Şimdi Ara

Türkiye'den mi yoksa yurtdışından mı alsam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Geçen yıldan beri fotoğraf çekme merakım var. 4 ay sonra da erasmus işe yurtdışına çıkacağım için makine almanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Portre ve genel kullanım için (manzara,toplu fotoğraf çekimi,dışarıda gördüğüm bir şey ya da yeri çekmek için) makine ve lens tavsiyelerinizi bekliyorum. Tabii en önemli soru makine ve lensi Türkiye'den mi yoksa yurtdışından mı alsam daha avantajlı olur?

Edit: Almanya'ya gideceğim fakat diğer ülkelere de gidip alma imkanım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikroplu.sabun -- 28 Haziran 2015; 11:32:17 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Hangi ülkeye gidiceğine baglı. Ben slovakyadan a58 aldım gayet hoş. Aldığımda eu 2'65 idi. Şimdi 3'10 falan. Makinayı 360 euya aldım. 1000 civarı para ediyodu. Ki makinanın kendisi türkiyede 1300-1400 paritesindeydi.buranın farkı türkiyeden 100-200tl ucuz olması,ama şu an eu arttığından o fark bi 400 e yaklaşmıştır. Senin kararın hangi ülkeye gidiceğin de önemli.doğu bloğu ülkelerinde daha ucuzdur. Özellikle macaristan falan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok ülkede bizden daha ucuzdur artı Tax Free den faydalanırsın yani vergiden düşülür ki ülkeye göre değişir ama önceden fiyat araştırması yapmalısın.
  • Almanya'ya gideceğim fakat diğer ülkelere de gidip alma imkanım var.
  • Almanya doğru yer hocam yeni modeller TL düşük değerde olmasından dolayı daha pahalı gelebilir fakat daha eski olanlar kesin daha ucuzdur.Örneğin Nikon D5500 yeni model olduğu için belki pahalı gelebilir fakat D5300 veya D5100 daha ucuz olacak.Ayrıca Tax Free den faydalanın mağazada ürünü alırken pasaportunuzu verip bu belgeyi doldurtun görevliye havaalanında çıkışta vergi iadenizi alırsınız ki sanırım %15 az değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce ayıplı mı değil mi?
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.