınızı sıkmayın hocam, insanlar hayatın stresiyle bilgisayar başında boş kaldıklarında kendilerine stres arayıp polemiğe girmek istiyorlar bazen..

Yanlış anlaşılmasın amacım key alanlara çatmak değil ama 69$ olan oyunu 35TL'ye rusyadan almak da bana çok "orijinal" bir fikir gelmiyor, bir de buradan bakalım, ha korsan ha kaçak gibi bişey benim gözümde, bu arada MW3 orijinal alınacak oyun değildir benim gözümde (ki aldım ilk gününden), adam bi MW3 almamış diye saldırmışsınız resmen..

İsteyen istediğine istediği parayı verir ya da korsan kullanır, o zaman benzinliklerde nöbet tutun da dünya paralık Mercedes'e binip LPG kullanan vatandaşlarımızı kovalayın..

Ortada bir emek hırsızlığı var diyosanız da orjinal oyun konusunda maalesef birçok firma taklit yapımlarla para kapmaya çalışmaktadır, onun için sizin korsan oynamanız inanın onların canını hiç acıtmaz, ayrıca yapımları alalım "gelişiyor" bu sayede diyen bir kitle de vardı bir zamanlar, bakın CoD ne kadar da satıyor ama nedense yapımlar hep aynı bazen daha geriye gidiyor

• quote:

Hocam bugün apple'ın kasasındaki nakit miktarı 120 milyar dolar.Afrikadaki aç insan sayısı 12 milyon.Hak yemek derken?

herkes yediği hakkın hesabını verir , onlar yanlış yapıyor diye bizde mi yapalım ?
    herkes hak hukuka riayet etse zaten afrikada 12 milyon aç insan olmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 1 Nisan 2012; 23:09:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomania

quote:

Hocam boşverin takmayın kafaya, ben oynadığım her oyunu orjinal almaya özen gösteriyorum da ne oluyo sanki? Tatlı canınızı sıkmayın hocam, insanlar hayatın stresiyle bilgisayar başında boş kaldıklarında kendilerine stres arayıp polemiğe girmek istiyorlar bazen..

Yanlış anlaşılmasın amacım key alanlara çatmak değil ama 69$ olan oyunu 35TL'ye rusyadan almak da bana çok "orijinal" bir fikir gelmiyor, bir de buradan bakalım, ha korsan ha kaçak gibi bişey benim gözümde, bu arada MW3 orijinal alınacak oyun değildir benim gözümde (ki aldım ilk gününden), adam bi MW3 almamış diye saldırmışsınız resmen..

İsteyen istediğine istediği parayı verir ya da korsan kullanır, o zaman benzinliklerde nöbet tutun da dünya paralık Mercedes'e binip LPG kullanan vatandaşlarımızı kovalayın..

Ortada bir emek hırsızlığı var diyosanız da orjinal oyun konusunda maalesef birçok firma taklit yapımlarla para kapmaya çalışmaktadır, onun için sizin korsan oynamanız inanın onların canını hiç acıtmaz, ayrıca yapımları alalım "gelişiyor" bu sayede diyen bir kitle de vardı bir zamanlar, bakın CoD ne kadar da satıyor ama nedense yapımlar hep aynı bazen daha geriye gidiyor

steam ve satıcı firmanın gözünde oyunlar orjinal sen orjinal değil desen ne olur ki ? dediğin gibi olsaydı girdiğinde almak istediğinde ülke bazlı kısıtlamalar koyarlardı koymadıklarına göre demek ki sorun yok
    evet bende isterim kutulu almayı 110 lira da tabiki vermek zor ama kutulu pahalı diye korsanı kendime hak görmüyorum.
    ama bana yüklenen arkadaşların tepkilerinin nedenlerini gayet iyi anlıyorum yok şurda şu haksızlık varmış şurda bu varmış size ne ? siz doğrusunu yapın herkes doğrusunu yapmaya
    gayret ederse zaten haksızlık azalır.Ama olur mu bizim insanımız akıllıdır , kurnazdır herşeyi bedava getirmeyi sever ve bunu yapalbildiği için kendi ile övünür.
    korsan kullanmanın savunulacak yönü yoktur bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 1 Nisan 2012; 23:26:26 >

• quote:

quote:

herkes yediği hakkın hesabını verir , onlar yanlış yapıyor diye bizde mi yapalım ?

