Şimdi Ara

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
8
Favori
43.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ompekacar

Naviteq 3-5 ay önceki haritasında çoğu ilçeler hatta birçok büyük ilçeler bile yoktu ama yeni güncellenen eylül haritasında güncellenmeyen belde bile kalmadığını hayretler içinde gördüm.Şimdi Başarsoft haritasından sadece poi eksiği olabilir diye düşünüyorum.Çünkü Başarsoftla kıyaslıyorum onda olan her yer diğerindede mevcut.
    Bu kadar kısa sürede nasıl başardıklarınıda merak ediyorum doğrusu.

Başarsofttan çalıyor olabilirler mi? Yada şöyle sorayım.Bir firma oturduğu yerde diğer firmanın çalışmalarından çalarak kendi haritasında kullanabilir mi?
  • Navteq dediğimiz Nokia Maps değil mi Türkiye'de... Alim bey bir yorumunda sanki birşeyleri tırtıklamış olabileceklerini üstü kapalı geçmişti; bizim Google verileri diye
  • navteq, son dönemlerde eskisine göre çok daha iyi bence. başarsoft, nasılsa bir numarayım modunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

navteq, son dönemlerde eskisine göre çok daha iyi bence. başarsoft, nasılsa bir numarayım modunda

Ciddi POI eksiği var
    Ama Tomtom Maps i geçtiği kesin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poiler eksik evet, ama sanki ustaca seçilmiş. bence miktar, tek başına anlam ifade etmeyebilir. gps kullanan ne arar iyi analiz etmek lazım. tüm bakkallar olmasa da olur ama ezcaneler full olmalı, hastanelerde öyle. düne kadar fakültelerin çoğubaşarsoftta yoktu mesela. ana navteq'te en başından beri var
    bir de, kısaltmalar yüzünden bazen aradığını bulmak mümkün değil. ben endüstri meslek lisesini eml diye aratmayı düşünemem. düşünecek daha önemli şeylerim var
    harita firmaları, poilerin izinsiz alınıp alınmadığını kontrol için sahte poi koyup kontrol ediyor bence. eskiden baskı haritalarda da aynı teknik vardı, aynı metodu yine deniyor olmalılar
  • TomTom - Kış Harita güncellemesi ile ana mesaj güncellenmiştir...

POI Sayısında ciddi bir düşüş var, ya hata var, ya ciddi bir temizlik yapılmış, ya da Türkiye ile TomTom Merkez arasında bir çelişki mevcut.

Dönem bazında Km değeri yaklaşık 40000 artmasına rağmen POI (İÇN) sayısındaki azalma ilginç geldi. Neyse paylaşıyorum...

Keyifli Navigasyonlar
  • Ana mesaj karşılaştırma tablosu Başarsoft 2012.10 Harita verileriyle güncellenmiştir.

BİLGİ İÇİN !

Keyifli navigasyonlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Navteq dediğimiz Nokia Maps değil mi Türkiye'de... Alim bey bir yorumunda sanki birşeyleri tırtıklamış olabileceklerini üstü kapalı geçmişti; bizim Google verileri diye

Selamlar,

bir yanlis anlasilma olmasin. Navteq ile her hangi bir conflict'imiz soz konusu degil.. Navturk ile vardi. :-)

Saygilar.

Alim K.
  • quote:

Orijinalden alıntı: navhs

Başarsoft'a sene başında bir yol güncellemesi sundum. Q1'yetişmedi, Q2'de eklediler ancak yanlış eklediler :)
    6-7 ay oldu halen güncellenecek... Haritalara güvenme katsayım gitgide azalıyor

Selamlar Navhs,

ilgili duzeltmeniz hatali islendi ve sonra siz bunu ilettiniz ve bizim yenden guncellememizi bekliyorsunuz degil mi?
    ben de takip etmek isterim.

acikcasi bu klasoru yeni gordum, ancak bakabiliyorum.... :-(

saygilar

Alim K.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agtr

navteq, son dönemlerde eskisine göre çok daha iyi bence. başarsoft, nasılsa bir numarayım modunda

Selamlar agtr,

kesinlikle bir numarayim modunda degiliz.. ilk gunku gibi heyecanla veri uretimine guncellemeye devam ediyoruz.. merak etmeyin.
    ama su da kesin, rakiplerimizde cok ciddi ve iyi butcelerle calisiyorlar.

