Şimdi Ara

Türkiye'deki İnsanların Ekonomisi Yurtdışına Çıkacak Kadar Yeterli Değil Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'deki İnsanların Ekonomisi Yurtdışına Çıkacak Kadar Yeterli Değil Mi?
    Özellikle forum için soruyorum...Kimse gelmiyor...
    Ve artı olarak şunu da sormak lazım ya da hiçkimsenin kimseye güveni mi kalmadı?

50 kez bir yerlere gidelim diye konu açtık...Bir kişi hariç..Başka kimse gelmedi benle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimadimturboline -- 14 Ocak 2014; 9:00:29 >

• Aslında sorun sadece cepte değil. Sorun kafalarda, düşünce şeklimizde, önyargılarımızda, rutine bağlanmış hayatlarımızda.
  • Yurtdışına çıkmak pahalı bir şey değil ki... Dendiği gibi sorun kafalarda... Çok net söylüyorum dünyada bulunan ülkelerin büyük bir çoğunluğunda Türkiye'den daha ucuza tatil yaparsınız. Pahalı bir ülkede yaşıyoruz.
  • aynen çok zor yurt dışına arkadaş bulmak ama birini bir defa çıkarın tekrarını isteyecektir 8-9 ülkeye gittim 4 senede bu ay arkadaşlar dedi ya bizide bi götür diye herşeyi ayarladık 500 liraya miss gibi balkanları gezip gelcez :D
  • Parayla pek alakası yok seyahat etmek bir yaşam biçimidir. Bu hayat tarzını yaşayan insanlar özgürce seyahat ediyorlar zaten. Maddi yönü var ama çok fazla önem arz etmiyor bu yönü.
  • hocam dediğiniz gibi çok para ile alakalı değil. Fakat siz 1200 tl ayırdınız ve gideceksiniz mesela Almanya'ya. 1200 tlnizi euroya çeviriyorsunuz size ediyor 400 euro. Bizim paramız diğer paralara göre değerinin çok altında tamam parayla çok alakalı değil diyorsunuz da mesela bir avrupa gezisi düşünürseniz bu size en aşağı 500-600 euroya patlayabilir bu da 1500 1800 tl ediyor. Yani birazda olsa paramızın diğer paralara göre değerinin düşük olması, bizi zor duruma sokabiliyor. Ama dediğiniz gibi o parayla bizim ülkemizde bile bir tatil köyüne gideyim diyorsanız gidemiyorsunuz. Yani para varsa gidersin yurtdışına buradan daha ucuza tatil yaparsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adolf.Hitler

hocam dediğiniz gibi çok para ile alakalı değil. Fakat siz 1200 tl ayırdınız ve gideceksiniz mesela Almanya'ya. 1200 tlnizi euroya çeviriyorsunuz size ediyor 400 euro. Bizim paramız diğer paralara göre değerinin çok altında tamam parayla çok alakalı değil diyorsunuz da mesela bir avrupa gezisi düşünürseniz bu size en aşağı 500-600 euroya patlayabilir bu da 1500 1800 tl ediyor. Yani birazda olsa paramızın diğer paralara göre değerinin düşük olması, bizi zor duruma sokabiliyor. Ama dediğiniz gibi o parayla bizim ülkemizde bile bir tatil köyüne gideyim diyorsanız gidemiyorsunuz. Yani para varsa gidersin yurtdışına buradan daha ucuza tatil yaparsınız.

Aslında ben biraz da bunu demeye çalışmıştım, bizde yurtdışı deyince sadece Batı Avrupa anlaşılıyor nedense, halbuki Ortadoğu'da, Asya'da, Afrika'da o kadar güzel ve o kadar ucuz yerler var ki... Balkanlar da aynı. Ben Balkanlarda 20 gün gezdim cebimden 300 euro para çıktı. İşin ilginç tarafı, isteseydim daha az harcayabilirdim, gece hayatına kaptırdım biraz. 500-600 Euro gibi paralar dünyanın bir çok yerinde 3 aylık maaşa denk geliyor, hatta daha kötüleri de var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutzu

quote:

Orijinalden alıntı: Adolf.Hitler

hocam dediğiniz gibi çok para ile alakalı değil. Fakat siz 1200 tl ayırdınız ve gideceksiniz mesela Almanya'ya. 1200 tlnizi euroya çeviriyorsunuz size ediyor 400 euro. Bizim paramız diğer paralara göre değerinin çok altında tamam parayla çok alakalı değil diyorsunuz da mesela bir avrupa gezisi düşünürseniz bu size en aşağı 500-600 euroya patlayabilir bu da 1500 1800 tl ediyor. Yani birazda olsa paramızın diğer paralara göre değerinin düşük olması, bizi zor duruma sokabiliyor. Ama dediğiniz gibi o parayla bizim ülkemizde bile bir tatil köyüne gideyim diyorsanız gidemiyorsunuz. Yani para varsa gidersin yurtdışına buradan daha ucuza tatil yaparsınız.

Aslında ben biraz da bunu demeye çalışmıştım, bizde yurtdışı deyince sadece Batı Avrupa anlaşılıyor nedense, halbuki Ortadoğu'da, Asya'da, Afrika'da o kadar güzel ve o kadar ucuz yerler var ki... Balkanlar da aynı. Ben Balkanlarda 20 gün gezdim cebimden 300 euro para çıktı. İşin ilginç tarafı, isteseydim daha az harcayabilirdim, gece hayatına kaptırdım biraz. 500-600 Euro gibi paralar dünyanın bir çok yerinde 3 aylık maaşa denk geliyor, hatta daha kötüleri de var.

Hocam o konuda cok haklisiniz mesela ben burda uludaga ya da baska yere 3 gunluk kayaga gidecegim parayla bulgaristan banskoya 5 6 gun gidiyorum ayni parayi hatta daha ucuzunu harciyorum. Dediğimiz gibi sadece bati avrupa konusunda para devrehe giriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence parayla alakalı bugün 2 kişi yurt dışına 1 haftalıgına gitmeye kalksanız hele de ingiltere ,amerika ,küba gibi ülkelere baya bir para lazım dil olmayınca mecbur tur şirketleriyle gitmek zorunda kalınıyor bu fiyat 2 katına çıkıyor birde tur şirketlerinin yazdıgı fiyatlara herşeyde dahil olmuyor orada çoğu müzedir yemektir vs.. birçok yere cebimizden harcamak zorundayız o yüzden para olmadan doğru düzgün tatil yapılamaz onu geçtim çoğu kişi kendi ülkesinde bir yerden bir yere gidemiyor ki yurt dışı bence lüks anca para biriktirip 1-2 sene de bir bir ülke görülebilir onada tek başına gitmek lazım
  • tatile tanıdığın insanla, sevgilinle, eşinle, arkadaşınla bile gittiğinde sorunlar yaşanırken, tanımadığın insanlarla gitmesi çok daha zor olur...sen sabah müzeye gitmek istersin o yüzden erken yatmayı planlarsın, arkadaşın ben gece hayatına gitmek istiyorum der, bütçeleriniz farklıdır beraber takılamazsınız, onun yemek yediği yerler sana uymaz, seninkiler ona uymaz, sen sakin sakin dolaşmak istersin, gittiğin yerde sokaklar arasında boş boş dolaşıp resim çekmek istersin, arkadaşınsa koştura koştura belli yerleri görsem yeter der...kısacası iki insan uyumsuz olursa o tatil 2sine de ızdırap olur...çok kafa dengi biri olmadığı müddetçe birlikte tatil işi zor...gittiğin yerlerde hostelde daha çok arkadaş edinirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Obama_TR

aynen çok zor yurt dışına arkadaş bulmak ama birini bir defa çıkarın tekrarını isteyecektir 8-9 ülkeye gittim 4 senede bu ay arkadaşlar dedi ya bizide bi götür diye herşeyi ayarladık 500 liraya miss gibi balkanları gezip gelcez :D

500tl ye balkanlar turu nasıl olucak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KyourakuShunsui

quote:

aynen çok zor yurt dışına arkadaş bulmak ama birini bir defa çıkarın tekrarını isteyecektir 8-9 ülkeye gittim 4 senede bu ay arkadaşlar dedi ya bizide bi götür diye herşeyi ayarladık 500 liraya miss gibi balkanları gezip gelcez :D

yanlış anlaşıldı sanırım balkanlar derken 2 ülkesi sadece sırbıstan ve bosna hersek kabaca hesabı ileteyim

gidiş dönüş bilet 180 lira
    konaklama 25 lira *4 gece 100 lira
    günlük 30 lira yemek*4 120 lira
    ulaşım benzin dahil 100 lira adam başı ( araba kiraladık )

totel 500 lira
    tabiki ek masraf çıkar illaki fazladan bişeyler alınır ama ana hesap 500 lira :D