Doğrudur yememek lazım ama anlatmak istediğim balığın en baştan koktuğu.Dediğim gibi ben de korsan kullanmıyorum ama elimde 10mbit sağlam internetim ve uğraşacak vaktim olsa internetten indiririm.Parasını hakeden oyunları buna rağmen yine alırım ama tüm oyunlar açısından da aman hak yemeyeyim diyemem.Çünkü bunu yapmak için ciddi bir maddi güç lazım.Gün be gün onlarca oyun piyasaya sürülüyor irili ufaklı, önemli önemsiz.Ben sırf bu yüzden oyunları seçerek alıyorum.Ps4 ü ilk aldığım zamanlar deli gibi oyun alıp pişman olmuş biriyim.Binlerce lira gitti orijinal oyun diye ama ne oldu ithalatçı kazandı.Yurtdışında adam benim aldığımın yarı fiyatına alıyor, ithalatçı fahiş fiyat basınca hak yemiş olmuyor ama ben tüm bu sebeplerle hak yemiş oluyorsam, o kadar da oluversin der geçerim.tabi siz farklı düşünebilirsiniz.Belki de sizinki doğrudur ama ben bu fiyatlar üzerinden ticaret olduğu sürece korsana ne yazık ki çok karşı duramıyorum.Ayrıca hocam ben doğrusunu yapayım başkası beni ilgilendirmez diyorsunuz .Bu açıdan çok iyi niyetlisiniz ama ne yazık ki karşımızdakiler sizin kadar iyi niyetli değil.İste sıkıntı da burada çıkıyor.Bu durumu kabullenmek ya da kabullenmemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perseepona -- 1 Nisan 2012; 23:20:22 >

• quote:

quote:

quote:

Doğrudur yememek lazım ama anlatmak istediğim balığın en baştan koktuğu.Dediğim gibi ben de korsan kullanmıyorum ama elimde 10mbit sağlam internetim ve uğraşacak vaktim olsa internetten indiririm.Parasını hakeden oyunları buna rağmen yine alırım ama tüm oyunlar açısından da aman hak yemeyeyim diyemem.Çünkü bunu yapmak için ciddi bir maddi güç lazım.Gün be gün onlarca oyun piyasaya sürülüyor irili ufaklı, önemli önemsiz.Ben sırf bu yüzden oyunları seçerek alıyorum.Ps4 ü ilk aldığım zamanlar deli gibi oyun alıp pişman olmuş biriyim.Binlerce lira gitti orijinal oyun diye ama ne oldu ithalatçı kazandı.Yurtdışında adam benim aldığımın yarı fiyatına alıyor, ithalatçı fahiş fiyat basınca hak yemiş olmuyor ama ben tüm bu sebeplerle hak yemiş oluyorsam, o kadar da oluversin der geçerim.tabi siz farklı düşünebilirsiniz.Belki de sizinki doğrudur ama ben bu fiyatlar üzerinden ticaret olduğu sürece korsana ne yazık ki çok karşı duramıyorum.