Bununla birlikte, kamu projeleri gibi islerimiz dolayisi ile ciddi anlamda veri kalitemizi arttirabilme yetenegimiz oldugu da bir gercek.
    Mesela su anda yeni cikacak haritada 1 milyon+ POI olacak.
    NNG yetistirebilirse kapi araliklari yerine, tek tek kapi numaralarina gidilebilir hale gelecek.

su an bazi enerji sirketleri ile yaptigimiz calismalar sayesinde bina bina tum aboneleri islemekteyiz. Bu da kapi numarasi ile mumkun oluyor. 10 dan fazla il de bu isi bizzat kapi kapi dolasarak yapiyoruz. 30 dan fazla ilde, ilgili sirketlerin katmanlari ile yapiyoruz. dolayisi ile 2013'te bizlerden cok daha hassas adres veri tabani goruyor olacaksiniz.

Bu arada

DD252Admin'e

cok tesekkur ederim.

Bu tur bir karsilastirma listesi, tum tuketicilerin urun secimine katkida bulunacaktir. bizleri de yaptigimiz ve yapmakta oldugumuz islerde uyaracak ve yonlendirecektir.

Saygilarimla,

Alim K.

• quote:

Orijinalden alıntı: x-calibur

Alim Bey yada Başarsofttan başka yetkililer varsa eğer,

Bizim oraya gelip ne yaptığınızı nasıl yaptığınızı görme şansımız yok, şuraya yada sitenize bir video koysanızda ne nasıl oluyor bir görsekte süreç analizi yapsak :)

hani bi söz vardır "boyacı küpü değil ki hemen daldırıp çıkarasın" tarzında bir olay varsa bilelim :) yoksa biz bekarlara karı boşamak kolay geliyor

Selamlar X-calibur,

bazi bilgileri cok acik yazmak rekabet acisindan mumkun olamiyor. Ama ben genelde mesajlarimda olabildigince net bir sekilde surecimizin o kismini anlatmaya calisiyorum.
    Ama yine de arkadaslarima soyleyecegim. bir sunum vardi, onu guncellesinler ve web sitemize koysunlar.. tum detaylari vermesekte paylasacagimiz bilgiler olacaktir.

Saygilar.

Alim K.

• quote:

Google cephesinde biraz keyfe keder çalıştıklarından Başarsoft'da yakınıyor. Giden veri kadar güncellenmiyor haritalar ne yazık ki. Ve ne yazık ki Başasoft'un da bu konuda yaptırımı olamıyor.

Yandex Türkiye'ye çok iyi ve hızlı girdi. Ama henüz çok yeterli değil, belirttiğiniz gibi Başarsoft detayına sahip değiller. O seviyeye gelirler mi, ne sürede gelirler; bu süre içinde Başarsoft ne kadar yol daha kat eder, bilinmez...

Hayırlısı diyelim, ama her gelişme bizlerin yararına olacaktır zaman içerisinde. Tartışmasız kabul etmemiz gereken Milli Harita firmamız sınırlı imkanlarına rağmen açık ara önde ve dilerim hep böyle gider.

Selamlar DD252Admin,

Google buyukluk olcegi dolayisi ile yavas. Yani biz dort ayda bir harita cikartsakta, onlar yilda bir taneyi zor kullanabiliyorlar, cunku Arjantin'i de, Romanya'yi da, Turkiye'yi de Rusya'yi da Amerika'yi da guncelliyorlar.. Dolayisi ile maalesef bu konuda biraz gerideler. Ama bu demek degil ki, cok cok cok gerideler..

hayir aslinda bazi durumlarda rakiplerinden bile ilerideler.
    Ankara'da bizim sirketin oldugu koca bir blok vardir, onumuz Ankara'nin unlu caddelerinden Ceyhun Atuf Kansu Caddesidir, arkadaki sokak 3 yil once 6. Sokak'tan 1271 sokak oldu, Nokia'nin Here uygulamasinda da Yandex Maps'te de bu sokak hala 6.sokak olarak gorunuyor. Google Maps'te ise coktan guncellendi. Hadi burasi bizim sokak, biz ozel guncelledik diye dusunen olabilir.. Cukurambar'a vb. bakilabilir.

