memnun musun hocam geri dönüp kanada planlarını görünce ne düşünüyorsun |
Türkiye'den mezun olup yurtdışında (kanada) çalışmak (2. sayfa)
-
-
Bulundugum yerden memnunum hocam isim simdilik rahat ama gitme imkanim olsa Kanada'ya yine de gitmek isterdim :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: CRoSSBoNeSSBulundugum yerden memnunum hocam isim simdilik rahat ama gitme imkanim olsa Kanada'ya yine de gitmek isterdim :)
neden kanadada yüksek lisans yapmadınız hocam? arkadaş tavsiye de vermiş.
o şekilde olursa gitme şansınız artıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-89183934Bneden kanadada yüksek lisans yapmadınız hocam? arkadaş tavsiye de vermiş.
o şekilde olursa gitme şansınız artıyor
Alıntıları Gösteronu karşılayacak kadar param yok hocam. belki askeriyeden emekli olunca deneriz :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: CRoSSBoNeSSonu karşılayacak kadar param yok hocam. belki askeriyeden emekli olunca deneriz :)
Alıntıları Gösterpara olsa dener miydin hocam
-
Hocam green card çekilişine katılın. Kıyın paraya alın 10 yıllık pasaport; Ekim 2021'de başvurun. Çıkarsa 2022 sonu 2023 başı Amerika'ya merhaba deyin.
Yalnız tek sıkıntı Türkiye için çıkma olasılığı %3-5 arası deniyor. Bu çok çok çok düşük ihtimale pasaport parası kıyıp (çekiliş ücreti yok) heveslenmeye değer mi bilmiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 21 Ocak 2021; 18:45:24 > -
quote:
Orijinalden alıntı: yuzyirmiHocam green card çekilişine katılın. Kıyın paraya alın 10 yıllık pasaport; Ekim 2021'de başvurun. Çıkarsa 2022 sonu 2023 başı Amerika'ya merhaba deyin.
Yalnız tek sıkıntı Türkiye için çıkma olasılığı %3-5 arası deniyor. Bu çok çok çok düşük ihtimale pasaport parası kıyıp (çekiliş ücreti yok) heveslenmeye değer mi bilmiyorum.
%3-%5 mi?
bence çok çok ço daha düşük
-
Evet aslında %1-2 civarı ancak bu korona muhabbeti ile %2-4 arası olmuştur diye bir yerde okumuştum. Ben biraz fazla yazmışım haklısınız. Tabii bu söylediğim değer 2020 yılı içindi. Bu yıl ne olur bilinmez.
Pasaportu olan adam arkasına bakmadan her şeyi bırakıp gidebilecekse başvurmalı bence. Kaybedecek bir şeyi yok üstelik seçilirse kazanacak çok şeyi var. (Bir ton çekilecek -sağlık kontrolleri, hesapta göstermesi gerekilen parayı denkleştirme sorunu ki bu şartın biden döneminde kalkabileceği söyleniyor- çileleri saymazsak) Ömür boyu oturma-çalışma izni kazanmak fena iş değil. Kaldı ki 5 yıl sonra abd vatandaşlığı da alınabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 21 Ocak 2021; 19:10:15 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-89183934Bpara olsa dener miydin hocam
Alıntıları Gösterevet denerdim büyük ihtimalle.
-
ben de mezunum yurtdışı ile ilgili bilgisi olan varsa görüşmek isterim
-
ben de sağlık bölümü okuyorum. şuanda aöf tıbbi sekreter ve örgün ağız diş sağlığı mezunuyum. bu bölümler ile birşey olmayacağının farkındayım tabiki de dgs ile hemşireliğe tamamlamak istiyorum. kpss puanım da var atanıp hem okuyup hem çalışmak yurtdışı için para biriktirmek istiyorum aynı zamanda da dil öğrenmek. biliyorum tüm bunlar zor olacak ama eminim ki türkiyede yaşamak hepsinden daha zor ve stresli olacak. her şeyin rast gidip hemşire diplomamın olması durumunda hangi ülkeler avantajlıdır? avrupa ülkeleri düşünüyorum türkiyeye yakın mesafe olmasından dolayı her şeye rağmen bir ayağım burada olmalı. almanya ideal gibi gönül iskandinavya yarımadasını istiyor ama çok zor. hemşirelik diploması bu bahsettiğim ülkelerde geçerli olur mu? mavi diploma veren okullar var oralarda okusam yurtdışında denklik alabilir miyim? küçük bir ihtimal de olsa bu saydığım iki önlisans bölümünden ya da sağlık yönetimi lisans bölümünde yurtdışı imkanı olabilir mi? önlisans paramedik okumak da istiyorum sevdiğim bir meslek yurtdışında master yapın demişler ama master yapmak için lisans derecesinde okumak gerekmiyor mu?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X