Şimdi Ara

Türkiye'de Protesto Kültürü, Hak Savunma, Kazanma (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
6
Favori
8.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ve ayrıca kalkan otobüslerden bahsediyorsun üniversitelerden. Üniversite bir kurum evet ama içinde ki öğrenciler makamlı bir üyelik tarzına sahip değil yani. Üniversite başkanı falan gitmiyor eyleme yani. Normal orada okuyan insanlar istiyor bu otobüsleri.
    Yani üst mevki birileri ortada fol yok yumurta yokken otobüs getirip binin sizi eyleme götüreceğim demiyor. AKSİNE öğrenciler istediği için otobüs geliyor ve binip gidiyorlar. Yani halk istediği için otobüs geliyor anladın mı canım.
    Üniversitelilerde halk yani mutant değil. Hem de ne! halk. Araştıran okuyan çabalamış. Memnun olmadığı sistemde bile başarı sağlayabilmiş insanlar bunlar. Gezen gören halk bunlar. Evde oturan tek yerden okuyan değil.
    @treko

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1312K -- 12 Mart 2014; 18:19:49 >
  • Biat kültürünü benimsemiş bir milletiz, anneler babalar evlatlarına hak aramayı öğretmiyor, olaylardan uzak kalmasını tembihliyor. Bu durumlar altında yetişen çocukların ses çıkarmasını, haklarını arayan bireyler hâline gelmesini beklemek boşa olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: treko

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: treko

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DurduAslan

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Masum eylem diyorsunuz ama adam çıkmış kendi insanıyla savaşmaktan bahsediyor.
    Sonra halk neden destek vermiyor.
    Halk teröre destek vermez.

Halkıyla savaşan, silah kullanan, döverek öldüren, insan ezenlerin kim olduğu konusunda bir belirsizlik mi var ülkede?

Hayır tam tersine çok net. Bu eylemler Güneydoğuda ne anlama geliyorsa burada da aynı olay. Ülkeyi bölmek milleti bir birine kırdırmak amaçlı. Adam savaş istediğini itiraf ediyor neden tepkisizsiniz?

Yahu adamlar üzerime ateş açmışken dönüp antonidas'a mı tepki göstereyim savaş istiyorsun diye?

Hala soruyorum, biliyorum cevap alamayacağımı ama, soracağım.

Dün ve bugün Güven Park'ta anayasal haklarını doğru biçimde kullanılan kalabalığa gaz fişekleri ve plastik mermilerle ateş açılması bu ülkede neden eleştirilmiyor ve normal karşılanıyor.

Bu sorunun muhatabı ben değilim.
    Ama eylemcileri vatandaş samimiyetsiz bulduğu için destek vermiyor. Yani halk yanınızda değil. Size karşı mesafeli.

Bu arada bedava otobüslerle, harçlık vererek meydana taşımadan "halk" şu kalabalığı ne zaman elde edebildi?

Türkiye'de Protesto Kültürü, Hak Savunma, Kazanma

Siz kendinizi kandırıyorsunuz.

Tamam.

diğer her şeyi kenarı bırakarak şunu sormak istiyorum ;
    gerçekten bu kadar kişinin oraya kendi imkanları ile geldiğine inanıyor musun?

Evet. Hatta İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım engellemelerine rağmen geliyor insanlar.

o zaman seninde koyun sürüsü olarak gördüğün insanlardan farkın yok;
    engelleme var diyorsun ama ben şişli'de oturuyorum ve 1-2 gibi karşıdan şişliye geçtim metrobüsler bu arkadaşlar ile doluydu ve herhangi bir engelleme göremedim, bazı otobüsler gelmiyor diyeceksin şimdi ama bu otobüslerin önleri kesilip gideceği yere gönderilmiyor halk cephesi, taksim dayanışması vb. kuruluşların görevlileri tarafından gözlerimle gördüm bunları laf olsun diye konuşmuyorum.
    bunun dışında bir çok üniversite, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti şişliye otobüsler kaldırıldı.bu otobüslerde hayrına kalkmıştır eminim!!

