bu konun internette yüzlerce kişi tarafından arandığını ve her seferinden çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığından kopyala yapıştır yapılmış paranızı sömürmeye çalışan sitelerle karşılaştığından eminim. insanlar çaresiz kalıp çok paralar kaptırmıştır. bu konunun herkese yardımcı olmasını umuyorum ayrıca tecrübelerimide paylaşmak isterim. öncelikler bir kaç sorum var bu işte tecrübesi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.
kız arkadaşım türkiyeye geldi kendisi Polonya uyruklu ve iş bulduk 6 aylık ikametimizi zar zor aldık şimdi çalışma iznine başvuracağız. sorularım şunlar
1. sgknın sitesinde yazan şudur.*** Pasaport sureti. (Pasaport’un Latin harfleri ile yazılı olmadığı durumlarda yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı çevirisi de başvuruya eklenecektir.)*** fakat içişleri bakanlığının sitesinde yazan şudur ***Türkçe tercümesi yeminli mütercim veya resmi makamlarca onaylı pasaport sureti *** sizce tercüme ettirmelimiyiz? yani bi tercüme masrafı 150 200 lira bunu karşılayabilecek ne benim gücüm var nede kız arkadaşımın çünkü notere verdiğimiz paranın haddi hesabı kalmadı.
2. avrupa birliği vatandaşı istasnai izin alabileceği yazıyor. ne avantajı war bu istisnainin?
note: sgk nın sitesinde numara yazıyo ya sorularınız için arayın diye aramayın gençler kendileri internet sitemizde mevcuttan başka cevap vermiyo bilginize.
sorularımın cevaplarımı aldıktan sonra yapacağınız bütün işlemleri yazacağımki bi müslüman faydalansın...
Hayrına up.
bi umut yazmıştım neyse ben adımları açıklayayım faydam olsun:)
sgk nın sitesinde yutdışından yurt içinden diye bişi war yurt dışından nasıl oluyo bilmiyorum bana görede çok ilginç insanlar iş görüşmesi yapmadan seni görmeden nasıl iş bulabilir orasıda ayrı bi komik belgelere evraklara noterlere koşuşturmaya hazır olun:)
ilk önce turistik vizeyle ülkeye giren yabancı yabancılar şubeye gidecek ben çalışma iznine başwurmak istiyorum buna istinaden 6 aylık oturum izni almak istiyorum diyecek tabi bizim polis memurumuz ingilizce anlayamayacağından arkadaşıyla gitmesi şiddetle tavsiye olunur. sana dilekçe yaz gel diicek ama o adamlarda hazır dilekçe war tongaya düşmeyin bidaha imza için koşturmayın onu gidip eminyet müdürlüğünden havale yaptırın yabancılar şubeye. patrona yalvarın size bi tahadütname midir nedir ondan alsın bütün iaş lerini 1 sene boyunca karşılayacam diye. sonra sanayi odasından şirket sicil belgesi bide faaliyet raporu alın fotoğraf çektirin pasaport fotokopisi warsa eski ikametinde alsın... felan filan sonra patronu (koskoca halı fabrikasının patronunu 2 hafta yalvara yalvara yabancılar şubeye götürdüm imzası gerekiyomuş) 85 lira+172 lira ikamet için 65-75 arası notere para werceksiniz
bu sadece ikamet kısmı yarın çalışma iznine başwuruyorum dewamı gelecek sorularınızı sorabilirsiniz:)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme