Şimdi Ara

Türkiye'de ÖTV ve KDV İndirimi yaparak nereye varabilir? Burda bir mantık hatası varmıdır? Gelin.... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
5
Favori
29.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ülke bu günlere göz göre göre getirildi, yıllarca betona yapılan yatırımlar boş yere heba edilen kaynaklar artan cari açık ve işsizlikle beraber üretimin düşmesi ve ithalatın artması ülkeyi göz göre göre bu günlere getirdi, sen aldığın yardımları ve vergileri üretime yönelik harcamaz da betona yatırırsan yola yatırırsan ilerde de ekmek arası asfalt yemek durumunda bırakırsın halkını, halk yer mi dersen evet yer çünkü halen her şeye dış güçlerin oyunu diyen belli bir kesim var maalesef. Kendi kendine yeten bir ülkeden her şeyi ithal eden bir ülke durumuna düşmek kolay olmadı 17 yılda adım adım bu hale getirildi koca ülke. Bugün yapılan vergi indirimlerinin bumerang etkisi yapacağını ve yine doları artırarak bizi vuracağını görmek çok zor olmasa gerek. O çok bilmiş ceo'lar da aslında herşeyin farkında ama körler sağırlar birbirlerini ağırlar mantığıyla hareket ettikleri için aman uyuyan halkı uyandırmayalım diye düşündükleri için o şekilde açıklama yapıyorlar, yoksa bugün yapılan vergi indiriminin ateşe geçici olarak su dökmek olduğunu ilerde otomobil piyasası dahil bir çok sektörün tamamen durma noktasına geleceğini görmüyor değiller sadece üç maymunu oynuyorlar o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Erbakan bu ülke için çok fazla bir adamdı ama keşke Milli Görüşten ziyade biraz daha evrensel olabilseydi.

Alman Leopard Tankları yanılmıyorsam Erbakan'ın dünyanın en iyi Teknik Üniversitelerinden biri olan Aachen Teknik Üniversitesinde Doktora çalışmasıydı.

Keşke onun arkasından gelen AKP'liler biraz hocanın teknik yönünü de ele almayı başarabilselermiş..

Alıntıları Göster
    Siz bu yalanları nereden öğreniyorsunuz.Erbakan Leopard tankları ile ilgili bir çalışması veya patenti yok.

patentscope.wipo.int
    WIPO - Search International and National Patent Collections
    http://patentscope.wipo.int/search/en/result.jsf

Gir arat aydınlanın.Şeyh uçmaz muridler uçurur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• idris-tolar kullanıcısına yanıt
    Tarım ürünü ithal ediyoruz çünkü pek çok üründe ihtiyacımızı karşılayacak kadar üretemiyoruz. En son pirinç ihracatını yasakladılar. Doğru çünkü ucuz fiyattan ihrac etsek3-5 ay sonra stoklar tükenecek bu kez yüksek fiyattan ithal edeceğiz. TL nin değerinin düşmesi ihracat için avantaj ancak elinde satacak malın varsa. Tarım ürünlerinde geçici önlemlerle fiyatları çiftçinin sırtına binme pahasına düşük tutuyorlar. Ancak eldeki stoklar bittikçe fiyat artışları kaçınılmaz. Kur 5 ve altına inmezse gıda fiyatlarında sert artışlara hazır olun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darklord1905

Siz bu yalanları nereden öğreniyorsunuz.Erbakan Leopard tankları ile ilgili bir çalışması veya patenti yok.

http://patentscope.wipo.int/search/en/result.jsf

Gir arat aydınlanın.Şeyh uçmaz muridler uçurur.

Alıntıları Göster
    Hocam yanılmıyorsam dedim. Ayrıca komple tek başına yapacak hali yok bu bir ekip işidir. Ayrıca ben sağ görüşlü biri değilim:)

Selam ve dua ile..

