ALMANYA'DA ÇALIŞMAK
-
-
Merhaba hocam. 6 aylık iş arama vizesi için belirli bir seviye Almanca öğrenmeniz gerekli olup, bunu bir dil kursundan sertifika ile belgelemeniz gerekiyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
2018 Haziran'dan beri yurt dışına gitmeyi isteyen ve araştıran biri olarak, bende anlamıyorum fakat vasıflı vasıfsız birçok kişi Almanya'ya tercih edip gidiyor. Nasıl yapıyorlar bende anlamıyorum hocam.
Sizin izlemeniz gereken yol şu şekilde o zaman; öncelikle 6 aylık iş arama vizesinin şartlarını iyice araştırın, vize ücreti, dil şartları vs. tamamlamaya çalışın. Vizeniz çıkarsa, göçmenlerin ve iş imkanlarının bol olduğu büyük şehitlere yönelin (mesela Frankfurt am Main, Berlin gibi). İlk başta birçok Türk işletmesi, firmasına başvuru yapın. Maaş beklentiniz yüksek tutmayın, asgari ücretle başlasanız bile zamanla deneyim kazanınca maaşınız artıyor. Eğer şansınız yaver gider de iş bulabilirseniz, anlaştığınız işletme/firma size iş davetiyesi göndermesi gerekiyor. Bu belge ile Türkiye'den çalışma vizesine başvuru yapıyorsunuz çünkü böylece vizeniz çıkıyor.
Tabii tüm bu süreç için birikmiş bir miktar para gerekli. Uçak bileti, vize, kalacak yer, yeme-içme vs. birçok masraf çıkacak ve bunlar için toplam ne kadar TL/Euro gerekli bilemiyorum. Kişiden kişiye ve süreye göre değişiyor. İyi şanslar hocam :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Facebook almancı gruplar var yaz oraya
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Abi öyle bir milletiz ki sır gibi saklanıyor ulan gitmişsin anlat bizde gelelim
Sanki var ya holding kuruyorlar saklanacak ne var ise
Ben birgün gidersem konu açıp en ince ayrıntısına kadar yazarım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam benim şöyle bir planım var
Ise girip DGS ile hemşirelik kazanıp hemşire de olduktan sonra denklik alıp gitmek
Tabii öncelik KPSS kazanmak
Selam hocam, planınız mantıklı görünüyor. Öncelikle, neden KPSS'yi kazanıp memur olmak istediniz onu anlamadım. Hemşire olarak mı kamuda çalışmak istiyorsunuz? Sonra, Almanya'da doktor ve hemşire açığı var. Bunun için yapmanız gerekenleri, şartları, denklik belgelerini vs. anlatan birçok video ve kanal Youtube'da mevcut. Oradan mutlaka araştırın. Ardından Telegram üzerinden bir hesap açıp, kanal arama kısmına Almanya hemşire ya da Almanya sağlıkçı yazıp ilgili kanallara Telegram üzerinden üye olabilirsiniz. Yardımcı olurlar. Özel sektörde ya da kamuda çalışıp öyle denklik alan çok. Hatta emin değilim ama mezun olduktan sonra sıfır tecrübe ile giden de olabiliyor galiba ama size tavsiyem 1 yıl hemşire olarak deneyim kazanmanız hocam. Çünkü denklik belgeleri içerisindeki cv'de iş tecrübesi varda daha hızlı denklik çıkıyormuş. Tabii bu süreçte bir miktar para gerekli, yukarıda arkadaşa da yazmıştım bunu. Artık Almanya'ya gidebilirseniz, bize yol yordam göstermek için de bir konu açarsınız hocam. İyi şanslar, yolunuz açık olsun :)
-
Evet yahu, sadece Almanya değil diğer yurt dışı ülkelere de giden kişiler, sanki sır saklıyor gibi hiçbir şey anlatmıyorlar maalesef. İnsan anlatır, bi yol gösterir yahu :)
-
Ben paramedik mezunu oldum geçen ay
Memur statüsünde paramedik olup seneye DGS ile hemşirelik bölümü kazanıp hem paramedik olarak para biriktirip hem de hemşirelik bölümünü bitireceğim. Çünkü paramediklere özelde asgari ücret veriyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zexeriya -- 6 Temmuz 2022; 22:40:3 >
Anladım hocam, umarım planlarınız, hedefleriniz doğrultusunda ilerlersiniz. Yalnız tek sıkıntı, tüm bu süreç içerisinde ülkenin ekonomik ve sosyal yapısına ve de halkının düşünce yapısına nasıl dayanacaksınız? En yıpratıcı süreç bu olmalı.
-
İşletme muzunları Almanya hangi pozisyonda çalışabilirler muhasebe iktisat maliye hukuk konularına hakimin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam maalesef bilmiyorum. En iyisi siz bir araştırın. Almanya'da alanınızda şartlı yüksek lisans kabulü alıp, orada iş bulup kalmaya bakın diyeceğim ama yüksek lisans biz Avrupa Birliği vatandaşı olmayanlara çok pahalı hocam. Yüksek lisans şartlarını araştırabilirsiniz, Youtube'da birçok video mevcut. Kısaca, bir bloke hesapta yıllık 11 bin Euro göstermemiz gerekiyor vize için ve eğitim sürecinde bu parayı tek seferde çekemiyoruz vs.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X