Şimdi Ara

Türkiye'de Üniversite bitirip Almanya'da iş bulabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba sizlere bir konuda danışmak istiyorum. Çoğu kişide olduğu gibi yabancı ülke sevdası bende de var. Üniversite'yi Almanya'da okumak istiyorum fakat gözüme kestiremedim. TL/Euro değerini baz aldığımızda Türkiye'de 1000 TL ile bir öğrenci geçinebilirken Almanya'da bu fiyat 300€ ya tekabil ediyor ve bu rakamlarla geçim imkansız gibi birşey. O yüzden üniversiteyi Türkiye'de okuyup Almanya'da işe girebilir miyim bunu merak ediyorum. Ekstra birşeyler yapmam gerekiyor mu? Türkiye'deki denklik kavramı orada da var mı? Bilgili abilerim ablalarımdan tavsiyelerini bekliyorum.Almanya gibi maaşların yüksek olduğu hayatın çok pahalı olmadığı ülke tavsiyelerine de açığım. Hatta aklıma yatarsa tavsiye ettiğiniz ülkeye okumaya da gidebilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Okuyacağın üniversitede ECTS sistemi olduğuna emin ol. Kendini yeterince geliştirirsen ve bir Alman şirketin, Alman bir mühendisten ziyade seni tercih etmesini sağlayabilecek özelliklere sahip olursan, rahatlıkla iş bulabilirsin.
  • Maddi durumun benim ki gibi goruyorum az cok.
    Benim izledigim yol sudur
    Burada iyi bur unuversite kazanip kendini gelistirerek okuyup almanyada da cebime denk bir yerde master yapmak. Sonracigima almanya hayalleri gerceklesir insallah. Ha olmadi en azindan deneyim etmisbolursun ve gelip burda iyi bir yerde calisirsin ki oyle bir cv ye hayir demezler diye dusunuyorum , demezler insallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ülkenin kendine özgü denklik prosedürleri vardır.Öyle gel hemen başla hiçbir bölümde yoktur.Almanya'da motor tamircisi bile olmak için Türkiye'de gördüğün eğitimin orada denkliğini alman gerekiyor..
  • Almanya'da maaslar yuksek; yasam ucuz degil. Ne okuyacaksin bilmiyorum ama; Avrupa'da birsuru yer Almanya'dan finansal olarak sana cok daha iyi imkan saglar.

Ornek veriyorum; Almanya'da yilda 50 bin euro odeyen iste calismak yerine Ispanya'da 40 bin euro odeyen iste calisirsan daha iyidir senin icin; cunku:
    1) Ispanya'da gelir vergisi 25% iken; Almanya'da 45% dir. Yani Ispanya'da cebine gecicek parak yillik 30 bin euro olurken; Almanya'da 27-28 bin falan olacak.
    2) Almanya'da yasam Ispanya'ya kiyasla 20% daha pahali oldugundan; Ispanya'da cebine gecen 30 bin euro; Almanya'da cebine gecicek 36 bin euro ya denk olur.

Isin kisasi ulkelerin pahaliligini da ele al. Ispanya'da brut alacagin 40 bin euro nun; Almanya'da brut olarak 75 bin euro ya denk olacagini unutma. Ha fakat yeri gelir Almanya'ya asik olursun ne bileyim sirf otobanlarinda hiz yapmak icin bile kalmak istersin o kismina kimse karisamaz; fakat finansal yonden ozellikle kendi meslegin icin arastir kim nerde ne kadar kazaniyor. Ornegin bir doktor icin soyle bir kaynagi bulabiliyorum ben:
    http://medlines.org/2013/07/25/they-pay-less-for-a-hungarian-doctors-than-other-workers-medical-salaries-europe/
    Ha belcikada o paraya 50% gelir vergisi; danimarka ise 61% gelir vergisi kesiyor. Fakat 30% gelir vergisiyle ve minimum 6300 euro maas ile Hollanda en finansal yonden doktorlar icin uygun ulke gozukuyor. Ustelik hollanda'da yasam belcika ve danimarkaya gore daha uygun:
    http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Belgium&country2=Netherlands
    http://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_countries_result.jsp?country1=Denmark&country2=Netherlands
    Yani bi doktor minimum eline gecen net 4500 euro ile hollanda'da; 3500 euro ya Danimarka veya 3100 euro'ya Belcika'dan daha iyi geciniyor (maaslar aylik net).
    Dedigim gibi bunu tek tek kendin bakman gerekir kendi meslegin icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 2 Kasım 2015; 1:26:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.