Şimdi Ara

Türkiye'deki Oyun Fiyatları | Mail ve Twit Kampanyası! [İlk Sayfayı İnceleyin | Sessiz Kalmayın] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
15
Favori
13.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiçbir değişiklik olmayacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

quote:

Orijinalden alıntı: YoK

Cevap : Sizin devletiniz vergiyi abartıyor ise bizim kabahatimiz ne?

Psn Store'da vergi namına hiç bir şey yok. Şu an bir oyun fiyatı 209 TL.

Sony Entertainment Network ("SEN"), size bir İngiliz şirketi olan Sony Network Entertainment Europe Limited tarafından sağlanmaktadır.
    ...
    ....
    .....
    Sipariş verirken:
    i. Tüm satın alma işlemleri sipariş verilirken görüntülenen para birimi ve fiyatı ile yapılır ve dolaylı vergiler dahildir. İthalatla ilgili KDV'leri ve diğer vergileri, banka veya kart ücretlerini (varsa) ödemeniz gerekir.

diyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Siyah

Olmaz fakat bir kaç farklı yorum eklemeniz iyi olur , hani spam mesajı gibi algılanmaması için

Cevabınız için sağolun hocam. Aynen dediğiniz gibi yapıyorum şuan.
  • YoK kullanıcısına yanıt
    Yahu adam kendi İngiltere de koyduğu vergiyi katarak satıyor sanazaten oyunu bundan bahsediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maili Sony Eurosia'ya ve/veya Japonya'ya göndermek gerekmez mi? (Eğer sonycustomercare.mea@ap.sony.com adresi Japonya'nin ise kusura bakmayınız.) Yorumlarda ilgilenmediler gibi bişiler yazıyordu da o zamanlar bu kadarki gibi katılım oldu mu acaba? Sonuçta başka ülkelerin "customer care" bölümlerine gönderiliyor mailler. Sony Fransa, UK veya Almanya'nın bu konuda birşey yapacağını sanmıyorum. İşin temeline inmek gerekebilir belki. Bu da Sony Japonya ve Eurosia olmalı.

Sony Eurosia, Türk PSN için Sony Japonya'ya sorduğunda, PSN için İngiltere üzerinden gidebilirsiniz demiş olabilirler. Bunu kim bilebilir? Sonuçta hiçbir Sony'nin PSN için kafasına göre iş yaptığını sanmıyorum. Bizim diyebileceğimiz, ya TR PSN'nin İngiltere değil de Amerika üzerinden olması gerektiği ya da TR PSN'nin kendi ülkemizde açılması gerektiği. Ama euro bölgesindeyiz bu da çok zor.

Yinede gönderdim mail. Umarım bir işe yarar. Belki iyi niyetli bir Sony yetkilisi çıkar da mailleri Japonya'ya falan forward eder :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trancenden -- 27 Haziran 2014; 13:26:26 >

• trancenden kullanıcısına yanıt
    Uk dn bana tr ye karışamıyoruz dediler çünkü forumdaki konularıda kattığım için bende tr ve uk den kimse ilgilenmedi lütfen siz yardım edin tarzı yazıp yolladım japonlara. Topu başka yere attıkça onkarıda işin içine katarak sorumlu tutmuş oluyoruz anlayacağın

• Mail attım.

• Bunu yapan oyun firması değil ki . Bunu yapan adi aral . 60 dolarlık oyunu 240 lirya satan aral . Adamlar normal fiyattan veriyor . Ha ne olur toptan aldığı için 45 dolar vergisi kar cart curt maksimum 150-160 liraya satması lazım ama aral ne yapıyor 100 lira kar koyuyor tekel olduğu için millet almak zorunda kalıyor ve ya korsana yönleniyor. Bu konsol için geçerli tabi . Pc de steam , nuuvem , meksika-brezilya origin filan var her türlü ucuza getirmek mümkün.

• UK'den gelen cevap :)

Hello,

Thanks, we've got your e-mail. Unfortunately we're a little busier than normal and it may take us longer to get back to you than usual. Don't worry though, one of our team will be in touch as soon as possible!

Thank you,
    PlayStation Support

Bu ara ap.sony.com Asia-Pacific'miş yeni öğrendim :)
  • Hepsinin bağlı olduğu merkezin mail'i neyse orası ilgilenir. Biz yinede atalım onlarada atalım kulaktan kulağa yayılsın fakat uk-fr veya herhangi bir ülke sorumlusu olan center'ların zaten uluslararası yetkisi yok. Bir nevi bayi gibi bişey. Asıl merkeze ulaşıp orayı haberdar etmek gerek.
  • umarım işe yarar. tüm mail adreslerimden yolladım. elinize sağlık düşünen arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trancenden

UK'den gelen cevap :)

Hello,

Thanks, we've got your e-mail. Unfortunately we're a little busier than normal and it may take us longer to get back to you than usual. Don't worry though, one of our team will be in touch as soon as possible!

Thank you,
    PlayStation Support

Bu ara ap.sony.com Asia-Pacific'miş yeni öğrendim :)

O hazır kalıp bir mesaj hocam daha sonra ilginiz şçin çok teşekkürler vs vs fakat Türkiye ye hizmet veremiyoruz başka sorunuz varsa lütfen paylaşın tarzı bir mesaj gelecek .

• Sony JP'nin mail adresini bulamadım ama sitesinden mesaj göndermesini buldum :)

https://support.jp.playstation.com/app/ask/session/L3RpbWUvMTQwMzg2NTk1MC9zaWQvT1d6b2NTWGw%3D

bu adrese girin. üstteki kutucuğa mail başlığını alttaki kutucuğa da 1.sayfadaki mail içeriğini yazın. Alttaki düğmeye basın. Bir pencere çıkacak ordaki düğmeye de basın. Sanırım mesaj gidiyor

• quote:

Sony JP'nin mail adresini bulamadım ama sitesinden mesaj göndermesini buldum :)

https://support.jp.playstation.com/app/ask/session/L3RpbWUvMTQwMzg2NTk1MC9zaWQvT1d6b2NTWGw%3D

bu adrese girin. üstteki kutucuğa mail başlığını alttaki kutucuğa da 1.sayfadaki mail içeriğini yazın. Alttaki düğmeye basın. Bir pencere çıkacak ordaki düğmeye de basın. Sanırım mesaj gidiyor

Evet doğru bir yer translate açın anlayamadığınız yer olursa herşey anlaşılıyor. Aşşağıdaki seçenekleride tv ps4 gibi rastgele işaretleyebilirsiniz maksat e postanın okunması

• quote:

quote:

Sony JP'nin mail adresini bulamadım ama sitesinden mesaj göndermesini buldum :)

Evet doğru bir yer translate açın anlayamadığınız yer olursa herşey anlaşılıyor. Aşşağıdaki seçenekleride tv ps4 gibi rastgele işaretleyebilirsiniz maksat e postanın okunması

İşimizi bizle hiç ilgilenmeyen Sony Eurosia ile değil de yabancıların desteği ile çözmeye çalışıyoruz. Bunu ancak Türkler yapar herhalde

• quote:

Yahu adam kendi İngiltere de koyduğu vergiyi katarak satıyor sanazaten oyunu bundan bahsediyor.

PSN konusunda biraz araştırma yaptım. Başka ülkelerde de SONY nin PSN fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olmuşlar. Fergal GARA (Executive Vice President, Sony Computer) söylediği aşağı yukarı şu.

PSN için biz ülkelerdeki yasal parakende satıcılarımızı da (oyun ithalatçıları) düşünerek bu fiyatları yapıyoruz.

Yani bu şu demek. Bir oyun ithalatçısı oyunu ingiltere'den 100$+KDV+Gümrük Vergisi+Zart vergisi+Zurt vergisi ile 180$ a getiriyor 20$ da kar koyup satıyorsa biz PSN üzerinden o ülkeye 200 dolardan aşağı oyun satmıyoruz.

Olması gereken de odur. Siz bir ülkede bir parakendeci ile anlaşıp sonra da ürünlerinizi o ülkeye o parakendecinin sattığından daha ucuz fiyata satarsanız o parakendeci sizin ürünlerinizi satmaz.

Yani bir oyun ithalatçısı 100 dolarlık oyunu vergiden muaf şekilde 100 dolara ülkeye sokar ve 110 dolara rafa koyarsa o zaman PSN üzerinden 110 dolara aynı oyunu alabilirsiniz. Söz konusu vergi abartısı ile bu mümkün gözükmüyor.

Dolayısı ile ilk verdiğim cevabı da vermeleri doğaldır. " Sizin devletiniz vergiyi abartıyor ise bizim kabahatimiz ne? "

@Gny*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoK -- 27 Haziran 2014; 14:18:00 >

• Güzel bi konu 4 adress e de yolladm ıns gereken olur
  • İnsanda şeref onur dürüstlük olmayınca bizde olanları arıyoruz maalesef dostum başka diyarlarda.

@YoK şöyle bir olay var atladığınız kutulu oyularda bluray + kargo + kar marjı gibi maaliyetler eklenip satışa sunuluyor ve kutlu oyunu alan şahısta oyunu oynadıktan sonra arkadaşıyla veya takasçı yerlerle ufak meblalar karşılığı oyunu yrenileme şansı var.

Diğer türlü ne bir kargo ne bluray cd kapak vs masrafı hiçbir maaliyeti olmayan dijital içeriğe kendi vergisini vs sini ekleyip satıyorlar. Ve oyunu alınca sadece kendi hesabında kalıyor takas vs yapılmıyor (basit hesap kullanılmamışsa tabii) yani dijital sürümün fiyatı dışında hiçbir
    artısı yok bizim için(esnaf ve bayii içinde aynı)

Fakat burada saydıklarım gibi maaliyetsiz bir ürünü kalkıp rafta satılam üründen (ülkemizden alınan vergisi de dahi) fazla fiyata veya eş değer olarak satıyorsan bu dolandırılıcık oluyor.

Burda adam hem senin ülkendeki vergiyi kaçırıyor hemde üstüne 1 oyun fşyatı daha ekleyip seni feci şekilde sömürmüş oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: YoK

quote:

PSN konusunda biraz araştırma yaptım. Başka ülkelerde de SONY nin PSN fiyatlarının yüksekliğinden şikayetçi olmuşlar. Fergal GARA (Executive Vice President, Sony Computer) söylediği aşağı yukarı şu.

PSN için biz ülkelerdeki yasal parakende satıcılarımızı da (oyun ithalatçıları) düşünerek bu fiyatları yapıyoruz.

Yani bu şu demek. Bir oyun ithalatçısı oyunu ingiltere'den 100$+KDV+Gümrük Vergisi+Zart vergisi+Zurt vergisi ile 180$ a getiriyor 20$ da kar koyup satıyorsa biz PSN üzerinden o ülkeye 200 dolardan aşağı oyun satmıyoruz.

Olması gereken de odur. Siz bir ülkede bir parakendeci ile anlaşıp sonra da ürünlerinizi o ülkeye o parakendecinin sattığından daha ucuz fiyata satarsanız o parakendeci sizin ürünlerinizi satmaz.

Yani bir oyun ithalatçısı 100 dolarlık oyunu vergiden muaf şekilde 100 dolara ülkeye sokar ve 110 dolara rafa koyarsa o zaman PSN üzerinden 110 dolara aynı oyunu alabilirsiniz. Söz konusu vergi abartısı ile bu mümkün gözükmüyor.

Dolayısı ile ilk verdiğim cevabı da vermeleri doğaldır. " Sizin devletiniz vergiyi abartıyor ise bizim kabahatimiz ne? "

@Gny*

Iyi de Türkiye'de resmi ithalatçılardan oyun alan yok ki? Her ne olursa olsun onlar zaten zararda. Şu anda bile millet kardeslikle, spot ile veya yurtdışı yoluyla oyunlarını alıyor

Tamam bu konuda belli prosedürler olabilir ki dediğin de gayet mantıklı. Ama her ülkenin kendi koşullarına göre karar vermek gerekir

Sony psnde fiyatları uygun hale getirirse başta kendisi kazanır. Insanlar US psnden oyun almak için amazon veya diğer kod satıcıları zengin etmez

Bir de en önemlisi taksit özelliği mutlaka gelmeli

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.