Sonuc:
    Global ve buyuk sirketler mecburen yavaslar, dogasi geregi yavaslar. Diger alanlarda bu yavaslik pek sorun degil, ama harita isinde tam da ihtiyac olan sey guncellik ve hemen istenmesi. Dolayisi ile bu alanda global olmak pek keyifli bir durum degil anlayacaginiz... :-)

Saygilarimla,

Alim K.

• quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

Selamlar Navhs,

ilgili duzeltmeniz hatali islendi ve sonra siz bunu ilettiniz ve bizim yenden guncellememizi bekliyorsunuz degil mi?

saygilar

Alim K.

Merhaba Alim Bey,
    Bu konuya mesaj attığım tarihte yanılmıyorsam 2012.03 versiyonlu haritayı kullanıyorduk.
    Şu an kullandığımız 2012.07 tarihli haritada sorun giderilmiş.
    Hata isehttp://forum.donanimhaber.com/m_23945216/mpage_77/key_/tm.htm adresindeki "22 Şubat 2012; 10:16:28" tarih ve saatinde bildirilen güncelleme ile aynıdır.
    vehttp://forum.donanimhaber.com/m_23945216/mpage_89/key_/tm.htm adresindeki "22 Haziran 2012; 9:39:13" tarih ve saatindeki mesaj.
    IGO için; cihaz üzerinden hatayı kayıt edip, PC bağlantısı ile otomatik bildirme özelliği üzerinde (TomTom'daki gibi) çalışmalar var mı? Forumdan veya sitenizden hata bildirmeyi çoğu zaman vakit bulup yapamıyorum.
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: navhs

quote:

Orijinalden alıntı: akucukpehlivan

Selamlar Navhs,

saygilar

Alim K.

Merhaba Alim Bey,
    Bu konuya mesaj attığım tarihte yanılmıyorsam 2012.03 versiyonlu haritayı kullanıyorduk.
    Şu an kullandığımız 2012.07 tarihli haritada sorun giderilmiş.
    Hata isehttp://forum.donanimhaber.com/m_23945216/mpage_77/key_/tm.htm adresindeki "22 Şubat 2012; 10:16:28" tarih ve saatinde bildirilen güncelleme ile aynıdır.
    vehttp://forum.donanimhaber.com/m_23945216/mpage_89/key_/tm.htm adresindeki "22 Haziran 2012; 9:39:13" tarih ve saatindeki mesaj.
    IGO için; cihaz üzerinden hatayı kayıt edip, PC bağlantısı ile otomatik bildirme özelliği üzerinde (TomTom'daki gibi) çalışmalar var mı? Forumdan veya sitenizden hata bildirmeyi çoğu zaman vakit bulup yapamıyorum.
    Teşekkürler.

Selamlar Navhs,

sorunun cozuldugune cok sevindim. demek ki sistem işliyor :-)

ben de gecen gun kendim yasadim bir sorun, kartal'da (haritayi guncellemeyi unuttugum icin .. cok komik yahu!) arkadasimizin evine gideyim istedim, barbaros cadddesi 2 numara dedi.. gittik.. orada yok :-)
    7 km ileri gitmisim. meger eski haritada orasi Barbaros sokak imis, belediye cadde yapmis ve tabelayi yenilemis.. Geldik geri tabi.. ama arkadas kabul etmiyor tabi burasi barbaros sokak degil diyor.. ama demek ki oyleymis yani :-))

TomTom kendisi harita sirketi de oldugu icin, bu konuda dogrudan bir insiyatif alabiliyor. NNG ise bir seviye yukardan bakiyor olaya, ve bir cok harita firmasi ile calisiyor, dolayisi ile o guncellemeleri ilgili firmalara iletmek vb. de ciddi is yuku getireceginden bu konuda biraz geriden gelmeyi tercih ediyor.

ama bu aralar trafik verisinin en azindan alinabilmesi icin calismalari baslattilar, online ipad-iphone versiyonlarinda kullanici hareket halinde ise onun bilgisini de sistem kullanmaya baslayacak bu calisma bittiginde.

dolayisi ile simdilik hata bildirimlerini maalesef bize iletmeye devam etmek durumundasiniz.

ilgi ve desteginiz icin cok tesekkurler..