• quote:

Orijinalden alıntı: idris-tolar

Ulkeyi yonetenlerin cari acigi dusundugu felan yok. Beyaz eşya ve otomobil ithal ettin diyelim yahu tarim urunlerini ne diye ithal ediyorsun. Ulkede uretim mi yok. Daha yeni aciklandi Dunyada en cok et ithal eden birinci ulke olduk. Bu kafayla cari acik felan asla dusmez. Bosuna beklentiye girmeyin.

Alıntıları Göster
    Hiç soramyın hocam.. Tarım da bile dışa bağımlı hale geldik ya bize toplum olarak yazıklar olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: screws_conv

İntel i5-4590 CPU 3.30 Ghz, 4gb ram, ATI Radeon X300 vga, 500Gb HDD bu oyunu kaldırır mı hocam? Ben görebilir miyim bu oyunu?
    Hocam benim bilgisayarda 250 gb ssd var neredeyse gırtlak dolu olduğu için bu büyük oyunu yükleyip oynayamadım o yüzden bilemiyorum.

Çünkü oyun çok büyük..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal19

Aslında asıl soru beyaz eşyadan neden ÖTV alınır? Vergi sisteminin tamamen değişmesi gerekiyor ama yapamazlar. Çünkü devletin vergi ve cezalar dışında bir geliri yoktur.
    Çünkü o kadar tüketim odaklı bir toplumuz ki, tüketim çılgınlığını dizgileyip cari açığı fırlatmamak için vergi önlemi alıyoruz bol para döneminde.

Ama dünyada bol para dönemi 5 sene içinde bitecek eğer büyük bir kriz olmazsa böyle bir durumda bizde ne ötv kalacak, kdv oranları da kademeli olarak düşecek..
  • quote:

Hocam benim bilgisayarda 250 gb ssd var neredeyse gırtlak dolu olduğu için bu büyük oyunu yükleyip oynayamadım o yüzden bilemiyorum.

Çünkü oyun çok büyük..

Alıntıları Göster
    oynayıp gören birini bulsakta sorsak oyun nasılmış acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMannn

2019 yılının nasıl kötü bir yıl olacağı şimdiden belli oldu.

Yılbaşı olacak.

Ötv indirimi bitti diyecek devlet.

Enflasyon indirimi da bitecek.

Yeni yılda yeni zamlar yüksek şekilde gelecek

Döviz kuru tekrar anormal seviyelere tırmanabilir.

Borsaya dibin dibini gösterebilirler.

Hadi 2019 hayırlı olsun.
    Maalesef haklısınız borsada 72.000 seviyelerini görme ihtimalimiz var. Benim geçen senelerde tahminim ilk seviye 82.000-84.000 bandıydı buraları gördü ve tepki alımı geldi. Şimdi gidişata göre 72.000'lere gerileme ihtimali var.

Ama oralar işte uzun vade için çok güzel alım fırsatı olur. Gerçi 88.000 seviyeleri de 4-5 yıl bekleyecek adam için güzel seviyelerdi belki ama bizdeo sabır yok maalesef..

Dolarda yine eskisi kadar limitler kısa vadede olmaz hele hele 4-5-6 kasımda İran, Enflasyon ve ABD seçimleri pozitif çıkarsa dolarda 5.00tl-5.10tl seviyelerine geri çekilme olabilir. Ondan sonra ise 3-4 aylık dönemde 6.22tl testi olabilir. Ama önce gidişatı okumak lazım acele etmemek lazım çünkü faizler çok yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 2 Kasım 2018; 13:22:9 >

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    10 yıllık tahvil faizi %25'lere dayandı, enflasyon %25'e geldi, kur son 2-3 yılda 2-3 kat arttı.

Ama haklısınız ülkede henüz kriz yok. Şuan en başındayız.. 3-4 ay sonra anlayacaksınız firmalar iflas etmeye başlayınca..

Keşke ülkeyi göz göre göre bu hale getirenler içinde 1-2 kelime birşey yazsaydınız.

Selam ve dua ile..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Kısa zamanda göstermelik işler bunlar biraz zaman geçsin daha beter durumlara geleceğiz Allah sonumuzu hayırlı etsin
    Ocak 2019'da Avrupa Merkez Bankası çıkıp "Tahvil alım programını durduruyorum" desin. Siz ondan sonra görün 2019 nasıl geçecek..