Ben kime koyun sürüsü dedim ki?

https://twitter.com/iettdestek/status/443686854249181184

Bu hesap İETT'ye ait. O sırada Okmeydanı'nda herhangi bir müdahele falan da yoktu, olay da. Sadece insanların toplanmasını engellemek için Okmeydanı'na gitmesi engellendi araçların. STK'nın otobüs kaldırmasıyla ki böyle bir ilan bulamadım, düzgün aramamış da olabilirim, neyse; İnsanların para verilerek, yaralanma, sakatlanma ve hatta ölme ihtimalleri olan bu meydana gelmediğini biliyorum açıkçası.

• İnsanın güvendiği dağlara kar yağınca şoka girer tabi napacağını bilemez ilk başta haklısın. Korkma biz bizi kayırmayız diyoruz ya.
    Neyi savunuyorsun yani anlamıyorum. Gel sende halksın zaten bende halkım herkes halk.
    Kim halk değil ama biliyor musun? Mitinglerde cıyak cıyak bağıran paraya para demeyen herkese laf geçirmeye çalışan, bende sizdenim diyen
    siyasi canavarlar halk değil. Bırak onları savunmayı savunacak neleri kaldı. Doğruyu geç de olsa görenleri dışlamaz insanlar. Doğru olana gel.

Her yazdığına çok daha fazla detaylı ve haklı cevap verebileceğime inanıyorum fakat bende NORMAL BİR HALK İNSANI olduğum için şimdi halletmem gereken işlerim var çıkmam gerek.
    Şimdilik sana yazdığım 3 mesajımı dikkatle okursan sevinirim.
    @treko
  • hak yok hukuk yok bu memlekette. İnsanlar bileğinin gücüyle değil daha çok kodamanların desteğiyle iyi yerlere geliyor. Kaliteli insanlar zaten okuyup yurt dışına çıkıyor.

dava açacaksınız, parasız açamıyorsunuz bile. İşten çıktım 1000 lira verdim avukata dava açabilmek için. Lan zaten ben alacağımı şirkette alabilsem neden dava açayım.

Çalışmıyorum ama gss primi ödetiyorlar. ailenin geliri 2000 3000 lira görünürse 200 küsür lira kesiyorlar. Ülke delirmiş, mala bağlamış, insanlar devlet için var olmaya başlamış

hırsız politikacıların piyonları olmuşuz.
  • TRojka kullanıcısına yanıt
    Güzel güzel yazmış durumu izah etmişsin lakin bunun cevabı çok basit. Meseleye bu şekilde yaklaşan bir bireyin neden aksi olduğu konusunda da mutlaka bir fikri vardır ama doğruluğunu başkaları tarafından teyit edilmesine ihtiyaç duymuş gibisin.

Çünkü bu ülkede eylem denildiği zaman akla hiç hoş şeyler gelmiyor. Yani yukarıdaki maddenin parantez içindeki kısmı daima gerçekleşiyor. Burada haklı haksızı aramak yerine olayı şu açıdan ele almamız gerektiğini düşünüyorum.

Sen bir eylem için hazırlanıyorsun ve o işe misal binlerce insan geliyor. Binlerce insan, binlerce psikoloji, binlerce karakter ve daima bu ülkede ses getireceği düşünülen eylemlerin içi boş bırakılmıyor. Provakatörler her iki cephe içinde daima hazırda bekliyor. O anın gerginliği ile suya atılan taş misali dalgalar her şeyi berbat ediyor.

