Türkiye nasıl bir yer? Güzel öyle değil mi ?tarihi güzellikler, insanlar, gelişmişlik, ve sistemi ile on numara bir yer. Mİ? Öyle değil işte! Türkiye de ki sistem bozukluğu kadar kötü bir sistemi ben hiç duymadım bu nedir amk? Şimdi neden böyle sinirli ve sistemi suçlayan biri olduğumu yazımda anlayacaksınız.
-----TÜRKİYE'DE ÖĞRENCİ OLMAK-----
Türkiye'de öğrenci olmak her daim zayıf ve fit olmanızı sağlar. Neden mi? Çünkü kahvaltı için uyandığınız andan itibaren dırdır bitmez. "Az daha çalışsaydın bak şu olurdu! Bak komşunun kızı nereyi kazanmış! Anca yatıyon git ders çalış! Millet çocuğunu yarış atı gibi koşturuyor mecburen sen de tatilde ders çalış! Pc ne amk? Biz senin yaşındayken tarla sürerdik! Bak zamanında çalışsan şimdi bu lafları duymazdın!" işte bu lafları dinlerken kahvaltı yapabilir misiniz? Yapana helal olsun! Tatil boyunca şöyle bir düşündüm lan adam akıllı konuşmadan dırdırlarını dinlemeden yediğim bir lokma olmamıştır! Kaç puan alırsanız alın hangi liseye/üniversiteye giderseniz gidin her zaman onun bir üstü vardır işte bu da demek oluyor ki bizim millet hep bardağın boş tarafına bakıyor!
Hobiniz olamaz! Zevkler mi? Şaka yapıyosun herhalde! Örneğin sizin hobiniz fotoğrafçılık yaz tatilinde bile bu hobinizi güç bela yapabilirsiniz ondan da tat gelir mi ?! Neden diyeceksiniz: Lan zaten dersten kafayı kaldıramazsınız! Tabiri caiz değil ama size bildiğiniz kırbaçlar gibi önünüze ders kitapları koş Allah koş. Veya siz programcılık seviyorsunuz hepimizin bildiği gibi bu mesleği yapanlar oyun geliştiricisi felan değil bildiğimiz muhasebeci felan olur ve okuduğu bir boka yaramaz. Ama zevktir hobidir pc programcılığı yapmak istersiniz hemen sistem engel olur! "PROĞRAMCILIK BOŞ İŞTİR OĞLUM SEN TIP OKU BAK KOMŞUNUN KIZI TIP KAZANDI"
Arkadaş çevreniz sosyal hayatınız olamaz! Olursa ne mi olur? "HER GECE EVE GEÇ GELİYON (hafta da 1 kere 21:00) LAN Pİ* İŞİN GÜCÜN HAYTALIK S*KTİR GİT DERS ÇALIŞ! BAK KOMŞUNUN KIZI TIP KAZANDI SEN DE OKU" Ben o komşu kızının taa AMK Asla kişiye göre muamele olmaz tamam o tıp kazandı sen bilişim sektörüne ilgi duyuyorsun sen onunla uğraş, sen mühendislik seviyorsun onunla uğraş, sen fotoğrafçılık seviyorsun sen onunla uğraş, sen hayvanları seviyorsun sen veterinerlikle uğraş.
İŞTE ÖYLE BİR SİSTEM YOK!!!!!!
Mecburen eşşek gibi çalışıp ya öğretme ya doktor ya mühendis olacaksın diğer mesleklerde para yok "ama ben seviyorum" "-sevmeni s*kiyim" işte genel aile diyalogları böyle olduğu için mesleğini sevmeyen doktorlar, mesleğini sevmeyen mühendisler, mesleğini sevmeyen öğretmenler yetişiyor ve yaptıkları işlerden verim alınamadığı için diğer insanları da olumsuz etkiliyorlar ve bu böyle bir kısır döngü içinde sürüp deveam ediyor ve sonuç olaraksa: ÜLKE GELİŞMİYOR! HUZUR KALMIYOR!
Hocam ailenizin maddi durumu universite okutmaya yeterliyse basladiginiz zaman rahat edeceksiniz merak etmeyin. Bir başınıza kaliyorsunuz. Sizi yonlendiren azarlayan kimse yok. Istediginizi yapmakta ozgursunuz. Anladigim kadariyla henuz lise okuyorsunuz veya mezuna kaldiniz. Merak etmeyin gececek tum bunlar. Iyi bir yer kazanin ve hazirlikta kendinize bol bol zaman ayirin. Ailenizi de ihmal etmeyin zira sizi bugunlere getirenler onlar ve anneniz babaniz asla sizin icin kptu bir sey istemez. Iyi aksamlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benim de her insan gibi zevklerim ve hobilerim var ancak 1.5 yıl hepsinden vazgeçip ders çalıştım sadece ve tıp kazandım. Hiç kimse biraz daha çalışsaydın falan demiyor ben de yazdan beridir tatilimi yaptım oyunlarımı oynadım kaldığım yerden devam ettim Türk halkı tembel çalışmıyor, Atatürk de biliyormuş bunu ÇALIŞ demiş ama maalesef çok iyi bir lisede olmama rağmen öğrencilerin %20'si falan çalışıyordu gerisi boş beleş geziyordu
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme