Şimdi Ara

Türkiye'de ÖTV ve KDV İndirimi yaparak nereye varabilir? Burda bir mantık hatası varmıdır? Gelin.... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
5
Favori
29.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ldr1907

Kriz tellallarının yüzüne bu yapılan KDV ve ÖTV indirimleri tokat gibi çarptı. Zannettiler ki dolar hep artacak tüketim duracak. Reis buna izin verir mi sandınız? Şimdi tekrar istikrar ve kalkınma vakti. Ekonomimize karşı yapılan sinsi oyunları bozduk. Damat Bey'in yapısal reformlarıyla kısa sürede seri toparlandık ve global konjonktürde Türkiye'nin rolünü herkes gördü. Şu yerel seçimleri de sağ salim atlattık mı artık Türkiye'nin önü tutulamaz.
    Bırakın kardeşim böyle söylemleri. Madem ekonomi kdv ve ötv ile canlanacaktı niye o zaman daha önce indirmediler vergileri.

Hep birşeyleri atlattık mı önümüz aydınlık diyorsunuz ama yıllar geçtik atlayan tek şey kredi kartı ekstreleri bir sonraki aya.

Bu ülkede ne zaman REİS çıkar doları cidden indirir bizde o zaman REİS'e sonuna kadar güvenir ve ölümüne REİS deriz!

Selam ve dua ile..

Pardon..

Enflasyon, faiz ve kur sarmalı ile..

• Equris kullanıcısına yanıt
    Her şeyin bir zamanı var. Önce şu fırsatçı ve stokçular tespit edilip hesabı kesildi. Ondan sonra KDV ve ÖTV indirimleri ile birlikte vatandaşın refahı sağlandı. Daha dün Damat Bey açıkladı. Adamlar toplanmış bir ülkenin başkentinde bu oyunları planlamış. Oyunları bozmaktan kendi iç işlerimize vakit kalmıyor ki. Bir kendi halimize bıraksalar bizi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet hocam. Elektronik ürünlere indirim gelmemesi gerekiyor. artık insanlarımız elindeki teknolojileri kullanabilir. çünkü gereksiz yükseltmeler çok insanımızda. hem dışarıdan aldıgımız için eflasyon kötüye gidiyor.

ben bir teknoloji magazasında çalışıyorum. eger fiyatlar düşerse satış artar ve ben prim alabilirim. ama varsın almayayım. 400-500 lira prim alıcam ama uzun vadede zararlı olacagım. kesinlikle fiyatlar artmalı.
  • Size de yapsalar kötü yapmasalar kötü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

Yok adamların beyni basmıyor...

Kokuşmuş arap kültürüne özenirsen, petrol geliri sayesinde sadece tüketmeye odaklı arap kültürüne özenip te üstüne senin petrol gelirin gibi bir gelirinde yoksa olacağı bu.

Arkadaş ihracat ülkenin maaşıdır, ithalat ise aylık mutfak harcaması. Sen gidip te sürekli 10 lira kazanırken 25 lira harcarsan sonunda batarsın; keza 16 yıl boyunca cahil halktan gizledikleri bu durumu sıcak para sayesinde en hızlı oy-matik olan inşaata gömerek böyüyörük böyüyörük diye diye yutturmaya çalıştılar. Ne oldu balon patladı sonunda. Şimdi domino etkisi gibi tüm sektörler tek tek devrilmeye başladı.

Ulan ülke bitmiş, bayramda emekli maaşlarının bile 2/3'ünü yatıramamışsın, acınası şekilde maaş yatırabilmek için İşsizlik Fonu'na ve İş Bankasındaki tırnağı olamadığınız adamın hisselerine hırsız gibi göz dikmişsin, tüm bunlara rağmen hala kafan basmıyor; bu devran dönmez.

Hala tüketimi hareketlendirmeye çalışarak, hala üretimi desteklemeyerek, hala yabancı tohum üreticilerine, hayvan ithalatçılarına, inşaat çimentosunu karıştırmaktan başka bir şey bilmez cahil mütaahit magandalara yaranacak diye ülkeyi felakete hızla sürüklüyorsun.

Anlıyorum cahilsin, dinden başka elinde hiçbir şey yok, dinde elinden alınsa boş tıngırtıdan ibaretsin, kokuşmuş arapların tüketim ekonomisine özenip görmemişin oğlu gibi saraylar uçaklar peşinde koşuyorsun ANCAK bizim ne petrolümüz var ne de "artık" dünyaya üretimde kafa tutabilecek bir sektörümüz.