• quote:

quote:

Konaklama ve ulaşım maliyetini 0'a düşürmek mümkün... :) Geriye yediğiniz içtiğiniz kalıyor. :)
  • quote:

quote:

quote:

Konaklama ve ulaşım maliyetini 0'a düşürmek mümkün... :) Geriye yediğiniz içtiğiniz kalıyor. :)

ulaşımı 0 a düşürmek zor bisikletle gitmediğin sürece (yurt dışına)

• quote:

quote:

quote:

quote:

ulaşımı 0 a düşürmek zor bisikletle gitmediğin sürece (yurt dışına)

5 ülkeyi 0 ulaşım maliyetiyle gezidiğim için söyledim onu, hem de bisikletsiz! :)

• bende meraklıyım yurtdına cıkmaya ancak soyle
    bilet vs. pahalı olmasada yekunde sıkıntı var.

birde yeşil pasaportunuz yoksa büyük şehirler hariç (ist-ank-izm)
    vize almka bir ölüm. (daha önceden biliyorum. 3-4 kere gidip geldim)

Nedenmi;
    4 kişilik bir aileyiz. Kısaca hesap yaptım VİZESİZ Belgrad için ;

MASRAFLAR;
    Pasaport (4 Kişi) : 2.132 TL
    Vize Ücreti (4 Kişi): 0 TL.
    Uçak Bileti : 345TLx4 =1.484TL.
    Konaklama: 4 Kişi/5 gün= 700TL.
    Seyahat Sigortası 4 Kişi= 200TL.
    Yurdışı Çıkış Harcı 4Kişi= 60TL.
    Ortalama Toplam= 4.576 TL.

Bakın daha gitmeden 4.500 TL harcadık bile.

daha uygun bir örnek varsa buyrun sizden dinleyelim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

bende meraklıyım yurtdına cıkmaya ancak soyle

Nedenmi;

MASRAFLAR;

bu birde belgrad turu için başka bir ülkeye gitmek istesen harcayacagın parayı düşün 2-3 katı o yüzden arkadaşlar maalesef para olmadan hiçbir şey olmuyor

• quote:

Nedenmi;

MASRAFLAR;

Maalesef durum bu. Uçak bileti ve konaklama bir şekilde minimuma indirilebilir ancak ilk defa alacaklar için pasaport ve varsa vize işlemleri tam bir işkenceye dönüşüyor. En temizi eğer memur ise bekleyip yeşil pasaport aldıktan sonra seyahat etmek. O zamanda yaş kelale eriyor bırak yurtdışına çıkmayı oturduğun yerden kalkasın gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahcal06

quote:

Nedenmi;

MASRAFLAR;

Maalesef durum bu. Uçak bileti ve konaklama bir şekilde minimuma indirilebilir ancak ilk defa alacaklar için pasaport ve varsa vize işlemleri tam bir işkenceye dönüşüyor. En temizi eğer memur ise bekleyip yeşil pasaport aldıktan sonra seyahat etmek. O zamanda yaş kelale eriyor bırak yurtdışına çıkmayı oturduğun yerden kalkasın gelmiyor.

yeşil pasaportu memurlara kaç yılda veriyorlar bilmiyorum? ama 20 yıl bunun için beklemek ben mantıklı görünmüyor.

çünkü hayat değerli...gençken bazı şeyleri yaşamak önemli...

bu memur zihiyetiyle para gitmesin diye uğraşmakla hayatta bir yere gelinmeyeceği görüşündeyim...acep siz ne dersiniz?

• Şöyle söyleyeyim 9 yıllık öğretmenim derecem şu an 5/3. Yani 4 sene sonra 36 yaşında yeşil pasaportum olacak. Bencede hayat değerli para gitmesin diye çabalamak saçmalık ama şartlar maalesef bir yerde elimizi kolumuzu bağlıyor. Her gün gezi topiklerinde iç geçiriyorum :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahcal06 -- 15 Ocak 2014; 13:09:03 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.