Bak güzel kardeşim. Bu ülke cumhuriyetin ilanından 2002 yılına kadar her ne kadar tek başına iktidar olamasalar da solcular tarafından güdülmüş bir ülkedir. Her anlamda yaşanan hak özgürlüklerini o dönemden bu döneme artık saymaya ihtiyaç bile duymuyorum. Bu yapının karşısında yer alan ve ülke çoğunluğunu oluşturan muhafazakar kitle tüm ezilmişliğine rağmen gezide yaşanan yıkımı hiç bir zaman yaşatmadı. Bu inancın ve yaşam biçiminin kazandırdığı bir tutumdur.Yaşatılacak bir kaos ortamında zararın önce devlete sonra da millete olacağının bilincinde olarak hareket ediyor. Ama şimdiki tablo böyle değil. Tuzu kuru kesim kendi yaşam biçimini artık topluma dayatamadığı ve bundan duyduğu rahatsızlık sebebiyle sokağa dökülüyor. Orada halk yok kimse kusura bakmasın. Bazıları halkı İstanbul-Ankara-İzmir'den ibaret zannediyor. Halk anadoludur ve büyük kentlerden geriye kalan diğer illerdir.

O yüzden çoğunluk yıllarında birikimi ile bu kitleyi samimi bulmuyor. Taşkınlık çıkaracaklarına inanan hükümette her defasında (yanlışlar ayrı konudur, elbette vardır) müdahalede bulunuyor ki devletin bu gibi toplumsal konularda polisi sahadan çekme durumu söz konusu olamaz çünkü diğer vatandaşa ve malına gelebilecek zarar riski için daima hazır olmalı, bu yaşanmadan müdahalede bulunmalıdır.

Bu halk denilen kitle hangi ülke bayrağını taşıyor, çözemedim de?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnuc -- 12 Mart 2014; 18:46:51 >

• Kimsenin ölen cocugu umursadığı yok herkes rant peşinde

• 1312K kullanıcısına yanıt
    Bu soruyu soran ben değildim, ben sadece buraya kendi imkanlarıyla geldiler kısmına takıldım.
    Bende herhangi bir partiyi savunmuyorum ama bu olayların sadece Berkin,Ali İsmail, Ağaç, yada Şehitler için yapılmadığını bilecek kadar bilinçliyim sadece.
    Bu olayların içinde yer alan insanların %70i sadece RTE olan düşmanlığından bu olayların içinde yer alıyor, %20si yukarda bahsettiğin olgular için ordaysa orda, bu diğer %10 ise olaylardan yararlanmaya çalışan insanlar oluşuyor bence.
    Sandıkta kazanamayacağı bilen grupların bir şekilde iktidarı ele geçirmek istemesi nedeniyle bir cemaat yada grubun aklına uyması sonucu bu olaylar oluyor, ama bu olayların asıl nedeni sadece siyasi değil ülkeyi Arap ülkelerindeki yada Ukrayna'daki olayları buraya taşımak, ülkenin geleceğini şekillendirecek gençleri birbirine düşürerek önlerini kapamak olduğunu düşünüyorum.
    Bu olayların arkasındaki grupların hepsi Berkin'in ölümünden nem almaya çalışmıyor mu sence?
    Olayların hesabını soruyoruz demişsin ya;1997 yılından sonra üniversite kapılarında mücadele eden insanlara hesap soran insanların, hesap sorması samimi gelmiyor bana.
    Beni asıl endişelendiren, bu olaylar karşısında sabrı tükenen insanların yeter diyip sokağa çıkması, o gün gelirse yaşananlardan hepimiz sorumlu olucaz bunuda unutmamak lazım
    Ben sebep aramıyorum ama sokağa dökülmek için sebep arayanın kimler olduğu ortada.

• quote:

quote:

Belki de vatandaş eylem yapanların samimiyetine inanmıyor.

Bu "vatandaş" kendisi de eylem yapmıyor ki? Herhangi bir şey için bu zamana kadar hakkını aramamış insanlardan oluşuyor zaten çoğu.

Ben kendi adıma eylem yapılması gerektiğinde sağlam eylemlere katıldım.