Edit: Hatta ondan sonraki 3-4 yıl.. Çünkü paraya ulaşmak çok daha maliyetli olacak. Bazılarının bu krizin/durgunluğun beklenenden uzun sürebilir argümanı altında bu gerçek yatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 2 Kasım 2018; 13:8:59 >
  • Üstad ne oldu? Dolar eski gördüğü dip seviyeleri kıra kıra aşağı gelince herkes sus pus oldu?

5.4476tl ile 5.4634tl seviyesinin de altını gördü ve aşağı düşüş trendi devam ediyor.

- 4 Kasımda İran Ambargosunda ayrıcalık aldığımız haberi kesinleşince,

- 5 Kasımda Enflasyonumuz Allah'ın izni ile biraz düşük gelince (TÜİK'in teki dava arkadaşlarımıza burdan selamlarımızı iletiyorum)

- 6 Kasım'da Başkan Trump Senato'da üstünlüğü elinde tutup kendisi gibi yalnız lider Erdoğan ile inş çok büyük işlere imza atacaklar.

Unutmayalım ki;

Günde dört saat uyku dört bir yanı hain dolu,

Biliyoruz REİS yoruldu,

Ama bu dava sensiz olmaz REİS..
  • quote:

Orijinalden alıntı: screws_conv

oynayıp gören birini bulsakta sorsak oyun nasılmış acaba?

Alıntıları Göster
    Valla bu oyunu kaldırabilecek sistem anca ülkeyi yönetenlerin elindeki paralarla olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Sırf yönetim değil yatırımcı, sanayicide sıkıntılı bu ülkede. Adamlar en kısa yoldan en az masraf ve süreyle paralarını katlama derdinde. Bunun en basit yolunu her yere bina, AVM dikmekle buldular.
  • quote:

Valla bu oyunu kaldırabilecek sistem anca ülkeyi yönetenlerin elindeki paralarla olur.

Alıntıları Göster
    o zaman oyunu görmek için kendimizi fazla zorlamayalım
  • quote:

Bakın hocam şöyle olsa yine eyvallah diyeceğim. Sadece Türkiye'de üretilen ham madde ile yine Türkiye'de ki yerli firmalara ÖTV istisnası gelse bunun bir mantığı var.

Ülke dışına para kaçıracak sektörlere vergi indirimi yaptılar. İnanılmaz birşey bu.. Düşündükçe sinirlerim yerinden zıplıyor valla.

Alıntıları Göster
    O tür bir ayrım, büyük ihtimal gümrük birliği anlaşmasına takılır. Adamlar haksız rekabet var diye soluğu Avrupa Adalet Divanında alır.

• Ülke batmış bitmiş tartışmanın bir anlamı yok.Adamların yaptıkları insan yararına değil sadece varolan durumu öteleme çabası geçiştirme de sen şuna işte.Maaşlara yapılacak zammı düşürme enflasyonu azaltma çabası ama boş.Üretim yok ülkede tüketim çok.Her şey dışardan borçta çok dış yatırımla yürüyen ekonomi sonuç dış güçlerin ağzına bakıyorsun.
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    İnş trolldur inş trolldur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ötv & Kdv indirimleri yıl sonuna kadar geçerli.
    Zaten bütün fiyatlamalar doları 7 türk lirası üzerinden alarak yapıldığından dolayı yine fark eden bir şey yok.

Tabi yıl sonuna kadar geçerli olması, enflasyonu düşük gösterip memur zamları ve asgari ücrete zammı sınırlı tutmak.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Biz dedik işte Türkiye'yi karşılarına alamazlar diye. Doları arttırdın da ne oldu, kaybeden onlar oldu. Baktılar ithalat ihracat düştü. Ulan bunlar bizi de batıracak deyip diz çöktüler. Unutmayın borçlu olan biziz. O yüzden bize her türlü kolaylığı sağlamak zorundalar. İran yaptırımlarını falan da tanımıyoruz hadi bakalım el mi yaman bey mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.