Şimdi Ara

Türkiye'de üniversitelerin ders saatleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
13.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bende Anadolu teknik lisesinde okudum. Lise ile üniversiteyi karıştırma en basitinden örnek evde ders çalışarak muhendislik öğrenemezsin. Biraz da bölümüne bağlı aslında .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu üniversitelere kesinlikle devam zorunluluğu getirilmesi gerekiyor. Mesela bizde %80 uygulanıyor. KYK yurdunda kalıyorum bir tane eleman var 7/24 yatıyor ne derse gidiyor ne de başka bir şey yapıyor. Gündüz uyuyup gece odadakileri rahatsız etmekten başka yaptığı yok.

Ayrıca yurtta kalarak 1 kişinin hakkını da yemiş oluyor. Boş beleş insanlar üniversite okumasin.

• hocam sürekli herşeyi okuldan bekleme diye mesaj atanları gördüm, okuldan ne bekliyoruz peki okul bize ne veriyor?? arkadaşlar dâhi heralde herşeyi kendi başlarına öğreniyor. Bu yazılanlara tecrübe ile cevap vermek istiyorum kendin çalışarak birşeyler öğrenmek için bile belli bir seviyede olman lazım(kişisel beceriler, teknik beceriler) örnek veriyorum matematik için konuşuyorum en basitinden senin integrali tek başına anlaman çok zor diyelim bir kitap aldın ve çalıştın integrali öğrenirsin fakat geçen süreyi hesaba kattığın zaman verimsiz bir öğrenme olur, Üniversite eğitiminin amacı bazı süreçleri hızlandırmaktır en azından Temel şeyleri. Okulda bazı bilgileri sağlama alıp, okuduğun bölümün temel derslerini anlamak, o bölümün, o alanın mantığını anlamak lazım. Sen diyorsun ki ben böyleyim okula gidiyorum hocanın anlattığı olayı ben tek çalışsamda anlarım yada ben şu dersin şu konusuna çalıştım o derse gittim, o dersin hocası eksik veya yanlış anlatıyor o zaman olmuşsunuzdur okuldan herşeyi beklememek lazım denebilir, Gelelim senin sitemine çok haklısın dersler az hocalar temeli veremeden üst seviye dersler vermeye çalışıyor, sadece ezber yapanlar başarılı oluyor, üniversiler gerçekten berbat bölümlere alınan asistanlara bak mesela onlarda gerçekten berbat hocaların da çoğu berbat.

• Yanılıyorsam duzeltin ama secmeli derslerle gununu doldurmak veya nitelikli arastirma yapmak senin elinde deil mi ?

Üniversite gibi bir ortanda lise gibi bir egitim olmaz zaten. Bu arada baba kalsa zaten o universitelerin yarisini kapatirim.

• Ben okurken (fen bilimleri öğretmenliği)

(4 saat fizik + 4 saat fizik laboratuvarı) * 3 dönem

(4 saat kimya + 4 saat kimya laboratuvarı) * 3 dönem

(4 saat biyoloji +4 saat biyoloji laboratuvarı) *3 dönem

4 saat Modern fizik

4 saat Fizikte özel konular

4 saat Analitik kimya

4 saat Organik kimya

4 saat biyolojide özel konular

4 saat genetik ve biyoteknoloji

Evrim

Anatomi

Yer bilimi

Çevre bilimi

Şimdi ise

4 saat fizik * 3 dönem tüm fizik dersleri ve laboratuvar dahil

4 saat kimya * 3 dönem tüm organik analitik laboratuvar hepsi içinde

4 saat biyoloji *3 dönem tüm laboratuvar evrim anatomi vs içinde

Artan ders saatlerinde de değerler eğitimi ahlak vs zırvaları koyulmuş

Yeni okuyanlar eğer kendilerini geliştirmezlerse ki yetiştirmezler, durum vahim ötesi.

• Ders saati sayısı ile iq ne alaka hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • X dersi neden haftada 3 saat, neden 6 saat değil diye sormak pek doğru değil.Üniversitede öğrenciden çok şey bekleniyor.Kalan 3 saatlik ders kısmı için öğrenci kendi araştırsın bulsun öğrensin isteniyor.Bunda bir sorun yok bence ama o işlenen 3 saatlik ders doğru düzgün işlenmiyor bazen. O 3 saat için bile gidin kendiniz öğrenin deniyorsa saçmalık başlar işte.
    Üniversitede kendinizi geliştirmeniz gerek düşüncesinin arkasına yaslanarak yarım yamalak ders işleyen kişileri neden görmezden geliyorsunuz anlamak güç.
  • Devlet üniversitelerinde harçlar kalkınca maliyetleri bu şekilde kısma yoluna gidilmiş olabilir.
  • dersleri sabahtan başlayıp öğlen biten arkadaşlar yatsın kalksın dua etsin. ben isteğe bağlı hazırlık okuyorum dersler 17-20 arasında ve evim okula çok uzak 2 saat sürüyor gitmek. sabah erken kalktığım halde öğleden sonra bir uyuşukluk çöküyor hiç gidesim gelmiyor okula üstelik dersten çıktığınızda gece oluyor ve kampüste hiç kimse kalmıyor

bu gidişle 2. dönem bölüme geçerim
  • 2+4 olmak üzere 2 üniversite bitirdim.Şuan iki mesleği de yapıyorum.2 yılı Isparta'da 4 yılı Eskişehir'de bitirdim.Her yerde hem öğrencilik hem hamallık hemde playboyluk yaptım
    Üniversitenin bu tarzı çok iyi.Örneğin işletme dersi var Hoca derse girip 40+40 iki ders yapacağına 60 dakikada tüm konuyu bitirip blok yaparak hadi bitti diyordu.Eee o gün de başka ders yok ne yapacaz ? Yukarıda dediklerimi.Yani öğrencilik,hamallık ve playboyluk.Hangisi ağır basıyorsa onu yaparsın.Ben hepsinden karışık olarak yaptım ortanın bir tık üzerinde not ile mezun oldum.Ama işimi de aldım.
    Ama bazıları sadece biri üzerine yoğunlaşıyor.Bu olmaz.Üniversitenin amacı UFKU GENİŞLETMEK.İnsan kendini özgür hissederek her şeyi yapmalı.Sadece karı kız değil kütüphane seminer olmalı parasını da kendi kazanarak hamallık yapmalıdır.Bunları yapanın çevresi doğal olarak gelişir ve doğal olarak playboy başlangıcını yaşar.Ben isteyerek kızların arasına girmedim.Onlara hizmet ederek(garsonluk yada barmenlik) girdim ve 3-4 günde bir farklı kız koynuma giriyordu.Ben ekmeğimi böyle çıkarttım.Mezun olunca işim de geldi cebim de doldu.
    Üni okuyan kişiye selam olsun ! Sakın kendini sınırlama.

• Bu devirde üni okuyan var mı hala ya

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.