Şimdi Ara

Türkiye'de üniversitelerin ders saatleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
13.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önemli olan çok saat değil, üniversite senin için öğrenme araçlarından biri ve tek başına yeterli değil. Sen kendi çabanla üstüne bir şeyler koymadıktan sonra istediğin kadar ders al.
  • Ders saatlerinden ziyade hocaların dersi ne kadar verimli anlattığı da önemli.Sayısal derste hocanın biri tahtaya tek birşey yazmadan dersi bitiriyor,slayttan anlatıp geçiyor.Projektörler hocaların işine geliyor.Adam yıllar önce yapmış bir slayt her yıl anlat anlat dur.
  • Materia01 kullanıcısına yanıt
    Abi siz ciddi misiniz ya

Peki insanlar neden üniversiteye gidiyor?
  • ders saatini bir kenara bırakalım bence haftalık ders programı bile felaket durumda.hatırlıyorum pazartesiden cumaya hergün 2 saat ders vardı,ulan böyle program mı olur? bir güne 4 saat diğer güne ise 6 saat koy kalan 3 günü boşa çıkar ama yok illa her gün üniye 2 saat için gidilecek, otobüs git-gel parası ödenecek - araca yakıt alınacak vs.bunun bir nedenide yeterli öğretim görevlisinin olmaması. yard.doç'lerin bölüm başkanı olduğu yerden ne beklenir?
  • Bölümün 1. sınıfı gerçekten çok boştu gerek hocalar gerekse dersler olsun; fakat 2. sınıf gene idare edecek bir seviyede. En azından boş gitmiyoruz diyorum.

Not: Bir yukarıdaki arkadasın yorumuna katılıyorum. Mesela cuma günü reklamcılık dersim var ve hoca 1.5 saat civarı işleyip bırakıyor (zaten belli bir konu yok tamamen sohbet ve yorumlarla geçiyor). 1.5 saatlik ders yarım günümüzü alıyor (yoluydu,yemeğiydi, yolda arkadaş görüp takılması vs derken)
  • Kardeşim bankacılık4 gazideyim her gün 2 ders işleyip geliyoruz 1 gün 4 ders sadece, 2. üniye yazıldım, ekstra derslere gireceğim zevkine falan
    Okulda durmak istiyorum millet okulda ben saat 12de eve geliyorum böyle birşey var mı ya??????
  • bende üniversite okurken 3 gün okula gidiyordum.
  • Hangi üniversite?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 saat. Hazırlık iken 12 idi.
  • Ben konu sahibi gibi düşünmüyorum. Kişiye devam zorunluluğu, uzun ders saatleri dikte etmek anlamsız. Ders içeriği dayatmalar lisede kaldı, sizin kafalarınız gibi. Günde binlerce soru çözmekten normal olan öğrenim düzenine adapte olamamışsınız. Sürekli ne yapacağı, nasıl yapacağı üçüncü şahıslar tarafından dayatılan insanların, özgür olmayan iradelerin, üniversite ortamında yeri olmadığını düşünüyorum. Kişi kendi mantığı doğrultusunda kendini geliştirmeli, dünya klasiklerine vakit ayırabilir mesela, kulüplere, münazaralara, hobilerine, eğitim alanıyla ilgili konulara boş zamanını harcayabilir. Batak da atabilir, kişinin inisiyatifine kalmalı kısaca.
  • Orası lise değil kendini geliştirmek için bolca zamanın var işte ne güzel.
  • Sabah 10 'dan akşam 5'e kadar ders var bölümle alakalı bu durum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de bos vakit bulamıyoruz,haftada 39 saat ders var.Yani gunde 8 saat yaklasik.Ingilizceden muaf olanlar icin 35 saat ders var.

Bolum dis hekimligi.

• Üniversiteyi lise olarak düşünmekten vazgeçin.

— 18 yaşını geçmiş birini zorla sınıfa getirirsen derse dinlemeye geleni rahatsız eder,dinlemez. Hoca sınıfı kontrol edemez durumda ise ders boş geçer. Ancak devamsızlık yönetmelikte var, hocalar uygulamak zorunda. ODTÜ’de birçok hoca devam almaz. Buna rağmen bazı sınıflarda yer bulamazsın,çünkü çok iyi anlatır.
    — ders aralarının uzun olması, bazı günler 2 saat ders olmasını yemek, yol kafe düşünmeyin. Topluluk düşünün, kulüplere yazılın. Başka bölümlerden arkadaşınız olsun. Başka bölüm arkadaşlarınız ileride dostunuz olur. Çünkü hiç ders notu kavgası, kıskançlık yaşama ihtimaliniz yok.

• Bizde de öyle olsa keşke.Ne güzel vaktin bol işte.Kendini geliştirmeye bak.Bölümünü bilmiyorum ama ingilizceye daha çok yönelebilirsin.Harçlığını çıkarmak bir işte çalışabilirsin.Bir sürü imkanın var yani.
  • Hangi üniversitede böyle yapılıyor bilmiyorum ama biz bazen yemek yiyecek vakit bulamıyoruz ders programım ekteki gibidir.
    Türkiye'de üniversitelerin ders saatleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Autopilot -- 14 Ekim 2018; 11:0:40 >
  • Gören de o ders saatlerinin hepsi verimli geçiyor sanacak

Çok açık konuşayım, bir şey anlatamayan hoca varsa bitse de gitsek diyorum, ama cidden güzel anlatan olursa zaten saatlerin nasıl geçtiği çok anlaşılmıyor. Tamamen hocaya bağlı bir durum ama senin eleştirin okula boş beleş gelen insanlara ise o zaman haklısın.

• Aga çok güzeldi be 10 30 da girip 12 de çıkıyorduk 13 30 da girip 15 00 te bitiriyorduk günü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

devam zorunluluğu diye bir şey avrupa amerika vs. üniversitelerinin de çoğunda yok, zira senelerdir moodle diye bir nimet var ve adamlar kaynakları videoları vs. burada paylaşıyor, isteyen oturup çalışıyor zira bir yandan okuyup bir yandan çalışan da var

ha bizim akademisyen tayfası sevmez bu tür kaynak paylaşımını çoğu slayttan okur senin çalışıp anlamanı bekler o ayrı da, yeni neslin gerizekalılığını eğitim sisteminin yetersizliğine bulmayın, 93-94 ve sonrası nesil gerçekten ekstra bir cahillik ve bu cahilliğin getirdiği özgüvenle yetişiyor, iş hayatında bu vatandaşlarla yeni yeni muhatap olmaya başladığımız için açıkça söyleyebiliyorum ki kafayı yedirtiyorlar insana, adam kendini her konuda yeterli görüyor ve gelişmeye ihtiyaç hissetmiyor, haliyle bunu da akademisyen/okutman kafasına vura vura sağlayacak değil
    Bizim hocalar da bütün kaynakları moodle’a yüklüyorlar ben onun dışında bir yerden çalışmam. Türkiye’de sadece bizim okulda yoktur bence.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.