Şimdi Ara

Turkiye için yuzde yuz yenilenebilir enerji ve yesil araba uretimi olasi midir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir Petrol Mühendisi olarak, sorunuzu cevaplamaya çalışayım. İsin doğrusu hiçbir enerji petrolun yerini yüzde yüz almaya hazır değil. Bunu yazarken kesinlikle araba, yakıt, ısınma olarak söylemiyorum. Evimizde kullandığımız malzemelerin hemen hepsi artık plastik. Bardaklar, beyaz esyalar, bilgisayar, koltukların bazı parçaları vs. Liste uzayıp gider. Plastiklerin hayatın çok büyük bir kısmını kapladığını düşünürsek öteki enerji kaynaklarının petrolun yerini tutması bu konuda imkansız. Ama olabildiğince diğer kaynakların kullanılma yüzdesini arttırarak, en azından petrolu sadece plastik sektöründe kullanmaya kadar indirgenebilir.

Petrolun ömrü ile alakalı, bilinen rezervler en fazla 50 yıl daha bizi götürür. Fakat her gün dünya üzerinde binlerce kuyu açılıyor. Örnek olarak sadece Texas bölgesinde günde 15000 kuyunun frac olduğu zamanlar oldu. Umuyorum özellikle okyanuslarda yeni rezervler bulunacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrillingEng -- 18 Ekim 2014; 19:10:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DrillingEng

Bir Petrol Mühendisi olarak, sorunuzu cevaplamaya çalışayım. İsin doğrusu hiçbir enerji petrolun yerini yüzde yüz almaya hazır değil. Bunu yazarken kesinlikle araba, yakıt, ısınma olarak söylemiyorum. Evimizde kullandığımız malzemelerin hemen hepsi artık plastik. Pardaklar, beyaz esyalar, bilgisayar, koltukların bazı parçaları vs. Liste uzayıp gider. Plastiklerin hayatın çok büyük bir kısmını kapladığını düşünürsek öteki enerji kaynaklarının petrolun yerini tutması bu konuda imkansız. Ama olabildiğince diğer kaynakların kullanılma yüzdesini arttırarak, en azından petrolu sadece plastik sektöründe kullanmaya kadar indirgenebilir.

Petrolun ömrü ile alakalı, bilinen rezervler en fazla 50 yıl daha bizi götürür. Fakat her gün dünya üzerinde binlerce kuyu açılıyor. Örnek olarak sadece Texas bölgesinde günde 15000 kuyunun frac olduğu zamanlar oldu. Umuyorum özellikle okyanuslarda yeni rezervler bulunacak

Dogru , bazen petrol u sadece bir yakit olarak goruyoruz ama rafineriden sadece arabalar icin yakit cikmiyor , her turlu plastik , zift vesayre gunluk hayatta kullandigimiz bir cok urun ham petrol den gelme.Benim odaklandigim konu , elektrik uretmek icin kullanilan fosil yakitlar , dogal gaz petrol ve komur , BU kadar yenilenebilir kaynagimiz varken fosil yakitlardan uretilen elektrigin toplam elektrik uretmimizin cogunlugunu olusturmasi bizi cok rahatsiz etmesi gereken bir olay. Fosil yakitlar elektrik uretimi icin degil ,sadece o saydiginiz urunler in uretimi icin kullanilsa , heralde 50 yil degil cok daha fazla uzun surer kullanimi. Eninde sonunda bu donusum un saglanmasi gerek cunku dunyanin milyonlarca yildan sonra olusturdugu fosil yakitlar i 200*250 yil icinde bitiriyoruz ve bunun insan a doga ya cocuklarimiza olan etkisini kimse konusmuyor. Petrol rezervleri yine bulunur mu ? evet bulunur , ama artik eskisi gibi degil , çok daha derinlere , zor kosullarda petrol araniliyor , guney ve kuzey kutbunda , denizlerde. Yani yeni sondajlarin maliyeti daha yuksek.

Bir termik santral in yaninda yasiyan insanlar kanser le daha cok bogusuyor, Elektrikli araclar da teknoloji daha gelisecek ve eminim eninde sonunda bu donusumu yapmak zorunda kalicaz.

• Doğru söylüyorsun petrolle çalışan araçlar yerine elektirikli yapılabilir yalnız devlet onu düşünmüyor işte halk rahat etsin istemiyor basıyor vergiyi vatandaş napsın suyla çalışan araba yapsa vergiler yüzünden onu bile alamayız
  • quote:

Bir Petrol Mühendisi olarak, sorunuzu cevaplamaya çalışayım. İsin doğrusu hiçbir enerji petrolun yerini yüzde yüz almaya hazır değil. Bunu yazarken kesinlikle araba, yakıt, ısınma olarak söylemiyorum. Evimizde kullandığımız malzemelerin hemen hepsi artık plastik. Bardaklar, beyaz esyalar, bilgisayar, koltukların bazı parçaları vs. Liste uzayıp gider. Plastiklerin hayatın çok büyük bir kısmını kapladığını düşünürsek öteki enerji kaynaklarının petrolun yerini tutması bu konuda imkansız. Ama olabildiğince diğer kaynakların kullanılma yüzdesini arttırarak, en azından petrolu sadece plastik sektöründe kullanmaya kadar indirgenebilir.

