Şimdi Ara

Türkiye'de neden bu kadar çok beyaz araba var yollarda? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
7.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Bizim de hocam :) Arçelik marka, inox diyor onlar griye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Metalik koyu renk wax+glaze den sonra muhteşem oluyor, izlemeye doyamıyorsun ama 15 dakika sonra toz vs, ayrıca ufak çizikler ve taş vurukları da sırıtıyor. Yazın sıcakta araba fırın oluyor, yıllar geçtikçe güneş yanığı artıyor. Önceki aracım metalik lacivertti. Hayvan gibi bakım yapardım, ayna gibi olurdu 2 günde 1 yıkar ph dengeli bir şampuanla bakımını yapardım. 3 ayda bir boya korumasını eksik etmezdim. 9 sene kullandım aracımı bu şekilde o kadar bakıma rağmen tavanda güneş yanığı izleri başlamıştı. sattım beyaz aldım o da sedefli anasını satayım keşke opak olsaydı. tamam güzel duruyor ama ne rötüş kabul ediyor ne de parça boya. Sonraki aracım Allahın zini ile opak beyaz olacak. Buzdolabı stayla devam
  • Niye ben seviyorum gayet. Özellikle sedefli beyaz aldım çok da şık duruyor bence. İnsanların zevki bu yapcak bişey yok. 80'ler 90'larda mavi yeşil ve kırmızı tonları çokmuş mesela... Beyaz ülkemiz gibi sıcak bir ülke için vazgeçilmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdiki aracım siyah, yine olsa yine siyah alırım veya beyaz hariç her renge bakarım

• En çok gri vardı.
  • Arabayi, bu kadar servet düşmanının arasına, sokaga bıraktığımız için

Beyaz arabada dikkat edersem cizigi gorup sinir harbi yaşıyorum, eski siyah arabada her baktığımda gozume batiyordu.

• Hocam buzdolabı gibi diyerek aşağılamışsınız ama, buzdolabı ve otomobil dahil çoğu metal eşyaya en yakışan renk bence. Çoğu arabada beyazla daha güzel duruyo. Toyota corollayı düşün, bence o arabaya sedefli beyazdan başka o kadar güzel yakışan bi renk daha yok. Veya bmw 3 serisi, 5 serisi. Örnekler çoğaltılabilir. Ama çoğunluk vag grubuna yakışmadığını düşünüyorum. Birkaç marka ve modelde seçeçeğim renk şöyle olurdu: (güncel kasalarda)
    Golf: siyah ya da tugnsten gri
    Passat: siyah ya da tungten gri
    Leon: kesinlikle kırmızı
    Corolla: sedefli beyaz
    Chr: mavi siyah kombin
    3008: yakut kırmızı
    Qq ve xt: okyanus mavi
    Focus: beyaz (beyaz da dahil hiçbi renk yakışmıyo ama en iyisi gene beyaz)
    Fiesta: elektrik mavi
    Polo: beyaz
    Octavia superb hiçbi renk yakışmıyo bence. Her türlü ofsayt
    Megane: beyaz
    Kadjar: kırmızı

• Beyazlara inat kendi tarzımızı yarattık
    Türkiye'de neden bu kadar çok beyaz araba var yollarda?

• beyaz renk güzel ya
    araba alacağız dediğimde bir yakınım teneke rengi alma sakın demişti
    teneke rengi hangisi diye sorunca gri araçları göstermişti :)
  • daha ucuz daha çabuk teslim edilince renk bulamayınca... + metalik griye tenek rengi diyen mi varmış yuh...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalı-katil -- 12 Mart 2019; 3:40:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baltalı-katil

daha ucuz daha çabuk teslim edilince renk bulamayınca... + metalik griye tenek rengi diyen mi varmış yuh...
    Hocam beyaz renge buzdolabi diyenler kadar absürt degil bence.

• Bende bunu düşünmüştüm geçenlerde. Beyaz en berbat renk hakkaten çamaşır makinası gibi.
  • Beyaz buzdolabı beyaz buzdolabı 2 laftan birisi bu beyaz buzdolabı sevmiyorsan git ankastre al

• Ne boyası ne kiri arkadaşlar. Eskiden ben de severdim renkli renkli arabam olsun. Ama artık öyle değil. Aldığım araç ile valenciya ya da estoril arasında 15000₺’den fazla fark vardı. E milletin gözüne güzel gözükecek diye ne vereceğim. İçinde oturuyorum, bir aynaları görüyorum zaten. Diğer düz renkler siyah, kırmızı zaten g*tüm gibi duruyor. Al beyazı geç, kafa rahat, para cepte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Buzdolabi ile ne alaka?
    Bizim buzdolabinda abs, airbag, koltuk ısıtma var da benim mi haberim yok?
    Ayrica bizim buzdolabi hep mutfakta duruyor, hiç salona geldigini gormedim.

