Şimdi Ara

Türkiye'den mezun olup yurtdışında (kanada) çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
3
Favori
39.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi geceler herkese, arkadaşlar Paramedik (ilk ve acil yardım) bölümü okuyorum, ileride Türkiye'de yaşamak istemiyorum,
    -Ben üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiye'de aldığım eğitimle hangi ülkelerde çalışabilirim?
    -Bildiğim Kadarıyla Amerika gibi ülkelerde Türkiye diploması geçerli olmuyor, Kanada'ya gitmek istiyorum orada geçerli olur mu?
    -Ya da okuyup orada işe başlamak olmuyorsa işe başlayıp belli bir süre sonra tayin tarzı bir şeyle gidebilir miyim?
    -Eğer oda olmuyorsa nasıl gidebilirim acaba Kanada'ya?
    -Diyelim ki üniversiteler geçerli olmadı, oraya gittikten sonra tekrar okumak çok zor mu?
    -Oraya gidip herhangi bir üniversite okumazsam, bir vasfım olmazsa nerelerde çalışabilirim?
    -Bu çalışma ortalama bir aileyi geçindirmeye yeter mi?

Cevap verecek olanlara şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Türkiye'de Paramedik Olarak Eğitim Alıp Yurtdışında Çalışmak

Türkiye'de paramedik diplomasına sahip bireyler, belirli gereksinimleri karşıladıkları takdirde yurtdışında çalışma fırsatlarına sahip olabilirler. Paramedik yurtdışı denklik işlemleri, diplomaların ve aldığınız eğitimin tanınması sürecini içerir.

Paramedik Diplomasının Geçerliliği

Paramedik diplomasının geçerliliği ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Bazı ülkeler Türk paramedik diplomalarını doğrudan tanırken, diğerleri ek eğitim veya denklik sınavları gerektirebilir.

Paramedik Denklik Veren Ülkeler

• Kanada
    • Avustralya
    • Birleşik Krallık
    • Amerika Birleşik Devletleri
    • Yeni Zelanda

Bu ülkeler, Türk paramedik diplomalarına denklik sağlayan çeşitli programlar sunmaktadır.

Yurtdışında Paramedik Olarak Çalışmak

Yurtdışında paramedik olarak çalışmak için gereklilikler ülkeden ülkeye değişebilir. Genellikle, aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

• Denklik başvurusunda bulunun.
    • Gerekli sınavları geçin.
    • Yerel lisans alın.
    • İş arayın.

Yurtdışı Paramedik Alımı

Yurt dışında paramedik alımı, ülkenin sağlık sistemi ve işgücü ihtiyaçlarına bağlıdır. Bazı ülkelerde, özellikle kırsal alanlarda veya büyük şehirlerde paramediklere yüksek talep vardır.

Sonuç

Türkiye'de paramedik diploması ile yurtdışında çalışma fırsatları mevcuttur. Denklik işlemlerini dikkatlice inceleyerek ve gerekli gereksinimleri karşılayarak uluslararası kariyerinize başlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ulkenin seni istemesi ve vatandaslik alman icin aranan adam olman lazim yani orada ihtiyac olan meslek grubunun vasifli bir elemani.
    Tabiiki bu zor yol kolayi ise oradan birini bulup evlenip vatandaslik almak. Sana tavsiyem maddi imkanin ve zamanin varsa once bir gidip oralari gormen 1 hafta bile yeter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jewish

Ulkenin seni istemesi ve vatandaslik alman icin aranan adam olman lazim yani orada ihtiyac olan meslek grubunun vasifli bir elemani.
    Tabiiki bu zor yol kolayi ise oradan birini bulup evlenip vatandaslik almak. Sana tavsiyem maddi imkanin ve zamanin varsa once bir gidip oralari gormen 1 hafta bile yeter.