Trabzonda tayad lilara atilan dayakta oradaydım.

Yine trabzonda bayrak eyleminde oradaydım.

Yöne trabzonda şehit karşılama arkasından yapılan pkk lanet yürüyüşünde oradaydım.

Elimde taş sopa değil Türk bayrağı vardı polis karşımda değil yanimdaydi.

Halk korkudan lambaları kapatmiyor aksine onlarda bayraklar ile destek veriyordu.

Sorun hakkını aramakta değil hangi hakkı hangi şekilde aradığın önemli.

Elinde sapan yüzünde maske ile terör estirip markete ekmek almaya giden çocuk yalanın halk yemiyor.

Bu yalana zaten yalanı atan zihniyetteki insanlar inanıyor.

Yapılan eylemlere sadece zaten eylemlerin hali hazırda destekçileri destek veriyor kimse Aaa biz bak bunu bilmiyorduk hadi bizde destek verelim demiyor çünkü meydandaki zihniyetin ne kadar tehlikeli ve ülke için gereksiz bir topluluk olduğunun farkında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Notreallyamcy

Kimsenin ölen cocugu umursadığı yok herkes rant peşinde

Ben şu an eylemlere katılmıyorum çünkü seçime kadar ne olursa olsun bu adamlar bütün yalanlarıyla bunu siyasi amaç olarak kullanacak.

Ciddi soruyorum.

Normal çıkarı olmayan vatandaş bu çocuğu uğurlamaya giderken nasıl bir çıkar sağlama amacıyla gitmiş olabilir? Yolsuzluk yapmaya gittiler sanırım oraya, mezardaki toprakları mı sövüşleyecekler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Güzel güzel yazmış durumu izah etmişsin lakin bunun cevabı çok basit. Meseleye bu şekilde yaklaşan bir bireyin neden aksi olduğu konusunda da mutlaka bir fikri vardır ama doğruluğunu başkaları tarafından teyit edilmesine ihtiyaç duymuş gibisin.

Çünkü bu ülkede eylem denildiği zaman akla hiç hoş şeyler gelmiyor. Yani yukarıdaki maddenin parantez içindeki kısmı daima gerçekleşiyor. Burada haklı haksızı aramak yerine olayı şu açıdan ele almamız gerektiğini düşünüyorum.

Sen bir eylem için hazırlanıyorsun ve o işe misal binlerce insan geliyor. Binlerce insan, binlerce psikoloji, binlerce karakter ve daima bu ülkede ses getireceği düşünülen eylemlerin içi boş bırakılmıyor. Provakatörler her iki cephe içinde daima hazırda bekliyor. O anın gerginliği ile suya atılan taş misali dalgalar her şeyi berbat ediyor.

Bak güzel kardeşim. Bu ülke cumhuriyetin ilanından 2002 yılına kadar her ne kadar tek başına iktidar olamasalar da solcular tarafından güdülmüş bir ülkedir. Her anlamda yaşanan hak özgürlüklerini o dönemden bu döneme artık saymaya ihtiyaç bile duymuyorum. Bu yapının karşısında yer alan ve ülke çoğunluğunu oluşturan muhafazakar kitle tüm ezilmişliğine rağmen gezide yaşanan yıkımı hiç bir zaman yaşatmadı. Bu inancın ve yaşam biçiminin kazandırdığı bir tutumdur.Yaşatılacak bir kaos ortamında zararın önce devlete sonra da millete olacağının bilincinde olarak hareket ediyor. Ama şimdiki tablo böyle değil. Tuzu kuru kesim kendi yaşam biçimini artık topluma dayatamadığı ve bundan duyduğu rahatsızlık sebebiyle sokağa dökülüyor. Orada halk yok kimse kusura bakmasın. Bazıları halkı İstanbul-Ankara-İzmir'den ibaret zannediyor. Halk anadoludur ve büyük kentlerden geriye kalan diğer illerdir.

O yüzden çoğunluk yıllarında birikimi ile bu kitleyi samimi bulmuyor. Taşkınlık çıkaracaklarına inanan hükümette her defasında (yanlışlar ayrı konudur, elbette vardır) müdahalede bulunuyor ki devletin bu gibi toplumsal konularda polisi sahadan çekme durumu söz konusu olamaz çünkü diğer vatandaşa ve malına gelebilecek zarar riski için daima hazır olmalı, bu yaşanmadan müdahalede bulunmalıdır.

+1234567890

Çok doğru tespitlerin var tebrik ederim.
    Gerçektende yıllarca baskı altında kalan muhafazakar kitle hiçbir zaman gezi olaylarının yarattığı yıkımın yarısını bile yapmamıştır.Üstelik yıllarca elit kesimin baskısı altında olmasına rağmen.
    Şimdi ise bu elit kesim yaşam tarzını başkalarına dayatamadığı için ve özellikle devlet üzerindeki etkinliğini kaybettiği için her tarafı yakıp yıkma peşinde.Bu tutum benim hiç tasvip etmediğim bişey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vladimir İlyiç Lénin

quote:

Ben şu an eylemlere katılmıyorum çünkü seçime kadar ne olursa olsun bu adamlar bütün yalanlarıyla bunu siyasi amaç olarak kullanacak.

Ciddi soruyorum.

Normal çıkarı olmayan vatandaş bu çocuğu uğurlamaya giderken nasıl bir çıkar sağlama amacıyla gitmiş olabilir? Yolsuzluk yapmaya gittiler sanırım oraya, mezardaki toprakları mı sövüşleyecekler?

Kardeşim bir elinde berkin posteri diğer elinde taş.sallıyor polise bu mu eylem.Hadi polis müdahalede bulunsa anlarım adam orda bekliyor tedbiren.Bu olaylar hükümete oy kazandırıyor ama kimse bunun farkına varamıyor.Halk kime oy versin ölen bir masum üzerinden siyaset yapana mı?icraatlarını anlatana mı?
    Sonra millet niye koyun oluyor diyorsunuz

• Şu taş atan ergen provalatörler yok mu ,
    Provakatörler yüzünden eylemlerde haksız duruma düşüyoruz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vladimir İlyiç Lénin

quote:

Ciddi soruyorum.

Kardeşim bir elinde berkin posteri diğer elinde taş.sallıyor polise bu mu eylem.Hadi polis müdahalede bulunsa anlarım adam orda bekliyor tedbiren.Bu olaylar hükümete oy kazandırıyor ama kimse bunun farkına varamıyor.Halk kime oy versin ölen bir masum üzerinden siyaset yapana mı?icraatlarını anlatana mı?
    Sonra millet niye koyun oluyor diyorsunuz

Gözlerini aç ve Pangaltı'daki müdaheleyi izle. Kimsenin elinde bir şey yokken, Gezi parkı'na karanfil bırakılıp çıkacakken insanlar kortej tazyikli suyu ve biber gazını yiyor. İnsanlar çil sürüsü gibi dağılıyor. Yazın ben de katıldım eylemlere, inan bana kimse bir şey atmadı. Tazyikli su sıktılar yerimde durdum, ardından plastik mermi sıkınca hepimiz kaçtık zaten. Ben terorist, profesyonel eylemci falan değilim sadece öğrenciyim ve insanların fikirlerini 'kaba kuvvetle' bastırılmasına karşı olduğum için orada bulundum ve evet kaçtım, çünkü ben anlamam bu işlerden halktan sıradan bir insanım. Oradaki çoğu insanda böyle insanlar. Arada reklam yapmaya çalışan cepheciler, provakatörler ve sivil polisler var ancak bunlar gerçekten çok az bir kitle. Sana tavsiyem gel bir gün gidelim beraber, bir şey yapmamıza gerek yok sadece ne olup bitiyor gözlemleyelim?