Buzdolabini arabaya benzetmek saçmalığın daniskasi.
    Mizah olsun diye benzettiyseniz komik degil.
    Ciddi iseniz hiç komik degil.

Bilmem anlatabildim mi?

Alıntıları Göster
    Hocam bir adet Bosch marka buzdolabının kapağını alıp beyaz vw'nin üstüne koyarsan görürsün neden buzdolap dediğimizi. Birebir aynı ton.

• 2,5 sene önce Elantra almıştık. Babam eski kasa siyah istiyordu. Ben de yakınlarda gri bir yeni kasa görmüştüm. O kadar güzel duruyordu ki dedim bunu almaya paramız yetmez herhalde( o zamanlar arabayla uzaktan yakına alakamız yok) babama baya bahsettim çok ısrar ettim ve full paket otomatik arabadan vazgeçip benden habersiz yeni kasa almış. Ama rengini unutmuş sanırsam beyaz almış Neyse kötü durmuyor yine de ama yolda da koyu grisinj görünce aracın bi of çekiyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

beyaz renk güzel ya
    araba alacağız dediğimde bir yakınım teneke rengi alma sakın demişti
    teneke rengi hangisi diye sorunca gri araçları göstermişti :)
    Haklı bence, bazı araçların grisi direk galvanizli gibi duruyor. Egea falan trafikte dikkat ederseniz

• Ülkede görsel zevk olmadığı için. Başka bir açıklaması yok bunun. Ülkede hiçbirşeyin tasarımına bakılmadan maliyeti düşünülünce böyle oluyor. Benim araba metalik gece mavisi, geçen servisteydi almaya otübisle gittim. Durakta inince önümden 5-6 tane araba birden geçti. Geçen arabalar Audi A6, Ford Transit kamyonet (Doğu anadolu kasa) Ford Tourneo Courier, Focus 3, VW golf. Hepsi opak beyaz. Audi'nin bile Transitten bir farkı yoktu aradan zor seçtim.

Yolun karşısında da benim araba duruyor, artık son kalan renklilerden olunca pırıl pırıl parlıyor. renkli araba ile gezmek bile insana keyif veriyor. 2 sene önce de yeniden boyattım, müzeden çıkmış gibi dolanıyorum

Yeni aldığım da metalik turkuaz. En eskisi de metalik bordoydu. Düz filo renklerinde arabayı çok ucuza gelmediği sürece ben almam.

• Şu an iki aracım var, sıfır aldım, ikisi de kırmızı.. Çingene hesabı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..Raptor..

Ülkede görsel zevk olmadığı için. Başka bir açıklaması yok bunun. Ülkede hiçbirşeyin tasarımına bakılmadan maliyeti düşünülünce böyle oluyor. Benim araba metalik gece mavisi, geçen servisteydi almaya otübisle gittim. Durakta inince önümden 5-6 tane araba birden geçti. Geçen arabalar Audi A6, Ford Transit kamyonet (Doğu anadolu kasa) Ford Tourneo Courier, Focus 3, VW golf. Hepsi opak beyaz. Audi'nin bile Transitten bir farkı yoktu aradan zor seçtim.

Yolun karşısında da benim araba duruyor, artık son kalan renklilerden olunca pırıl pırıl parlıyor. renkli araba ile gezmek bile insana keyif veriyor. 2 sene önce de yeniden boyattım, müzeden çıkmış gibi dolanıyorum

Yeni aldığım da metalik turkuaz. En eskisi de metalik bordoydu. Düz filo renklerinde arabayı çok ucuza gelmediği sürece ben almam.
    Yüzbinlerce TL veriyorsun ve otoparktaki herhangi bir buzdolabından ayıramıyorsun bence çok kötü. Beyaz rengi yıkatmamak için arabayla uğraşmayan biri isen anlayışla karşılarım ama arabayla biraz zaman geçiren biri beyaz almaz.

Millete şov için gidip 20-30 bine renk al demiyoruz da 1-2 bin TL fark varsa da buzdolabı rengi seçilmez biraz farklılık yarat nedir bu. Otoparka bakıyorum şu an mesela sanki şirket araçları ile dolu otoparka bakıyorum acayip kötü. Araya kırmızı mavi atıyorsun da renk geliyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.