Hocam tamam biriyle evlenmek neyse de, mesela ben üniversite bittiğinde ambulans doktoru olarak geçen paramedik olarak atanıcam, sağlık alanında işe alımda hiç bir yerde sorun olacağını sanmıyorum ama diploma geçerli olacak mı? eğer olmazsa çalışmaya başlayıp tayin tarzı bir şeyle gidemiyor muyuz? benim merak ettiklerim bunlar, başka bir yerde yaşamak için de sevdiğim kızı bırakmayım yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRoSSBoNeSS -- 1 Kasım 2014; 0:11:02 >

• Bildiğim kadarıyla artık göçmen alan tek ülke Kanada internette araştır kanada göçmenlik diye şartları sağla alıyorlar oturum iznin oluyor hemen green card a şansımı deniyorum abd için o olmazsa kanadaya gidicem ilerse türkiye rezil bi yer
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konaklı

Bildiğim kadarıyla artık göçmen alan tek ülke Kanada internette araştır kanada göçmenlik diye şartları sağla alıyorlar oturum iznin oluyor hemen green card a şansımı deniyorum abd için o olmazsa kanadaya gidicem ilerse türkiye rezil bi yer

tamam teşekkürler o konuda biraz araştırma yaptım, gitmek için gereken şartların çoğu var, yaş, okul durumu, dil vs tamam ama hala anlamadım, şimdi buradan mezun olduğum işi orada da yapabilecek miyim? bu konuda bir bilgi bulamadım hala
  • Oraya gittiğinde bi hastaneye başvur belki alır
  • Başka bir ülke olsa neyse de abd ve kanada bildiğim kadarıyla dışarıdan gelenlerden iki katı para istiyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ALMANYA'DA ÇALIŞMAK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu konuda tecrübeliyim.

Öncelikle şunu bil oturduğun yerden başvurmakla işe giremezsin. Aranan adam olman lazım ki devlet seni kırmızı halı ile karşılasın. Diplomanin denkliği yok. Sana tavsiyem okulunu bitir. Okul esnasinda Erasmus programıyla yurtdışına git. İngilizceni ilerlet. Okul bitince yurtdışında master yaparsın. Bu ülke kanada da olabilir. Buna sen karar verirsin. Master sonrası kanadaya iş başvurusu yapacaksın. Sonrası sana kalmış.

Ben bu yöntemle yurtdışına Almanyaya açıldım. VAG grubunda çalışıyordum şimdi Robert Bosch'tayim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: met.nar

Ben bu konuda tecrübeliyim.

Öncelikle şunu bil oturduğun yerden başvurmakla işe giremezsin. Aranan adam olman lazım ki devlet seni kırmızı halı ile karşılasın. Diplomanin denkliği yok. Sana tavsiyem okulunu bitir. Okul esnasinda Erasmus programıyla yurtdışına git. İngilizceni ilerlet. Okul bitince yurtdışında master yaparsın. Bu ülke kanada da olabilir. Buna sen karar verirsin. Master sonrası kanadaya iş başvurusu yapacaksın. Sonrası sana kalmış.

Ben bu yöntemle yurtdışına Almanyaya açıldım. VAG grubunda çalışıyordum şimdi Robert Bosch'tayim.
    @umut_baris o çok da sıkıntı değil bir sefer için ne kadar olsa verilir benim açımdan,
    @met.nar tamam hocam çok teşekkür ederim çok yardımıcı oldunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: cannurkars

quote:

Bildiğim kadarıyla artık göçmen alan tek ülke Kanada internette araştır kanada göçmenlik diye şartları sağla alıyorlar oturum iznin oluyor hemen green card a şansımı deniyorum abd için o olmazsa kanadaya gidicem ilerse türkiye rezil bi yer

tamam teşekkürler o konuda biraz araştırma yaptım, gitmek için gereken şartların çoğu var, yaş, okul durumu, dil vs tamam ama hala anlamadım, şimdi buradan mezun olduğum işi orada da yapabilecek miyim? bu konuda bir bilgi bulamadım hala