dostum bak tamamen haklısın maddi güç konusunda ama bilgisayarında 8800 gt kartı olan biri dese maddi durumum yok alamam tamam diyeceğim
    ama burada bak konu başlığına bak gtx 680 kullınıcılarının konusu yani adam 1200 liralık kart almış sen maddi durumdan bahsediyorsun
    sen hiç dokundun mu 1200 liralık ekran kartına ? ama adam almış takmış birde kürekten dolayı performans düşüklüğü yaşamış lafım ona
    ben gtx 560 kullanıp ama kutulu oyun alıyorsam (biraz bekleyip ucuzlayınca) yada key alıyorsam gtx 680 kullanan insanın maddi durumu benden de mi kötü ki alamıyor
    haksızmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 1 Nisan 2012; 23:23:47 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Doğrudur yememek lazım ama anlatmak istediğim balığın en baştan koktuğu.Dediğim gibi ben de korsan kullanmıyorum ama elimde 10mbit sağlam internetim ve uğraşacak vaktim olsa internetten indiririm.Parasını hakeden oyunları buna rağmen yine alırım ama tüm oyunlar açısından da aman hak yemeyeyim diyemem.Çünkü bunu yapmak için ciddi bir maddi güç lazım.Gün be gün onlarca oyun piyasaya sürülüyor irili ufaklı, önemli önemsiz.Ben sırf bu yüzden oyunları seçerek alıyorum.Ps4 ü ilk aldığım zamanlar deli gibi oyun alıp pişman olmuş biriyim.Binlerce lira gitti orijinal oyun diye ama ne oldu ithalatçı kazandı.Yurtdışında adam benim aldığımın yarı fiyatına alıyor, ithalatçı fahiş fiyat basınca hak yemiş olmuyor ama ben tüm bu sebeplerle hak yemiş oluyorsam, o kadar da oluversin der geçerim.tabi siz farklı düşünebilirsiniz.Belki de sizinki doğrudur ama ben bu fiyatlar üzerinden ticaret olduğu sürece korsana ne yazık ki çok karşı duramıyorum.

dostum bak tamamen haklısın maddi güç konusunda ama bilgisayarında 8800 gt kartı olan biri dese maddi durumum yok alamam tamam diyeceğim
    ama burada bak konu başlığına bak gtx 680 kullınıcılarının konusu yani adam 1200 liralık kart almış sen maddi durumdan bahsediyorsun
    sen hiç dokundun mu 1200 liralık ekran kartına ? ama adam almış takmış birde kürekten dolayı performans düşüklüğü yaşamış lafım ona
    ben gtx 560 kullanıp ama kutulu oyun alıyorsam (biraz bekleyip ucuzlayınca) yada key alıyorsam gtx 680 kullanan insanın maddi durumu benden de mi kötü ki alamıyor
    haksızmıyım ?

söylediğim tüm noktayı kaçırıyorsunuz.Yani cebinde parası olan kazıklanmaya müstehaktır manasına geliyor dediğiniz.Cebinde parası var kazıklansın ne olacak ki mantığı iyi bir mantık değil.Ben diyorum ki adamlar kazıklıyor.Siz diyorsunuz ki adam gtx 680 almış, parası var alsın orijinali.E zaten o fiyatların inmemesinin sebebi bu.Birileri fiyatlarını yüksekliğini kabul ediyor, cebinde var alsın o ya dediklerimiz, tıkır tıkır parayı verip ödüyor.Ondan sonra biz bekliyoruz gtx 660, gtx 680 olarak satıldı biz kazıklanıyoruz.Ya da diablo 3 Türkiye'ye 150 liradan girdi niye bu kadar pahalı diyoruz.Ne zaman fiyatlar inecek acaba diye düşünüyoruz.Sizin mantığınıza göre adamın cebinde parası varsa ödemeli parasını orijinalini almalı.Gtx 680 almış adam baksana zengin o,verecek tabi parasını diyoruz.ama işte sizin bu mantığınızı işlettiğimizde, gerçek dünyada fiyatlar hiç düşmüyor.çünkü o fiyatlardan hep alan birileri bulunuyor.ben de diyorum ki meselede parası olan veya olmayan diye bir ayrım yok.Bu fiyat parası olan için de pahalı olmayan için de.Yani sistem her anlamda satın alan açısından zarar yazıyor.Sadece parası olan,gtx 680 alan adam gidip yüksek fiyattan alabiliyor.Çünkü adamın maddi gücü var.Anlaşamadığımız nokta burada siz olayın etkisine bakmayıp, salt gtx 680 alan almayan bazında değerlendiriyorsunuz evet bu bağlamda belki dediğiniz doğru ama bense satın alanlar açısından böyle bir ayrım yapmıyorum.O yüzden de ulaştığımız sonuçlar farklı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perseepona -- 1 Nisan 2012; 23:38:42 >

• quote:

steam ve satıcı firmanın gözünde oyunlar orjinal sen orjinal değil desen ne olur ki ? dediğin gibi olsaydı girdiğinde almak istediğinde ülke bazlı kısıtlamalar koyarlardı koymadıklarına göre demek ki sorun yok
    evet bende isterim kutulu almayı 110 lira da tabiki vermek zor ama kutulu pahalı diye korsanı kendime hak görmüyorum.
    ama bana yüklenen arkadaşların tepkilerinin nedenlerini gayet iyi anlıyorum yok şurda şu haksızlık varmış şurda bu varmış size ne ? siz doğrusunu yapın herkes doğrusunu yapmaya
    gayret ederse zaten haksızlık azalır.Ama olur mu bizim insanımız akıllıdır , kurnazdır herşeyi bedava getirmeyi sever ve bunu yapalbildiği için kendi ile övünür.
    korsan kullanmanın savunulacak yönü yoktur bu kadar basit.

Hocam yanlış anlamayın, kişiliğinize ya da seçimlerinize saygı duyarım, aynı şekilde rencide etmek değil amacım ki buna hakkım yok

Ama gel gelelim bazı gerçekler var hocam, kendim için söylüyorum bir oyunun senaryo modu çok sağlam değilse orjinal almam zaten oynamam, ama bazı oyunlar var ki senaryoları fena olmasa da asıl albenisi olan kısmı çoklu oyuncu modları, belki "nasıl olur da 1200tl'lik kartın var oyun almıyorsun" dediğiniz hocamız Benchmark hobisi olan, test seven, ekran kartından hevesini almaya çalışan birisidir, yani çok fazla zamanı da yoktur, siz bunu düşünmeden yorum yaptınız hocam, sadece senaryo modu için ne kadar kişi MW3 alır misal..

Bakın size son derece katılıyorum bazı noktalarda, bende orjinal oyun seven, oyun biriktirmeyi seven biriyim param yettiğince, herkes böyle olsa tedarikçi firmalarda düşük satışlardan dolayı inanılmaz yüksek fiyatlarla satmazlar zaten kutulu yapımları da

Ama benim saygım da var korsan oynayana da, elinde isterse uçak gibi ekran kartı olsun, ben buna karışamam. Bakın hatta şöyle bir durum var, kimi korsancılar dediğiniz gibi kendini akıllı sanar, orjinal alanları da enayi, e ama bizim GTX680 kullanan hocamızın elinde zaten birsürü oyun varmış, bu sınıfta olan birisi de değil, ben sadece tepkiniz fazla diyorum

• quote:

dostum bak sen beni yanlış anladın bekliyorum biraz ucuzlayınca alıyorum veya yeni bir oyunsa key alıyorum
    misal aldığım command and conquer 3 kanes wrath 19.99 tl , mw3 keyi 25 tl şimdi ben iki tane online multisi güçlü oyun almışım 45 tl civarına
    yani milyarlar harcadığım yok biraz sabır edince zaten birşeyler bulabiliyorsun.
    senin dediğin gibi her oyuna 100 lerce lira veriyorum durumu yok bak bi foruma orjinal oyunlar bölümü var güncel oyunlar var uygun fiyatlı
    vatanbilgisayarda sitesinden bakınca 20 tl ye hala oynanacak bir sürü oyun var

al bak aşağıdaki servet dediğimiz oyunlar 25 lira metro 2033 34 lira crysis 2 :))

prototype -- 17 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-010792-pc-prototype/productdetails.aspx?I_ID=42522

company of heroes -- 17 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-010565-pc-company-of-heroes:goty/productdetails.aspx?I_ID=38103

red alert 3 -- 17 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-010698-pc-c&c-red-alert-3/productdetails.aspx?I_ID=35912