İcraatını anlatacak tabi 10 yıldır iktidardalar, 20 yıldır da İBB'nin başındalar. Diğer partiler başka siyasi açıklamalar yapsa da yerel başkan adayları hepsi projelerini açıklıyor. Ne kadar sevmesen de, bugün aç CNN'de Mustafa Sarıgül projelerini açıklayacak, izle sonra karar ver.

Bu arada ölen çocuk üzerinden siyaset yapan insana sorgusuz süalsiz destek veriyorsun, istersen daha önce ölü çocuklar üzerinden yaptığı siyasetleri gösterebilirim.

• Eylemlerde Türk bayrağı yoksa, eylem yapan çevrelerin kim için neyi savunduğunuz belli olmayacaktır. PKK(KCK) 'nın İç anadolu versiyonu DHKP-C örgütünün kışkırtmasıyla saf Türkler kamu mallarına zarar verecek, polisin müdahalesiyle(?) birkaç kişi daha ölecek. Devlet Gezicilere saldıracak, bölücüler devlete. Böylece Türkler dışında herkes istediğini alacak. Çok çabuk galeyana geliyorsunuz. Olay masum çocuk veya bir kaç ağaç değil, kargaşa için malzeme arayışındaki örgütler. Eylem yapan "vatandaşlar" önce aralarındaki çürük elmaları temizlesin, sonra herkes amaçlarına ve yaptıklarına saygı duyar.
  • Şu taş atan ergen provalatörler yok mu ,

• http://www.internethaber.com/taksimde-berkin-elvan-gerginligi-649579h.htm

bakın canlı yayın.

sözde insani bir eylem yapanlar;
    otobüs taşlıyorlar, sçim bürosu yağmalıyorlar,bankalara saldırıyorlar,itfaiyeci dövüyorlar
    polise molotof-havai fişek ve nerden buldularsa gaz bombası atıyorlar
    masumane tepki koyan insanlar bu organize işlere maşa oluyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygurb

Şu taş atan ergen provalatörler yok mu ,

Merak etme hocam, ekmek almaya gidip ölsen bile haksızsın. Öyle görmeye devam edecekler.

Dinsizin hakkından imansız gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaudeville -- 12 Mart 2014; 19:20:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exnuc

Çok basit ve bildiğimiz bir örnek vereyim size. Polis'in müdahale ettiği 1 Mayıs'lar ve müdahele etmediği 1 Mayıs'lar. Aralarındaki fark nedir? Ben söyleyeyim, Polis müdahelesi. Bu kadar. Polis insanlara güç gösterisi yapmak uğruna saldırması dışında çoğu eylem böyle geçecektir bu ülkede. Bugün Pangaltı'da yürüyen kalabalığa müdahele edilmeseydi de böyle olacaktı, dün ve bugün Kızılay'a müdahele edilmeseydi böyle olacaktı, Mayıs ve Haziran'daki kalabalıklara müdahele edilmeseydi de böyle geçecekti bu gösteriler. Üzerine ateş açılan insanların tepki vermemelerini bekliyorsanız, onu yapanlar zaten dışarı çıkmıyor.

Kısacası parantezin içindeki kısımlar gerçekleşiyor iddianızı en azından son 10 aydaki olaylar için açıkça reddediyorum.

Provokasyon konusunda sonuna kadar haklısınız ancak her türlü provokasyonun hükümetin işine yaradığı gerçeğini düşününce...

Günümüzde insanlara bir yaşam biçiminin dayatılmadığını gerçekten söyleyebiliyor musunuz? 2002'den önceki kafanın doğru olduğunu düşünmüyorum, yanlış anlamayın. Ama şimdikinin de bir farkı yok belki de daha kötü.

Bayrakları bilmiyorum açıkçası.

• halk örgütlenemiyor ki. ukrayna tarzı sert eylemlerin yapılması lazım ki hakettiklerini alsınlar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.