Şimdi Ara

Türkiye'de neden bu kadar çok beyaz araba var yollarda? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
1
Favori
7.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • toplum sütten çıkma akkaşık olduğundan araçlarımız da beyaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çirkin oluyor beyaz araçlar. Kırmızı araç kullanıyorum düzenli temizlettikten sonra değişen bir şey yok.

• Fakirseniz beyaz alırsınız.
    Değilseniz istediğiniz rengi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim insanimiz araci hemen satabilmek ister. Araca yakissa da az bulunan farkli bir renkteki aracin piyasasi daha zayif olacaktir(genel konusuyorum). Ayni sekilde Turk ailelerinin ihtiyaci olan arac aslinda SW ve MPV cunku ya akrabalarimizla yogun gorusuyoruz ya da zaten kalabalik ailelere sahibiz ama Turkiye`de sedan ve HB araclar tercih ediliyor. Cunku piyasalari daha hizli. Insanlar araci kullanip satarim diye aliyor ve deger kaybetmesini istemiyor.

Evet para kazanmak zor evet hayat zor. Fakat bu piyasacilik ikinci elde sacma sapan fiyatlar gormemiz ve malum markalarin parasinin hakki olmayan arabalari bize lutuf eder gibi satmalarina sebep oluyor. Tabiki bu olaylarin baska sebepleri de var bunlar benim sahsi goruslerim sadece.

Bu durumda ben insamiza mi kizayim yoksa insanimizin bu halde olmasina sebep durumlara mi kizayim bilmiyorum arada kaliyorum. ABD de oldugu gibi otomobiller ceket parasi olsaydi da steysin Volvo`lara coupe sari SAAB lara yesil Ingiliz arabalarina rahat rahat binebilseydik. Kisacasi biz fakir, gariban bir milletiz

Of be icimi dokmusum

Mesajlari biraz okudum da ekleme yapma ihtiyaci hissettim millet cizilir solar falan diye beyaz mantikli demis dogru. Yurtdisinda bir cok ulkede insanlar mustakil evde oturuyor garaji var rengi solar niye beyaz almadin dersen gulerler adama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 740turbowagon -- 13 Mart 2019; 5:34:44 >

• ben 1 kere alıyom gittim kırmızı aldım hayalımdeki renkti hiç umrumda değil satılması kiri pisliği :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Irkçılık yapma.

• Beyaz renkli otomobil gece karanlıkta daha kolay farkedilir. Güvenlik unsuru olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 13 Mart 2019; 11:22:26 >
  • dunyada en cok uretilen araba rengi beyaz. sadece ulkemize ozgu degil.
  • Bir önceki aracım siyahdı töbe ettim resmen bir daha asla siyah araç almam.
    Şu an beyaz kullanıyorum memnunum.

Fümeyi de çok yakıştırıyorum bir çok araca. Bundan sonraki tercihim füme yada beyaz. Ne de olsa ikiside buzdolabı rengi
  • önceki aracın griydi park yaptığım yerde önden çizip bıyık yapan mi ararsın, arkadan cizeni mi? köyü renkli araba kapalı otoparkın yoksa zor. 4 ay önce 0 aldım yeni arabamı. beyaz tercih ettim gayette memnunum. aldığımdan bu yana 1 kere yıkattım yinede çok kirli durmuyor.

• amerikada ya da almanyada yaşıyor olsak kimse beyaz almaz,
    burası için mecbur gibi bir şey
  • Asla beyaz araba almam diyen biri olarak 2.elde cazip bir araç buldum aldım. Ne tesadüf ki beyaz :) Kullandıkça insan rahatlığını anlıyor.

-Kışın leş gibi kitlense bile bir sağnak yağmur ile temizlenir.
    -Toz kılcal çizik belli etmez.
    -Yazın güneş tepeden vurunca içi fırın gibi kızarmaz.
    -Renk solmaları zordur.
    -Lokal boya kolaydır (benim arabam için değil)
    -Karanlıkta fark edilmesi kolaydır.
    -Satması kolaydır.
    -Çıkma parça bulurken aynı beyaz rengin denk gelme ihtimali çok yüksek tekrar boya atmazsınız.

Peki göze gerçekten kötü mü görünüyor?

Standart kalitesiz boya işlemi yapan markalarda gerçekten kötü duruyor.
    Üst klasman markalar zaten genelde sedefli beyaz kullanıyor. (Normal boya ile aynı maliyeti)
    Sedefli olunca yazın gerçekten çok güzel duruyor.

• Kesinlikle. bizde de bir siyah bir beyaz araç var bidahakine siyah olan kesinlikle beyaz olacak. Herşeyi dert siyah aracın, çiziği, tozu çok belli eder yazın çok güneş çeker.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Buzdolabım siyah, arabam beyaz

• beyaz araç fakirlik ve ekonomik kriz göstergesidir.
  • kaand12@ kullanıcısına yanıt
    Hocam nissan qashqailerde sedefli beyaz var gerçekten çok güzel çok tatlı. Passattada beyaz buzdolabı gibi kötü gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirkesurat -- 13 Mart 2019; 23:14:54 >
  • sirkesurat S kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam baktım şimdi çok hoş görünüyor, ve evet düz beyaz benimde hoşuma gitmiyor. Beyaz eşya mübarek :)

• Bazı modellere beyaz yakışıyor örneğin cam tavanlı i20
    1-Güneşin yakıcı etkisi çok olan illerde yanma yapmaz
    2-Yazın başında yıka sonuna kadar yıkama çamura girmedikçe berbat gözükmez
    3-lokal boya yapmak daha kolaydır renk tutmama problemi yaşanmaz
    4-Çizik göçük vuruk belli etmez
    5-Aracı yıkadıktan sonra koyu renklere göre temizlemek daha kolaydır leke göstermez
    6-Fırça,bez çiziklerini belli etmez
  • Konuyu açan arkadaş güncel buzdolabı renklerinden haberi yok galiba şu an bir çok markada beyaz dışındaki renklerde buzdolabi alabiliyorsunuz. Tercih meselesi şu an aracım siyah ama başka bir araç alsam beyaz ilk tercihim olur tekrar siyah almam için çok avantajlı bir fiyat olması lazım. İnsanların zevklerine bu şekilde saldirircasina yorum yapmak olmamış bence.

Beyaz buzdolabı kadar gri buzdalabida var piyasada neden buzdolabı gibi gri renk araba alıyorsunuz diye konu açmadı bu arkadaş çünki onun zevkine göre beyaz kötü o yüzden herkez birbirinin zevkine saygı duysun. Mutlu mesut yaşayıp gidelim güzel ülkemde.

• beyaz heçbek cam tavan sunroof üfff ateş ediyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.