Yol yabdı, göhhprü yaptı diyen ak-itlerde artık bir zahmet sussunlar. Algı yönetimi safhanızı çoktan geçti ekonominin durumu, alaylık oluyorsunuz. Betonla, pistle, asfaltla 1600 liraya ev geçindirmeye çalışan %90'ı kandıramazsınız artık...

işte bu artılanır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İndirim yalan olsa da yapılış amacı ekonomideki durgunluğu önlemek ancak iş işten geçti stagflasyona girdik!Ekonomi daha da duracak işten çıkarılmalar artacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    hukumetler ve bakanlar bunu bilmiyolarmi??? biliyolar bilerek ve istiyerek bunu yapiyolar cunku capitalism iyicene gelisince para babalari birbirleriyle gizli bi bag kurup tekelesiyolar ve guclerini birlestirerek ekonomiyi ve siyaseti ellerine aliyolar bu buyuk guclede kendilerine fayda saglamak icin en iyi isbirlikcileri iktidara tasiyolar. Oligarshi boyle bi olay ve bundan kacis yok.
    Yapabilcegimiz tek sey durumun bize fayda verene kadar boykot etmek ve ben uzun zamandir boykottayim ve herkeside buna cagriyorum.

Cunku olusan cari acigi bizden kapatmaya calisiyolar hep bizi eziyolar. Sen cikip araba uretecem desen paran olsa muhendistin olsa devlet cikacan karsina gostercek sana brokrasiyi alman gereken izini lisansi falan filan sana isin sonunda yaptirtmayacak cunku global efendileri var ve onlara itaat etmek icin secildiler tabi yurtdisina ciktikca cari acik oluyor ve kapatmak icin gene bize geciriyolar boruyu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezer.E

Evet hocam. Elektronik ürünlere indirim gelmemesi gerekiyor. artık insanlarımız elindeki teknolojileri kullanabilir. çünkü gereksiz yükseltmeler çok insanımızda. hem dışarıdan aldıgımız için eflasyon kötüye gidiyor.

ben bir teknoloji magazasında çalışıyorum. eger fiyatlar düşerse satış artar ve ben prim alabilirim. ama varsın almayayım. 400-500 lira prim alıcam ama uzun vadede zararlı olacagım. kesinlikle fiyatlar artmalı.
    Hocam fiyatlar daha da artmasa bile insanlara bu bilinci aşılamalıyız. İnsanlara finansal okur yazarlık aşılamalıyız.

Benim zaten forumda tekrar tekrar aynı şeyleri defalarca yazmamın sebebi bu. Umarım birilerinde bu farkındalığı yaratabilmişimdir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ldr1907

Her şeyin bir zamanı var. Önce şu fırsatçı ve stokçular tespit edilip hesabı kesildi. Ondan sonra KDV ve ÖTV indirimleri ile birlikte vatandaşın refahı sağlandı. Daha dün Damat Bey açıkladı. Adamlar toplanmış bir ülkenin başkentinde bu oyunları planlamış. Oyunları bozmaktan kendi iç işlerimize vakit kalmıyor ki. Bir kendi halimize bıraksalar bizi.
    Evet bende o fırsatçılara hakkımı helal etmiyorum. Burger King'den sürekli yemek yerim ve 1tl olan suyun 1.5tl'ye çıkarıldığını geçen ay fark ettiğimde çok sinirlenmiştim. Ama Burger King'i sevdiğim için şikayet etmedim. Acaba sizce hata mı yaptım hocam?

Üzerimizde oynanan oyunlar çok büyük.. Ama büyük başın büyük derdi olur..

Borç yiğidin kamçısıdır. Bizim ülkemizde yiğit boldur bu yüzden dış borcumuz ülkemizin ederinin yarısı kadar yani 450 milyar dolar.

Oyun çok büyük..

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Size de yapsalar kötü yapmasalar kötü
    Ötv indirimleri zamanında taşlar daha yerli yerindeyken yapılsa bırakın zararı aksine faydası olurdu.

Tıpkı Merkez Bankasının geç faiz arttırması gibi oldu:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: entelseven

Kesinlikle tek adamla yönetilince böyle oluyor yarın ne olacağı belli bile değil yılbaşı için var mı peki tahmininiz
    Hocam 1-2 sayfa önce yine sormuştunuz bunu
  • Mesela benim lumia 925 te bataryasında erken boşalma problemi var.

Ama ben yinede idare ediyorum artık gitmiyor dediğim yerde 1600 civarı Bi tel alırım ama bizim keko millet öylemi hersene tel değişecek illa onlara acımıyorum zarar etsinler ama kurunun yanında yaşta yanıyor.

Tc toplumu hakkaten arapların cahiliye devrini yaşıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • entelseven kullanıcısına yanıt
    Teki çifti yok ki bu işin geçmişte koalisyon dönemlerinde de olmuştu aynıları tek fark kapat çeneni deyip SÜMSÜĞÜ oturtan yoktu konuşanlara şimdi ise hiç ayırt etmeksizin gık diyeni direk İDAM ediyorlar.
  • 2019 yılının nasıl kötü bir yıl olacağı şimdiden belli oldu.