Nitelikli'den kasıt o zaten. Asıl mesleğimizi yapmak. Mesela direk şu kadar fizyoterapiste ihtiyaç var, diye bildiriyorlar. Son başvurularda sağlık ve mühendislik alanlarında kabul sayısı çoktu sanırım. Sizin bölümü bilmiyorum ama belki vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: enyuar

quote:

Orijinalden alıntı: cannurkars

quote:

Nitelikli'den kasıt o zaten. Asıl mesleğimizi yapmak. Mesela direk şu kadar fizyoterapiste ihtiyaç var, diye bildiriyorlar. Son başvurularda sağlık ve mühendislik alanlarında kabul sayısı çoktu sanırım. Sizin bölümü bilmiyorum ama belki vardır.

yani bildiğin fırsat kovalamak lazım her neyse merak ettiğim cevapları öğrendim, bir de maaş geçim durumu vs hakkında bilgi alabilirsem süper olur

• CRoSSBoNeSS C kullanıcısına yanıt
    Hocam naptın son durum ne?
  • Şu an ozel bir firmada calisip tecrube kazanmaya bakiyorum, buradan cikinca elimden geldigince sertifika toplamayi dusunuyorum. İlk yardim egitmenligi ve ingilizce sertifikalariyla baslayacagim. Ardindan kpss hazirligi baslayacak. Kisaca onumdeki tum imkanlari degerlendirip hem cv doldurmaya, hem devlet kadrolarina bakiyorum.

Malesef kimse bizi pamuklara sarip "Hadi gidin Kanada'da mutlu olun" demeyecek. Kendimizi gelistirmemiz gerekiyor.
  • umarım dönüşün olmaz
  • Kanada güzel seçim, İskandinav ülkeleri ile birlikte favorim.

Soruna gelince, bu siteyi çok iyi oku, hatta profil de oluşturabiliyorsun galiba

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/become-candidate.html

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/become-candidate/eligibility/federal-skilled-workers.html

Bu arada böyle saçma sapan ergenlerin takıldığı forumlardan yardım arama, Türkiye'den ve bu ülkenin insanlarından farklı düşün kendin öğren, kendi kendini geliştir.
    Imza: Senin istediğin şekilde ülkeden kaçmayı başarmış bir insan evladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenler otogarı alt katı -- 9 Nisan 2018; 0:27:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CRoSSBoNeSS

Şu an ozel bir firmada calisip tecrube kazanmaya bakiyorum, buradan cikinca elimden geldigince sertifika toplamayi dusunuyorum. İlk yardim egitmenligi ve ingilizce sertifikalariyla baslayacagim. Ardindan kpss hazirligi baslayacak. Kisaca onumdeki tum imkanlari degerlendirip hem cv doldurmaya, hem devlet kadrolarina bakiyorum.

Malesef kimse bizi pamuklara sarip "Hadi gidin Kanada'da mutlu olun" demeyecek. Kendimizi gelistirmemiz gerekiyor.
    hocam atanamadin mi neden ozel şirkette çalışıyorsun 2014 de okuyorum yazmissin o yıllar atamalar çoktu
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenler otogarı alt katı

Kanada güzel seçim, İskandinav ülkeleri ile birlikte favorim.

Soruna gelince, bu siteyi çok iyi oku, hatta profil de oluşturabiliyorsun galiba

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/become-candidate.html

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/express-entry/become-candidate/eligibility/federal-skilled-workers.html

Bu arada böyle saçma sapan ergenlerin takıldığı forumlardan yardım arama, Türkiye'den ve bu ülkenin insanlarından farklı düşün kendin öğren, kendi kendini geliştir.
    Imza: Senin istediğin şekilde ülkeden kaçmayı başarmış bir insan evladı
    paramedik misin sende hocam

• Evet paramedigim, 2014 de ben 1. Siniftaydim, okul bitene kadar puanlar uçtu henuz atanamadim :)
  • CRoSSBoNeSS C kullanıcısına yanıt

Hocam ne yaptınız merak ettim. Ben de yeni mezunum.

• askeriyeye girdim hocam sağlık astsubayı oldum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.