Şimdi Ara

Türkiye’ deki Kurumsal Hosting Firmalarının Karşılaştırılması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sadece Türkiye’ de olan, yerli diye de tabir edebileceğimiz bireysel hosting hizmeti veren kurumsal firmaların önce listesi çıkardım. Sonrasında hosting e ihtiyacım olsa ya da olduğunda hangi konulara dikkat etmeliyim diye düşündüm ve araştırdım.

Sadece bireysel hosting hizmeti veren, kendine ait veri merkezi olan yada başka bir firmaya ait veri merkezinde kendi sunucuları olan kurumsal firmaları seçtim.

Firmalar ile iletişime geçerek istediğim bilgilerin taleplerinde bulundum. Araştırma yazısı için bilgileri istediğimi tamamına bildirdim. Bazıları hemen tüm bilgileri verdi. Bazıları istediğim bilgilerin gizli bilgi olduğunu ve paylaşamayacaklarını belirtti. Bazıları da vermemek için uğraştı. Bende ısrarla öğrenmeye uğraştım.

Aşağıda görebileceğiniz gibi referans bilgileri hariç tamamı teknik bilgi. Hosting satın almadan önce öğrenmem gerekiyor diye düşündüğüm bilgileri, teknik detayları çoğu firma sitelerinde paylaşmıyor, açıklamak istemiyor hatta bazıları da açıklamıyor.

Yaklaşık 30 gündür bilgileri öğrenmeye çalışıyorum. Bu bilgiyi, şirketler ile ne kadar uğraştığımı biraz anlatması için belirtiyorum.

İlk çıkardığım liste de 19 firma vardı. Bilgileri paylaşan 13 firmayı aşağıda inceleyebilirsiniz ve karşılaştırabilirsiniz.

Aşağıdaki tablolarda ki bilgiler, özellikler ve fiyatlar her firmanın bireysel linux / php hosting paketlerinden örnek alınmıştır.

Hangi hosting firması ?, En iyi hosting şirketi ?, En ucuz hosting şirketi ?, En kaliteli hosting şirketi ?, En hızlı hosting firması ? Hangi hostingi seçmeliyim ? gibi sorulara cevap olabileceğini düşünerek bu yazıyı hazırladım.

Hosting de en önemli konu kesintisiz hizmet ve hızdır. Network ve Hosting hızı. Bazı özellikler hız konusunda birbirlerine bağlıdır ve önemlidir. Disk, Trafik, CPU, RAM, CPU Limit, I/O gibi. Biri düşük veya yavaş ise diğerlerini de aşağıya çekecektir.

Kullanım limitlerini aşarsanız satın aldığınız hosting kapanabilir.

Bazı firmaların özelliklerinde Paylaşımlı yazdığını görebilirsiniz. Hosting başına bir limit koyulmadığını, tüm hosting lerin sunucunun gücünü ortak kullandığını belirtmektedir.

Bu, özellik/detay olsa daha iyi olurdu dediğiniz olursa yorum yaparsanız yada iletişime geçerseniz listeye ekleyebilirim. Aynı şekilde eklemek istediğiniz firma olursa benim düşünmediğim ve kurumsal bir firma ise listeye ekleyebilirim.

Hosting seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli özellikler;

*Site/ Domain Sayısı

*Alanadı / Subdomain Sayısı

*Disk Alanı

*Aylık Trafik Limiti

*E-Posta Adedi

*E-Posta Disk Alanı ( Toplam yada E-Posta başına)

*İşlemci / CPU Core

*Bellek / RAM Boyutu

*Inode Limiti ( Maksimum dosya sayısı )

*I/O / Input/Output ( Disk okuma / yazma hızı)

*MySQL Sayısı

*MySQL Disk Alanı

*Web Server ( Apache, LiteSpeed ,Nginx, Lighttpd, Microsoft IIS )

*CPU limiti ( İşlemci tek çekirdek maksimum kullanma oranı )

*Network Kapasitesi

*Network Uptime ( Network çalışma süresi oranı )

*Hosting Yedekleme

*Sunucu Lokasyonu

*Yıllık Ücreti

* Yıllık Yenileme Ücreti ( Yıllık ücreti ile aynı yada daha az olmasına dikkat edilmelidir. Çok nadir olsa da )

Hosting bilgilerinin gizli olduğunu yada paylaşamayacağını belirten firmalar:

doruknet
    Vital Teknoloji (cloud.com.tr)
    Sh
    nethosting
    markum
    isimtescil

Firmalar:

radore
    netinternet
    turhost
    hosting.com.tr
    natro
    alastyr
    ihs
    beyazhosting
    vargonen
    netdirekt
    güzelhosting
    veridyen
    Hozzt

Yazımının devamındaki tabloları buraya aynı şekilde ekleyemediğim için koyamıyorum.
    Tablolardan firmaları, hosting paketlerini ve içeriklerini karşılaştırabilirsiniz. Size göre F/P olanı nı belirleyebilirsiniz.

Kaynak :https://www.farukkarahan.com.tr/turkiye-deki-kurumsal-hosting-firmalarinin-karsilastirilmasi/

• bana göre en iyi F/P firması natro hosting. Derleme için teşekkürler.
  • Hosting konusu webmasterlar için ciddi bir konu. Kesintinin artması, alanın daralması, CPU’dan kaynaklı kesilmeler, yanıtları uzun süre alamama, telefonlara kimsenin çıkmaması gibi bi dolu neden var. Karşılaştırmanız gerçekten çok güzel olmuş. Ben bu listenin dışındakilerden kullanmadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Alastry ve Güzel Hosting kullanıyorum. İkisinden de oldukça memnunum. Diğer firmalar da bir şekilde kendini kanıtlamış firmalar. Özellikle kendi kullandıklarımı belirteyim istedim. Ama şöyle 3–4 tane firmanın bence bu listede yeri yokmuş gibi geliyor. Nedeni de firmaların rakamlardan oluşmayacağı gerçeği. Ben de bi firma açar her şeyi sınırsız yapabilirim. Müşteri bunu görür veya görmez. Ben yazdım oraya onu demekle hallolmuyor yani. Bir de önerim firmaları birbirlerine yakın şekilde sıralamanız. Öyle daha pratik olurdu. :) Teşekkürler yine de çok güzel liste.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrukka

Hosting konusu webmasterlar için ciddi bir konu. Kesintinin artması, alanın daralması, CPU’dan kaynaklı kesilmeler, yanıtları uzun süre alamama, telefonlara kimsenin çıkmaması gibi bi dolu neden var. Karşılaştırmanız gerçekten çok güzel olmuş. Ben bu listenin dışındakilerden kullanmadığım için kendimi şanslı hissediyorum. Alastry ve Güzel Hosting kullanıyorum. İkisinden de oldukça memnunum. Diğer firmalar da bir şekilde kendini kanıtlamış firmalar. Özellikle kendi kullandıklarımı belirteyim istedim. Ama şöyle 3–4 tane firmanın bence bu listede yeri yokmuş gibi geliyor. Nedeni de firmaların rakamlardan oluşmayacağı gerçeği. Ben de bi firma açar her şeyi sınırsız yapabilirim. Müşteri bunu görür veya görmez. Ben yazdım oraya onu demekle hallolmuyor yani. Bir de önerim firmaları birbirlerine yakın şekilde sıralamanız. Öyle daha pratik olurdu. :) Teşekkürler yine de çok güzel liste.
    Teşekkür ederim. Sıralamanızı öğrenebilir miyim. Sırayı da değiştirebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.