Umuyorum yeni petrol rezervleri bulunur derken mesleğinizi düşünerek ve işsiz kalma endişesi nedeniyle böyle söylediğinizi düşünüyorum.Ben ummayanlar tarafındayım.Bir petrol mühendisi olarak küresel ısınma diye bişeyden haberiniz vardır umarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• izle

videodaki cihazı renault fluence ze nin bagajına koy.gerekli bağlantıları yap istediğin olur.

sence dünyayı sülük gibi emen ve tüm yatırımını petrolnevi yakıtların kullanacagı makinalara yatırım yapmış dev şirketler buna izin verirmi?
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    En fazla 25 yıl çalışacağımı ve 50 yıllık rezerv kaldığını düşünürsek bu sektör durumunun benimle alakası olmadığını anlamak zor değil gibi görünüyor. Günlük 83 milyon varil petrol tüketen bir dünya için, yeni rezerv bulmayı ummaktan başka yapacak bir şey de yoktur zaten.
  • quote:

En fazla 25 yıl çalışacağımı ve 50 yıllık rezerv kaldığını düşünürsek bu sektör durumunun benimle alakası olmadığını anlamak zor değil gibi görünüyor. Günlük 83 milyon varil petrol tüketen bir dünya için, yeni rezerv bulmayı ummaktan başka yapacak bir şey de yoktur zaten.

Sizi mesleğinizden soğutmak istemem ama 50 yıl değil 1 yıl bile fosil yakıt yakmaya devam edemeyiz.Çünkü atmosfer her an geri dönülemez bir evreye girebilir.Sibiryadaki buzullar erimeye başlarsa , altında hapsolmuş devasa boyuttaki metan gazı atmosfere karışabilir.Ondan sonra sen petrolü kullanmayı bıraksan da bi işe yaramaz.Belli şu an geri dönülemez noktanın sınırındayız.Olacakları geri çeviremiyeceğimiz noktaya gelindiğinde her şey için çok geç olacak.Aptallık Çağı adlı belgeseli izlemenizi tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Beni zaten mesleğimden soğutamazsınız. Günlük 83 Milyon varil'i ne kadar çok petrol kullandığımızı belirtmek için yazmıştım görünüyor ki atlamışsınız. Bir varil 159 litre olduğunu yazarsam belki ne kadar fazla petrol tükettiğimizi daha iyi anlarsınız. Bu çarkın dönmesinin bir anda petrolün kullanımı kesip başka enerji kaynaklarıyla devam ettiremezsiniz. Fosil yakıt kullanmamaya gelince, Dünyada sözü geçen bütün büyük şirketler Petrol şirketi. BP, Shell, Exxon, Chevron, Gazprom vs. Dünya üzerinde her yerde (parlamentolar dahil) hegemonyaları var. En basit olarak insanlar tarafından yapılan birçok protesto ve gösteriye rağmen, Kutuplarda Gazprom ve Exxon ortak petrol çıkarmaya başladılar. (Rusya üzerinde yaptırım olmasına rağmen sondaja devam ettiler ve buldular). Demek istediğim, Petrol şirketlerinin faaliyetlerini durdurması imkansız gibi görünüyor. İşim olarak değilde, Sadece realist yaklaşıyorum.

• quote:

Beni zaten mesleğimden soğutamazsınız. Günlük 83 Milyon varil'i ne kadar çok petrol kullandığımızı belirtmek için yazmıştım görünüyor ki atlamışsınız. Bir varil 159 litre olduğunu yazarsam belki ne kadar fazla petrol tükettiğimizi daha iyi anlarsınız. Bu çarkın dönmesinin bir anda petrolün kullanımı kesip başka enerji kaynaklarıyla devam ettiremezsiniz. Fosil yakıt kullanmamaya gelince, Dünyada sözü geçen bütün büyük şirketler Petrol şirketi. BP, Shell, Exxon, Chevron, Gazprom vs. Dünya üzerinde her yerde (parlamentolar dahil) hegemonyaları var. En basit olarak insanlar tarafından yapılan birçok protesto ve gösteriye rağmen, Kutuplarda Gazprom ve Exxon ortak petrol çıkarmaya başladılar. (Rusya üzerinde yaptırım olmasına rağmen sondaja devam ettiler ve buldular). Demek istediğim, Petrol şirketlerinin faaliyetlerini durdurması imkansız gibi görünüyor. İşim olarak değilde, Sadece realist yaklaşıyorum.

Ben bütün realitenin farkındayım merak etmeyin.Köylerinin yakınına petrol sondası kurmak isteyen shell şirketini protesto etmek isteyen köylüler üzerine nasıl bomba yağdırdıklarını iyi biliyorum.Bu dünyayı yönetenlerin Obama , Merkel gibi kuklalar olmadığını da iyi biliyorum.Şeytani tarikatların , şirketlerin , silah ve para baronlarının yönettiği bir dünyada yaşıyoruz.Bütün güçleri petrole dayalı olanların yönettiği bir dünya bu.Adamlar güçlerinden vazgeçmez ve petrol çıkarmayı bırakmazlar.Ama neyse ki rezervler tükenmek üzere.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.