Şimdi Ara

Türkiye, elektrikli araç şarj istasyonu sayısında Avrupa’da 2'nci sırada (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• swat882 kullanıcısına yanıt

Bir de hibrit olmaması ikinci hata.

• Günün fıkrası :D

• Tuik yaptıysa bu istatistiği kesin bi yanlışlık olmuştur, rezil olmamak için Enag falan bi el atsa iyi olur 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • elektrik istasyonu bile bazılarının içine batıyor. bu ülkeye bişey yapılmasın isteyen bir kitle var. o kitlenin seçtiği imamoğluda aynı şeyi istamnbula uyguluyor. hiç bişey yapmamayım sadece reklam yapayım konuşayım derdinde.

• olayı adet ile mantıklı zanneden bi haber nedeyim ben sayıyı m2 oranı hesaplasınlar

• swat882 kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum adamların düşüncesi şuydu yanlışta sayılmaz. Sadece yurt içinde satılacak bir araçla pozitife dönebilecek bir işletme yapmak zordu.

O yüzden ihracata yönelik bir araç olması gerekiyordu. Bu yüzden en çok giden bölüm SUV’de yaptılar.

Diğer bir olay ise hani segment ile çıkarsanız öyle hatırlanırsınız, imaj öyle oluşur. A veya B segmenti ucuz algısı oluşturur. Model S ile başlamasının nedeni Tesla’nında biraz bu.

Son bir olay ise bataryalı araçlar üretim maliyeti dha yüksek, pahalı araca yedirmek daha kolay o maliyeti.

Beklemedikleri halkın bu kadar sahipleneceğim kestirmekti. Bence oyalanmayıp acilen diğer modelleri yeni bir fabrika kurarsak üretmeleri gerekiyor zira ne çıkarsa satar şu sıralar. Ama bu fabrikada istenilen üretimi karşılayamazlar ihracatta yapacak durum kalmaz.

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    Cebin aktif batarya soğutma sistemi yok ama araçların var tamam azalır hissetmeyecek kadar bile olabilir.

Sorun menzilin giderek azalması bugün 300 km, 10 yıl sonra 230 km filan.

• Which European country has the most EV charging stations?
    Countries with the most EV chargers
    The Netherlands (114,310)
    Germany (83,830)
    France (83,317)
    Italy (30,856)
    Sweden (24,357)
    May 30, 2023

• Türkiye de şarj istasyonu sayısı 8000(TÜİK).Almanyada 90000 kamuya açık, 700000 tane de özel istasyon var(Kaynak:Almanya Başbakanı TRT haber). Bu rakamlarla nasıl Avrupa’da 2.oluyor anlayamadım.

• gun kullanıcısına yanıt
    Norveç'te taxi çıkması 2021 model Tesla model 3 Long Range, 2 yıl boyunca %93.9 hızlı (DC), %6.1 yavaş (AC) şarj edilmiş, 100kWh olan batarya kapasitesi 63.5 kWh'a inmiş.

Norveçli Bjørn Nyland'ın
    Bjørn Nylandyoutube
    2021 Tesla Model 3 LR used as a taxi and only supercharged
    https://www.youtube.com/watch?v=30qoC8qMRug
    videosunda bakabilirsiniz.

Türkiye, elektrikli araç şarj istasyonu sayısında Avrupa’da 2'nci sırada

Hani bu Teslamı 5 yıl kullandım batarya %5 düştü falan diyenler var ya, onlar hep AC şarj edenler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.