C&C 3 TIBERIUM WARS -- 17 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-010485-pc-c&c-3-tiberium-wars/productdetails.aspx?I_ID=27804

dirt 3 -- 17 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-011029-pc-dirt-3/productdetails.aspx?I_ID=54896

RESİDENT EVİL 5 -- 17 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-010813-pc-resident-evil-5/productdetails.aspx?I_ID=40498

ALIENS VS PREDATOR -- 17 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-010878-pc-aliens-vs-predator/productdetails.aspx?I_ID=43588

metro 2033 -- 25 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-010887-pc-metro-2033/productdetails.aspx?I_ID=58012

BATTLEFIELD BAD COMPANY 2 -- 34 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-010892-pc-battlefield-bad-company-2/productdetails.aspx?I_ID=43741

CRYSIS 2 -- 34 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-011000-pc-crysis-2/productdetails.aspx?I_ID=53325

DEAD SPACE 2 -- 34 tl
    http://www.vatanbilgisayar.com/T%C3%BCm%20Oyunlar/aral-011003-pc-dead-space-2/productdetails.aspx?I_ID=52147

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 2 Nisan 2012; 0:12:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: otomania
    Ama benim saygım da var korsan oynayana da, elinde isterse uçak gibi ekran kartı olsun, ben buna karışamam. Bakın hatta şöyle bir durum var, kimi korsancılar dediğiniz gibi kendini akıllı sanar, orjinal alanları da enayi, e ama bizim GTX680 kullanan hocamızın elinde zaten birsürü oyun varmış, bu sınıfta olan birisi de değil, ben sadece tepkiniz fazla diyorum

hocam benim tepkim korsan oynamaya da değil yani tercih meselesidir isteyen korsan da oynar buna bende karışamam kimse de karışamaz
    ama haksız haklı yapılmaya çalışılırsa , aman efendim bunlar böyle yapıyor o zaman bizde böyle yaparız diye minareye kılıf hazırlanırsa buna karşı çıkarım.
    kalkıp korsan oynayan crackten sorun yaşayan biri bana memleket sizin gibilere mi kaldı diyecekbu olmaz işte.
    yoksa herkesin kendi seçimidir isteyen korsan oynasın isteyen orjinal benim bu konuda yapabileceğim birşey yok ama ben orjinal kullanmaya gayret ediyorum.
    bu da benim hayat görüşümdür.

yoksa şahsi kişisel kırma amaçlı yazmadım ki öyle olduysa alıntı yaptığım herkesten özür'de dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 2 Nisan 2012; 0:01:18 >

• ülke olarak sanırım orjinal oyuna alışamadık.. bu sebeble türkçe oyunlar biraz zor gelir..
    bir elektronik eşyaya yada giyime yada parfum benzerine veriliyor ama oyunun orjinaline gelince vermek zor geliyor yada kabullenemiyoruz sanırım... 2007de ps3 aldığımda carfurda ninja gaiden sigma ilk oyunumdur kendisi fiyatını 180tlyi gördüğümde 2kere fiyata hönk diye bakıp görevliyi çağırıp fiyat teyidi yaptırmışdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

ülke olarak sanırım orjinal oyuna alışamadık.. bu sebeble türkçe oyunlar biraz zor gelir..
    bir elektronik eşyaya yada giyime yada parfum benzerine veriliyor ama oyunun orjinaline gelince vermek zor geliyor yada kabullenemiyoruz sanırım... 2007de ps3 aldığımda carfurda ninja gaiden sigma ilk oyunumdur kendisi fiyatını 180tlyi gördüğümde 2kere fiyata hönk diye bakıp görevliyi çağırıp fiyat teyidi yaptırmışdım

bu ülkede orijinal oyun satışları patlama yapsa da türkçe oyun yaparlar mı orası başka bir konu sanırım.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.