Saygilarimla,

Alim K.

• 15.03.2013 Tarihli Verilerle Ana Mesaj Güncellenmiştir.!

Güncellenen TomTom (TeleAtlas) 2013 İlk Bahar Harita Bilgileridir.

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.

Saygılar
  • quote:

Selam Arkadaşlar;

Üç büyük ve bilinen Harita Yazılımı için biraz araştırma yaptım. Elde ettiğim verileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Not: Bazı bilgiler tam veya eksik olabilir; lütfen düzeltme için bilgilendirin. Araştıranlar için olabildiğince doğru bir paylaşım başlığı olsun.

Türkiye Haritaları [Başarsoft & TeleAtlas & Navteq] Karşılaştırma.

bu veriler daha sonradan artar dimi
    ben araştırma yapmadan teleatlasınkini şipariş verdim bakalım nasıl çıkacak :)

• karayollarının sitesinde toplam karayolu uzunluğu 65 382km olarak gözüküyor, bu rakama stabilize ve toprak yollar eklenmiş
    harita firmalarının verilerine göre Türkiye'de 600.000 km civarı yol var
    gidiş geliş hesaplasan bile 600.000 yapmıyor
    burada bir hata olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetressive

....
    bu veriler daha sonradan artar dimi
    ben araştırma yapmadan teleatlasınkini şipariş verdim bakalım nasıl çıkacak :)

Tabii ki artacak; her güncellemede bu veriler artarak geliyor, sitelerine bakıp buraya aksettiriyoruz.

Teleatlas demek TomTom demektir; TomTom cihaz kullananlar aradıklarını bulabiliyor. Tabii TA haritalar Başarsoft kadar kapsamlı değil ama yolda kalanı da görmedim.

Aradığı yeri bulamayan Google Maps'den koordinatlarını bulup cihaza girip yolunu buluyor yani

Not: Özelden de farklı bir şey sormuşsunuz, yanıtladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: aresefe

karayollarının sitesinde toplam karayolu uzunluğu 65 382km olarak gözüküyor, bu rakama stabilize ve toprak yollar eklenmiş

Burada herhalde Harita Datası toplamak için firmaların kat ettikleri toplam Km. değeri veriliyor. Yani her firma bu verileri toplamak için araçlarımla şu kadar Km. yol yaptım demek istiyor.

Sizin tereddütünüze ben de düşmüştüm başlarda ama tüm sitelerde veriler birbirine yakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresefe

karayollarının sitesinde toplam karayolu uzunluğu 65 382km olarak gözüküyor, bu rakama stabilize ve toprak yollar eklenmiş

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu altında bulunan karayolu uzunluğu 01.01.2013 tarihi itibariyle toplam 65 382 km. olup, 3 sınıf yoldan oluşmaktadır :
    Otoyol
    Devlet Yolu
    İl Yolu

Karayolları Genel Müdürlüğü Ulaştırma Bakanlığına bağlı tüzel kişiliğe sahip bir organizasyon olup, 5539 sayılı kanunla otoyolların, devlet ve il yollarının plan, proje, yapım, bakım ve işletilmesi Karayolları Genel Müdürlüğü’ne verilmiştir. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yol ağı içinde olmayıp, diğer kuruluşların sorumluluğundaki yollar ise;
    Köy Yolları
    Turistik Yollar
    Orman Yolları
    Şehiriçi Yolları’dır.

Turistik yolların yapım ve bakımı, Turizm Bakanlığınca sağlanan finansmanla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Köy yolları İl Özel İdare Müdürlüklerinin, Orman yolları Orman Bakanlığı’nın, Şehiriçi yolları ise Belediyelerin sorumluluğundadır.

Kaynak:
    http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Kurumsal/YolAgi.aspx

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.