Yılbaşı olacak.

Ötv indirimi bitti diyecek devlet.

Enflasyon indirimi da bitecek.

Yeni yılda yeni zamlar yüksek şekilde gelecek

Döviz kuru tekrar anormal seviyelere tırmanabilir.

Borsaya dibin dibini gösterebilirler.

Hadi 2019 hayırlı olsun.

• 1. Ülkede kriz mriz yok. Amerika ile gerginlik yaşadık ve papazı 3 yıl hapiste tuttup cezasını kestikten sonra geri yolladık. Dolar tekrar düştü, dolara yatırım yapanlar ortada kaldı. Şu anki ekonomik duruma kriz diyenin niyetinden şüphe ederim bu adam kimin için çalışıyor diye önce sorgularım.

2. Türkiye her yıl binlerce otomobil, milyonlarca beyaz eşya üreten bir ülke. Ötv'nin ve kdv'nin düşmesi güzel şeyler çünkü bu üretimi daha da teşvik eder. Daha fazla otomobil satışı demek daha güçlü otomotiv sanayisi, daha güçlü bir Türkiye demek. Ötv düşmüş düşmemiş bu devleti ilgilendirir. Cumhuriyet tarihinden beri ilk defa devlet borcumuz yok. Neredeyse tüm borç özel sektörün borcu. Devlet de rahat anlayacağın.

3. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın Türkiye her gün daha güçlü bir Türkiye olmaya devam edecek. Azimle çalışarak, provakatörlere, kirli oyunlara kanmayarak milletçe, niyeti bozuk kriz isteyen hainlere ders vermeye devam edeceğiz. Bunu böyle bilin!

• Kısa zamanda göstermelik işler bunlar biraz zaman geçsin daha beter durumlara geleceğiz Allah sonumuzu hayırlı etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 2 Kasım 2018; 8:4:43 >
  • Bu indirimler sadece yılbaşından sonra maaşlara yapılacak olan enflasyon zammını azaltmaya yöneliktir. Ne kadar da masum görünüyor değil mi....

Yazıklar olsun böyle yöneticilere.

• Aslında asıl soru beyaz eşyadan neden ÖTV alınır? Vergi sisteminin tamamen değişmesi gerekiyor ama yapamazlar. Çünkü devletin vergi ve cezalar dışında bir geliri yoktur.
    İntel i5-4590 CPU 3.30 Ghz, 4gb ram, ATI Radeon X300 vga, 500Gb HDD bu oyunu kaldırır mı hocam? Ben görebilir miyim bu oyunu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Arkadaşlar lütfen bu konuyu öne çıkaralım. Bu bize çok önemli bir ders olsun..

- Bir ülkenin Hazine Bakanı geçen çıkıyp EYP(Yeni Ekonomi Programı) açıklıyor ve orada bas bas mali sıkılıktan vazgeçmeyeceklerini söylüyor.

- Daha sonra bu sabah Merkez Bankası Enflasyon Raporunu açıklıyor ve orada altına basa basa " Burada Hükümetin EYP'de Mali Disiplinden vazgeçmeyeceği var sayılarak bu tahminler yapılmıştır." diyor.

- Ve aradan 6 saat bile geçmeden o ülkenin Hazine Bakanı çıkıp "ÖTV ve KDV indirimine gidiyoruz" diyor.. E nerde kaldı 1 ay önce vurgulanan Mali Disiplin?

Mali Disiplinden vazgeçersen kurlar yükselir ve yine enflasyon ve faiz dengeni bozar. Böyle olunca yabancı bu ülkeye nasıl güvensin?

Herkes 1 ay önce Sıkı Mali politika ile Cari Açık düşecek diye hesap yaparken Otomobil ve Beyaz Eşyada üretimi ve alımı tamamen yurtdışından kaynaklanan tüketim Cari Açığı fırlatmaz mı? Cari Açık bizde çok büyük sorun değil mi? Bu yönetimdeki insanlar bunu nasıl göremiyor?

Ağlasam mı? Gülsem mi? Bilemiyorum.. Ülkenin bu kadar basit hatalar ile yönetilmesi içimi acıtıyor..
    Ulkeyi yonetenlerin cari acigi dusundugu felan yok. Beyaz eşya ve otomobil ithal ettin diyelim yahu tarim urunlerini ne diye ithal ediyorsun. Ulkede uretim mi yok. Daha yeni aciklandi Dunyada en cok et ithal eden birinci ulke olduk. Bu kafayla cari acik felan asla dusmez. Bosuna beklentiye girmeyin.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.